Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 14:32   #2341
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Tak tak, wiem że to za naklejki dlatego napisałam że napewno nie zdążę ich uzbierać.

Miałaś może okazję robić zdjęcia Samsungiem Galaxy Camera?
To ten co jest na androidzie, łączy się z Wi-Fi, no i generalnie jest z dostępem do interetnu.
wiesz co, zapytam tż on ma doczynienia z telfonami róznymi. A czemu?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
one są w takim sosie więc rozmrażam i tylko chwilkę podgrzewam żeby nie zrobiły się zbyt gumowe, sosem podlewam risotto, jest wtedy jeszcze mocniej aromatyczne
a dziś będę robić z makaronem czarnym ale jeszcze nie wiem jak

Onella- idziesz do lidla, kupujesz kilka butelek wina i za jednym zamachem masz książkę nie trzeba robić ogromnych siat zakupów

kupiłam bo nie były takie drogie jak myślałam, ale te w pomidorach bo nigdy nie jadłam muli w muszlach a w tym drugim takie były.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ezzo, nie myslalam o tranie tzn teraz mi sie wydaje, ze moze od zabkow to?
a jak sie podaje taki tran? jak devikap?
w sumie on trzeci raz jest chory, to sporo?
raczej na pewno, wlasnie widze druga gorna jedynke

kurde to wchodzenie babla na kanape mnie wykonczy :P wchodzi na kanape, cisnie do kompa i "tata, tata, tatatatatata" :p
Kurcze czemu u Was jak jest przyczyna to jest skutek, a u nas katar i marudzenie i w ogóle wszyyyyyystko inne ale zębów brak

Niemniej jednak ciesze się z waszych !!

do zębów Leosia Hania ma jeszcze 8 dni

Cytat:
no właśnie miałam pytać jak to wygląda w innych krajach bo np w chorwacji, austrii nie widziałam podobnych akcji marketingowych

czytałam,że zatrudnienie Okrasy i Pascala było strzałem w 10, szybko zatrudnili cukiernika a następnie someliera a teraz mistrza barmanow
osobiście bardzo mi się podoba ta akcja i z tego też powodu uwielbiam lidla bo stał się bardzo delikatesowy
poza tym lidl zrobił mądry ruch bo wstrzelił się do klientów z zasobniejszym portfelem i troszkę odszedł od ideii dyskontu
ostatnio były torebki witchenna za 250 zł, moja koleżanka sobie kupiła, szczena mi opadła, fakt,że baby się biły o nie bo w sieci kupę $$ taka kosztuje ale okazuje się,że można kupić naprawdę fajne rzeczy nie wydając ogromnych sum

szkoda,że Biedra tak kuleje z marketingiem i że asortyment jest nudny do urzygania

Ale biedra też ma fajne produkty te takie stałe. Ale wkurza mnie brak płatności kartą, bo czasem nie mam gotówki a chcę wejśc, a ten bankomat co jest przy niej nie obsługuje moich kart bezprowizyjnie.

jejku widziałam je były piękne !!! ale nie miałam kasy ;(
Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
mam takie pytanie i może Wy coś mi doradzicie otóż od kilku dni mam problem z jednym synkiem, w środku nocy budzi się z ogromnym płaczem,biorę go na ręce i od razu się uspokaja, problem w tym że w momencie odłożenia do łóżeczka jest dalej to samo, śpi tylko na rękach albo obok mnie, czy to taka potrzeba bliskości?? (w ciągu dnia potrzebuje więcej przytulania od swojego brata) myślałam że może zęby, ale przecież jakby go bolało to by się chyba u mnie momentalnie nie uspokajał?

