Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58 ! :D - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 14:52   #2341
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D P

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
To nie jest temat na główny. Po prostu się nie dogadam. Wczoraj była kolejna spina. Mam wrażenie,że co otworzę buzię i coś powiem to jest źle. Przyznam,że jestem dość zdezorientowana i zakłopotana, bo okazuje się,że Tż mnie o wielu kwestiach niedoinformował. Wiem mniej niż oni i to też jest przyczyną nieporozumień( wszyscy myślą,że ja to wiem i tak dalej).
O kurczę Moni no nie ciekawie, ale mam nadzieję, że z czasem się dotrzecie i dogadacie, jakkolwiek, byle by nie prowadzić otwartej wojny bo taka w niczym nie pomoże...

Laski spadam, miłego weekendu!

U&I
Kin_Ga07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 14:52   #2342
MagdaLena8504
Raczkowanie

Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Zapraszam zapraszam . Mężuś już wrócił także zaraz zaczynamy obiadować.

MagdaLena8504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 14:53   #2343
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
chyba ma jakiś gorszy dzień i wkurza mnie przez to niemiłosiernie
najpierw, że jej markizę schowałam i słońce nam wpada przez balkon (jakby to był mega problem), później otworzyłam jej drzwi za 3 razem bo nie słyszałam pukania (serio nic na poddaszu nie słychać, nie zrobiłam tego przecież specjalnie) a teraz mi mówi, że mam łazienkę umyć bo wstyd a myłam ją kilka dni temu---> to wszystko w przeciągu 5 min
ehh... wygadałam się
Ehhh normalne domowe awanturki, nie martw się zdarzają się każdemu

U&I
Kin_Ga07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:00   #2344
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D P

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
O kurczę Moni no nie ciekawie, ale mam nadzieję, że z czasem się dotrzecie i dogadacie, jakkolwiek, byle by nie prowadzić otwartej wojny bo taka w niczym nie pomoże...

Laski spadam, miłego weekendu!
Też nie prowadzę. Po prostu odpuszczam. I im mniej się odzywam tym mi na lepsze wychodzi. Dlatego siedzę tutaj z Wami a nie tam.
Fakt, faktem - pożyczyła nam na zapłacenie za przeróbki sukni - za co jestem wdzięczna - bo Tż stwierdził,że ma cennik i to będzie tanie ( przy czym się okazało,że to kupa kasy wyszła) i ja już chciałam zrezygnować. Bo mi suknia do ślubu i szczęścia niepotrzebna. Ale zaraz jak wróciliśmy większość oddaliśmy. Przy okazji też się dowiedziałam czegoś o czym nie wiedziałam i się nasłuchałam ( oczywiście mama Tż była pewna,że ja to wiem) . E, szkoda gadać.

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-07-26 o 15:02
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:01   #2345
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
Ehhh normalne domowe awanturki, nie martw się zdarzają się każdemu
zdaje sobie sprawę
aż nie mogę się doczekać jak będę na swoim i będę tęsknić za takimi nieporozumieniami

i uwaga, dla miłośniczek ikei za miesiąc nowy polski katalog a już dziś jest dostępny amerykański w tamtym roku nie różniły się niczym

http://onlinecatalog.ikea-usa.com/us/en/ikea_catalog
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:06   #2346
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy !

Cytat:
Też nie prowadzę. Po prostu odpuszczam. I im mniej się odzywam tym mi na lepsze wychodzi. Dlatego siedzę tutaj z Wami a nie tam.
Fakt, faktem - pożyczyła nam na zapłacenie za przeróbki sukni - za co jestem wdzięczna - bo Tż stwierdził,że ma cennik i to będzie tanie ( przy czym się okazało,że to kupa kasy wyszła) i ja już chciałam zrezygnować. Bo mi suknia do ślubu i szczęścia niepotrzebna. Ale zaraz jak wróciliśmy większość oddaliśmy. Przy okazji też się dowiedziałam czegoś o czym nie wiedziałam i się nasłuchałam ( oczywiście mama Tż była pewna,że ja to wiem) . E, szkoda gadać.
przykre sprawy... Tak to jest z tymi początkami...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:11   #2347
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdz

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
przykre sprawy... Tak to jest z tymi początkami...

