|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() a co do tego wietrzenia różnych części ciała - to uważam, że można to robić jakoś dyskretnie bo mnie też bolały bardzo sutki ale nie leżałam z wywalonymi cycami jak niektóre dziewczyny i one naprawdę się nie przejmowały czy ktoś jest czy nie - a mi się to nie bardzo podoba u nas też niestety nie ma takich pokojów odwiedzin kosmetyki też mam z hippa no i babydream jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
oj malwiska masz całkowitą rację ! jak poprzednio moja mama do mnie raz przyjechała to nawet na sale nie wchodziła a do dziewczyny łóżko obok przychodził mąż i córka i nawet tego dziecka widać nie było za to do innej znowu przychodził mąż i zawsze kogoś przyprowadzał i raz przyszli z nim jego rodzice i to masakra była bo to tacy starsi ludzie i ta matka jego ... no... poprostu śmierdziała tak strasznie ... -ale widać było że tej dziewczynie jest głupio strasznie -tylko też mądrze nie zrobiła bo sama wyszła na korytarz a oni zostali na sali z tymi swoimi zapachami ![]() ![]() u mnie poprzednio odwiedziny były talko w godzinach 15-18 i mi to bardzo odpowiadało bo cały dzień spokój był -a tych godzin bardzo przestrzegano i teraz będę rodzić gdzie indziej ale też bym tak chciała a nie przez cały dzień bo to męczące jednak bambusiek - oj strasznie współczuję i pewnie oboje jesteście wymęczeni po takiej przygodzie magdix - ja nie miałam nigdy takiej karty ani poprzednio ani teraz Celebrinfea - no to ![]() ![]() karolina - no właśnie jeśli wszystko byłoby dobrze i miałabym być 3 dni to synek by przyjechał tylko nas odebrać ale gdyby na nieszczęście musielibyśmy zostać dłużej niż tydzień to chyba by usechł z rozpaczy, że mnie nie ma -u znajomych tak było -mama dłużej w szpitalu była a synuś w domu z tatą i ten mały potem strasznie źle był nastawiony do siostrzyczki bo wmówił sobie, że mu mamę zabrała i naprawdę długo im zajęło zanim zrozumiał - ale to też od dziecka zależy wiem co czujesz bo ja też się napłakałam wtedy w szpitalu tyle czasu i jeszcze o synka się zamartwiałam mamaya - ja bym chyba z głodu umarła jakby mi tż jedzenia -głównie obiadów nie przywoził - wtedy te szpitalne nie były złe tylko za mało poprostu zwłaszcza przy karmieniu też nie używam oilatum i tym podobne jeśli nie jest ewidentnie potrzebne Debeściara - udanego wyjazdu ![]() to ja też zmienię temat : dziewczyny kiedy wybieracie położną czy może już to zrobiłyście ? a wystarczy zadzwonić jak się już wyjdzie ze szpitala czy to trzeba wcześniej zrobić ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cześć dziewczyny, podczytuję was od rana dyskusja ciekawa ws. odwiedzin ja nie wiem co bym wolała to się nie wypowiadam Każda ma chyba troche racji wiec sama nie wiem...
![]() Słuchajcie mam pytanie czy was też tak strasznie boli kręgosłup? Ja mam straszne bóle na całej długości w odcinku piersiowym - to boli tak jak bym miała non stop napięte łopatki .. non stop napięcie nie potrafię się rozluźnić totalnie.... nie wiem co jest grane. a w odzicinku lędźwiowym boli normalnie miednica itd, ale generalnie czuję napięcie na całej długości w nocy już mi się ryczeć chce... A ze złych wieści jeszcze to to że dziś się przerwociłam na brzuch ![]() A jeszcze mi się zaczeły straszne schizy..... oglądałam program o babce co jej dziecko umarło w 40 tc. nie wiem czemu poprpstu umarło i ona opowiadała jak to było i dziś nad ranem ... mała obudziła mnie takimi wariacjami w brzuchu że myslałam że coś się dzieje złego i się zeschizowałam....że ją duszę, że jej niewygodnie, że coś dzieje się złego... 2 godz, od 4 do 6nie spałam ze strachu... tak się boję że coś się złego będzie dziać a ja nie zdążę... zadziałać że normalnie ryczę jak bóbr. Kularek co do położnej ja chce mieć sowją " opłaconą" będę rodzić sama ale nie znam jej... mam tylko namiary do niej telefon itd i musze do niej zadzwonić i pogadać z nią... ( numer mma od jej kolezanki tez położnej mam się przedstawić jako kuzynka ![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lillian_ Czas edycji: 2014-05-16 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zadomowienie