Hania tez tak miała ostattnio, minęło samo z siebie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: w jakim wieku dzieci powinny samodzielnie jeść? Tzn posługiwać się łyżeczką np. ?

hmm... myślę że tak po 1,5 roku Tzn nabijanie na widelec chyba szybciej, ale łyzka to chyba wyższa szkoła jazdy :P
Stary 2013-12-03, 14:35   #2342
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Nie spotkałam się z akcją na taką skalę jak lidlowska.
Za to uwielbiam zbierać gazetki z przepisami/inspiracjami kulinarnymi które są za free w większości supermarketów.
Piękne zdjęcia potraw naprawdę cieszą oko
ano święta prawda

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
mam takie pytanie i może Wy coś mi doradzicie otóż od kilku dni mam problem z jednym synkiem, w środku nocy budzi się z ogromnym płaczem,biorę go na ręce i od razu się uspokaja, problem w tym że w momencie odłożenia do łóżeczka jest dalej to samo, śpi tylko na rękach albo obok mnie, czy to taka potrzeba bliskości?? (w ciągu dnia potrzebuje więcej przytulania od swojego brata) myślałam że może zęby, ale przecież jakby go bolało to by się chyba u mnie momentalnie nie uspokajał?
myślę,że potrzebuje mamy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43997279]

Marsi, ja tam z biedry się cieszę, bo ja się cholernie przyzwyczajam do produktów [COLOR="Silver"]
.[/QUOTE]
ja też robię zakupy w biedrze ale ta monotonia asortymentu mnie dobija nie wiem czemu, nudzi się zbyt szybko
no i brakuje mi tych tematycznych kuchni a jak już są to nie cyklicznie tylko pojawi się coś ekstra raz, a potem nie ma szans na powrót
np swego czasu był ser grana padano i nagle zniknął

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
właśnie marsi, jakie wina polecasz z lidla?

jakoś tak smutno bez niej
nie pije win lidlowych
za to ostatnio mieli przyzwoite wino verde w biedrze nazywa się Saolo
moje ukochane

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ale biedra też ma fajne produkty te takie stałe. Ale wkurza mnie brak płatności kartą, bo czasem nie mam gotówki a chcę wejśc, a ten bankomat co jest przy niej nie obsługuje moich kart bezprowizyjnie.

no niestety załamie Cię- jutro jest 4 dokładnie miesiąc jutro

a co do płatności w biedrze to można teraz płacić telefonem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:41   #2343
elllmi
Zakorzenienie

ale się obżarłam spaghetti
i robię zawieszki przy lampie na święta, mam takie filcowe ozodby z biedry z tamtego roku (w tym też chyba są) i pozawieszam na nitkach na różnej wysokości i Filip się będzie cieszył

Cytat:
Kurcze czemu u Was jak jest przyczyna to jest skutek, a u nas katar i marudzenie i w ogóle wszyyyyyystko inne ale zębów brak
bo pewnie te zęby jej siedzą jeszcze głęboko i trzeba im czasu nam 4 górne idą chyba od dwóch miesięcy, lekarz mówił, że takie napuchnięte dziąsła, że lada chwila i nic;

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:42   #2344
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
W ogóle wiecie jaką mi niespodziankę mąż zrobił? Pojechał wczoraj do sklepu i zajrzał przy okazji do Jyska i kupił mi nowy regał Normalnie nic nie musiałam jojczeć, że mi miejsca brakuje na książki, sam z siebie o tym pomyślał I dzisiaj mi go złożył i wymył, gdyby Ewa pozwoliła to już bym go zagospodarowała. Póki co na samym dole dam jej bieżące zabawki i książeczki, będzie miała radochę z wywalaniem wszystkiego na podłogę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Mój mężuś ma dziś urodzinki
100 lat!!!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Troszkę się ostatnio czułam(?) hmm.. ignorowana, pomijana tu na forum. A przykro bo jestem jedną z pierwszych ciężarówek na wątku, a mimo to czasami mam wrażenie, że jakby mnie nie było to bez echa.

