|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ja nie chce być przeterminowana bo chyba umrę ze strachu, niby z cukrzyca nie można ale jak się pytałam to to zależy od szpitala i ginekologa i mojego łożyska... więc jak do tej pory myślałam ze nie będę chodzić po terminie to teraz mam wątpliwości...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Sunfire z chęcią choć i tak niebawem się zobaczymy na warsztatach -chyba ze nie idziesz? ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Celebrinfea Jagodka jest piękna o
klaskiPadam na twarz.....słodkich snów |
|
|
|
#2343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie zauważyłam że są "pozycje" które szkodzą - mnie np szkodziło w każdej ciąży leżenie w nieodpowiedniej pozycji, ale nie zawsze pamiętałam o tym jak zaczynałam tak leżeć, bo mi było wygodnie, tylko że potem nie mogłam wstać i reszta dnia do kitu... Cytat:
Cytat:
![]() dobrze że wszystko w porządku, niedługo będziesz się nią cieszyć całymi dniami
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Witam , my jeszcze w szpitalu choć przez weekend to bardziej jak sanatorium.
Celebrinfea Jagodka śliczna juz widzę moja mała jak by się teraz musiała urodzic. Ale lepiej niech zostanie w brzuszku, dziś kolejny tydzień zaczynamy. Mam nadzieję że kruszynka rośnie. Dopiero jutro cokolwiek będę wiedzieć, a teraz ciągle robią ktg bo im się tętno Tosi nie podoba. Skacze po ruchu nawet do 180, a jak miała czkawkę to przez dłuższy czas jej się utrzymywalo. Nie chce się nakręcać i mam nadzieje ze to nie jest kolejny powód do zmartwień. Przepraszam ze tak tylko o sobie ale ledwie ogarniam pisanie na telefonie |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Elcia dobrze że dajesz znać o sobie ![]() dzisiaj pogoda typowo barowa ... już nie mogę się doczekać wtorku bo mają być takie temp: 25,27,29.30.23.23 i pewnie w piątek będę umierać i marudzić że za gorąco :P |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia nie nakręcaj się. Wszystko będzie dobrze
![]() Malwiska nam ciezarnym nie dogodzi hehe no niby ma byc cieplutko, ale burzowo.. A ja i tak przez wczorajszą nawałnicę nie mam Internetu :kwaśny: Co do tp to moja koleżanka miała zagrożenie wcześniejszym porodem a urodziła 10 dni po terminie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia bedzie dobrze. Nie nakrecaj sie. Wdech i wydech i leżycie spokojnie dalej. Wiem jak to trudno ale innego wyjścia nie ma.
Jupi kolejny przyrost masy. W życiu nie myślałam że 20/15 gram bedzie mnie tak cieszyć. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
Celebrinfea, Jagódka jest przepiękna
i cieszę się strasznie że wszystko u Was idzie ku dobremuwitam niedzielnie w wolnych chwilach nadrabiamy zaległości towarzyskie i tak czas leci, strasznie szybko ... wszystkim mamom szpitalnym i nieszpitalnym życzę dużo zdrówka - podwójnie, bo dla maluchów też słodkim mamom niskich cukrów no i cierpliwości ![]() miłego dnia, a ja zmykam działać dalej
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
celebrinfea mala jest swietna i te duze oczy
elcia wypoczywaj ile sie da eydrith no u mnie tez czas nabiera tempa, dzis bedziemy konczyc malowac lazienke trzeba przemeblowac sypialnie i zostanie sprzatanie. |
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Część dziewczęta
Nie chcę was denerwować ale jestem nad morzem od wczoraj ![]() Dziś pogoda barowa więc siedzimy na basenie ale wczoraj przeszłam kawał drogi plażą bo pogoda fantastyczna i ten zachód słońca, piękny ![]() Celebrinfea Jagódka słodka silna dziewczynka. Gratulacje eh ja już nie mogę się doczekać mojej myszki.Elcia będzie dobrze, każdy dzień na wagę złota Głową do góry będzie dobrze zobaczysz. Miłego dnia brzuchatki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
Bajka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
