|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ja nie chce być przeterminowana bo chyba umrę ze strachu, niby z cukrzyca nie można ale jak się pytałam to to zależy od szpitala i ginekologa i mojego łożyska... więc jak do tej pory myślałam ze nie będę chodzić po terminie to teraz mam wątpliwości...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Sunfire z chęcią choć i tak niebawem się zobaczymy na warsztatach -chyba ze nie idziesz? ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Celebrinfea Jagodka jest piękna o
![]() ![]() Padam na twarz.....słodkich snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie zauważyłam że są "pozycje" które szkodzą - mnie np szkodziło w każdej ciąży leżenie w nieodpowiedniej pozycji, ale nie zawsze pamiętałam o tym jak zaczynałam tak leżeć, bo mi było wygodnie, tylko że potem nie mogłam wstać i reszta dnia do kitu... Cytat:
Cytat:
![]() dobrze że wszystko w porządku, niedługo będziesz się nią cieszyć całymi dniami ![]()
![]() |
#2344 |
Raczkowanie
|
Witam , my jeszcze w szpitalu choć przez weekend to bardziej jak sanatorium.
Celebrinfea Jagodka śliczna juz widzę moja mała jak by się teraz musiała urodzic. Ale lepiej niech zostanie w brzuszku, dziś kolejny tydzień zaczynamy. Mam nadzieję że kruszynka rośnie. Dopiero jutro cokolwiek będę wiedzieć, a teraz ciągle robią ktg bo im się tętno Tosi nie podoba. Skacze po ruchu nawet do 180, a jak miała czkawkę to przez dłuższy czas jej się utrzymywalo. Nie chce się nakręcać i mam nadzieje ze to nie jest kolejny powód do zmartwień. Przepraszam ze tak tylko o sobie ale ledwie ogarniam pisanie na telefonie |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Elcia dobrze że dajesz znać o sobie ![]() dzisiaj pogoda typowo barowa ... już nie mogę się doczekać wtorku bo mają być takie temp: 25,27,29.30.23.23 i pewnie w piątek będę umierać i marudzić że za gorąco :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
Elcia nie nakręcaj się. Wszystko będzie dobrze
![]() Malwiska nam ciezarnym nie dogodzi hehe no niby ma byc cieplutko, ale burzowo.. A ja i tak przez wczorajszą nawałnicę nie mam Internetu :kwaśny: Co do tp to moja koleżanka miała zagrożenie wcześniejszym porodem a urodziła 10 dni po terminie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Wtajemniczenie
|
Elcia bedzie dobrze. Nie nakrecaj sie. Wdech i wydech i leżycie spokojnie dalej. Wiem jak to trudno ale innego wyjścia nie ma.
Jupi kolejny przyrost masy. W życiu nie myślałam że 20/15 gram bedzie mnie tak cieszyć. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zadomowienie
|
Celebrinfea, Jagódka jest przepiękna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witam niedzielnie ![]() ![]() ![]() ![]() wszystkim mamom szpitalnym i nieszpitalnym życzę dużo zdrówka - podwójnie, bo dla maluchów też ![]() słodkim mamom niskich cukrów no i cierpliwości ![]() ![]() miłego dnia, a ja zmykam działać dalej ![]() ![]()
#2349 |
Zakorzenienie
|
celebrinfea mala jest swietna i te duze oczy
elcia wypoczywaj ile sie da eydrith no u mnie tez czas nabiera tempa, dzis bedziemy konczyc malowac lazienke trzeba przemeblowac sypialnie i zostanie sprzatanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Wtajemniczenie
|
Część dziewczęta
![]() Nie chcę was denerwować ale jestem nad morzem od wczoraj ![]() Dziś pogoda barowa więc siedzimy na basenie ale wczoraj przeszłam kawał drogi plażą bo pogoda fantastyczna i ten zachód słońca, piękny ![]() Celebrinfea Jagódka słodka ![]() Elcia będzie dobrze, każdy dzień na wagę złota ![]() Miłego dnia brzuchatki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Wtajemniczenie
|
Bajka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
Joanna alez pięknie!
Celebrinfea oby tak dalej!jesteście niesamowicie dzielne dziewczyny ![]() ![]() Elcia trzymaj się! Bedzie dobrze Ojj u mnie też jakoś czas szybciej biegnie im bliżej do terminu. Niestety ja dopiero w połowie remontu. Wczoraj skonczylismyn kuchnię i korytarz a od jutra salon. Wieczorem wybyliśmy do rodziców co bym się nie nawdychala za dużo oparów od farby wiec dziś leniuchujemy na wsi ![]() Miłej niedzieli kochane ![]() Aha jeżeli chodzi o położona to ja wybrałam 2 mmiesiące temu ale muszę się odezwać przed porodem bo wybrałam ogólnie położona ze szpitala w którym będę rodzic ale bez wskazania na konkretną osobę i kazali odezwać się przed ![]() Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-05-18 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Ja położną chyba sobie daruję, ewentualnie wybiorę położną z przychodni, do której chodzę.
