|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeju to 2 miesiace tylko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ne lubię pisać z laptopa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zadomowienie
|
Właśnie Trele, teraz nie szalej bo jeszcze sobie przyśpieszysz....czekaj spokojnie te 61 dni, matko kochana, przecież to zleci nie wiemy kiedy....
Tutaj największe gaduły zdążą założyć dwa wątki i się mniejsze gaduły ( wskazuje na siebie ![]() ![]() Ja teraz zaczynam obierać kartofle może też dostanę uczulenia.... ![]() Rybko Z siostrą nie wygrasz....postaraj się pogadać na spokojnie z Mamą bo to Ona też powinna zaprzestać sponsoringu.... wiem, że to brzmi dziwnie i niemiło ale prawda jest taka, że Twoja siostra ma Rodziców i jeżeli im to nie przeszkadza...to czemu Ty masz się zamartwiać ( niestety pod tym względem mamy podobne charaktery- i wiem jedno nie wyjdzie Ci to na dobre) ( mnie osobiście nie wyszło) |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Rozeznanie
|
wybraliśmy już imię dla naszej córeczki - będzie ZOSIA
![]() u mnie upał na maxa a malutka chyba cały dzień śpi bo w ogóle się nie rusza, jak ją troszkę poruszałam to się chwilkę pokręciła i znowu grzecznie śpi w brzuszku. Chłopcy zażyczyli sobie na obiad frytki i się nasmażyłam bo do tego kotlety im zapodałam z mizerią i normalnie leżę i zdycham. |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Wtajemniczenie
|
Nie przemyślałam sprawy z tym podgrzaniem mleka po prosstu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cebule też tż za mnie kroi bo płacze jak nienormalna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oficjalnie dziękuje osobie, która wynalazła wentylator <3 umarłabym bez niego ![]()
![]() |
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |||
Zakorzenienie
|
Kabriela To faszeruj sie ile wlezie dobrymi rzeczami i soczkami.Może akurta wszystko wróci do normy.
U ciebie te tygodnie to jakoś tak zapindalają ostatnio,dopiero był 3o ![]() ale już multum rzeczy masz załatwionych ![]() AAbyNie wiem które lepsze,chyba te Seni bardziej chłonne się wydają ![]() Rybko Tak czasem jest niestety,życie nie jest sprawiedliwe.Ale nie mamy na to większego wpływu.Pewnych rzeczy nie przeskoczymy.Raz na wozie,raz pod wozem.Generalnie ciężko jest.Trzymaj się i nie poddawaj,teraz wszystko co najważniejsze dla Kacpra!!!Pamiętaj o tym,zresztą najlepiej wiesz co dla Ciebie dobre ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja teściowa tak ma ![]() Wywiesiłam pranie i lece się ogarnąć, bo niedługo czas na miasto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
hhahaha, dobre z tym mlekiem ;D
Beatko- nie dostałam,bo mam do 140 zazwyczaj.. miałam kilka razy powyżej ale tylko raz na wizycie skoczyło mi do 145 wtedy u tego gbura lekarza, na co on stwierdził ze to dobre ciśnienie.. w każdym bądź razie mam mierzyć 3 razy dziennie do 13tego sierpnia. i wtedy bedziemy działać dalej. Nie wiadomo czy od 35 tyg nie bede pod opieką lekarzy, mam nadzieje jednak ze bedzie ok. A może cesarka? bo mały CHYBA się jeszcze nie przewrócił.. ![]() ale skwar niesamowity- lepie sie do tego lapka ![]() a mojej siostrzenicy wykluł się dino. Jaki słodki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- aaa i wiecie co, moja szwagierka poleciła kupić stanik do karmienia w rozmiarze o 1 większym.a jej po 6 miesiącach KP rozmiar z E spadł do malego B.. wiec sie nie martwie że te cyce mi zostaną ![]()
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieskromnie powiem że było tak mega przyjemnie ![]() Jadę na obiadek i potem wracam dalej się moczyć ![]() O właśnie mnie siostra poczęstowała obiadkiem,ale fajnie.Taką mam ochotę na mielonego z mizerią. Ale jadę poprawić jeszcze barszczykiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2356 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Ja liczę na to że spadnie do F,żebym się w staniki stare mieściła i rzeczy.Bo teraz niektóre to mi się zatrzymują na wysokości biustu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Mi już kręgosłup dokucza od tych bimbałków
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli się nic nie zmieniło, to generalnie w szpitalach lekarze chcą by wogóle bez niczego być ale krew leci potwornie, więc to jest trudne i najczęściej jest tak, ze przed obchodem położne wpadaja i krzyczą "zdejmować gatki" ![]() Ale dziś upał!!!! wróciłam dzis do pracy ale byle do 9 sierpnia bo wtedy zaczynamy urlop 2 tyg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
Możecie mnie nie dobijać.....proszę to ja tutaj zastanawiam się jak zostać z powiększonym rozmiarem B a Wy mi tutaj chcecie opuścić szeregi cycko.....we.