Ale tata Tż jest super Czego się obawiałam, bo go nigdy na żywo nie poznałam Odżywam jak wieczorem wraca z pracy pogada, pożartuje - jak widzi,że jestem zmartwiona to mówi - nie martw się, jutro będzie lepiej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 15:12   #2348
extassy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdz

zapomniałam się pochwalić
24.07mieliśmy z tz 8rocznicę
Stary 2013-07-26, 15:16   #2349
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę z

Cytat:
Ale tata Tż jest super Czego się obawiałam, bo go nigdy na żywo nie poznałam Odżywam jak wieczorem wraca z pracy pogada, pożartuje - jak widzi,że jestem zmartwiona to mówi - nie martw się, jutro będzie lepiej.
A mamę dobrze znałas? Co na to Tz?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
piękny staż...

Stary 2013-07-26, 15:17   #2350
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza d

Cytat:
A mamę dobrze znałas? Co na to Tz?

Mieszkałam z nią miesiąc jak była w PL. Często na skype rozmawiałyśmy. Miałyśmy 1 spięcie zeszłego roku. Ale to przez to,że Tż mnie mocno zawiódł i byłam lekko załamana i nie umiałam dokładnie sprecyzować o co mi chodzi. Ale spoko się dogadałyśmy i przyznała mi rację.
Teraz Tż się nie odzywa i dobrze, bo i tak by było na mnie. Adwokata nie potrzebuję
Stary 2013-07-26, 15:21   #2351
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagdaLena8504 Pokaż wiadomość
Dziękuję raz jeszcze , a tymczasem jak przykładna gospodyni domowa biegnę przygotowywać obiadek dla Mężusia .
Dzisiaj serwuję zapiekankę z brokułami,a na deser lody waniliowe, także jeśli macie ochotę to wpadajcie bo (jak na dwie osoby) jest tego duużo
*mam jeszcze nutellę
Oooo!! A jak robisz taką zapiekankę?

Pamietacie sikorke którą mój tato uratował? Taka malutką? Uciekla w nocy, nikt nie wie jak to zrobiła No i pewnie nie żyje bo nie bardzo umiala latać i byla za ufna
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 15:22   #2352
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
może potrzeba wam czasu aby się dogadać

Cytat:
Stary 2013-07-26, 15:22   #2353
MagdaLena8504
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje

AnonimowaMoni- Głowa do góry, wszystko się na pewno ułoży . Najważniejsze to się nie przejmować i cały czas do przodu !

Stary 2013-07-26, 15:23   #2354
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołta

Cytat:
Mieszkałam z nią miesiąc jak była w PL. Często na skype rozmawiałyśmy. Miałyśmy 1 spięcie zeszłego roku. Ale to przez to,że Tż mnie mocno zawiódł i byłam lekko załamana i nie umiałam dokładnie sprecyzować o co mi chodzi. Ale spoko się dogadałyśmy i przyznała mi rację.
Teraz Tż się nie odzywa i dobrze, bo i tak by było na mnie. Adwokata nie potrzebuję
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale to on też trochę zamieszania narobił?

Stary 2013-07-26, 15:27   #2355
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Myślę,że tu nie chodzi o czas tylko podejście do mnie.

Poszukam pracy i coś sobie wynajmę blisko pracy
Stary 2013-07-26, 15:27   #2356
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
no widać masz "typową" teściową jak z dowcipów... może łatwo z nią nie będzie ale to już spore pocieszenie, że teść fajny.
A za to że Ty czegoś nie wiesz a wszyscy myślą że wiesz to bym TŻa prześwięciła.... nie znam sytuacji więc mogę się mylić ale kilka takich sytuacji miałam na początku z moim... on generalnie nie lubi dużo opowiadać i kilka razy o mały włos nie strzeliłam gafy bo czegoś tam nie wiedziałam... (np że jedno z 2 dzieci jego przyjaciela nie jest tak naprawdę jego... niby to nie jest super ważne ale co by było jakbym podczas spotkania rzuciła tekstem "ale ten Twój synek do Ciebie podobny...." ?! to samo dotyczyło innego jego kolegi, który ożenił się z dziewczyną, która jako nastolatka wpadła... tak więc ona ma teraz córkę w wieku mojej młodszej siostry... ja wchodząc do domu myślałam że to jej siostra, całe szczęście zanim coś palnęłam mała zwróciła się do niej "mamo" natomiast mój TŻ zupełnie pominął fakt, że przyszła żona jego kumpla ma nastoletnią córkę )
Pogadaj z TŻem, może jednak mógłby Cię zapoznać z różnymi faktami co pozwoliłoby uniknąć niefajnych sytuacji z teściową...? Może zupełnie nieświadomie czymś jej podpadłaś, coś powiedziałaś co jej się nie spodobało...?

