|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dzoan!-ale Cie Olo olał
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Idę w kime. Za oknem -5 Brrrrr Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2342 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Płakać mi się chce jak widze to na ciałku mojej kruszynki.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- założyłam Facebooka ![]() Kto mi da namiary na grupę? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Wtajemniczenie
|
TESO mój w ciągu tygodnia przybrał 130g, ale nie wiem czy to źle. Dopiero 19.12 idziemy na szczepienie i wtedy będzie Misia badać.
TYSIA niby skok zły, ale ile nowości dzięki niemu ![]() ![]() ITA zdrowia ![]() DZOAN ![]() ![]() Karmienie. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#2344 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe czy kiedyś ogarne tego Facebooka. Nie wiem o co tam chodzi
![]()
![]() |
#2345 |
Wtajemniczenie
|
Nadajemy...zmiana kroplowki.....i jest dobrze prawdopodobnie o 9 rano wychodzimy
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2346 |
Wtajemniczenie
|
ITA
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę spać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę..
KAYKA ja kp i zacznę gluten w święta (leci nam juz 6mies),ale dziewczyny na mm i nie tylko szybciej wprowadzaly TYSIA wspolczuje skoku i tych pobudek. Umiejętności w zamian są świetne. zaczyna siadać? Dlaczego chyba? MAGOLINKA to czekamy.. ITA o kurcze!! Kciukasy,niech infekcja szybko przejdzie! I was do domu puszcza DZOAN brawa za wageOlusia! Dobrze ze osluchowo czysto,a w przychodni u was nie ma dni dla zdrowych dzieci? Ja na fb raczej nie będę siedzieć, jakoś mi tam nie pasuje ![]() ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2349 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana.Już butla mleczka wypita,w nocy kochany stworek obudził się tylko raz po 4 a teraz siedzi w bujaczku i usilnie próbuje rozpiąć sobie pajacyka
![]() dzoan-Lenka ma już katar 3 raz i też już nawet nie chodzimy do lekarki.Podaje jej jak Ty cebion i psikam wodą morską na zmiane z solą fizjologiczną.U nas ten nawracający katar to przez ogrzewanie chyba musze w końcu kupić nawilżacz powietrza. Jak znajde chwile czasu to naskrobie opis porodu(choć zdecydowanie nie jest to miłe wspomnienie-przynajmniej do momentu jak podali mi tego mojego słodkiego kurczaka).Uciekam budzić starszą córe do szkoły-oj jak ja nie lubie tego robić!Dobudzić ją graniczy z cudem. ![]()
#2350 |
Rozeznanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44104963]1) obieralam ze skórki kroilam na kawalki do woreczkow i do zamrazalki
2). Kroisz w cienkie plasterki kladziesz na kaloryfer gdzie susza sie same i voila ![]() Edit: pierwsze karmienie ![]() Nie mam kaloryferów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Wtajemniczenie
|
O 3:00 w nocy obudziło mnie charczenie. Misiu dostał kataru. Dałam krople do nosa uzylam katarek i ok. Teraz śpi bo nie spał do 5. Budzi się powoli na jedzenie, więc zaraz zobaczę czy już lepiej bo nie słyszę, że coś tam ma.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2352 |
Konto usunięte
|
Hej!