Proszę tutaj rozbój http://www.youtube.com/watch?v=nE1JY...ature=youtu.be
Uprasza się o niezwracanie uwagi na moją mamę i na mnie na końcu
o chu.ju zloty
a chcesz?

rozbojnik!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
U nas wylazły na raz górne dwójki

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Pozdrowienia od mojego dresiarza

Cytat:
Hej! Chciałam tylko powiedzieć, że drugi dzień w żłobku był ciut lepszy. Jak przyszłam to Blanka się bawiła, nie płakała, zjadła nawet kaszkę, Panie mówiły że podrywa rocznego Kubę
no widzisz!!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43993928]

--------------------------
Dziewczyny, to chyba nie tak, że nie zauważmy po prostu dziewczyny takie, które dużo piszą (Hope, Debrah przykładowo) to jak znikają - to widać, właśnie przez to, że przyzwyczajone jesteśmy że ich jest dużo. A jak są te, które piszą mniej (ale regularnie) np. właśnie Ewik - to zwyczajnie, nie rzuca się od razu w oczy że nie pisze. Bo mamy to na co dzień co wcale nie znaczy, że was nie widać jak was nie ma [/QUOTE]

zgadzam sie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
wstyd się przyznać przyjechał wczoraj wieczorem, chciałam pogadać, a skończyło się kopaniem przez niego w drzwi od łazienki i szamotaniem się - tak bronił swojego telefonu, który mu zabrałam... masakra
co za fagas!
strasznie mi przykro.... sciskam Cie mocno Kochana!

Cytat:
polecam Ci owoce morza w sosie- do risotto są po prostu obłędne, kupiłam 10 paczek i siup do zamrażalki
jak wyglada twoj zamrazalnik ze tyle w niego miescisz?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:43   #2345
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

y :P
Kchana ale to nie telefon. Ja piszę o aparacie.
A pytam bo dostałam od meza żeby nie tachac lustrzanki i nie do końca wiem jakie parametry ustawić żeby jak najlepsze zdjęcia wychodziły.

To taki aparat jak w top model dziewczyny miały

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:45   #2346
marsi11
Zakorzenienie

jakaja - co u Was? jak się macie?myślałam ostatnio o Was

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

jak wyglada twoj zamrazalnik ze tyle w niego miescisz?
noooo pokaźny, ma 3 szuflady wiem wiem skoro mam taki wielki zamrażalnik(adekwatny do apetytu) to powinnam mieć jeszcze jedną dupę do srania
zawsze to powtarzamy z TZ
Stary 2013-12-03, 14:45   #2347
onaella
Zakorzenienie

bokeh
http://www.google.co.uk/search?q=sam...iw=360&bih=519

14.08.2010
baby
Stary 2013-12-03, 14:51   #2348
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

kupiłam bo nie były takie drogie jak myślałam, ale te w pomidorach bo nigdy nie jadłam muli w muszlach a w tym drugim takie były.

Hania tez tak miała ostattnio, minęło samo z siebie

hmm... myślę że tak po 1,5 roku Tzn nabijanie na widelec chyba szybciej, ale łyzka to chyba wyższa szkoła jazdy :P
no właśnie, mojemu tż ostatnio kasy zbrakło musiał oddać kaszki Kubusiowe :/
Cytat:
ano święta prawda

myślę,że potrzebuje mamy

ja też robię zakupy w biedrze ale ta monotonia asortymentu mnie dobija nie wiem czemu, nudzi się zbyt szybko
no i brakuje mi tych tematycznych kuchni a jak już są to nie cyklicznie tylko pojawi się coś ekstra raz, a potem nie ma szans na powrót
np swego czasu był ser grana padano i nagle zniknął

nie pije win lidlowych
za to ostatnio mieli przyzwoite wino verde w biedrze nazywa się Saolo
moje ukochane

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

no niestety załamie Cię- jutro jest 4 dokładnie miesiąc jutro

a co do płatności w biedrze to można teraz płacić telefonem
ja to w sumie w ogóle nie piję (kp) bardziej w sumie chodziło mi o wino do potraw np do sosów.
Cytat:
jakaja - co u Was? jak się macie?myślałam ostatnio o Was

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

noooo pokaźny, ma 3 szuflady wiem wiem skoro mam taki wielki zamrażalnik(adekwatny do apetytu) to powinnam mieć jeszcze jedną dupę do srania
padłam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:52   #2349
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Dzwonila moja babcia (glucha jest ) cos mowi ja odkrzykuje, ona nie rozumie, mowie ciszej, ona nie slyszy obrazila sie, powiedziala przyjde na mikolaja i odlozyla sluchawke olosie!
przepraszam ale

