|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
koperek tez super działa na wzdęcia i jednak jest naturalny. Mięta tam samo. A melisa detoksykujaco. Myślę, że im lepszy sprzęt i bardziej wykwalifikowany lekarz tym lepiej. Cytat:
---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Tu jest też fajne artykuł. http://dzieciowo.pl/2012/05/usg-w-ci...wzrostowe.html |
||
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
co do tego 3d to ja właśnie nie wiem. jakoś mi się zdawało, że normalnie w gabinecie jest tylko zwykłe czarno-białe usg, a żeby mieć takie 3d czy 4d albo z tymi "kolorami" co przepływy itp, to trzeba właśnie całkiem innego sprzętu, a tu się okazuje, że bardziej chyba chodzi o uprawnienia i kursy jakie lekarz przeszedł, niż o sprzęt? no bo temu pierwszemu ginowi co byłam na jednym usg tylko u niego, to on miał z wyglądu stary sprzęt, monitor jak stary z kompa, niewyraźne mi się to wydawąło (inna sprawa że byłam tak zaaferowana, że mało co pamiętam z wizyty), a nowa ginka to wczoraj coś niebieskiego też się pojawiło na tym ekranie, czyli kolory całkiem jak na tym prenatalnym, za które płaciłam. nie wiem jak to rozróżnić, nie mam pojęcia |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja np ma certyfikat, że może wykonywać usg w ogóle i na tym sprzęcie czyli wie o co cho ---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- I np moje połówkowe będzie w 22 drugim tygodniu Zauważyłam, że liczy pełne tygodnie a ja rozpoczęte |
|
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
No drogo jest..
Mezus wskoczyl do lozka do mnie wiec czas sie pozegnac ![]() Dobranoc i kolorowych senkow
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc śpijcie dobrze buziaki
![]() Tez zaraz padnę
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
a miałam iść wcześniej spać
koszmar z tym u mnie. a potem śpię do 12tej i też doopa.moja za to liczy minus 2 tyg, czyli ile niby faktycznie od zapłodnienia minęło. w karcie ciąży mam wpisywane tygodnie "faktyczne" czyli ostatnio 17. i ja już kompletnie nie wiem. co lekarz to inaczej. inna sprawa, że u mnie zapłodnienie było albo 3 tyg albo 1 tydzień różnicy, w sensie licząc od zapłodnienia jestem albo w 18 albo w 16. małe mówi matka spać! ![]() dobranocek |
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śpijcie dobrze Tez miałam iść wcześniej spać ale warto było tu porozmawiać jak zawsze. Buziaki
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się porannie
Obudziłam się o 4 rano i przez godzinę nie mogłam zasnąć, bo jakieś zmartwienia mnie naszły,a jak już zasnęłam,to przyśnił mi się okropny sen,że córkę gdzieś zgubiłam O 6 rano moja córa już się obudziła i teraz jeszcze polegujemy w łóżku.Czuję się niewyspana:/Z samego rana zjadłam kilka takich ciasteczek-serduszek korzennych-łasuch ze mnie![]() Córa wczoraj, przed spaniem zażyczyła sobie żeby nie zakładać jej na noc pieluchy,no to odsikalam ją przed snem i położyłam.Rano miała lekko zmoczone majteczki,ale poza tym ok-łóżeczko suche Pewnie będą jeszcze wpadki,ale wygląda na to,że już całkowicie żegnamy pieluchy Cóż z tego, skoro zaraz powtórka z rozrywki z Marcinkiem?
