|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
czy ASPIRIN complex osłabia działanie tabletek anty?
strach jest dobry. dobrze jest się bać. to znaczy, że masz coś jeszcze do stracenia. co jest sensem życia? żyć! "Nawet partnerzy żądający pełnej wolności, siadając za kierownicą nie jadą lewą stroną. Dlaczego? Mają świadomość ograniczenia i konsekwencji łamania praw". |
|
|
|
#2342 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny,mam pytanie.ostatnio zaczelam 2 opakowanie kontraceptu.przy pierwszym bylo wszystko ok,zero skutkow ubocznych, poza baaaaaaaaaaardzo wysokim libido ktore mi wielce odpowiadalo
obecnie pojawilo mi sie krwawienie polaczone z bolem podbrzusza bylam przez lekarke informowana ze podczas przyzwyczajania sie organizmu moze nastapic plamienie,ale ja krwawie jak podczas okresu tyle ze mniej. czy wszystko jest w porzadku? czy jestem nadal zabezpieczona czy powinnam zainwestowac w gumki? od paru dni sie wstrzymuje od penetracji a libido nie maleje pomozcie bo nie wiem co o tym myslec |
|
|
|
#2343 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A PO ZA TYM KOCHANIE SIĘ BEZ A Z TO TEZ RÓŻNICA TERAZ JESTEŚMY 3 LATA PO ŚLUBIE I URODZIŁAM ZDROWEGO SYNKA I TERAZ PRZESZŁAM NA ANTY.ALE TO PRZEZ TORBIEL KTÓRA ZROBIŁA MI SIĘ PO CIĄŻY PO PROSTU HORMONY MI SZALEJĄ MUSZE CYKL UREGULOWAĆ.WIĘC KALENDAŻYK I ,,JAZDA:"![]() |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to to już wogóle nie ma znaczenia, z pigułką można spóźnić się do 12godz, a jak weźmiesz wcześniej to już wogóle nic się nie dzieje, jest o tym mowa w ulotce. Chyba, że to minipigułka, którą najlepiej brać równo co do godz, więc moim zdaniem lepiej pół godz wcześniej niż później.
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
ik
Edytowane przez phideaux Czas edycji: 2011-12-12 o 21:28 |
|
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Półtorej miesiąca temu urodziłam dziecko, na wizycie kontrolnej po porodzie gin doradziła mi tabletki antykoncepcyjne OC-35. Po CC podobno nie zakłada się żadnych wkładek itp bo trzeba troche odczekać, do tego mam padaczke, biorę leki które podnoszą poziom prolaktyny a tabletki mają go podobno obnizac... Ale nie o to chciałam zapytać ![]() Są to moje pierwsze tabletki, wyczytałam w necie, że przez pierwszy okres stosowania tabletek powinno się używać dodatkowego zabezpieczenia. Od kiedy jestem tak naprawdę zabezpieczona biorąc tabletki? |
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Nie karmię już piersią, bo niestety musiałam zacząć brać leki epileptyczne
![]() Czekam na miesiączkę i zaczynam pierwszego dnia brać tabletki. Nie, z trądzikiem nigdy nie miałam problemu. |
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A trądzik tak pytam, bo te tabletki służą między innymi do leczenia trądziku i w sumie lekarz mógłby dać ci coś lżejszego, chyba że to ma jakiś związek z lekami na padaczkę. Edytowane przez nicko Czas edycji: 2011-09-24 o 14:31 |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Jnes
|
hej dziewczyny,potrzebuje waszej pomocy,mianowicie dzis wziełam 4 tabletke YASMIN, poniewaz okazało sie ze mam torbiel i lekarz stwierdził ze moze pomóc. Generalnie nie jestem zwolenniczka antykoncepcji bo wychodze z załozenia ze moze bardziej zaszkodzic niż pomoć ale jak trzeba to trzeba
Problem polega na tym ze odkąd biore Yasmin wszystko mnie boli,łamie mnie w kosciach jak na grypę mam odnizoną temp. ciała do ok36st. (czasem mniej) mam dusznosci i troszke uciska mnie w klatce piersiowej bolą mnie płuca i drapie w nich ,jestem okropnie senna a rano wstaje bardziej zmeczona niz zanim sie połozyłam.Boje sie i nie wiem co robic.Jestem w kropce bo nie wiem czy przestać je brać czy dalej sie meczyc,Ginekolog powiedziała ze jezeli pomoze unikne operacji na usunięcie torbieli... |
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2355 |
|
Przyczajenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
8 tyg po porodzie dostałam okresu, zobaczylam plamienie, więc wzięłam pierwszą pigułkę, czy to normalne że okres mam strasznie skąpy? dosłownie maleńkie plamki przez cały dzień? Będę wdzięczna za odp
|
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
Czy można bez obaw zużyć opakowanie tabletek kupione 1,5 roku temu? Data ważności nie minęła, mają jeszcze rok terminu. Były przechowywane w warunkach domowych.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
Witam, zmieniam tabletki z Regulonu (0,03 mg Ethinylestradiolum +0,15mg Desogestrelum) na Jeanine (0,03mg Ethinylestradiolum + 2mg Dienogestum).
