|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Przyczajenie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Nigdy nie probowalam takiej zupy, ba nawet niegdy nie probowalam soczewicy
![]() U mnie torszke problem bo ja lubie mocno przyprawione potrawy a w diecie to nie wskazane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Najadłam się pysznego obiadku jak świnka
![]() Myślicie, że mogę zjeśc omleta z dwóch jajek i 1/4 papryki albo pół pomidora na kolacje? Czy omlet to niewskazane ? Niby białko..ale nie wiem. jak sądzicie? Mogę się wyżalić? ![]() Może przeginam...Ale nawet nie wiecie jak mnie wpienia jak ktoś o siebie nie dba, wpier.dala jak dzik i potem płacze, że jest gruby ![]() ![]() nie wiem, moze ten mój nerw jest przez to że nie jem słodyczy i wiem, ze jesli sobie pozwolę na cokolwiek to waga wzrosnie bezapelacyjnie...po prostu jest mi przykro, że ktoś moze wpierdzielac za dwóch i nie tyje, a ja zjem ciastko i mam pół kilo wiecej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiem, moze marudze, ale no po prostu czuje sie jak idiotka czasem...nikt nie docenia tego co robię...nikt...albo lekarz, u którego byłam robic badania przed pracą...mówi, ze czas schudnąć a ja mowie ze to robie od 5 ,miesiecy....myslicie ze uwierzyl? powiedzial, ze grubi ludzie zawsze tak mowia lekarzom, zeby sie odwalili ![]() ![]() co jest kur...a z tym światem ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-04-11 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Przyczajenie
|
No niestety taka sprawiedliwosc na tym swiecie. U mnie tak jest, ze moj B probuje przytyc i je na co tylko ma ochote.
Niektorzy tego nie rozumieja... Ja mam taka rade na to zeby nie zwariowac...poprostu czasami pozwalam sobie zjesc cos zakazanego ![]() ![]() Odrazu sie humor poprawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zadomowienie
|
Monia ja Cię rozumiem bardzo dobrze, u mnie w rodzinie jest dużo osób, które są szczupłe, jedzą ile chcą i co chcą i nie tyją.
![]() A z tym, że nikt nie zauważa to u mnie jest podobnie w sumie, ale się nie przejmuj jak jeszcze trochę schudniesz to wszyscy będą Cię pytać jak to zrobiłaś ![]() Jestem już zdrowa ![]()
![]() |
#2345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze chciałam Wam napisac, ze mi sie dzis śniło, że odpaliłam stary adapter i chyba to zrobię w Weekend ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
mam jeszcze jedną sprawę, ale to na później bo ide do garażu na moment ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
Ale za to od strony taty większość krewnych jest grubsza, a jeszcze się wypierają że oni nie jedzą dużo, a co tam jestem to jest jakieś ciasto, albo ciotka kijki sobie kupiła i nie chodzi z nimi wcale. Ciocia i babcia mają cukrzyce typ 2 do tego, no i ostatnio mówią, że to wiadomo nie można tyle słodyczy jeść a w ręce trzyma kawałek ciasta
![]()
![]() |
#2347 |
Przyczajenie
|
A cwiczycie dziewczyny?
U mnie max 80 kg powinno byc.............wiec do roboty! Hahaha no to tak jest z niektorymi, ale przyznaje sie, ze ja tez tak kiedys mowilam ![]() Edytowane przez emka2012 Czas edycji: 2013-04-11 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Przyczajenie
|
a moge spytac ile masz wzrostu? jesli to nie tajemnica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tyle w temacie, bo mam nerwa niesamowitego. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- 171 cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=ogolnie;40259402]Kurcze, ale wiesz co, może przeginam - nie wiem. Mnie zawsze denerwowało jak ktoś nie potrafił o siebie zadbać - o wygląd. Tłuste włosy, niemiły zapach - to jest coś co mnie totalnie odraża i odpędza. Można kasy nie mieć, ale wyglądać schludnie i nie śmierdzieć. Do tego teraz doszedł nerw o niedobre nawyki żywieniowe innych ludzi. Tak jak pisałam, może wkurza mnie to dlatego, że sama sobie miliona rzeczy muszę odmawiać, a może dlatego że wiem, że jedząc w sposób jaki je np. moja kuzynka można łatwo sie doprowadzić do mojej startowej wagi - 121 kg.