Edytowane przez golgie Czas edycji: 2014-04-09 o 07:06 |
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Mówiłam że założę obcisłą bluzkę i wtedy dopiero zobaczycie mój brzucho, no to macie
wybaczcie tło ale zdjęcia robione szybko w pracy, teraz siadam z moją latte i może uda mi się trochę was nadrobić. Widzę że życie nocne tu kwitnie
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki zazwyczaj są większe od chłopców no i silniejsze Mi lekarz mówił,że to,że mój dzieć jest teraz o tydzień starszy wg wymiarów to wcale nie znaczy,że urodzi się wielkie(bo nie ma po kim ![]() Pochłonęłam wczoraj cały rondel łazanek A w nocy w jelitach czuję pluuuuuum ciągle i tak mnie brzuch z boku bolał,że aż przekręcić się nie mogłam. Jeszcze Tż chrapał jak szalony...Jemy śniadanko,suszymy włoski i jedziemy na wizytę. Ciotki trzymajcie kciuki !! Jeszcze Tż ze mną wchodzi,aż się boję co to będzie...Mam nadzieję,że będzie grzeczny w gabinecie...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2351 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nocne odpieluchowanie Wpadki pewnie jeszcze się zdarzą ale coraz rzadziejCytat:
|
||||||||
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana z miseczka musli z jogurtem truskawkowym i zielona herbata o smaku truskawkowej muffiny
![]() A i dziś mam 16 tc 0d czyli 17 tydzień Anta ale masz brzusio Ale to już 5 mc więc taki powinno byc
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Kupiliśmy samochód
Myślałam, że długie jazdy samochodem to dla mnie nic nadzwyczajnego, ale jak wczoraj zrobiliśmy prawie 500 km po wertepach i dołach to na wieczór mocno to odcierpiałam ale czułam jak maluch podskakuje razem ze mną na dołkach Kurcze na dniach startujemy z połówkowymi, jeszcze trochę i wielkie zakupy wyprawkowe i wrzesień przyjdzie niewiadome kiedy
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
Antananariwa - śliczny ten brzusio
Rośniemy wszystkie jak na drożdzach ![]() Dobrze Was podczytać z rana bo już się nasuwają pomysły na śniadanko ![]() 88Ekaterina88 - tą muffinkową herbatką mnie zastrzeliłaś! już myślałam że mi przeszły smaki ale teraz musze znaleźć jakiś substytut dla tej zachcianki bo mnie normalnie szlag trafi Muffinkiiiii Mniaaamzazdrosnica0 - gratulacje zakupu niech służy![]() Ja się wczoraj witałam w 15t0d czyli w 16 tygodniu - czekam na ruchy maluszka z oczekiwaniem.... Jeszcze tydzień do wizyty..... nie mogę się doczekać nowych fot Kropeczki i osądu czy mogę wreszcie szaleć z ciuszkami dziewczynkowymi.
Edytowane przez Amelie Czas edycji: 2014-04-09 o 08:49 |
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zaczynamy z zakupami w maju - uroki rodzenia na koniec września ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
To lipton piramidka zielona o smaku truskawkowego muffina i jest jeszcze jegodowy muffin
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
zjadlam śniadanie i nadrobilam co pisalyscie. Powiedzcie mi jak to jest. Wieczorem przeczytam wszystko, a rano kolejne strony do nadrobienia. Spac w nocy a nie pisać ;DCytat:
Natomiast usg prenatalne i polowkowe mam w innym miejscu. Moja ginka nie ma do tego uprawnień. Tak jest u mojej lekarki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=88Ekaterina88;45952 917]
Amelie poszukaj w polszy czy czasem jej nie ma, bo ja niestety nie widziałam, ale może jednak To lipton piramidka zielona o smaku truskawkowego muffina i jest jeszcze jegodowy muffin [/QUOTE} - aaaa już wiemmmm, mialam kiedyś jagodową, ale nie widziałam nigdy truskawkowej, zaraz poszperam w tesco online to będę wszystko wiedzieć gdzie i po co pojedzie mój małż po pracy ![]() A ja się dzisiaj skusiłam na kanapeczki ze szczypiorkiem i pomidorkiem i miseczkę owsianki
|
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
poppy ten filmik z czworaczkami super
![]() Aisa sliczne te małe ciuszki Misstic ale ci zazdroszcze a mi to sie jelita ciągle przewracaja i pierdze jak szalona to jak mam poczuc dzidzie? ![]() carolciuska gratuluje wizyty ![]() Witam dziewczyny mi sie zaczynaja juz nieprzespane nocebudzę się średnio co godzine... no oszalec idzie,czemu tak jest ![]() : confused:Dziś mam dzień lenia...
