|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Hej
![]() Dostałam reprymendę od LadyBeatty więc się odzywam. ![]() ![]() Jeśli chodzi o nas, to wczoraj byliśmy na szczepieniu... mały tak płakał, że myślałam że mi serce pęknie. Ale po wszystkim było już dobrze, nawet za bardzo nie marudził. Poza tym mały budzi się w nocy 3 razy na jedzonko i idzie dalej spać, a ja już się do tego przyzwyczaiłam i nawet wyspana jestem. ![]() ![]() widzę, że przewija się temat miłości do dzieci... ja bym się za mojego szkraba dała pokroić tak go kocham i nie mam co do tego wątpliwości. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! I ja się melduję bo ostatnio mniej się udzielam.
Maja wczoraj miała dzień marudy, a co za tym idzie i ja się kiepsko czułam. Nie spała cały dzień i jak normalnie kładzie się spać do 20 tak wczoraj przemarudziła nam do 22. Odpukać, ale w nocy śpi nam dobrze więc chociaż tyle. Ja po tym zapaleniu piersi które miałam ostatnio mam wrażenie, że mam mniej pokarmu i czasem wydaje mi się, że Maja się nie najada, ale z drugiej strony dość mocno jej się ulewa, więc czymś musi. W środę mamy szczepienie więc dowiemy się ile waży i jak przybiera, chociaż wydaje się być już spora.
#2344 | ||
Zakorzenienie
|
U nas po tylu dniach w końcu prawie normalna kupka.
![]() ![]() Moje dziecko w końcu dzisiaj padło, bo jak obudziliśmy się o 8:30 to zaliczył jedynie do tej 14 dwie drzemki po 20-30 minut. Mam nadzieję, że teraz troszkę dłużej pośpi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wiesz, że sprawdziłam i rzeczywiście masz rację! W Nan jest w 100g proszku 5,3, a w Bebilonie było 3,9.
![]() |
#2345 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I przypomnialas mi o bilansie 2 latka. Musze isc z Pawlem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Colds na anemie pokrzywa ![]() Agaton super sesja. a fotka z leżaczkiem to jakbym Kube widziała ![]() Lidka dzięki za kciuki ![]() Inna rzecz, ze w tym roku poszłam trochę na łatwiznę. Tort zamówiłam, galarety zamówiłam. Wymyśliłam mega szybkie dania. A mama mi robi 2 sałatki. W zeszłym roku tak się napracowałam, a i tak połowa została. Maggie byłam dzisiaj u znajomej w sklepie i oglądałam fajną książkę. Kupię mojej bratanicy na gwiazdkę - ma 9 lat. http://www.badet.pl/go/_info/?id=46992&idc= Ale Ona bardzo lubi książki. W ogóle sie trochę wkurzyłam. Byłam u tej znajomej i sobie z nią gadam o naszych dzieciach. I w sklepie była też jakaś dziewczyna z córeczką którą znała ta moja koleżanka. I jak usłyszała, że mam 2 synów to powiedziała, "że mam przerąbane bo chłopcy są....." i pokręciła głową. No tak mnie zaskoczyła, że z wrażenia nic jej nie odpowiedziałam. Wróciłam do domu i normalnie myślę co za kretynka. I w domu teraz układam co bym jej odpowiedziała - mądra - po fakcie ![]() ![]() Ale kurde to, że jej synek jest niegrzeczny to jest kwestia wychowania, a nie płci... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie podobne odczucia i już marzę o kolejnym dzieciaczku, najlepiej braciszku dla Alicji ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Wtajemniczenie
|
Dearlie to obie wychodzimy z kupami na prostą
![]() Co do miłości do dzieci to Kuba mi tyle śpi, że bez problemu mogę poświęcać czas Pawełkowi ![]() I mąż do starszego ma słabość więc jak przychodzi z pracy jestem piątym kołem u wozu - taki mają kontakt. I właściwie jak jest w domu to wszystko robią razem. Do sklepu idą razem. Wyrzucić śmieci. Mamunia ma wyłączność na zasypianie. Patrzę na nich i mi serce rośnie. zapytałam męża czy mnie też tak kocha jak Pawełka - odpowiedział, że tak, ale inną miłością ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapraszamy. Opowiedz jak Twój poród. ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Boziu jak ja kocham te pyzowate policzki. Mogłabym je całować cały dzień. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za miłe powitanie
![]() Mam problem, jestem ciemna w kwestii dodawania zdjęć i nie mogę tutaj załadować pliku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |||
Zakorzenienie
|
No i kolejna infekcvja nosa i gardła. 3 tygodnie było ok i znów
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Co do odpowiedzi, to mam tak bardzo często. Ot refleks po czasie... a jak coś chcę załatwić urzędowo to czasami sobie układam co mam mówić - szczególnie w ciąży i teraz. Jakaś odmóżdżona jestem. ![]() Cieakwe jak Kraven...