|
Lillian - mnie boli kręgosłup bardzo ale tylko na dole - a jesli chodzi o upadek to ten brzuch zgniotłaś swoim ciałem czy o te schody ? kurcze nie wiem co Ci radzić -współczuję bardzo - moja kuzynka też spadła ze schodów jakoś 7-8 mies tylko u niej bo było akurat jak od lekarza wychodziła i się wróciła do niego zrobił jej usg i na szczęście wszystko dobrze było - więc może wart sprawdzić po takim upadku - na ip zrobiliby Ci pewnie usg i może ktg a na pewno spokojniejsza byś była
![]() i nie waż się myśleć o takich złych rzeczach !!! to Ci tylko szkodzi przecież a napewno wszystko będzie dobrze i musisz w to wierzyć ![]() Fame - ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-05-16 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
W PL jestem, widok z balkonu
![]() ![]() Lilian mój gin w razie takich upadków czy uderzeń kazał dzwonić do siebie, żeby podjechać do obejrzenia czy wszystko ok, ale co lekarz to inne podejście ![]() Ja się zastanawiam nad pat&rub dla maluchów, niby same składniki naturalne itd. Emolient jeden też zakupię, na wszelki w, ale nie wiem czy będzie potrzebny wszystko zależy od tego jaką mały będzie miał skórę, u jednej znajomej super się sprawdził, u drugiej zwykły nawilżający był lepszy, a po emolientach wysypki. I bądź tu mądry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
Lilian, twoje nerwy bardziej mogą zaszkodzić dziecku niż taki incydent - dzieciątko w naszym brzuchu jest bardzo dobrze chronione i nie powinno stać się nic złego jeśli nie było bezpośredniego silnego uderzenia w brzuch ani długotrwałego ucisku. Spokojnie, na pewno wszystko jest dobrze!
Mnie kręgosłup boli tylko jak się położę na płasko na plecach - czasami muszę, ale staram się szybko zmienić pozycję na bardziej odpowiednią. U mnie sprawa z położną wygląda tak, że sama do mnie zadzwoniła jakiś czas temu położna środowiskowa z mojego rejonu i umówiłam się z nią na spotkanie. Pogadałyśmy, wypełniłam kartę wyboru położnej, "zrobiła wywiad na oko" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
Lillian. Jeśli się masz denerwować to skontaktuj się z lekarzem. Ale ogólnie to dziecko jest chronione przez płyn owodniowy i napewno nic się nie stało.
Jeśli chodzi o poród to zdecydowanie sn, już mam dwa za sobą. Niestety tym razem z uwagi na przodujące łożysko prawdopodobnie bedzie cc, chyba że łożysko się podniesie. Wstępnie mój gin dał mi skierowanie na cc od razu po zakończeniu 38tc. Wg niego dalsze chodzenie w ciąży przy takim łożysku jest niebezpieczne. W szpitalu do którego ja się wybieram (jak będzie miejsce) mąż może zostawać też na noc. Sale 1 i 2-os. Co prawda nie wiem jak rzwiązują na 2-os pobyt partnera...? Ogólnie wizyty nie są normowane, ale niestety uważam, że trzeba brać pod uwagę dyskomfort po porodzie sn. Leżysz z gołą, wietrzysz dupkę a na sali pielgrzymki. Marzę o 1-os. Może akurat będzie w szpitalu pusto. Po cc mąż może od razu kangurować malucha a mama sobie leży po narkozie. Fajnie. Przynoszą do karmienia, sami nie dokarmiają bez zgody i nie nacinają niepotrzebnie krocza. Lekarz są ... ble ale za to położne cud malina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lilian - to napewno będzie dobrze - myślałam, że tak całkiem o schody uderzyłaś -a teraz to się nie denerwuj bo to Ci naprawdę wiecej zaszkodzi -a jeśli jutro nadal będziesz się tak zamartwiać to jedź na IP to Ci zbadają i będziesz mieć pewność ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odpowiadając na pytanie: nie trzeba, jak ktoś nie chce. Jest to opcja, z której można skorzystać, ale nikt nikogo nie będzie zmuszał. Edytowane przez