U nas trzykrotne odkładanie spać, po czym 2 pobudki, w tym jedna z mega wrzaskiem, a teraz jeszcze śpi, a ja zaraz odciągam. O 10 przychodzi tata i idziemy do Lidla, mam już 4 naklejki, dzisiaj robię zakupy świąteczne, więc... książko Pascala i Okrasy witaj sasasa ![]() Teso super pomysł, dziś wypróbuję z tą pomarańczą ![]() Kciuki dla Leosia Ity!!!!!!!!!! Obyście wyszli. |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj nie działał mi komputer. Nie wiem co z nim było. Włączam, a tu nic. Nic się nie zapala, nie reaguje. Zasilacz świeci, ale jakoś tak słabiej, więc myślę sobie, że to on. Pożyczyłam zasilacz od rodziców i nadal nic. Po wyjęciu baterii i korzystaniu tylko "na kablu" też nic. Myślę sobie- może gniazdko. Podłączam do innego i też nic. Prąd był, więc stwierdziłam, że umarł po prostu ze starości przez sen. Próbowałam jeszcze później i nic. Późnym wieczorem raz jeszcze i się włączył. Jakby nigdy nic. Strajk jakiś czy co?! Nie wiem, ale mam nadzieję, że nie będzie mi już wykręcał takich numerów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Karmienie o 3 i o 8. Jestem juz po śniadaniu. TZ w sypialni z Mają i ona tam skrzeczy i wrzeszczy. Kurcze niby mam pomoc a jakbym nie miała ![]() Edit Maja już ze mną. TZ coraz mniej się wysila przy opiece nad Mają. Ona potrzebuje 100% uwagi aktualnie a to chyba dla TZ zbyt "męczące". No bo z 2 tyg wcześniej potrafiła się trochę sama bawić a teraz nawet 5 min nie zajmie się sobą. Idę bo skrzekun wola ![]()
![]() |
#2355 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A TŻta chcą wrobić w odpowiedzialność na zasadzie ryzyka czyli nie ważne że nie z jego winy ale pod jego pieczą się stało tylko w takim razie po kiego jest ubezpieczenie?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko ma now imię: BELZEBUBU a dlaczego to się domyślcie ![]() Wariat jeden ma tyle energii że reaktor atomowy by zasilił niestety rodzice już tyle nie mają ![]() Zmykam odciągać, zamawiać ostatnie fotoksiążki, i jakieś prezenty ogarnąć na święta ![]() Do sprzedawcy jeszcze nie napisałam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kayka: śliczna Lenka ![]() Margosia: ale Glutek już duży!! i jak ładnie siedzi. Agraffka: oby katarek szybko minął Perse: współczuję nocki. I życzę udanych zakupów! powiedz potem czy fajna ta książka z Lidla ![]() Ghia: no tak w takiej sytuacji to wcale się nie dziwię, że postanowiłaś zostać w domu. Kwestia niani - doskonale Cię rozumiem. Ja to nie pamiętam kiedy sobie ostatnio coś kupiłam. Nie mówiąc, że co chwilę coś w domu się psuje. Ostatnio pralka i zawiasy w kibelku w desce wolnoopadającej...Współcz uję sytuacji z mama, bo kurcze to aż przykre jest. Anulka: może lapek musiał odpocząć trochę:P? Truskawko jak egzaminy?? Ita: jaaaak u was? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Misiaczka: może to chwilowe zmęczenie TZ-ta. Przecież cały czas ładnie Ci pomagał. A wiesz czasami oni bywają lekko leniwi. A Fb napisz do Roxi albo Domi i na pewno ogarniesz bo jest intuicyjny.
#2357 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Na początek się żale. Frankowi jakiś czas temu wyszły plamki na twarzy, były małe, w okół ust, więc byłam pewna że od śliny. Potem pojawiły się na czole i we włosach. Smarowałam i niby znikały a po nocy znowu powracały. Dziś jest ich dużo więcej i te małe też się powiększyły ![]() ![]() I znowu internet mi się rozłącza, więc chyba tylko tyle z mojego nadrabiania. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale Oluś ładnie mi spał i to przy katarku.. 3h, 3,5h, 2,5h..tylko raz 1,5h..zjadł i chciał spać dalej..ale kupsko walnął..dziwnie, bo w nocy już dawno mu się nie zdarzało..chciał spać z tą kupą dalej ![]() ![]() ![]() ![]() Obudził się przed 9 spokojny, teraz już troszkę mu się nudzi. Nosek oczyszczony, zaraz zrobimy inhalację i zacznę coś z sobą robić..tak mi brodę wysypało, że nie mogę na siebie patrzeć w lustrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Z rana juz sie wkurzyłam bo przyszedł mi mail z Merlina że nie ma już u nich na stanie ani u dostawcy pianinka które zamówiłam dla Adasia ![]() Adaś walczy z drzemką w łóżeczku, ja pije kawkę, juz po sniadanku. Pogoda kiepska bo ponuro i mży ale na spacerek idziemy ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Idę znów dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pisalam chyba z pół godziny tego posta bo Adaś marudzi i co trochę musiałam iśc go uspokajać. Już dawno powinien spać a ten gada w najlepsze ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Ona: oby alergolog coś doradził. Może jakaś zabawka? albo proszek? skoro tylko po nocy mu wyskakuje?