No wiecie co?! ![]() ![]() Z jednej strony za zdroszczę zazdroszczę...z drugiej jednak strony nie. Ech- nie dogodzi się kobiecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
No dobra .. Bo na tel nie mogłam sie zalogowac
![]() ![]() A teraz Majeczkowy pokoik ![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1375101309.043855.jpg łozeczko jak łóżeczko , fajne tylko to ze ma opcje łòżka dla wiekszego dziecka po zdjeciu panela z szczebelkami. Zdziwilo mnie to ze zaden szczebelek nie jest wyjmowany ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1375101482.581377.jpg przewijak. Planuje na poleczki kupic takie wiklinowe koszyczki . Trzymać w nich kosmetyki , pieluchy I inne . ImageUploadedByWizaz Forum1375101574.227769.jpg a tu szafa I kratownica . To I to z odzysku . Nie wiem czy widac ale do wymienilam uchwyty z szafy na sòwki ![]() Do kratownicy czekam na takie plastikowe cztery pudła , takze bedzie bardziej praktycznie. Jestem z siebie dumna bo pokoik ma 1,65cm na 3.30cm I na zdjeciu tego nie widac ale jest naprawde malutki a nam udalo sie go tak zagospodarowac ze jeszcze sporo miejsca zostalo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2363 |
Zakorzenienie
|
ja chcę mieć D maks. no E przeżyje.. ale nei więcej !!!! niech już spada powoli
![]() zjadłam bułę i dalej jestem głodna ![]() ola- poważnie bez majtoch? to jak trzymać tą podpaskę? ręką? czy ta krew ma sobie tak leciec i leciec... ? ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- śliczny Majeczkowy pokoik ![]() ![]()
#2365 |
Zadomowienie
|
Trele pięknie!!! i te białe mebelki!!!
![]() no generalnie uważają, że nie powinno sie nic nosić, w sensie tylko koszula i goła pipka... w szpitalach wtedy wymienia się takie podkłady na prześcieradle (przynajmniej u mnie tak było). Krew ma swobodnie wypływać. Wiadomo, że żadnej z nas to nie pasuje :/ piżama w plamach, jak tu siedzieć. Pamiętam, że w czasie obchodu mały zaczął strasznie płakać i musiałam wstać, żeby mu dać pierś, to krew mi ciekła po nodze a trwało, to przecież chwilę. Dlatego z reguły mamy mają podkłady i majtki tylko udają przed lekarzem i zdejmują gatki. Położne zdają sobie z tego sprawę i dlatego ostrzegają. |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zadomowienie
|
Szalone!! Nie mam szans Was nadrobić!!
![]() Byłam dziś na wizycie i nie usłyszałam nic dobrego. Infekcja dróg moczowych nawróciła, w dodatku Bejbziol się obrócił i ma położenie miedniczkowe- kolankowe. Co prawda z przyczyn neurologicznych będę mieć cesarkę, ale to położenie jest zwyczajnie niewygodne dla nas obojga. I macica mi potężnie nerkę uciska. Muszę iść do urologa bo jest możliwość kamienia a nawet zatorowości ![]() Miałam skurcze w poczekalni i zrobili mi ktg. Jak się okazało mam skurcze 60% i w razie mocniejszych- Izba Przyjęć, żeby powstrzymywali akcję porodową. Szyjka też skrócona, ale zamknięta. W ogóle lekarz chciał mnie położyć do szpitala, bo morfologia mi strasznie spadła, ale ja się uparłam, żeby mi dał ostatnią szansę. Po obciążeniu glukozą miałam też nieznacznie powyzej normy, więc do powtórki. I dostałam dodatkowo Tardyferon-fol to związek żelaza i za trzy tygodnie do kontroli. Jest niesamowicie gorąco, o czym pewnie wiecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
Hej Kobitki
![]() nie czytałam Was przez weekend i mam do nadrobienia 23 strony, zastanawiam się, które z Was są za to najbardziej winne ![]() My byliśmy w weekend w okolicach Torunia. Trochę pozwiedzaliśmy, trochę poleniuchowaliśmy ale jestem zadowolona - taka namiastka wakacji ![]() ![]() W weekend najadłam się świństw (bo była cola, pizza, parę chipsów) za to dziś dietka ![]() Jutro idę do gina, zobaczymy czy córunia pozostała córunią ![]() Dobra idę Was nadrabiać, mam nadzieję, że Młody pozwoli mi na to i nie będę musiała ujeżdżać autami w lewo i w prawo :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja mam zły humor i ryczę przez cały czas ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.