Cytat:

my po chrzcinach Kubusia założyliśmy mu takie konto, wpłacamy po 50 zł miesięcznie i ogólnie pieniążki,, które Kuba dostaje to też wpłacamy. Taki nasz prezent dla niego na 18-stkę.
my tak samo, jak dostaje jakas wieksza kaske to wplacamy mu na to konto + co miesiac wplacamy stala sumke

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie podgrzewacze??? Jakie??
.
http://allegro.pl/podgrzewacz-10w1-f...712164085.html
jest gitesowy

Stary 2013-12-03, 14:52   #2350
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Nie pisalam, bo mi wstyd...
Ale juz pisze skoro pytasz.

Jak pisalam wczoraj po spacerze bylismy w Biedrze. Jade wozkiem, wszystko gra, na prostej drodze chcialam zawrocic i nie wiem czy slisko bylo, czy cos rozlane, ale... przewrocilam sie
Zalosne!! Upadlam na kolana, oczywiscie trzymalam wozek, takze przednie kola sie podnosic do gory, Kuba lezal nieprzypiety w spiworku... Raczka od wozka dotknela ziemi, ja tylko zdolalam zobaczyc, ze Kuba juz z niego wylatuje (w powietrzu byl!). Wiec na kleczkach jedna reka wlasciwie zlapalam go za brzuszek i popchnelam w tyl, a druga prostowalam wozek. Nie wiem jak to nawet opisac, pewnie chaotycznie jest i niewiele mozna zrozumiec.
Sierota ze mnie Na szczescie nic mu sie nie stalo, nawet sie nie skrzywil, ale ja oczyma wyobrazni juz widzialam jak lezy na podlodze

3h? Rarytas!!

Niestety nic z tego, od rana jest tak samo...

Ale fajnie, ze u Was nocki lepsze!!

Ja bym psikala woda morska.
My mielismy cos takiego. Gluty nie lecialy, ale slychac bylo, ze cos tam jest, nos furczal.

Niee, pierwszy raz cos takiego widze.

Kozackie body!! Ja bym sie nie odwazyla takich ubrac

Od babuszki Agafii: szampon na lopianowym propolisie, maskę drozdzowa, tonik do skory głowy.
A poza tym szampon oczyszczajacy Baikal Herbals, maske Bingo z zielona glinka, krem ze sluzem slimaka, 2 herbatki dla Kubusia.
Chyba wszystko
Super z ciebie mama! co za refleks!

Cytat:
Fewciu, a to prywatny żłobek, czy państwowy???
U nas, zaraz obok, dosłownie na rogu, jest tęczowy domek, prywatny żłobek z językiem angielskim, ale od 8-13, a to średnio nam coś daje wysłaliśmy zgłoszenie do państwowego, też za winklem, ale cicho sza

Dzieć mi padł przy butli śpi w łóżeczku. Spłakał się okrutnie przy odciąganiu, ma taki wodny ten katarek że kosmos jakiś.
AAAAAAAAAAAAAAAA Dziecko moje je obiadki już 1-3lata (nie chce jeść kompletnie tego, co mu ugotuję, za to chętnie je od nas z talerza ) a te obiadki mają normalne kawałki, pożera aż mu się uszy trzęsą, dzisiaj zjadł 3/4 słoiczka tego największego (tam jest chyba 250ml) i dopił 150ml mleka
wow, zazdrość mnie zżera:P
Zdrówka dla Pietraszka!

Cytat:
Hejka!

jej, znow cos? zdrowka!

zdrowka!

ja bym dawala raz takie ra takie... zobaczysz ze nadejdzie taki dzien ze mloda sie przekona do grudek
dzięki

Ewik: strasznie mi przykro, co za bałwan;( starać się o ciebie i nadal lecieć w kulki myślałam, że porządny gość, zajmował się Domcią i w ogóle... dużo siły!*

U mnie dziś też spagetti.