Dzoan; przesłodkie są te wesołe minki w środku nocy. Dobrze, że ładnie spał. Magolinka: u na spodobna pogoda;( ale spacer i tak będzie. A za pianinko powinni Ci oddać kasę. Pewnie wszystkie laski z wizaża chciały kupić ![]()
#2361 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Dzis w planach koncze sprzątać sypialnie na cacy.Potem pomidorowka dla nas a dla Laurki burak z ziemniakiem. I spacer.Jest ponuro i maly mrozik .Idealnie. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ona-oby to nic powaznego ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2362 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy wymienia się fotelik? jak dziecko wyrośnie i głowa wystaję czy jak kilogramowo jest za ciężkie??
Moonlight: halo halo, co u was?
#2363 | |||
Wtajemniczenie
|
Ona mam nadzieje, że to nic poważnego ta wysypka u Frania. Ja cały czas obserwuje Adasia bo u niego tez policzki troszkę szorstkie i delikatnie zaczerwienione, gdzieniegdzie wyskoczy jakaś czerwona plamka, smaruje kremem ale w nocy jest zawsze zdecydowana poprawa, prawie nic nie widać, a w ciągu dnia się pogarsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Tez mi sie wydaje ze kg i wzrost ale jesli dziecko nieznacznie przekroczy wage a będzie sie w nim miescic to chyba moze jeszcze chwile pojezdzic?
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Czarowniczko co u Was? ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2365 | ||
Rozeznanie
|
Dzien dobry, witajcie
![]() Cytat:
Z pokarmami stalymi czekamy do skonczonego 6 miesiaca i planuje zaczynac od glutenu tylko przez jakies 2 tyg i wprowadzac warzywka. Mleczko mam, nawet sporo, wiec niech jeszcze mloda korzysta. Cytat:
Ja tez podczytuje i pianinko i kula sa juz na liscie do kupienia. Jeszcze koniecznie musze kupic puzzle piankowe (tez tutaj zgapilam) i stworzyc malutkiej kacik zabaw w salonie. Wszedzie w domu mamy plytki na podlogach... super sprawa bo chlodza ale przy malutkim dziecku zupelnie niepraktyczne i nie wiem jak ona bedzie pozniej raczkowac czy stawiac pierwsze kroczki na bosaka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | ||
Zakorzenienie
|
No właśnie czarownica jak samopoczucie?
Lachryma: jak tam sytaucja z pracodawcą? Cytat:
A z aplikacji na telefon korzystasz czy normalnie przez stronę? Cytat:
![]() ja walczę z 3 fotoksiążką ale głupi internet mi skacze.. wrrrrr
![]() |
#2368 | ||
Raczkowanie
|
Melduję się.
Nocka nie najgorsza. Karmienie co 2 godz ale przynajmniej spał po cichu. Oczywiście teraz wielki maruder. Nie mam p[rzez to jak z Wami pisać bo cały czas muszę go czymś zajmować. A robota czeka ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Zuza stawia wszystkim soczki ponieważ dzisaj kończy 5 m-cy i od rana śmieje się tak, że słychać ją w całej wsi
![]() Elain dlaczego nie polecasz złotej ksiegi wesolych bajek?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.