Joanna alez pięknie!
Celebrinfea oby tak dalej!jesteście niesamowicie dzielne dziewczyny ![]() Elcia trzymaj się! Bedzie dobrze Ojj u mnie też jakoś czas szybciej biegnie im bliżej do terminu. Niestety ja dopiero w połowie remontu. Wczoraj skonczylismyn kuchnię i korytarz a od jutra salon. Wieczorem wybyliśmy do rodziców co bym się nie nawdychala za dużo oparów od farby wiec dziś leniuchujemy na wsi Miłej niedzieli kochane Aha jeżeli chodzi o położona to ja wybrałam 2 mmiesiące temu ale muszę się odezwać przed porodem bo wybrałam ogólnie położona ze szpitala w którym będę rodzic ale bez wskazania na konkretną osobę i kazali odezwać się przed
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-05-18 o 12:36 |
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Ja położną chyba sobie daruję, ewentualnie wybiorę położną z przychodni, do której chodzę.
elcia, trzymajcie się Ja jestem taka szczęśliwa, że wyszlam z tego szpitala Mimo, że opieka na najwyższym poziomie to jednak szpital to szpital...
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My już po Mszy, zaraz za obiad się biorę dziś młode ziemniaczki, młoda kapustka gotowana, szparagi i szynka z piecaA na deser ciasto z rabarbarem ![]() Ciężką nockę mieliśmy - synek zasnał o 21, a od 22 pobudki co pół godziny, a od północy już wogóle marudził. Spał w końcu z nami, więc jestem połamana :/ Jutro pogoda ma się poprawić, więc zaczynam z praniem, tylko klamerki muszę kupić, bo taki mały szkodnik ciągle je rozbraja i zostało max 10 sztuk.
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie...
maz pracuje dzis ja nie poszłam do kościoła, bo mi coś brzuch twardnieje, a z dzieciakami w deszcz, to bym musiała włożyć w to duuuużo energii... bym podejrzewała że to od dzidziusia, ale się trochę rano spięłam z mężem i od razu zaczął mnie pobolewać, więc zwątpiłam że to jednak od wypychania tylko... może i zbieg okoliczności, ale chyba lepiej na zimne dmuchać... ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Cytat:
ale po porodzie, to nawet jakby mi miało być ciężko nie zaryzykuję że dzieci pomyślą że je odesłałam bo maleństwo...
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
szczepienia -kurczę to chyba zależy od wielu czynników bo mój synuś miał trzydniówkę (cały tydzień trwała u nas -z temp 39-40 cały czas)i wtedy też robiliśmy badania na rotawirusa ale wyszło, że nie ma, wielu moich znajomych nie szczepiło -kuzyn mojego tż szczepił a mały i tak był w szpitalu 2 razy
my szczepiliśmy na NFZ + dodatkowe szczepionki i wszystko było dobrze -teraz chyba też tak zrobimy bo i o tych na NFZ i tych płatnych są różne opinie Cytat:
Celebrinfea - jaka śliczna mała kruszynka Xelia - też tak uważam, poprzednio urodziłam w wyznaczony dzień z usg ale jeśli miałabym czekać dłużej to normalnie nie wiem :/ też wolałabym wcześniej niż później -dla mnie najgorsze czekanie jest aga__tka - nie bardzo znam się na dziewczynkach ale koleżanka miała tak ze swoją córeczką i lekarka dodatkowo zleciła badanie moczu i coś tam w nim wyszło -miała smarowanie i jakieś leki - potem już wszystko dobrze było elcia - napewno u Ciebie też wszystko będzie dobrze joanna - błagam Cię weź mnie do siebie !!! jaki piękny widok -uwielbiam polskie morze mamaya - teraz doczytałam, że już w domu jesteś ! - to super wieści bo w domu to jednak w domu ![]() tż dziś poszedł do pracy po 2 tyg w domu :/ i mało co tego czasu spędziliśmy razem i 38 dni jeszcze ... |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
kularek w zeszłym roku znaleziono drobnoustroju z gatunku Serratia i Rossmann wycofał jakąś ilość i ja mam dystans tak po prostu
|
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie nadal ze szpitala...