Mała znowu kaszki nie chciała rano, eh.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:52   #2351
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

i zdecydowanie powinno Cię być więcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 14:53   #2352
jakajakaja5
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny wczoraj wieczorem wróciliśmy z Gdańska i niby troszkę poczytałam ale bardzo mało.
Weekend mieliśmy lekko skiepściony przez wyżynającą sie górną dwójkę małego ale jak na takie dolegliwości to i tak był spoko wyjazd
Dziś natomiast wróciliśmy do szarej rzeczywistości i musialam zwolnić jedną osobę:/ bardzo mi było ciężko z tym ale cóż zrobić ?!
Lecę gotować obiad - dziś łosoś, księżyce z ziemniaków i brokuły. Wieczorkiem poodnoszę się do waszych wiadomości a puki co to tylko kilka odniesień:
Hje witaj z powrotem nie wiem o co poszło ale dobrze że juz jesteś
Fefciu Blanka jest moją idolką w zasypianiu!
Lady jak teścik robilaś w końcu??
Pstryku i Insolito ( chyba sorki jeśli co za pomyłkę) filmy również piękne
Bijkora witaj!!!
Marsi kiedy KAWA??? ?Jak tylko będziesz miała ochotę dawaj znać - A se taką odskocznię zrobimy i Całą też przygarniemy co?? Ah jakie piękne bluszcze ostatnio widzialam na giełdzie od razu pomyślałam o Tobie
Więcej grzechów nie pamiętam jak co to napiszę potem ciaoooooo
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:55   #2353
Lenova
Wtajemniczenie

marsi mam pytanie do Ciebie odnośnie stópki Leo.
Bo pisałaś, że na tej pierwszej wizycie u reha powiedziała, że to nic groźnego. Robicie coś jednak z tą stópką?
Ja zauważyłam,że Blanka jak stoi to duże palce u stóp kieruje do wewnątrz a małe palce podkula tak jakby chciała utrzymać w ten sposób równowagę aczkolwiek stoi bardzo stabilnie i nie wiem...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:55   #2354
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

fajny ten aparat, z wyglądu przynajmniej; daj znać jak już go ogarniesz, czy ok
kurde, my mieliśmy już dawno kupować aparat (nawet bokeh męczyłam), ale nam dowalili podatek z US i nie było kasy a teraz TŻ mi mówi, że jak sobie coś wybiorę, to mi kupi, a ja nie wiem

Stary 2013-12-03, 14:56   #2355
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

jej, my tez mamy niby 3 szuflady a wiecznie nam brakuje miejsca mielismy kiedys taka prawdziwa zamrazale, takie puuuuudlo wielkie, to byly czasy
u tesciow maja taka wielgachna cos jak 2 lozeczka dzieciece

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 15:00   #2356
e_vel
Wtajemniczenie

dziewczyny, prośba Bo robię korektę siostrze pracy maturalnej i mi słowo/wyrażenie umkło. Jak ładnie napisać, że coś nie wynika z wiary
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:05   #2357
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, mojemu tż ostatnio kasy zbrakło musiał oddać kaszki Kubusiowe :/

ja to w sumie w ogóle nie piję (kp) bardziej w sumie chodziło mi o wino do potraw np do sosów.

padłam
aaa ja zapomniałam,że jeszcze karmicie
hm ja do gotowania to używam stołowego,mam jeszcze zapas z wakacji