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z sałatą, pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem Mam nadzieję, że mi sie nie odwidzi
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam sałatowo-wiosenne kanapeczki! Zwłaszcza szczypiorek prosto z ogródeczka... mniaaaaammm
|
|
#2361 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No u nas mowi sie polowkowe właśnie na to drugie prenatalne wiec to chyba tak jest a jak sie nie decydujesz to będzie normalne USG i nie dowiesz sie po prostu na nim tak dużo ale w sumie strzelam w tej chwili bo przynajmniej u mnie tak jest ![]() Ktoś tu pytał o oglądanie jakiegoś programu w internecie. Jest taka stronka weeb.tv i tam macie kanały jakie chcecie bo ludzie nadają ze swojej tv przez internet także wszystko leci jak w tv limit jest jakiś i pózniej na pół godziny wywala a miesiąc oglądania bez limitow to przelew 19,90 ![]() Ja sie tym ratuje w De bo nie możemy założyć w bloku satelity a z balkonu nie łapie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
my dzisiaj świętujemy połowinki czyli 20tc jak ten czas zlecial szok normalnie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :thumbup:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam na 17... i może się dowiem dzisiaj płci w końcu to połówkowe... ![]() chyba jestem jedyna tutaj, która się ani razu nie zapytała o płeć, a to już 19 tydzień... ![]() a tak poza tematem, jak napisałam wyżej jestem w 19 tc, a jeszcze nie poczułam ani razu mojego bejbika... i troszkę się zaczynam denerwować...
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
uff nadrobilam wszystko
bezaczek7 tez nie mam tv i z tą krwią to prawda wyniki w ciązy krwi mają prawo byc inne niz dla osoby nie w ciązy ja mam zawsze wyniki ponizej normy i lekarz mowil ze zadnych witamin brac nie musze bo tak po prosu jestSwoja droga musze w tym tygodniu znowu isc zrobic krew i mocz ech Misstic mi sie wydaje ze moj lekarz nie ma tego USG 3D/4D a ja do innego lekarza nie chce isc... jakos nie mam na to parciaAntananariwa dla brzuszka![]() Metamfetaminax mam nadzieje ze wielkosc dzidzi sie unormuje tak jak ty mowisz bo ja niska Tz tez wiec po kim taki wielkolud ? za wizyte88Ekaterina88 za 17 tydzien![]() Dziewczyny myślicie ze zwykly internista wystawi mi skierowanie na mocz i krew? bo tak to mocz mam darmo u siebie ale chyba krew 13zł czy odwrotnie? i nie wiem czy zaplacic czy isc po skierowanie?bo pani w przychodni w luxmedze mi powiedziala zebym do internisty poszla i bede miec za darmo...
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tu jeszcze nas sporo rodzacych później i musimy jeszcze poczekac z 2-3 tygodnie aby poznac płeć Także spokojnie
|
|
#2366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mała Paulinka - ja mam właśnie od internisty skierowanko na krew i mocz dokladnie. Tak musze płacić 30 zł...
Edytowane przez Amelie Czas edycji: 2014-04-09 o 09:29 |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najszybciej poczujesz lezac na plecach wyciszona u mnie w innej pozycji jeszce nie poczulam , jak wczoraj dotknelam reka tam to na rece nawet poczulam ten impuls a tak poza tym to niektore mamusie cuzja nawet w 23 tyg , takze tzreba cierpliwie czekac
|
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
![]() ![]() nie wiem co sie stalo...zjadlam,wypiłam herbate i zaczelam kasłać i nagle wszystko brudne,ja pościel,podłoga ![]() ![]() ![]() dobrze ze w domu bylam...
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwoCzasami przy kaszlu też mnie bierze, ale twarda jestem ![]() Co ja znalazłam http://allegro.pl/monitor-bicia-serc...132478444.html Trochę drogie, ale fajna rzecz, dziewczyna na you tubie poleca takie coś
|
|
#2370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój tż zawsze ze mną wchodzi do gabinetu i ma milion pytań, a ja swoje w tym czasie zapomnę,,,![]() a ostatnio śmiał się ze znajomymi, że po pierwsze i najważniejsze żeby było zdrowe, a po drugie żeby była dziewczynka... kochany mój
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

koszmar z tym u mnie. a potem śpię do 12tej i też doopa.

A w nocy w jelitach czuję pluuuuuum ciągle i tak mnie brzuch z boku bolał,że aż przekręcić się nie mogłam. Jeszcze Tż chrapał jak szalony...

już myślałam że mi przeszły smaki ale teraz musze znaleźć jakiś substytut dla tej zachcianki bo mnie normalnie szlag trafi 
za wizyte
mój tż zawsze ze mną wchodzi do gabinetu i ma milion pytań, a ja swoje w tym czasie zapomnę,,,