![]() |
#2351 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie śliczne zdjęcia i obiekt fotografowania jeszcze piękniejszy ![]() a teraz coś ode mnie bo ciągle zapominam o tym napisać, co mi w głowie siedzi: Jeśli któraś z was ma problem z zakrapianiem czegokolwiek do nosa swemu dziecku, bo np. tak jak moja córka dziecię drze się w niebogłosy i kręci głową tak, że nie da się jej jedną ręką utrzymać to polecam kupić w aptece zakraplacz - ja płaciłam za to 3,5 zł i jest to małe urządzonko do odmierzania kropel. Wlewam trochę soli fizjologicznej do szklanki, nabieram do zakraplacza i aplikuję małej do nosa - zero płaczu i kręcenia się. A jak musicie przemywać dzieciom pupy wodą, bo chusteczki są be i uczulają, to ja taką ciepłą wodę trzymam przy łóżeczku w termosie, żeby mieć gotową i pod ręką a nie latać do czajnika za każdym razem - może i wy tak robicie, ale ktoś jeszcze może nie wiedział, że tak można ![]() no i moja Lili nabawiła się odparzenia i myję jej pupę wodą i smaruję sudocremem i troszkę pomaga, ale nie do końca i clotrimazolum też nie i bepanthen też nie, na jutro zamówiłam w aptece tormentalum, może to podziała jakie jeszcze środki stosowałyście? |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I kolejna żółta kupa ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-08 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zadomowienie
|
moja babcia umarła wczoraj
![]() Cytat:
![]() witamy Kasię ![]() kasiam to nosidełko marsupi jest świetne. zakochałam się w nim ![]() ja kłądę małą na brzuszku, choć tego nie lubi i na rogaliku o tak:
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Super!!!
![]() Cytat:
![]() Ja chyba nie wspominałam, że wróciłam chora ze szpitala, prawda? ![]() Ja też właśnie myślałam o Kraven. Nikt nie ma od niej wieści? Myślę jednak, że ma już Jaśka przy sobie. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
m_moni przykro mi bardzo
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dupke przemywalam woda z fioletem, ale fiolet tak delikatnie rozpuszczony, ze woda rozowawa. w zadnym badz razie nie fioletowa! ![]() po 3dniach dupka jak nowa ![]() zakaz uzywania husteczek do momentu az sie calkowicie nie zagoi. Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-11-08 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Rozeznanie
|
Filip
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Rozeznanie
|
Nisia dzięki, włoski i tak już mu się wytarły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny. bardzo mi przykro, że babcia nie zdążyła zobaczyć Mai
Cytat:
lidka my jeszcze nie miałyśmy odparzenia, ale Maja ma czasem na pupie kilka krosteczek i smaruję jej kremem oilatum.soft, jest do skóry wrażliwej, podrażnionej i nam pomaga. stosuję na zmianę z sudocremem i oliwką
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
Jak ta moja dziecina ostatnio się drze... nawet cycuś jest zły. Tylko noszenie na rękach i leżaczek na troche ją uspokaja. Nie wiem czy ją coś boli czy taka ciekawa świata jest. I nawet glodna się wydaje bo rączke wcina, ale jak przystawiam do piersi, albo w ogóle ułoże w pozycji leżącej to krzyk.
Padam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||||||||
Zadomowienie
|
piękna niunia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę, że w tym sezonie większość naszych szkrabów coś załapie, bo wszyscy w koło będą chorować a dziecka się odizolować przecież nie da, grunt to szybko reagować jak napisałaś, żeby się nie rozwijało choróbsko przesłodziachny jest i te włosy fantastyczne, normalnie fryzurę można by z tego zrobić Cytat:
Colds ja bym nie wpadła na ten nadmanganian a mam go w domu, więc rozrobię z wodą w termosie, tormentalum będę miała jutro bo w aptece nie mieli ale mi zamówili ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- m_moni bardzo mi przykro z powodu twojej straty |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Rozeznanie
|
Lidka, Filipek dziękuje za skomplementowanie jego fryzury
![]() Agnus, mój dzisiaj też świruje przy cycu, pręży się, wygina do tyłu, ryczy ( dosłownie), a odłożony wkłada piąstki do ust - mam nadzieję, że to po szczepieniu i minie do jutra... m_moni wyrazy współczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Wtajemniczenie
|
Maggie zdroweczka dla sloneczka
![]() Moni przykro mi ![]() Lidka a czym wycierasz? zwykla chusteczka moczona w wodzie? czy czym? Afternoon sliczny synus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
|
Gda mój w końcu zasnął w wózku przy włączonym okapie
![]() dodatkowo kupy robi dziś dziwne, ale szczepiłam na rota i pediatra uprzedzała , że mogą być inne Nie ma gorączki na szczęście, mierzę co chwilę, obrzęk poszczepienny też chyba w granicach normy I mój też się najada max. w 10 minut - ale póki co przybrał 2 kg na samym cycku przez 7 tyg., więc chyba tyle mu wystarcza ![]() Edytowane przez afternoon Czas edycji: 2012-11-08 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez od 3 dni psikam i mam lekki katar, chodze w maseczce i licze ze mala sie nie zarazi ![]() Cytat:
![]() mi tez sie to nosidelko podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny jest promocja w smyku 25 % http://www.smyk.com/promocja-payback..._campaign=wall sprawdzalam i dziala ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-08 o 16:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Rozeznanie
|
Kasiam my z Wrocławia jesteśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.