magdix Czas edycji: 2014-05-16 o 20:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to super, że nie trzeba -ja pewnie dla mojego spokoju tak gdzieś po tygodniu od powrotu do domu i tak pojadę z synusiem do naszej pani doktor żeby go zobaczyła - zresztą poprzednio miałam zalecenie ze szpitala i w książeczce synka pisało żeby zgłosić się do przychodni właśnie w ciągu tygodnia i mój mały miał jeszcze do chirurga - ja bardzo szczupła synuś duuuuży jak na mnie i jak się przeciskał to mu się krwiaki na głowie zrobiły 1 taki naprawdę duży drugi mniejszy - i chirurg to ściąga igłą czy jakoś -a każda taka interwencja niesie ze sobą jakieś ryzyko jeszcze na główce - i na całe szczęście najpierw pojechaliśmy do tej naszej pani doktor i nas uratowała przed nim - bo większość chirurgów od razu robi zabieg a nasza kochana pani doktor powiedziała żeby się niemartwić wszystko się wchłonie i tak było główka śliczna okrąglutka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zadomowienie
|
svelta - o ile mi wiadomo to nie ma już żadnej rejonizacji przy wyborze tej położnej - przynajmniej tak mówiła ostatnio pani pielęgniarka w przychodni u synka - bo młodszego synusia zapisujemy tam gdzie starszego a to kawałek od nas i, że właśnie położną mogę wybrać sobie bliżej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Synek mi usnął dopiero ok. 21:45, bidul mały ![]() Byłam dziś na spotkaniu ze szkoły rodzenia mojej położnej. To były moje pierwsze i najpawdopodobniej ostatnie zajęcia, bo raz w miesiącu są od 20 tc. Ja byłam najdalej z terminem (kolejna 25 tc) a brzuch najmniejszy ![]() Było spotkanie bardziej z teorii, tzn. co do szpitala, co do wyprawki, jakie dokumenty itp. Potem ćwiczenia oddechowe - ponoć umiem idealnie ![]() Co do odwiedzin, to właśnie się dowiedziałam, że teraz 13-18, ale tylkopo 1 osobie. I sale są jedynki albo dwójki. Z perspektywy mamy małego szkraba nie wyobrażam sbie go nie widzieć kilka dni, ale też na oddział na pewno nie wejdzie, a na korytarz nie wiem czy mnie wypuszczą jak Mała z tatą zostanie. Poprzednio odwiedzał mnie mąż i ze 2 razy mama. Jak na 5 dni, to chyba spoko. Aż mi głupio, że do szwagierki leciałam następnego dnia ![]() Mała mi w brzuchu odstawia dzikie pląsy, więc powoli czas spać, ale może zdążę ponadrabiać.
#2296 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny trochę mnie odstresowałyście. Faktycznie dzidzia ma dziś dzień dyskoteki bo wierci się strasznie i to mnie zmartwio Ale ona ma takie dni że raz cały dzień śpi a na drugi dzień koncerty daje... dzięki dziewczyny
![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po poprzednim porodzie miałam pokój 1-osobowy bez żadnych dopłat i fajnie, ale był wielki jak moje 2 najwieksze pokoje ![]() Tyle na razie, idę niuniu ![]()
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wracając do kwestii emolientów i generalnie pielęgnacji ciała noworodka to ja planuję myć Malego Białym Jeleniem i smarować balsamem Pharmaceris właśnie ![]() Na emolient zdecyduję się, jeśli będzie taka potrzeba. Oliwki używać nie będę, bo jest ciężka i zatyka pory. Lilian, ja bym na Twoim miejscu pojechała do szpitala ![]() W sali obok mnie leży dziewczyna w 21 tc, której od tygodnia odchodzą wody... Tak mi jest jej szkoda, bo snuje się po tym korytarzu jak cień... No i wiadomo, tylko do łazienki i znowu do łóżka ![]() Dzisiejsze KTG w porządku, tętno Małego idealne, zero skurczów. Wczoraj wieczorem poprosiłam o wyjęcie wenflonu, więc "haj lajf" ![]() Zostałam niestety sama w sali, bo dziewczynę, która ze mną leżała wypisali do domu ![]() Kwestia odwiedzin, widzę, jest bardzo drażliwa. Ja uważam, że na chwilę - ok, ale przede wszystkim powinny być wyznaczone pokoje odwiedzin ![]() ![]() ![]() Tutaj w szpitalu odwiedziny są od 13 do 19, ale - o ile się nie mylę - ojcowie mogą przebywać na oddziale także w innych godzinach.