Lekarz powiedział mi że Jeanine mam wziąść w 1 dniu krwawienia z odstawienia, natomiast na ulotce Jeanine napisali: "Zaleca się rozpoczęcie przyjmowania preparatu Jeanine w 1 dniu po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej substancje czynne poprzedniego złożonego doustnego preparatu antykoncepcyjnego, jednak nie później niż w1 dniu po zwykłej przerwie w stosowaniu tabletek zawierających substancje czynne lub placebo w ramach poprzedniego złożonego doustnego preparatu antykoncepcyjnego." To jak to w końcu wziąść? Sklaniałabym sie bardziej ku temu co mówi ulotka nie czekać na krwawienie i brać bez przerwy. |
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny ! Lekarz przepisał mi antybiotyk doustny sumamed,czy wpływa on na działanie tabletek antykoncepcyjnych YAZ?Proszę o szybką odpowiedź,
Pozdrawiam |
|
|
|
#2362 |
|
Przyczajenie
|
Witam, nie wiem czy to dobry temat, jestem pierwszy raz na damskim forum, i proszę o wyrozumiałość
![]() Ja i moja dziewczyna mamy problem z pierwszym razem. Panicznie boimy się tego, co może się stać kiedy niewłaściwie się zabezpieczymy. Razem od dłuuugiego czasu przeszukiwaliśmy internet, ażeby znaleźć odpowiednie metody dla nas. Czy mógłbym prosić o waszą pomoc? Ze swojej strony dodam, że mamy po 19 lat, niezbyt wiele funduszy no i najważniejsze - to, że moja dziewczyna nie chce iść, a przynajmniej narazie do ginekologa, także środki na receptę odpadają. Czy istnieje możliwość by praktycznie 100% zabezpieczyć się? Myśleliśmy o prezerwatywach(plemnikobó jczych), jej kalendarzyku, no i szukamy czegoś jeszcze, by mieć jakby to powiedzieć potrójne zabezpieczenie. Czy istnieją jakieś tanie i dobre sposoby prócz globulek dla niej? I kolejne moje pytanie, w razie jeśli nie byłoby innej opcji niż globulki, po ich zastosowaniu, mogę z dziewczyną uprawiać seks oralny? Nie mam pojęcia co wchodzi w skład owych globulek, czy jest to niezdrowe, trujące czy cokolwiek innego, dlatego proszę o pomoc
|
|
|
|
#2363 |
|
Przyczajenie
|
witam. mam pytanko. tabletki antykoncepcyjne brałam 8 miesięcy i niestety musiałam zrobić miesięczna przerwę gdyż nie miałam wykupionej recepty. teraz mam pytanko kiedy mam rozpocząć nowe opakowanie?? miesiączkę powinnam dostać wczoraj czyli we wtorek 4 października,ale nie dostałam jeszcze i teraz nie wiem czy mam rozpocząć opakowanie w pierwszym dniu miesiączki??
|
|
|
|
#2364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli ma regularne miesiączki to zdecydujcie się na seks z prezerwatywą przed samym okresem. Globulek nie polecam, seks z pianą nie jest sympatyczny, a już napewno nie oral. |
|
|
|
|
#2365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A przy pigułkach nie ma absolutnie żadnego przeciwskazania do uprawiania seksu oralnego.
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Od długiego czasu biorę Novynette. Nie wiem jak to się stało, ale w tym miesiącu, w pierwszym tygodniu brania tabletek zapomniałam ich wziąć dwa razy. Nie dwóch na raz, ale na przykład nie wzięłam tabletki w poniedziałek i tą "zapomnianą" wzięłam dopiero we wtorek i tabletkę z środy wzięłam dopiero w czwartek. Wiem, że zabezpieczenie teraz nie jest najwyższe, więc oczywiście używam dodatkowego zabezpieczenia. Chciałabym pod koniec opakowania nie robić przerwy, ale zacząć brać od razu drugie opakowanie, żeby przesunąć sobie okres. Czy jest to bezpieczne w przypadku kiedy zapomniałam w pierwszym tygodniu aż dwóch tabletek?
Dodam, że jedną zapomnianą tabletkę wzięłam po 24 godzinach, razem z tabletką przewidzianą na dany dzień, a drugą po 11,5 godzinach, więc teoretycznie zmieściłam się w wymaganym przedziale. Trochę się rozpisałam, ale chciałam podać wszystkie szczegóły. |
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim!
chciałabym się dowiedzieć jakie leki przeciwbólowe można stosować przy Yasminelle? To moje pierwsze tabletki, nie jestem zorientowana.. Czekam niecierpliwie na odpowiedz, bo lada chwila zjawi się @ i jak zwykle bede nie do zycia ![]() zwykle biore ibuprom,ibum czy solpadeine z lekow przeciwbolowych. Z gory dziekuje dziewczyny
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
podbijam pytanie dziewczyny
|
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Ibuprom czy ibum możesz spokojnie brać, trzeba uważać z paracetamolem.
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Mam do was takie pytanie nie jestem za bardzo zorientowana gdyż dopiero od 5 dni biore moje pierwsze w życiu tabletki antykoncepcyjne.Wzięlam pierwsza w 2 dniu cyklu czyli w 2 dniu miesiączki w środę i czy prawidłowe jest to ze nadal mam okres ? Czy po tabletkach on nie powinien ustapić czy ma byc normalny? Sory jeśli to głupie pytanie ale nie wiem jak to powinno być.....
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

TERAZ JESTEŚMY 3 LATA PO ŚLUBIE I URODZIŁAM ZDROWEGO SYNKA I TERAZ PRZESZŁAM NA ANTY.ALE TO PRZEZ TORBIEL KTÓRA ZROBIŁA MI SIĘ PO CIĄŻY PO PROSTU HORMONY MI SZALEJĄ
Ale to to już wogóle nie ma znaczenia, z pigułką można spóźnić się do 12godz, a jak weźmiesz wcześniej to już wogóle nic się nie dzieje, jest o tym mowa w ulotce. Chyba, że to minipigułka, którą najlepiej brać równo co do godz, więc moim zdaniem lepiej pół godz wcześniej niż później.
Nie wiem jaka opcja tu jest najsłuszniejsza, dzięki z góry za odpowiedz

Zakończone: 2