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny wczoraj wieczorem wróciliśmy z Gdańska i niby troszkę poczytałam ale bardzo mało.
Weekend mieliśmy lekko skiepściony przez wyżynającą sie górną dwójkę małego ale jak na takie dolegliwości to i tak był spoko wyjazd
Dziś natomiast wróciliśmy do szarej rzeczywistości i musialam zwolnić jedną osobę:/ bardzo mi było ciężko z tym ale cóż zrobić ?!
Lecę gotować obiad - dziś łosoś, księżyce z ziemniaków i brokuły. Wieczorkiem poodnoszę się do waszych wiadomości a puki co to tylko kilka odniesień:
Hje witaj z powrotem nie wiem o co poszło ale dobrze że juz jesteś
Fefciu Blanka jest moją idolką w zasypianiu!
Lady jak teścik robilaś w końcu??
Pstryku i Insolito ( chyba sorki jeśli co za pomyłkę) filmy również piękne
Bijkora witaj!!!
Marsi kiedy KAWA??? ?Jak tylko będziesz miała ochotę dawaj znać - A se taką odskocznię zrobimy i Całą też przygarniemy co?? Ah jakie piękne bluszcze ostatnio widzialam na giełdzie od razu pomyślałam o Tobie
Więcej grzechów nie pamiętam jak co to napiszę potem ciaoooooo
miło,że pomyślałaś o mnie
można by się spotkać, weekend mam wolny bo TZ wyjeżdza do Austrii do siostry
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
marsi mam pytanie do Ciebie odnośnie stópki Leo.
Bo pisałaś, że na tej pierwszej wizycie u reha powiedziała, że to nic groźnego. Robicie coś jednak z tą stópką?
Ja zauważyłam,że Blanka jak stoi to duże palce u stóp kieruje do wewnątrz a małe palce podkula tak jakby chciała utrzymać w ten sposób równowagę aczkolwiek stoi bardzo stabilnie i nie wiem...
kochana nie ma śladu po zgiętej stópce
tylko jakoś nie miałam ostatnio głowy by donieść w tej sprawie
stópka zaczęła się normować wtedy jak już mały zaczał pewnie chodzić,teraz praktycznie nie widać tego rogala,naprawdę czaaaaasem mu się zdarzy
dobrze pediatra mówiła (i Wy też) że rehabilitant przesadził w diagnozie

Cytat:

jej, my tez mamy niby 3 szuflady a wiecznie nam brakuje miejsca mielismy kiedys taka prawdziwa zamrazale, takie puuuuudlo wielkie, to byly czasy
u tesciow maja taka wielgachna cos jak 2 lozeczka dzieciece
no ja dziś przed zakupami zrobiłam porządek bo tyle bzdur tam miałam
a taka wielka zamrażalka to m się marzy
zbierałabym w niej owoce sezonowe,warzywka i taką porą jak teraz zaserwować..... mniam
Stary 2013-12-03, 15:05   #2358
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
fajny ten aparat, z wyglądu przynajmniej; daj znać jak już go ogarniesz, czy ok
kurde, my mieliśmy już dawno kupować aparat (nawet bokeh męczyłam), ale nam dowalili podatek z US i nie było kasy a teraz TŻ mi mówi, że jak sobie coś wybiorę, to mi kupi, a ja nie wiem
Mam go dopiero 4 dzień i póki co jestem bardzo zadowolona. Menu ma identyczne jak tel na androidzie. Łączy się z Internetem także zrobione zdjęcie może lecieć od razu na folder w komputerze

No i teraz piszę z niego do Was

A i jest naprawdę śliczny

14.08.2010
baby
Stary 2013-12-03, 15:09   #2359
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam go dopiero 4 dzień i póki co jestem bardzo zadowolona. Menu ma identyczne jak tel na androidzie. Łączy się z Internetem także zrobione zdjęcie może lecieć od razu na folder w komputerze

A i jest naprawdę śliczny
a jakość zdjęć?
jeszcze jakby można było z niego dzwonić

Stary 2013-12-03, 15:09   #2360
LadyWhisper
Zakorzenienie

pstryniu naprawde spoko ten podgrzewacz?
faktycznie podgrzewa do tych 40st? i szybko podgrzewa? bo cena mega zachecajaca
ja wsadzam butle do opakowania termicznego i tam sie kisi ale czasem jak babel sie obudzi szybciej to kapa bo wrzatek i musze cisnac do kuchni

czekam na malza, mowi, ze ma dla mnie dwie niespodziewajki, jedna wieksza niz jego laptop ciekawe, co to moze znaczyc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:13   #2361
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Fewciu, a to prywatny żłobek, czy państwowy???
U nas, zaraz obok, dosłownie na rogu, jest tęczowy domek, prywatny żłobek z językiem angielskim, ale od 8-13, a to średnio nam coś daje wysłaliśmy zgłoszenie do państwowego, też za winklem, ale cicho sza

Dzieć mi padł przy butli śpi w łóżeczku. Spłakał się okrutnie przy odciąganiu, ma taki wodny ten katarek że kosmos jakiś.
AAAAAAAAAAAAAAAA Dziecko moje je obiadki już 1-3lata (nie chce jeść kompletnie tego, co mu ugotuję, za to chętnie je od nas z talerza ) a te obiadki mają normalne kawałki, pożera aż mu się uszy trzęsą, dzisiaj zjadł 3/4 słoiczka tego największego (tam jest chyba 250ml) i dopił 150ml mleka
to prywatny, w środku roku nie ma szans na państwowy...