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kularek na szczęście nie trzeba, położna to prawo, nie obowiązek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziekuje wszystkim za kciuki i gratulacje ![]() ![]() domi dostalam tak jak ty monural ![]() ![]() bambusiek przykro mi z powodu synka, straszne jest patrzec jak dziecko cierpi. Llian jesli nie upadlas na brzuch ani w ogole nie upadlas to mysle, ze nie masz powodu do zmartwien. Fame u mnie jest tak jak piszesz z porodami. agnes mieszka w Irlandii i z tego co pisala lezy sie 2-3 dni po porodzie sn, wiec jesli potrzebuje suszarke to lepiej ja miec ![]() magdix mnie plecy bola tylko w odcinku ledzwiowym. Ja tez dostalam karte do liczenia ruchow, upierdliwe to jest, zwlaszcza jak dziecko prawie caly czas sie teraz rusza. Mi sam zaznaczyl tydzien i dzien, w ktorym mam zaczac liczenie i to byl ten faktycznie trwajacy . Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-05-16 o 23:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
Widzę że dyskujsa rozgorzała na temat odwiedzin , ja jestem za ale w rozsądnych ilościach tzn męża chciałabym mieć przy sobie a reszta niech do mnie przyjdzie jak już będę w domu i to też nie odrazu
![]() Lillian dzecko w brzuchu jest chronione workiem owodniowym z tego co piszesz nie uderzyłaś się mocno, ten ból to zapewne jakaś kolka Cię złapała, w każdym razie zamiast się denerwować bo to szkodzi mocno maleństwu lepiej pójść do lekarza/IP niech sprawdzą czy wszystko ok. Moja znajoma przewróciła sie na brzuch w 9 MC na chodnik, skończyło się tylko na strachu, na IP zrobili USG,KTG i wysłali do domu. Co do kąpieli moja położna też polecała Oilatum i że nie trzeba później dosmarowywać no chyba że skóra będzie bardo sucha. I pytanie z innej beczki, czy szczepicie dzieci na Rotawirusy ? Właśnie próbuje podjąć decyzję co do tego szczepienia, a bardzo różne opinie do mnie docierają i sama już nie wiem co robić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Przepraszam za chwilowa nieobecność ale rozpoczęliśmy zaległe remonty ![]() Sn czy cc na poczatku myślałam, ze będę chcieć cc ale po przeanalizowaniu za i przeciw oraz naogladaniu się na tlc i polsat cafe porodowek zdecydowanie wolę sn. Oczywiście ja bedzie konieczność do cc to sprzeciwiać się nie będę ale aktualnie bardzo trzymam kciuki aby jddnak udało się naturalnie ![]() ![]() Jeśli chodzi o odwiedziny to ja myślę ze się dogadam ze wspolllokatorka, 1-2 osoby w ciagu dnia okey ale więcej to juz proszę na korytarzu przyjmować , ale u mnie nie bedzie z tym problemu bo jest specjalny kącik dla odwiedzajacych No to powiedziałam co wiedziałam i zmykam wic gniazdko dalej Miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana, pogoda sie popsuła - a wczoraj było tak ładnie
![]() zaraz zmykam z mężem na zakupy a później słodkie sobotnie lenistwo przed telewizorem bo wszystko co sprzątamy w sobotę ogarnełam w tygodniu. Nad szczepionkami sie nie zastanawiałam .... a chyba czas zacząć. Czekam na opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
witajcie w sobotę- kolejny deszczowy dzień w krakowie... podobno jutro ma wyjść trochę słońca
![]() też się zastanawiałam nad szczepionką na rotawirusy, niby na początku nie chciałam, ale jak wyobraziłam sobie, że dziecko mi to złapie, umęczy się, może się odwodnić i wylądować bidulek w szpitalu, to chyba jednak zaszczepię... zapytam jeszcze doktora tż-a co on o tym myśli z medycznego punktu widzenia, ale podejrzewam, że będziemy szczepić ![]()
#2306 |
Zadomowienie
|
Celebrinfea jak tam Jagódka???????????
Ja zaszczepię małego przed rotawirusem bo to nie jest przyjemne jak dziecko się męczy Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-17 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skoro mowa o szczepionkach, pielęgniarka poleciła mi zaopatrzyć się w krem Emla - taki przeciwbólowy. Wtedy dzieciaczki łatwiej znoszą kłucie. Używaliśmy go za każdym razem i mięliśmy porównanie z reakcją na zastrzyk naszego syna, a innych dzieci. Teraz też go będę stosować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Widze kolejny kontrowersyjny temat czyli szczepienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
Ja wiem że żadnego szczepienia nie zrobię na kasę bo lekarze chcą odhaczyć swoje julka przez to trafiła na zapalenie płuc ale dzieci z rota i pneumo to łezka sama się zakręcała.... u nas 6w1 plus pneumo i rota 625zł
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-17 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.