elcia, trzymajcie się ![]() Ja jestem taka szczęśliwa, że wyszlam z tego szpitala ![]()
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
ślicznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My już po Mszy, zaraz za obiad się biorę ![]() ![]() A na deser ciasto z rabarbarem ![]() Ciężką nockę mieliśmy - synek zasnał o 21, a od 22 pobudki co pół godziny, a od północy już wogóle marudził. Spał w końcu z nami, więc jestem połamana :/ Jutro pogoda ma się poprawić, więc zaczynam z praniem, tylko klamerki muszę kupić, bo taki mały szkodnik ciągle je rozbraja ![]()
#2357 | ||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie...
maz pracuje dzis ![]() ja nie poszłam do kościoła, bo mi coś brzuch twardnieje, a z dzieciakami w deszcz, to bym musiała włożyć w to duuuużo energii... bym podejrzewała że to od dzidziusia, ale się trochę rano spięłam z mężem i od razu zaczął mnie pobolewać, więc zwątpiłam że to jednak od wypychania tylko... może i zbieg okoliczności, ale chyba lepiej na zimne dmuchać... ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2358 | |
Zadomowienie
|
szczepienia -kurczę to chyba zależy od wielu czynników bo mój synuś miał trzydniówkę (cały tydzień trwała u nas -z temp 39-40 cały czas)i wtedy też robiliśmy badania na rotawirusa ale wyszło, że nie ma, wielu moich znajomych nie szczepiło -kuzyn mojego tż szczepił a mały i tak był w szpitalu 2 razy
my szczepiliśmy na NFZ + dodatkowe szczepionki i wszystko było dobrze -teraz chyba też tak zrobimy bo i o tych na NFZ i tych płatnych są różne opinie Cytat:
Celebrinfea - jaka śliczna mała kruszynka ![]() ![]() ![]() Xelia - też tak uważam, poprzednio urodziłam w wyznaczony dzień z usg ale jeśli miałabym czekać dłużej to normalnie nie wiem :/ też wolałabym wcześniej niż później -dla mnie najgorsze czekanie jest aga__tka - nie bardzo znam się na dziewczynkach ale koleżanka miała tak ze swoją córeczką i lekarka dodatkowo zleciła badanie moczu i coś tam w nim wyszło -miała smarowanie i jakieś leki - potem już wszystko dobrze było elcia - napewno u Ciebie też wszystko będzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() joanna - błagam Cię weź mnie do siebie !!! jaki piękny widok -uwielbiam polskie morze ![]() mamaya - teraz doczytałam, że już w domu jesteś ! - to super wieści ![]() ![]() tż dziś poszedł do pracy po 2 tyg w domu :/ i mało co tego czasu spędziliśmy razem ![]() i 38 dni jeszcze ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
kularek w zeszłym roku znaleziono drobnoustroju z gatunku Serratia i Rossmann wycofał jakąś ilość i ja mam dystans tak po prostu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
Witam sie nadal ze szpitala...
W srode bedzie juz miesiac. Celebrinfea gratuluje coreczki! Mnie czeka prawdopodobnie pobyt az do porodu... A w czwartek koncze 34 tydzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie pamiętam czy pytałam, w którym szpitalu jesteś?
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Raczkowanie
|
Pewnie pytalas ale ja tu bardzo malo zagladam i nie pisalam. Jestem w brodnowskim.
Z dobrych wiadomosci to w piatek na usg moj Maly mial 2230g ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2363 | ||
Rozeznanie
|
Celebrinfea- Jagódka jest naprawdę cudna
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle to wypada się przywitać. Witam się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W Bródnowskim jesteś na pewno pod dobrą opieką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Raczkowanie
|
Gdyby te skurcze nie wracaly to bym wyszla do domu.
Ale pojawiaja sie co kilka dni... Na przedporodowej bylam juz 5 razy i wogole sie porodu sn nie boje ![]() Obysmy tylko doczekali Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2366 |
Zakorzenienie
|
Enary współczuję że musisz tyle leżeć w szpitalu
![]() ![]() Ja też idę we wtorek do szpitala i nie wiem co mnie czeka ![]() Co do wycieczek nad morze to ja się zrazilam w zeszłym roku i chyba nie pojadę tam prędko.. Radar na radarze, wszędzie drogo i ciasno (przynajmniej w Kołobrzegu).. Mówicie ze macie tżtow w pracy? Mojego nie ma juz 2 tyg i za 2 tyg wróci już na stałe na szczęście, ale nudzi mi się cholernie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-05-18 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
Celebrinfea super masz córę! wszystkiego dobrego!
![]() o jak pięknie! kocham polskie morze- wypoczywaj ile się da! u nas weekend intensywny, bo byli znajomi od wczoraj, super było posiedzieć i w ogóle, ale dopiero teraz jak wyjechali to czuję, jaka jestem zmęczona ![]() a mam tylko godzinę na leżenie i odpoczynek, bo tata z moim bratem przyjeżdżają i idziemy na koncert Michael Jackson Symfonicznie- byłam już raz, było fantastycznie! ![]()
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze takie mam pytanie, czy Ty czujesz te skurcze? Bo mnie na KTG wychodziły skurcze jak Mały się ruszył albo jak się mocniej poruszyłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
wiecie co... ja dopiero w 32 tc i to dopiero początek. Mam nadzieje że urodze przed terminem i że pełnia 12 lipca coś da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.