Jesteście świetnym przykładem na to, że na każde dziecko przyjdzie pora z jedzeniem

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Fewciu-też się własnie zastanawiałam kiedy dzieci powinny samodzielnie jeść. Moja mała to leń i pewnie później to osiagnie niż inne. bo np jeszcze kubeczka sama nie trzyma. tzn trzyma ale nie wie , że to trzeba przechylić do góry żeby leciało :/
Mam nadzieję, że Blanka przeprosi się ze spacerami

Kiedy w takim razie można dać dziecku do ręki widelec żeby nie zrobiło sobie krzywdy??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:14   #2362
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
a jakość zdjęć?
jeszcze jakby można było z niego dzwonić
Z tego co umiałam ustawić to naprawdę dobre a myślę ze można więcej wyciągnąć i dlatego pytałam Bokeh czy kojarzy go. Bo jednak niektóre parametry nie za wiele mi mówią a być może są potrzebne do jeszcze lepszych zdjęć.

Zdjęcia myślę że wychodzą porównywalne do jskosci lustrzanki, oczywiście nie mówię o tych robionych specjalnymi obiektywami.

Dzwonić nie dzwoni ale smsy wysyła
Mam zainstalowanego vibera więc zdjęcia non-stop wysyłam do męża

14.08.2010
baby
Stary 2013-12-03, 15:14   #2363
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
czekam na malza, mowi, ze ma dla mnie dwie niespodziewajki, jedna wieksza niz jego laptop ciekawe, co to moze znaczyc
o kurde, to my też na niego czekamy

Stary 2013-12-03, 15:15   #2364
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
treselle, pyatlas o ten siad plotkarski, moj tez tak siada, kiedys widzialam filmik zawitkowskiego zeby po prostu dziecko korygowac, nozke do przodu mu przekladac i powinno zalapac, moj siada normalnie, w siadzie plotkarskim i w W, koryguje, przekladam nozki, czasem wystarzcy ze tylko podejde do babla on juz wie i nozke sam do przodu daje
dziekuje

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
U mnie to samo, a mój ślubny ma niezłyt ubaw z tego gwiazdora, u nich jest dzieciątko i cały czas się spieramy o to kto bedzie przychodził do Tomaszka
u Nas to samo, mamy mikołaja (ja) i dzieciątko (tz)

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
kiedyś miałam matujące z ziaji taki błękitny był bodajże i był rewelacyjny.... a gdzie ten kupiłaś, bardzo tani, więc chciałabym spróbować... Peeleng mam z biedronki aktualnie, ale próbowałam juzielu i po każdym to samo....

No i ja nadal nie wiem jaki mam typ cery... Obstawiam, że tłustą.... Świeci się, no i taka tłusta się robi.... ale mam też tą łuszczącą się skórę na nosie, między brwiami... to co mieszaną??? Jejku jakie to wszystko skomplikowane....
w aptece gemini siedziałam ieczorem, ale.... Zrobiłam zakupy tj. wsadziłam do koszyka i zostawiłam bo tz miał przejrzec cos dla siebie i zapłacić... no i zapomniał Musze poszukac stacjonarnie
Mam podobną cerę

Cytat:
nie ma to jak rozmowy z cycem wieczorową porą
no nie powiem, mogłaby obie znalezc innego 'partnera' do rozmów

