|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
[QUOTE=tamlin111;37490178]Pisałyście o miłości do dzieci. U mnie to miłość bardzo wielka, nie wyobrażam sobie życia bez moich dzieci. W ogóle to ja niewiem jak mogłam funkcjonować wcześniej jak ich nie było. Z tym że mam do siebie żal i pretensje że dużo z tej miłości teraz przelewam na Mateusza a zaniedbuję Paulę. Nie to że ją przestałam kochać, ale Mati przesłania mi wszystko. Jest takim małym cudem, któremu chcę oddać wszystko, który w momencie jak spojrzy na mnie to wywołuje takie wzruszenie aż nie raz lecą mi łzy ze szczęścia że go mam. Mam nadzieję że z biegiem czasu wszystko się wyrówna, może jak będę mniej musiała mu poświęcać swojego czasu. Ale kocham te moje dzieci nad życie, bez nich wszystko traci sens.
/QUOTE] Ja właśnie od początku staram sie równo traktować moje dzieci. Potrafię wziąć Zuzię położyc sie z nia i poprzytulac. Codziennie ma zaspewnienia ze ja kochamy, staram sie spedzac czas po równo. Dla Jasia mam czas jak Zuzia jest w przedszkolu a po tytm czasie bawimy się wspolnie ![]() Cytat:
śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do rodzeństwa nie wyobrażam sobie tego żeby Jasia nie było. Fak,t bluzgałam ze szok w ciazy na niego (mała depresja) ale jak go ujrzałam wiedziałam że moje psoweicenie nie poszło na marne. Ja jednak nie nadaje sie na kp więc tu nie o to chodzi ale ja sama mam dwójkę rodzeństwa i nie chcialabym być sama więc dlatego zdecydowaliśmy się na drugie. jednak na tym koniec ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Angel nic innego nie moge znalezc. To tak jakby to bylo to....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
słodziutki i jakie ma wielkie oczyska
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- ojoj 2foto rozklejające ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- no to nie za dobre opinie ![]()
![]() |
#2314 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Tak na szybko bo Mati sam nie wie czego chce i miałczy. Piękna ![]() Cytat:
![]() Męczy mnie to strasznie. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() dalej nie mam czasu na nadrabianie ![]() Mam laktacyjne pytanie: czy Wasze dzieci też np. ssą pół godziny, potem budzą się po 20 min, znowu 20 min ssania, 10 min drzemki i tak w kółko? Dopiero jak nakarmię córcię mm to zasypia na 3h. Wiem że to przez wolniejsze trawienie itd., ale mam wrażenie że wysysa mi cycki co do kropelki, a się nie najada ![]() ![]() I tak bardzo się cieszę, że karmię ją piersią, ale chcę np. wyjść do koleżanki i nie brać tabunów butelek, tylko wystawić cyca i już... |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My po tej zielonej kupce od wczoraj wieczora jeszcze nic nie mieliśmy. Boję się, że Małego znowu zatkało, ale brzuszek miękki, histerii nie ma i co najważniejsze... bączki idą, więc jeszcze poobserwuję, a może w międzyczasie się pojawi. A tak w ogóle zauważyłam dziwną rzecz... mój Antoś nie chce robić kupki w pieluszkę. ![]() Czy któryś maluszek też tak ma? Myślałam, że może za ciasno zapinam pieluszkę, ale jak zrobiłam to luźniej, to musiałam go ciągle przebierać, bo siuśki górą wylatywały,a kupki i tak nie robił. Cytat:
![]() ![]() ![]() A córcia śliczna! ![]() Tak, z hippa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj mielismy szczepienie na wzw. Maly wazy 5400g, wciagu trzech tygodni przybrał 600g.
Starszy mial bilans 4latka i nie ma plaskostopia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||
Wtajemniczenie
|
słodka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
angel nie wiem czy znajdziesz dobra chuste do 50 zl, nam na szkole rodzenia mowili ze czesto dobra chusta uzywana jest droższa od nowej bo jest juz dobrze rozciągnięta i lepiej sie wiąże. ja znam tylko jedna firme, uczylismy sie na niej wiązać na sr POLEKONT ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moj ma 5 lat i wazy 18,8 kg
![]() |
#2321 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie,
od dłuższego czasu podczytuję namiętnie Wasz wątek i w związku z tym chciałam nieśmiało zapytać, czy można do Was dołączyć ![]() Jestem mamusią wrześniową. Pozdrawiam, Kasia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak przystawie do piersi to moment i odlatuje. Fakt że nie na długo. Nie wiem co z tymi smoczkami bo wyglądają podobnie i nic niepodobne do sutka ![]() I nie wiem czy kupić inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2324 |
Rozeznanie
|
No więc witam się raz jeszcze, mam na imię Kasia, 28 lat, jestem mamą Filipka ur. 18.09.2012 przez cc w 37 tc. Synek aktualnie ma 7 tygodni, waży 5,300, tak więc w 7 tygodni przybrał 2 kg
![]() Lecę , bo się właśnie obudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
co tu dziewczęta dziś tak pusto ?? u nas marudzenia dzień trzeci... kiedy wróci moja kochana grzeczniutka córeczka ja się pytam :pała:
#2327 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak z wagą malutkiej, ładnie przybiera? Cytat:
![]() Cytat:
