![]() |
#2341 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
to ja jeszcze tylko dodam (żeby za dużo dziś nie mędrkować) że tylko 5% dzieci rodzi się w terminie porodu, a od 38 tygodnia liczy się ciążę jako "na terminie" czyli potencjalnie mogący zacząć się poród w każdej chwili.
i wracam do "zróbmy sobie wnuka" w temacie dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście nie śniły :P Co do ucisków przez dzidzie i takiego rozpychania to też czasami takie coś czuję, ale póki co nie było to jakoś nieprzyjemne ![]() capriola_87 Na znieczulenie raczej się nie nastawiam... ola dużo sił ![]() ![]() fistaszek fajne ubranka! ![]() mykofenolan mofetilu dobrze jest mieć kogoś na tym forum kto ma taka wiedzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro jadę na krew a potem do rodzinnego na EKG, poświecę cyckami ![]() Co do wanienki, ja mam zamiar stawiać ją na dwóch krzesłach z oparciem i kąpać będę w kuchni bo mam piec kaflowy i będzie tam cieplutko ![]()
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do 3 pkt to w 100% się zgadzam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zadomowienie
|
zagłębiam się w ten sklep z linków bdsklep i znalazłam taki zestaw startowy do karmienia piersią: http://www.tommeetippee.pl/product/z...ia-poczatkowy/ a właściwie to: http://www.bdsklep.pl/tommee-tippee-...rsia,id-206047 - jest w promocji jakiejś, tylko czy to się przydaje?
w karmieniu piersią jestem zielona kompletnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=scotasia;49626934]Mzgz wow, już żadnego usg nie będziesz mieć?? Chyba bym nie wytrzymała, choćby pod koniec musiałabym zrobić usg, żeby znać mniej więcej masę i ułożenie maluszka.
Scotasia, położne sprawdają to ręcznie z tego co mi wiadomo. Tzn jak jest jakiś problem to wtedy zrobią dodatkowe usg ale jeśli wszystko jest według nich ok to nie. Co kraj to obyczaj, będąc w ciązy ani razu nie byłam u ginekologa!!! - wszystko załatwia się z lekarzem rodzinnym, położną i człowiekiem od usg. Wszystkie badania w szpitalu są za darmo i w razie innych problemów typu nadciśnienie, cukrzyca , tarczyca kierują Cie do odp departamentu na comiesięczne badania i wizyty. Także jak dla mnie jest ok. Nadzieja, tu też Epidural jest na porządku dziennym. Na wstępie zamierzam poprosić o podwójną dawke .... ![]() ![]() Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2015-01-06 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj kciuki za mnie bo jutro wybieram się z "pt" po meble do sypialni-powiedzmy dla dziecka... ciężki dzień przede mną ![]() Oleńka przytulam Cię mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sama coś wiem i to sporo o wszawicy, bo miałam ją mnostwo razy ![]() nawet w liceum załapałam kiedyś ![]() niestety tak samo kochają mnie wszelkie robaki/muchy/komary ![]() a nie mam się za brudasa ![]() Cytat:
![]() melduję że byłam ze znajomymi w kinie na Hobbicie, ciężko mi było wysiedzieć ale dałyśmy radę z córcią ![]() a teraz uciekam spać, bo muszę się nastawić psychicznie na dzień jutrzejszy ![]() ![]()
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Witam się nocną porą
![]() Obejrzeliśmy "pacyfikatora", potem "7 dusz" ![]() Takiego jeszcze nie czułam, coś jak kolka ale też nie do końca, bo jakby mi ktoś skórę i tez coś pod nią rozciągał z całej siły :/ dobrze chociaż, że maluch się ruszał, bo juz miałam przed oczami wizję PC ![]() Przy okazji zorientowałam się, że TŻ nie ma bladego pojęcia jakiech rozmiarów jest dziecko... I na tym etapie i przy porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze musze pomarudzić, że ciągle chce mi się siku ![]() ![]() A co do dzieci to takich śmiesznych tekstów się już nasluchalam masę, ale ten był zdecydowanie moim faworytem ![]() ![]() ![]() Nic to idę spać.... Może w końcu senność wygra nad moczem i innymi bólami... Dobranoc ![]() Aha! Kasia, powodzenia jutro i wytrwałości ![]() ---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Mzka, moja znajoma tutaj chciała grać twardą i powiedziała wypełniając plan porodu, że ona epiduralu nie chce.... Tymczasem po terminie dostała w szpitalu 2 dawki żelu na szyjkę i odeszły jej wody....Jak przyszło co do konkretnych boli porodowych to ponoć chodziła po ścianach i jak tylko lekarka powiedziała, że "to nie są lata '80 (czy jakoś tak) gdzie rodziło się bez znieczulenia" to od razu przestała zgrywać bohaterkę i zgodziła się na znieczulenie ![]() Po wszystkim powiedzieli jej ze miała takie koszmarne bóle, bo poród był już bez wód, praktycznie na sucho i ze i tak długo, bo 9 h porodu wytrzymała bez środków przeciwbólowych....