I tyle w temacie, bo mam nerwa niesamowitego.[COLOR="Silver"] Wydaje mi sie, ze jak ktos jest na diecie i wszystkiego musi pilnowac to bardziej zwraca uwage na to co inni jedza. Niestety nikt nie powiedzial, ze bedzie latwo ![]() DLaczego nie moze byc odwrotnie-latwiej schudnac niz utyc ![]() oj, cos zle zacytowalam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=emka2012;40259453]
Cytat:
![]() ![]() idę robić omleta, potem jeść nie będę bo kumpela wpadnie i pewnie późno pójdzie, a nie chcę jeść o 23, bo raz że bym spać nie mogła, a dwa że za późno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Przyczajenie
|
SMacznego.a i mysle, ze omlet nie powinien zaszkodzic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja smażę omlet na łyżce oliwy zwykłej ![]() a czemu pytałaś o mój wzrost? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Przyczajenie
|
A tak ciekawa jestem bo to pozwala wyobrazic sobie mniej wiecej czy ktos wyglada jak ja i ma podobny cel
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
Heja! U mnie dzis w miare dietetycznie, wlansie wrocilam z zakupow, pojadlam garsc orzechow nerkowca. Na kolacje bedzie krmka z bialym serkiem i pomidorkiem. Zaraz biore sie za nauke, ale najpierw szybki prysznic. Dzis dzien bez cwiczen
![]() Witam nowa kolezanke! 15 kg to juz niezly wynik ja tyle stracilam i stoje w miejscu i ruszyc nie mge jakos... zobaczymy co w pn wymysle ze swoja dietetyczka... Z dobrych wiadomosci to taka, ze K. wyjazd opoznil sie o tydzien... jakos to bedzie... MUSZE bec dobrej mysli! ![]() ogolnie ja na temat zywienia innych osob normalnie nie mam sily sie wypowiadac. Wczoraj jadlam na obiad kasze jeczmienna, warzywa na patelnie i udko. tesciowa jak spojrzala na talerz "ty to wszytsko zjesz?". Poelciala do sklepu kupila warzywa, kasze i kurczaka i odzwzorowala... porcja gigantyczna 2xwieksza od mojej i jedzona o 21 ![]()
#2357 |
Przyczajenie
|
CZesc
![]() To tak jest wlasnie.........przychodz i moment i waga nie drgnie. Niby trzeba to przetrwac. Najgorszy moment bo najwiecej ludzi wlasnie wtedy rezygnuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
Jakie? Przeopraszam przeoczylam.
#2360 |
Zakorzenienie
|
Czy dostałaś zwrot podatku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
A ja własnie zjadłam ZUPE ROMANA tz.barszcz czerwony
![]()
#2362 |
Zakorzenienie
|
U mnie wagA stoi i strasznie mnie to wkur...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
Znowu mam pytanie. Dzisiaj dietetycznie słabo, tzn śniadanie, 2. śniadanie i kolacja jak najbardziej ok. ale wpadły mi dwa piwa i dwa kawałki pizzy. Kalorycznie wyszłam ok 1700 kcal, nie muszę chyba się jednak chwalić, że ok 990 to suma z tych dwóch... Przy posiłkach tych "ładnych" dbałam o białka i warzywa/owoce. I teraz się zastanawiam, czy te kcal, które mi wpadły przy okazji popołudnia na mieście są pełnowartościowe? Mam na myśli to, że powinnam jeść te 1705 kcal, dbając o konkretne składniki, ale jak od czasu do czasu zjem/wypiję tak jak dzisiaj to te kalorie normalnie sumuję i nie muszę dostarczać do organizmu nic więcej, żeby było bardziej wartościowo? Jak czytam to, co napisałam myślę, że pytam jak idiotka, ale po prostu chcę wiedzieć.