![]() jedyny który jej podpasował to Lovi ale i z niego musiałam zrezygnować bo Lena sokając go zaczęła mieć problemy z pobieraniem pokarmu z butelki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
dawno nie wstawiałam zdjęć więc teraz nadrabiam
![]() 1. drzemka z tatą 2 i 3 pozy podczas snu 4. a tak moje dziecko "kocha" leżeć w bujaczku ![]() 5. Lena rozmyśla ![]() 6. podróż samochodem 7. pierwsza próba jedzenia z butelki ![]() 8. smaczne piąstki 9. popołudniowa drzemka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknota! Cytat:
![]() też planuję jeszcze jedno dziecko (kiedyś chciałam parkę mieć, a teraz jeszcze jedną córcię Kornelkę bym chciała), żeby Zuzinka moja miała tą najbliższą osobę w przyszłości jako ja mam swą siostrę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() macie rację, że to trudne zadanie po równo traktować dzieci, szczególnie gdy to młodsze po prostu więcej uwagi z racji swej całkowitej bezradności wymaga. Ech... idę z Małą dziś do pediatry. Niech mi ją znów osłucha. Ciągle ten katar. Teraz znów jakieś pokasływania i katar gęściejszy. Na własną rękę leków jej nie zaaplikuje przecież a nie chcę żeby mi się na niedzielę rozłożyła, bo co zrobimy z chrzcinami ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe widzę, że tata skutecznie się uśpił ![]() Odi też musi być przy dziecku przytulony ![]() "zuzia na macie drzemanko robi, a Todi obok pilnuje" - choć staram sie żeby tak blisko do niej się nie pchał i samych nie zostawiam nigdy
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-11-08 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja usiadłam na wizaz i chyba me dziecko wyczuło bo wypluwa smoka i beczy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczna masz córeczke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Supcioooo! ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Mam problem.. Odebrałam wyniki moczu i morfologii. I tak.. LYM% 52,7, a norma to 17-48 GRA% 39,8,a norma to 43-76 no i RDW 15,2, a norma to 10-15 I oczywiście anemia.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!
Znowu nie dam rady zacytować i jeszcze muszę nadrobić wczoraj porządkowałam faktury do rozliczenia, te firmowe i w końcu te za remont mieszkania, bo w przyszłym roku coś słyszałam, że nie będzie już zwrotu vatu za materiały budowlane, więc trzeba skorzystać póki jest pisałyście o glutenie wprowadza się go u dzieci karmionych tylko piersią w 5 miesiącu np. 1xdziennie 2-3g kaszy manny (to jest pół łyżeczki) na 100 ml wody ( gotujemy w wodzie a potem mieszamy ze swoim mlekiem i tak podajemy dziecku) nie musi to być kasza manna może być inna z glutenem przy dzieciach larmionych mm można ten gluten chyba szybciej ale nie jestem pewna trzeba by było doczytać Ja wygrałam bój o mleko po raz drugi, bo od niedzieli było coraz lepiej i teraz już jest całkiem dobrze dla dziewczyn, które są zainteresowane tematem pobudzania laktacji wstawiam link: http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...laktacji-8817/ u mnie dobrze skutkowało to odciąganie po karmieniu przez 10 minut, picie karmi wieczorem i po każdym karmieniu te dwie szklanki wody - ciężko jest to w siebie wciągnąć na raz, ale działa no i siostra pojechała mi zakupić tą herbatkę bocianek, bo ponoć rewelacyjna jest, ale jeszcze musi mi ją dowieźć więc jak spróbuję to dam znać, czy to dobre jest Lili wczoraj sama się przekręciła z plecków na boczek - w szoku byłam normalnie bo leżała sobie, ja coś tam robiłam, po chwili patrzę na nią a ta na boku leży i się uśmiecha ![]() a ja zaliczyłam wczoraj mega zatrucie - 30 minut nad kiblem wisiałam a co chciałam się podnieść do pionu bo myślałam, że już koniec to tak mi się kręciło w głowie, że z powrotem wymiotowałam - normalnie masakra jakaś ale po wszystkim poleżałam godzinkę i doszłam do siebie Katee doczytałam, że z bioderkiem jednak dobrze jest, więc cieszę się ![]() Agnus współczuję sytuacji z mężem, coś te chłopy ostatnio małpiego rozumu dostają ![]() Asia szkoda że tak daleko mieszkasz, bo z chęcią też bym się wybrała na takie kawkowe spotkanie ![]() Kasia psiakowi futerko odrośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |||||
Zadomowienie
|
troszkę w końcu pocytuję
![]() Kraven oby dzień ci szybko minął i nastało jutro!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to zapraszam i do mnie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko śpi już 2 godziny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Wtajemniczenie
|
heloł
![]() Iwoncia "fifer" ![]() Lewek śliczne zdjęcia widać,ze masz do tego dobrą rękę. Maggie ja też chcę kupić prezenty wcześniej i to pewnie na raty bo nie chce zostawiać bliźniaków na długo. katiem moje maluchy robiły zielone kupy po żelazie. Dearlie możliwe że takie kupki od zmiany mleka,może w tym nowym jest więcej żelaza? Tamlin Hubek 1 raz się przekręcił na plecy jak miał 6 tygodni. Afternoon witaj ![]() Aga ton Lenka uspiła tatę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A te zdjęcia to po prostu cuudo, zwłaszcza to na którym widać całą rodzinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.