W srode bedzie juz miesiac. Celebrinfea gratuluje coreczki! Mnie czeka prawdopodobnie pobyt az do porodu... A w czwartek koncze 34 tydzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie pamiętam czy pytałam, w którym szpitalu jesteś?
|
|
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie pytalas ale ja tu bardzo malo zagladam i nie pisalam. Jestem w brodnowskim.
Z dobrych wiadomosci to w piatek na usg moj Maly mial 2230g ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2363 | ||
|
Rozeznanie
|
Celebrinfea- Jagódka jest naprawdę cudna
Jeszcze raz gratuluję Twojego cudeńka.Cytat:
Jak tylko wkroczę w 38 tydz. zaczynam szorować podłogi po kolanach, myć okna, skakać na piłce i co tylko. Już teraz jest ciężko, a co dopiero do 40 tygodnia Najgorzej w nocy. Spojenie boli, zgaga męczy, nie mogę się wygodnie ułożyć.Cytat:
![]() W ogóle to wypada się przywitać. Witam się |
||
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój 2128 g według USG szpitalnego, ale coś mi się nie chce wierzyć, że taki duży jest, bo tydzień wcześniej na USG ważył 1700 g W Bródnowskim jesteś na pewno pod dobrą opieką
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby te skurcze nie wracaly to bym wyszla do domu.
Ale pojawiaja sie co kilka dni... Na przedporodowej bylam juz 5 razy i wogole sie porodu sn nie boje Obysmy tylko doczekali Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Enary współczuję że musisz tyle leżeć w szpitalu
Ja też idę we wtorek do szpitala i nie wiem co mnie czeka ![]() Co do wycieczek nad morze to ja się zrazilam w zeszłym roku i chyba nie pojadę tam prędko.. Radar na radarze, wszędzie drogo i ciasno (przynajmniej w Kołobrzegu).. Mówicie ze macie tżtow w pracy? Mojego nie ma juz 2 tyg i za 2 tyg wróci już na stałe na szczęście, ale nudzi mi się cholernie nawet Internet padl a na tel mnie wkurza... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-05-18 o 16:18 |
|
|
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak jest jakiś pożytek z tych szpitalnych wczasów
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Celebrinfea super masz córę! wszystkiego dobrego!
![]() o jak pięknie! kocham polskie morze- wypoczywaj ile się da! u nas weekend intensywny, bo byli znajomi od wczoraj, super było posiedzieć i w ogóle, ale dopiero teraz jak wyjechali to czuję, jaka jestem zmęczona maluch chyba też się zmęczył, bo coś mało aktywny dziś jest...a mam tylko godzinę na leżenie i odpoczynek, bo tata z moim bratem przyjeżdżają i idziemy na koncert Michael Jackson Symfonicznie- byłam już raz, było fantastycznie!
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze takie mam pytanie, czy Ty czujesz te skurcze? Bo mnie na KTG wychodziły skurcze jak Mały się ruszył albo jak się mocniej poruszyłam
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co... ja dopiero w 32 tc i to dopiero początek. Mam nadzieje że urodze przed terminem i że pełnia 12 lipca coś da
też mam zamiar zacząć kombinować jak tylko zacznie mi się 38tc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

klaski

tzn ppotknęłam się na schodach i wyciagnęłam ręce do przodu i siłą potkniecia jakoś tak zgniotłam brzuch - bo to był taki mocny skłon... brzuch mnie torszkę bolał ale się wystraszyłam że z małą jest coś nie tak bo mnie troszkę pobolewał brzuch po 1 stronie przez godzinę... a malutka w tym miejscu miała rano główkę... tak się boję że coś jej uszkodziłam. NIby się rusza i w ogóle ją czuję ja nie plamię ale... stracha mam strasznego. Panikuję?
kurcze czytalam troche i jednak bede szczepic choc nie powiem ten konserwant na bazie rteci troszke przeraza. Musze sie dopytac lekarki jak to tutaj wyglada.

i cieszę się strasznie że wszystko u Was idzie ku dobremu

ale po porodzie, to nawet jakby mi miało być ciężko nie zaryzykuję że dzieci pomyślą że je odesłałam bo maleństwo...

nawet Internet padl a na tel mnie wkurza...