Op. 11.03.2019. ![]() Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc ![]() Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-01-07 o 01:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Nadzieja ja tak codziennie do 4 spac nie moge
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Teraz już serio serio spadam, póki mnie nic nie boli
![]() Ty też już się do snu przymierzaj kochana ![]() ![]()
#2350 |
Zakorzenienie
|
Ja leze ale nawet jak tel odloze to sie krece wiec do 3 nawet nie probuje sie ulozyc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Wtajemniczenie
|
ehhh położyłam sie po 23 i od 2:30 już z nie śpię
![]() zamiast korzystać ze snu póki mogę to ja się kulam pól nocy ![]() i jeszcze glodna sie robię... Nadzieja ja tez tak mam z sikaniem ![]() ![]() ![]() Widzę ze pojawiły sie linki do bdsklep, z czystym sumieniem mogę ich polecić co prawda nie kupowałam tam dziecięcych rzeczy tylko takie do domu ale wszystko bylo ok a i ceny korzystne. Polecam również http://www.aptekagemini.pl/ wg mnie bardzo niskie ceny i duży asortyment. Zostawiłam tam w tym miesiącu 370 zl ![]() ![]() Swoja droga tyle naskrobałyście ze 2h wieczorem was nadrabiałam ![]() Ehh juz po 5:00... ![]() Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-01-07 o 04:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w pierwszy, normalny roboczy dzien bo swietach. Zbieram sie do pracy, juz troche tesknie za tymi moimi dzieciakami. Nie wiem jak to bedzie jak juz w lutym bede musiala isc ma l4... nie zobacze ich do wrzesnia. Pewnie przyjdzie jakas nowa na zastepstwo i przestana mnie lubic
![]() ![]() Obiecuje jak nie bede miala duzo na glowie to dzis wieczorem nadrobie was. Zycze milego dnia ![]()
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
Hej, witajcie po świetach, jak miło usiąść z kawką i śniadankiem w ciszy przed kompem, w końcu jestem sama
![]() ![]() Nadrabiam Was gaduły...
#2354 |
Zadomowienie
|
Heja ja już pokonałam glukoze!
![]() ![]() ![]() ![]()
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Witam się w słoneczny aczkolwiek mroźny poranek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- p.s. murzynek to taki placek ![]()
I wyciągnęło do mnie malutką rączkę I siłę mi dało niespotykaną I miłość największą bezinteresowną... Edytowane przez irenka78 Czas edycji: 2015-01-07 o 08:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny,
za wizyty trzymam kciuki. Ja jutro. Widzę, że nie wszystkie możecie spać, tak jak ja. Wkurza mnie to, bo potrafię przez niemalże całą noc kręcić się z boku na bok i nic! A rano wyglądam jak zombie. W dzień nie umiem zasnąć. Nie wiem co mi jest, zawsze byłam ogromny śpioch.
#2359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej! Wczoraj jakoś zasnąć nie mogłam. Mąż z resztą też, młody się kręcił... pełnia jakaś czy co? ![]() Właśnie szykuję śniadanko i mam zamiar upiec murzynka, wczoraj zobaczyłam zdjęcie i muszę go mieć ![]() ![]() obiad dla chłopaków mam od wczoraj a sobie ugotuję jakąś zupę warzywną i będzie na jutro... A jutro... Idę na badania i muszę wstać o 7:00 a najlepiej przed ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
![]() |
#2360 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja dzisiaj tez pol nocy nie spalam.. TZ to samo. Pełnia była, ale nie wiem czy to przez to ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsse wizyty! ![]() ja w przedszkolu i podstawowce tez kilka razy zlapalam wszy.. i pamietam jak mama wyczesywala takim bardzo drobnym grzebyczkiem, okropne to bylo:/ a wyobrazcie sobie ze jeszcze przed moim L4 do kierowniczki zadzwonili z przedszkola ze jej corka zlapala to paskudztwo i musza ja w tej chwili zabrac z przedszkola, bo jest w izolatce. Wiadomo jak to jest- rodzice w pracy, musieli zrobic to co na juz i dopiero po jakichs 4h ojciec mogl po nia jechac.. wiecie że nie dali Mlodej nawet obiadu? Bo byla w tej izolatce.. no i oczywiscie przez tydzien nie pozwolili jej przychodzic do przedszkola.. czas wstawac zr8bic jakies sniadanko i ogarnąć mieszkanie..
#2361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Santi ale bydlaki
![]() Irenka nie wszystkie mają możliwość odsypiania niestety, choć może rzeczywiście położę się z młodym na drzemkę ![]()
#2363 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Współczuję wam bezsenności ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To u mnie takim rozpakowywaczem była pizza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Współczuję Wam, że nie możecie w nocy spać. Ja nie mam z tym problemu, tylko synek nam ostatnio histerie urządza ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Jestem, wróciłam ![]() ![]() ![]() Ale skoro wyjechał to bede miała teraz czas zeby tu regularnie zaglądać ![]() Widziałam zdjęcia w klubiku ![]() ![]() ![]() A z tych zdrowotnych spraw wczoraj byliśmy na wizycie wszystko w najlepszym porządku ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia życzymy wszystkim z Leosiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Wtajemniczenie
|
Tien u nas też są wszystkie ząbki poza piątkami. Ale dziś w nocy dałam mu pić, a potem chciałam (jak zwykle) zabrać butelkę. To wpadł w histerię, oddałam mu, a on gryzł zawzięcie smoczek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=4947755950
paczta co mam ![]()
#2370 |
404 Not Found
|
![]() Ja dziś rano byłam na badaniu krwi na tsh. Zrobiłam zakupy, nadźwigałam się i teraz odpoczywam. Dostałam maila, że kurier do mnie jedzie. Podusia albo balsam. ![]() ![]() Miałam dzisiaj sprzątać, ale chyba dziś się nie uda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.