Ogólnie dobrze wiem, o czym piszesz. Zarówno brat jak i siostra mogli zawsze wpieprzać co i ile chcieli i nie tyli. Tylko na mnie krzywo patrzono kiedy sięgałam po ciastko, a przecież zjadłam niej niż oni! Oboje zresztą bardzo się starali przytyć i jakoś im się nie udawało. Ponadto usłyszałam co je koleżanka z roku a chudzina z niej... a więc chwaliła się że o 23 zjadła dużą paczkę chipsów. I gdzie tu sprawiedliwość? Jednak może jakaś jest, bratu udało się przytyć, a nawet jakby roztyć trochę i sam musi się pilnować ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Rozumiem Twoją frustrację, ja sama ograniczyłam fast foody i słodycze (dzisiaj pierwszy raz od miesięcy jadłam pizzę), ćwiczę jak nienormalna, a waga ani rusz w dół. Mam nadzieję, że to niedługo się zmieni
92-83- już za mną Cel I 82-79-78 Cel II 77-73 ![]() Cel III 72-68 ![]() -13 za mną -11 przede mną ![]() Edytowane przez MonaN_ Czas edycji: 2013-04-11 o 21:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
a dzis wogole tragedia chcialam zrobic podsumowanie i jak stanelam na wadze to myslalam ze sie poplacze...85.5...
Czyli zaczynamy...wychodzi na to ze spadlo niecale 1.5kg w 4 tyg. Centymetry: Lydka- bylo 38, jest 38(0) Kolano-bylo 36,jest 35(-1cm) Udo-bylo 58,jest 56(-2cm) Biodra-bylo 101,jest 98(-3cm) Pas-bylo 99,jest 90(-9cm) Talia-bylo 89,jest 84(-5cm) Klatka-bylo 108,jest 106(-2cm) Ramie-bylo 31 jest 30(-1cm) W sumie -23cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Anulciak no to przecież chudniesz
![]() ![]() ogolnie siła rzeczy nasze zycie koncentruje sie ostatnio na (nie)jedzeniu... Ja mam faze "nawracania"... M. sie podporządkował - ale i on chodzi i narzeka ze musi sie pilnować a kiedyś mógł zjeśc ogromne ilości i nie tyje (a teraz zrezygnował ze słodyczy w ramach diety OMG)... Ale moja mama i babcia ![]() ![]() Ale powiem ci tak - owszem to wkurza - ale z czasem pewne rzeczy docierają .. Oczywiście w wynaturzonej formie - jak np moja mama dumna z tego że je śniadania - pół paczuszki jakiejs fix owsianki pełnejc cukru na wodzie (ledwo 100 kcal) ![]() ![]() Chodzi mi o to że nawet do dietetycznych ignorantów dociera że mamy wyniki wiec to MY MAMY RACJE ![]() ![]() Ja dietetycznie sie trzymam w miare - wczoraj wpadło sushi kolacyjna porą (ok 18) ale popite wodą i potem wychodzone spacerem ... I juz nic więcej ...Troche mnie przytkało potym ale to przejdzie ... Weekend mnie czeka bez M. i już mi smutno choć jeszcze chrapie obok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- A i jeszcze wiadomość dnia - wczorajzawitała do mnie wiosna - 12 stopni i wrzuciłam wiosenny płaszcz ... To jego ostatni sezon - ale wreszczie dopinam sie bez bólu (pewnie znacie to rozchodzenie sie końców miedzy guzikami ![]() ![]() Ale żeby nie popadać w euforię - to sobie uświadomiłam że teraz ważac 75-76 waże tyle ile miałam dokładnie rok temu ... Wiec w sumie dopiero następne kilogramy beda prawdziwym postepem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Ok biust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
U nas teraz jest prawie 6 st. więc mam nadzieję że uda się dzisiaj wyjść na dwór.
Wczoraj tak pokłóciłam sie z tż że głowa mi pęka. W nerwach przewróciłam stół i to co na nim było poszło do kosza. i jeszcze ścianę obdrapałam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
|
cześć kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jedyny plusik to to że codziennie chodzę na kijki. wczoraj wieczorem było niesamowicie cieplo......i poszłam sama .....bo trochę mi się towarzystwo chętne do kijkowania wykruszyło ![]()
#2369 |
Zadomowienie
|
Hej!
Co prawda słońca dzisiaj nie mam, ale jest ciepło, jest prawie 10 stopni. ![]() ![]() Kwiatuszek mi po świętach było ciężko wrócić do dietowania, więc mam tak samo, że jak ulegne to koniec, więc zero podjadania ![]()
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() lolita, jak staranka? Działacie? ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.