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:29   #2357
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013

Cytat:
Myślę,że tu nie chodzi o czas tylko podejście do mnie.

Poszukam pracy i coś sobie wynajmę blisko pracy
Coś sobie????

Stary 2013-07-26, 15:29   #2358
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz d

Cytat:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale to on też trochę zamieszania narobił?

i wtedy. I teraz - gdybym wszystko wiedziała - pewnie ślub byśmy przesunęli na grudzień( bo moja wiza jest ważna do listopada) i nie byłoby tylu nieporozumień. Z resztą, ja i tak poważnie myślałam nad przełożeniem ślubu na zimę. No ale jak mówię, Tż mi wszystkiego nie powiedział tylko mówił " skoro mnie Kochasz, to mi zaufaj i przylatuj" Dowiaduję się przy spięciach

Prosta kwestia - zapraszanie gości - prosiłam milion razy - skonsultuj listę gości ze swoją mamą. Zamawialiśmy zaproszenia - ja dostałam informację ile on ich potrzebuje. Sama wiem tylko ile mniej więcej będzie osób, ale kto to nie mam pojęcia. Byłam PEWNA że sprawę omówił ze swoją mamą. Przy czym wczoraj przez przypadek usłyszałam jak rozmawiała przez telefon i mówiła " ja nie wiem kogo zapraszają, wiesz,że tu nikt nic.... chcesz to jak przyjedziesz to spróbuj się dowiedzieć". Wiecie jak to brzmiało i jak się poczułam. Podobnież w innych kwestiach tak to wygląda.

Czas edycji: 2013-07-26 o 15:34
Stary 2013-07-26, 15:31   #2359
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, l

Cytat:
i wtedy. I teraz - gdybym wszystko wiedziała - pewnie ślub byśmy przesunęli na grudzień( bo moja wiza jest ważna do listopada) i nie byłoby tylu nieporozumień. Z resztą, ja i tak poważnie myślałam nad przełożeniem ślubu na zimę. No ale jak mówię, Tż mi wszystkiego nie powiedział teraz Dowiaduję się przy spięciach
przez to teraz źle się czujesz...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 15:37   #2360
blue_eyed
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Dokładnie!

Dawaj

Emma, a Ty chcesz do klubu? Kogo jeszcze tam nie ma a chciałby dołączyć (co wiąże się z wrzuceniem swojej fotki) -> z założeniem, że już trochę się tu udziela?

To może i ja mogłabym dołączyć
Stary 2013-07-26, 15:38   #2361
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umi

Cytat:
przez to teraz źle się czujesz...

Nawet nie wiesz jak bardzo. Mam wrażenie,że myśli iż ja tu jestem na siłę , że chciałam być mimo wszystko.
Stary 2013-07-26, 15:45   #2362
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map ni

Cytat:
Nawet nie wiesz jak bardzo. Mam wrażenie,że myśli iż ja tu jestem na siłę , że chciałam być mimo wszystko.
Ale chyba nie że chciałaś tylko do stanów? Ciężko z takich informacji wychwycić dokładny kontekst...

Stary 2013-07-26, 15:54   #2363
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Może rysować

Cytat:
Ale chyba nie że chciałaś tylko do stanów? Ciężko z takich informacji wychwycić dokładny kontekst...

Bo to nie rozmowa na główny Nie chcę tu wszystkiego pisać.
Po prostu -to nie jest dobry moment na ślub i to bym tu była. Nie wiedziałam wszystkiego i gdybym wiedziała to przełożyłabym ślub na zimę . Niestety nie wiedziałam wszystkiego, Tż mnie nie doinformował i kazał sobie zaufać, z Mamą Tż nie mogę się dogadać i zgrzyty są głównie na tej linii. I nie chodzi o bytność w stanach, tylko o ślub. Że mimo wszystko ( że niby wszystko wiem) upierałam się na ślub teraz. Nie dogadał tego szczerze ani ze mną ani ze swoją rodziną, stąd taka sytuacja.

W bardzo telegraficznym skrócie. Nie chcę więcej pisać

Tuśka, a jak u Ciebie? Wszystko oki??

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Jadę z Tż na pocztę, będziemy miel chwilę to może i wyjaśni co jest grane

Czas edycji: 2013-07-26 o 15:53
Stary 2013-07-26, 16:02   #2364
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Moni... Smutne i dziwne zarazem... Może on chciał Cie mieć już a nie później... A u mnie jak u mnie... Siedzę w domu i świruje... Tak w skrócie... Człowiek jak ma za dużo wolnego czasu to różne rzeczy sobie wmawia...