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A jaki masz typ cery? Bo to jest krem z przeznaczeniem dla tłustej i normalnej z tłustymi miejscami (czyli mieszanej), matujący... Jak masz suchą, to się nie będzie nadawał. Tzn na pewno jako tako będzie nawilżał, ale dla cery suchej (a taką, wnioskuję po wypowiedzi, posiadasz) nie będzie to wystarczające nawilżenie. No i obietnica "matujący" mnie osobiście mierzi w kremach, ale to może dlatego, że ja jestem sucha jak wiór i nie cierpię kosmetyków matujących.
nie jestem pewna Ona jest ucha miejscami
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:21   #2365
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedy w takim razie można dać dziecku do ręki widelec żeby nie zrobiło sobie krzywdy??
Ja daje już od jakiegoś czasu i Wiktorek potrafi sam dziubnac jedzenie i włożyć do buzi albo mnie karmić.
Oczywiście nie za każdym razem i często spada ale rozumie co do czego i kojarzy zależność od talerza do ust

14.08.2010
baby
Stary 2013-12-03, 15:33   #2366
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
dziewczyny, prośba Bo robię korektę siostrze pracy maturalnej i mi słowo/wyrażenie umkło. Jak ładnie napisać, że coś nie wynika z wiary

nie jest zgodne z zasadami wiary?
w ogole cos w ten desen?
ciemno, szaro buro i ponuro a ty tu nam takie zagadki zapodajesz

Cytat:
kochana nie ma śladu po zgiętej stópce
tylko jakoś nie miałam ostatnio głowy by donieść w tej sprawie
stópka zaczęła się normować wtedy jak już mały zaczał pewnie chodzić,teraz praktycznie nie widać tego rogala,naprawdę czaaaaasem mu się zdarzy
dobrze pediatra mówiła (i Wy też) że rehabilitant przesadził w diagnozie

Cytat:

sa na tym swiecie rzeczy ktore sie fizjologom nie snily

Cytat:
pstryniu naprawde spoko ten podgrzewacz?
faktycznie podgrzewa do tych 40st? i szybko podgrzewa? bo cena mega zachecajaca
ja wsadzam butle do opakowania termicznego i tam sie kisi ale czasem jak babel sie obudzi szybciej to kapa bo wrzatek i musze cisnac do kuchni

on podgrzewa do 100 nawet
jest lux! u nas chodzi praktycznie 24/dobe od urodzenia Kuby i jest wszystko ok!
nie wyobrazam sie zycia bez niego

a ta mniejsza to moze tescik

Stary 2013-12-03, 15:38   #2367
Debrah
Zakorzenienie

Lady : ja mam taki http://allegro.pl/auto-dom-oryg-podg...682778853.html
też się sprawdza, podgrzewam zupki i obiady.
Ot, działa po prostu jak grzałka, która grzeje wodę w nim a woda ogrzewa pojemnik z jedzeniem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 15:45   #2368
blogerka
Wtajemniczenie

Byliśmy w końcu w poradni rehabilitacyjnej - w związku z naszym "niesiadaniem" no i ..
W sumie to nic sie nie dowiedzialam, poza tym co wiedzialam, czyli "Borys jest niesamowicie zywiolowym dzieckiem, ktore nie usiedzi i ktorego posadzic za Chiny sie nie da" "ze najpewniej ominal ten etap, bo intetesuje go przemieszczanie sie"Nawet ta lekarka miala ogromny problem z posadzeniem go "na sile", no nie dalo sie. Góra sekunde i zaraz albo wstal i chcial isc albo raczkowac. I wszytskie autka na raz chcial do raczki brac i jezdzic nimi, do okna sie rzucal bo tam widac bylo zaparkowane samochody i ciagle krzyczal "brumm, brumm".
No wiec lekarka powiedziala, ze przepisze zabiegi i moze tam "dziewczyny cos zaobserwuja", moze im uda sie go na chwile wyciszyc.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-12-03 o 15:47
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:49   #2369
elllmi
Zakorzenienie

miałam już wczoraj pisać i zapomniałam: bokeh, jak tam Twoja kariera szwaczki się rozwija bo w lidlu mają być maszyny do szycia

Stary 2013-12-03, 15:54   #2370
e_vel
Wtajemniczenie

tak mi wyszły pierniczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170582.jpg (159,5 KB, 16 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości