|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() My jeszcze myślimy o bazie do fotelika (ale już raczej używanej), bo będziemy dużo jeździć... Ale tż najpierw musi obczaić, czy łatwo wypiąć/wpiąć tą bazę z/do auta -ma auto służbowe i czasem potrzebuje kogoś przewieźć, a wtedy trzeba będzie wypinać bazę może któraś z Was się orientuje?
|
|
#2342 | |
|
in the dark of night
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
mojra https://www.youtube.com/watch?v=KFoC3MgxGe4
gosia to wspólczuje jak będzie Julek spał a psy darły mordy…
|
#2344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Któraś z dziewczyn radziła bazę Family Fix która obsłuży 2 foteliki (dla malucha i dla większego dziecka). Myślę że to dobre rozwiązanie. Poszperałam na stroni MaxiCosi: http://www.maxicosi.pl/pl-pl/produkt...y-concept.aspx |
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
Lilotka, takiego żółwia właśnie kupujemy
wygląda czadersko
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowa, na pierwszej stronie są dwa linki do wyprawek i żaden nie działa - lookniesz? ![]() Dziewczyny, nie mam weny na pisanie, babcia mi zmarła, nie z zaskoczenia, jednak nigdy nie można się przygotować. Zastanawiam się czy iść na pogrzeb Może być ciężko mi to przeżyć, bo mieszkałam z nią 20 lat.
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak szukałyście wózków to nie rzuciło wam się w oczy nic lekkiego? Bo najlżejsze co mogę znaleźć to 12 kg (wersja z gondolą) i aż nie wierzę że taki ciężar będę musiała targać
Dostałam ostatnio wózek w "spadku" od rodziny, całkiem fajny, ale właśnie dość ciężki - 15 kg (Tako Jumper). Nie chcę dźwigać za bardzo, ale z drugiej strony słyszałam że na zimę lepszy jest cięższy, z dużymi kołami, bo wygodniej prowadzić po śniegu. Czym Wy się kierowałyście najbardziej przy wyborze? |
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my będziemy mieli na tylnej kanapie dwie bazy, wiec pewnie tez czasem trzeba będzie je wypinać
|
|
|
|
|
#2350 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi z powodu Twojej babci... jeśli to dla Ciebie za duże emocje, to odpuść - babcia z pewnością by to zrozumiała
|
|
#2351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na allegro roznica cenowa miedzy tymi zestawami jest praktycznie żadna!jeśli mogę Wam cos doradzić to może pomyślcie o bazie 2way i do niej fotelik pebble chyba, ze nie zależy Wam na wozeniu dzieci jak najdłużej tylem do kierunku jazdy.---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
większość autobusow niskopodłogowa.---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
linkow już nie podaje, bo znow dostane bana
|
|||
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
wodaqua, przykro mi... sama w zeszłym tygodniu pozegnalam dziadka, tez mieszkałam z nim az do studiow i bylam zawsze ta "ukochana" wnuczka...
szczerze mowiac, ja nie wyobrażam sobie nie pojsc na pogrzeb w takiej sytuacji i na pogrzebie bylam, mimo ze miałam do przejechania cala Polskę w te i z powrotem. ale dużo zależy od tego jak się z tym czujesz... ja bylam na ta sytuacje przygotowana już od kilku miesięcy, wiadomo, ze to ciężkie emocje, ale po pogrzebie odczulam wielka ulge i (o ile można to tak okreslic) cieszyłam się, ze pojechałam. wiem jaka jestem i wiem, ze później przez lata bym się zameczala tym, ze mnie tam nie było. a na dobra sprawę nawet jak będziesz siedzieć w domu, i tak będziesz się stresować i to przezywac...
|
#2353 |
|
in the dark of night
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
ha! Nelusia ma dokładnie ten sam fotelik, tylko podgłówek rozowy, zamiast fioletu. bardzo go lubie. i nawet gdyby był syn to moglby smigac w tym bladym rozu hehe.
mloda ma obecnie 13 i pol miesiąca, wazy 9,5kg i nadal w nim smiga ogolnie MC ma swietne fotele - jedyny minus? sa ciężkie takie powiedzmy 8kg dziecko plus fotelik to już niezla silownia ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
No nie działają te linki nie wiem czemu. To było kopiowane akuear bo autorem 1 str. Była Farminka. Ja tam tylkp dorzucilam swoje 3 grosze. Poszukam czegos innego w takim razie
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
Wodaqua współczuję
mnie została juz tylko jedna babcia. Ehh nadszedł piątek i jak zwykle jestem wkurzona, bo tż przyjedzie później niż się spodziewaliśmy, zamiast o 18 to o 22 :/ a potem w poniedziałek wyjazd o 3.30 nad ranem... I tyle mam z męża ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam, bardzo często robie tam zakupy. moje majowe koleżanki-mamuśki tez glownie u nich zamawialy wyprawki.---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
przed porodem. później stwierdziłam, ze to bez sensu - wystarczylo je równo rozwiesić i było ok :P
|
||
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli powinnam zacząć pakowac graty, bo o ile my będziemy mieli niewiele, tak dla Nelci trzeba zabrać pol domu nastawiam się raczej na deszczowo-wietrzna pogode, wiec kurtki, swetry, kocyki :P latwiej byłoby jechać z noworodkiem! ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
od początku nie chcieliśmy chowac malej w sterylnych warunkach. ubranka? naprawdę spora czesc miała ubrana na sobie raz czy dwa, wiec ile tych bakterii tam moglo się namnozyc? skad? skoro lezala i spala calymi dniami...rzadko kiedy kupa wyplynela poza pieluszke, nie ulewala jakos intensywnie. teraz byłoby to bardziej realne, bo raczkuje wszędzie, zbiera wszystko...i my nadal jesteśmy wyluzowani. nie mam oporow żeby wsadzić ja do piaskownicy. przez prawei 14 miesięcy mala miała tylko 2 razy katar (przy ząbkowaniu). my lubimy bakterie ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
także mam dozywotnia niedoczynność. bez problemu zaszłam w ciaze, lykam euthyrox, jestem pod kontrola endokrynologa i jest ok. tsh rosnie Ci dlatego, ze zwieksza się zapotrzebowanie na hormon tarczycowy i Tobie i dzidziusiowi lekarz będzie regulowal dawke lekow i już. dowiedziałam się tez, ze ok. 20 tygodnia u dziecka pojawia się już jego wlasna tarczyca, wiec może trochę się to uspokoi pytałam o wpływ na dziecko - jeśli kontrolujesz poziom tsh to zupełnie nie masz się czym przejmować.ps. a problemy przy porodzie? jakie? bardziej niż u mnie to tarczyca chyba namieszać nie może! w pierwszej ciąży wyskoczyl mi guz na szyi - dwie biopsje, w obu podejrzenie raka tarczycy. cesarka, po niej usuniecie tarczycy. mam zdrowa wspaniala corke, spodziewam się drugiej. guz okazal się nierakowy jak sobie teraz pomysle ile się dzialo w tamtej ciąży to huh, nierealne! hehe---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
to nic, ze to były moje prywatne fotki i chyba mogę o nich decydować :Pok nadrobiłam po lebkach |
||||
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
lolitka
jutro zaczynam 30 tydz a leciec mialabym za 2 tyg dokladnie czyli w trakcie juz 32 tyg. Lot jakies 2,5 h w jedna strone z hiszpani- pl noi powrot po 4 dniach. W tych liniach wlasnie od 32 tyg wymagaja zaswiadczenia, tyle ze jesli to mialoby miec jakies zle skutki dla dzidziusia to wole wogole nie leciec
Edytowane przez anasiia Czas edycji: 2014-07-11 o 16:15 |
|
|
|
#2361 | |
|
Przyczajenie
|
diabli dzięki za słowa, uspokoiłaś mnie bardziej niż lekarz
Cytat:
Jednak w tak zaawansowanej ciąży zmiana ciśnienia moze doprowadzić do przedwczesnego porodu. Też bym nie ryzykowała, ale wszystko zależy od Twojego nastawienia i jak czujesz się na siłach |
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw sie, to i tak długo. Moj przyjeżdża dzis ok. 4 rano i wyjeżdża o 13 w niedziele :-( A kolejne odwiedziny za 3 tygodnie...
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w piątek
Ale miałam dzisiaj sajgon w pracy... Cały tydzień spokojny, a oczywiście w piątek od rana same problemy. Z tego wszystkiego zapomniałam, że dzisiaj zaczynam kolejny tydzień ![]() Slomka, a z jakiej firmy/serii te meble? Kurcze, strasznie mi się spodobały i może odgapię ![]() Dzisiaj zastrajkowałam i nie gotowałam obiadu, zamówiliśmy pizzę i teraz siedzę i nie mogę się ruszyć...
|
|
#2365 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
tu widać kawałek szafy, komody dwie i łóżeczko dla większego dziecka ![]() jest biała szafa KLIK bardzo podobna tak, to na bank SUNDVIK, widać po tym linku
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-07-11 o 17:07 |
|
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Anasiaa - też poradziłabym się poza położną Twojego ginekologa i jeśli miałby jakiekolwiek wątpliwości to bym nie leciała.
Mojra - cudny fotelik Ja też planuję Maxi Cosi tylko, że model Cabrio
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak mi się wydawało, że to Ikea, ale bardziej obstawiałam Hemnes, a tą serię chyba wycofują...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 | ||||
|
Raczkowanie
|
hihihihi więc ide sie lepiej teraz nawąchać
Cytat:
Cytat:
![]() Przesyłam buziaka Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
zegnam Was dziewczynki, ide się zdrzemnąć a później ruszamy na urlop
![]() może popodgladam, a tymczasem zycze przyjemnych dwóch tygodni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

może któraś z Was się orientuje?

tylko wydaje mi się taaaki duży 
Może być ciężko mi to przeżyć, bo mieszkałam z nią 20 lat.

jeśli to dla Ciebie za duże emocje, to odpuść - babcia z pewnością by to zrozumiała