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Jak będziesz chciała się wygadać to zawsze możesz na priv!

Stary 2013-07-26, 16:23   #2365
Laidee
Raczkowanie

Moni pewnie Twój TŻ był przekonany, że jak on wierzy, że wszystko będzie dobrze, to będzie. Czasem w facetach więcej naiwnego optymizmu niż rozsądku

Zbierz całą trójkę, albo nawet czwórkę, i pogadajcie na spokojnie. Nie ma sensu, żebyś świeciła oczami za TeŻa.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
i uwaga, dla miłośniczek ikei za miesiąc nowy polski katalog a już dziś jest dostępny amerykański w tamtym roku nie różniły się niczym

http://onlinecatalog.ikea-usa.com/us/en/ikea_catalog
Dzięki. Nie wiedziałam, że amerykański jest wcześniej.

Cytat:

My 09 lipca i też 8
Laidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 16:25   #2366
Anaelle
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013

ale tu ciiiiiiisza....
zmykam kobietki bo zaraz przyjeżdża po mnie TŻcik i jedziemy do rodzinnego miasta...
jutro rano odbieramy zdjęcia - nie mogę się doczekać

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 17:04   #2367
MagdaLena8504
Raczkowanie

Myślałam, że przez 2 godziny mojej nieobecności będę miała co nadrabiać, ale widać, że weekend się zaczął i trzeba poświęcić trochę czasu swoim mężom/narzeczonym . Także i my lecimy na małą wycieczkę rowerową .

Stary 2013-07-26, 17:07   #2368
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślałam, że przez 2 godziny mojej nieobecności będę miała co nadrabiać, ale widać, że weekend się zaczął i trzeba poświęcić trochę czasu swoim mężom/narzeczonym . Także i my lecimy na małą wycieczkę rowerową .
oj tak, mój zaraz powinien wrócić z pracy i zobaczymy co wymyśli
Stary 2013-07-26, 17:08   #2369
Laura28
Rozeznanie

Cytat:
Taaa, a mój narzeczony w pracy.
Laura28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 17:12   #2370
Anev0
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013

Witam,

Jestem, ZŁA:

Trochę się nadziało i jestem w szoku zacznę od początku

Witam was po długiej przerwie naprawdę nie mam czas

W środe miałam przymiarkę sukni, jest trochę do poprawy;

Suknia ma dość długi tren... i jak się go podepmie robi się kaczy kuper,

Nie wygląda extra, już trudno,

Pani w salonie(krawcowa) chciała mi ten tren uciąć, albo uciąć satynę zostawić tiul

Wtedy mój tren wygląda jak firanka i naprawden nie ma tego efektu wow.

Kwestia druga

U góry jest taka siatka jak by i chciałam dekolt w serduszko, ale mamie szkoda ucinać

siatki boi taki jest komplet,

Siostra mówi uciąc siatkę zrobić serduszko,

wersja trzecia wyciąc ramiączka tam w tej sukni idzie tak koronka że fajnie wy to wyglądała.
Zdjęcia dodam do klubu w środę nie ma tutaj aparatu.

Jeżeli było by serduszko musi być koronkowe bolerko jego koszt 300 zł

Jeżeli siatka na będzie zostanie takj jak w orginale bolerko nie potrzebne.

Musze o tym zdecydować.

Kwestia druga byliśmy u muzyki i tu się zaczyna jazda opowiedział nam wszystko ale

potem cwaniaczek się kaponoł że przyda się im nocleg inie ma tego w umowie, no niestety za późno się skapli. i niech sobie sami szukają noclegu grają 70 km od miejsca zamieszkania. Nie grają za dwa złote.

SALA ->

Mamy w cenie chlebek, i kieliszki do rzucania,
problem jest z ustawiem stołów i z orkiestra gdzie będzie tż ma wizję więc to olałam

Druga sprawa na sali mieli powódz, zalało naszą sale czaicie - baze :szok: Suszą ją teraz i powstały góry na parkiecie na szczęscie nie śmierdzi.,..

Natomiast nie ma kwesti gdzie bedziemy mieszkać po slubie... rodzicie niechcieli się spotkać i o tym pogadać więc kosmos totalny,,, a ja nie wiem jak mam z nimi o tym zaczac rozmowe w sensie z moimi rodzicami bo nie wiem jak sobie to wyobrażają...

Ręce mi opadają

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości