Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 04:28   #2341
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Byou barszczyk mmniam mniam
Moje dzieci też będą wspominać babciowe zupki i obiady. Moja mama tak super gotuje, że nigdy nie dogodnie tego ideału i jak coś robię to się denerwuje, że nie smakuje identycznie jak mamowe Nawet mój chłop twierdzi, że mama lepiej gotuje od jego mamy a to już coś hehe

Klementyna ja też nie szminkowa. Rok temu nawet sobie jedną kupiłam ale Karol mi całą wymazal. Wolę błyszczyki. Ze szminka tak mam, że zawsze ale to zawsze rozczarowuje mnie kolor. Zobaczę gdzieś tam w necie, spodoba mi się a na moich ustach potem brzydko wygląda

Demeter czyli nie tylko w Lidlu biją się o ciuchy

Wiecie, kupiłam sobie kurtkę zimową pierwszą i jedyną jaką mierzylam. Byłam tylko w jednym sklepie. Jak nigdy wpadłam do galerii przelotem jak w któraś niedzielę jechaliśmy od t. do rodzicow i dzieciaki zasnely mężowi w samochodzie. W życiu nie kupiłam kurtki tak na odwal heh ale jakoś wisi mi jak w tym roku będę wyglądać szału ni ma, trochę mnie pogrubia no ale cóż... W tym roku sexy mamą nie będę ale będzie mi ciepło.heh
Stary 2015-11-05, 07:38   #2342
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Malpka jak.dziś?
Stary 2015-11-05, 08:36   #2343
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ale będzie mi ciepło.heh
no u mnie to był w tym roku koronny argument (a kurtki nie miałam z 5 lat?)

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
i gołąbki z sosem pomidorowym
wow. nie umiem takich klasyków. szacun!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nigdy nie używałam szminek
hehe, ja dopiero od 4 lat używam (starość?). choć z tym "używaniem" to też różnie bywa

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 09:02   #2344
BYou
MBZ♥

Pani ja nie umiem cieniami, paletkami a Ty masz to obcykane
Kupiłaś narzutke w hmie?

Kwiatuszku pamiętam tekst z liceum: nieważne że zimno, ważne że się dobrze wygląda ehhhh teraz długa kurtka z kapturem to podstawa.

Małpko jak tam?

Demeter mi się podoba z tej kolekcji ramoneska ale za tyle kasy to niech się inne biją
Odetnij te metki z opaski

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 09:23   #2345
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani ja nie umiem cieniami, paletkami a Ty masz to obcykane
hehe... tja chciałabym mieć ale zasady/teorię znam

Cytat:
Kupiłaś narzutke w hmie?
, kupię na soldach

Cytat:
Kwiatuszku pamiętam tekst z liceum: nieważne że zimno, ważne że się dobrze wygląda

tylko u mnie w podstawówce jak pomyślę, co ja wyprawiałam (obowiązkowo czapka do kieszeni i stare kozaki matki na nogi. wszystko dokonywane poza zasięgiem wzroku rodziny - za stodołą )

Stary 2015-11-05, 09:27   #2346
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

kto pytał o szumisia? sprawdza się u nas, Dominika dostała go na chrzciny ale wcześniej, jak miała miesiąc, im młodsza tym więcej używaliśmy, ale nadal jeździ z nią w wózku, czasem w nocy albo do drzemki włączam. fajny gadżet Jakub jeździł z telefonem w wózku, bo miałam tam szum z yt ściągnięty, a Dominika ma misia.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 09:41   #2347
Sorceresss
Wtajemniczenie

Malpka, rzygacie biedusie dalej?

Byou, wczoraj miałam barszczyk czerwony. U mnie na Wigilię robi się barszcz i zalewa nim fasolę jaś. Tż jak posmakował to mi co jakiś czas jęczy, że chce barszcz z fasolą

A ja w tym roku będę marznąć (przynajmniej do końca roku). Nie mam kurtki na zimę, w którą się mieszczę więc chodzę i będę chodzić w płaszczyku zwanym przeze mnie plandeką. 2 lata temu kupiłam sobie puchową kurtkę w mango. Prawdziwie puchową i jestem zachwycona z tego jaka jest ciepła. Bez porównania z watowanymi - co kaczka to kaczka :P. Muszę sprawdzić czy w narciarską się zmieszczę

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 10:07   #2348
Villga
Zadomowienie

Malpko, zdrowiejcie. Oby Wojtusia ominęło.

Ja sobie też kiedyś kupiłam czerwoną szminkę ale stwierdziłam, ze aby ja nosić musiałabym mieć snieznobiale zęby a niestety kolor moich taki nie jest i odpuscilam sobie...

Pani, mamy kozaki za stodoła zakladalas? Hehe .

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:30   #2349
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Kwiatku dokladnie smieja sie z lidla a sami wioche odstawiaja

Byou tak zrobie bo zawsze z tych h&m odrywalam

Pani dokladnie to chyba starosc szminki zawsze mi sie z babciami kojarzyly
Ale uwielbiam, kolor na ustach robi duzo w makijazu bo na oczach tylko tusz.

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:01   #2350
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ale będzie mi ciepło.heh
i bardzo dobrze! to najwazniejsze
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
(a kurtki nie miałam z 5 lat?)
a zamiast kurtki co?
Cytat:
Kwiatuszku pamiętam tekst z liceum: nieważne że zimno, ważne że się dobrze wygląda

Cytat:
, kupię na soldach

tylko u mnie w podstawówce jak pomyślę, co ja wyprawiałam (obowiązkowo czapka do kieszeni i stare kozaki matki na nogi. wszystko dokonywane poza zasięgiem wzroku rodziny - za stodołą )
co to za narzutka?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Sorce, pewnie się mu coś śniło. Kinga tez kiedyś w nocy mówiła 'Weź tatuś miske, weź ta miske." Mówimy, ze nie ma żadnej miski, ze się jej przysnilo a ta miska i miska. W końcu Tz mówi ' już biorę. Postawiłem na szafce" Na to Kinia, ze dobzie i zasnela hehe.
hehe.. ja tez tak reaguje, czyli wkrecam sie w rozmowe - jak M. mi krzyczy przez sen lampa an(wlaczyc), to mowie, ze juz wlaczylam i spimy dalej
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Moderna, to co Marcel sobie zażyczył?

Tak chodzi za mną coś słodkiego, że postanowiłam skończyć już jabłka, które się plątają po domu i powoli zaczynają wkraczać w jesień swojego życia. Będzie szarlotka z kokosową kruszonką
zadna nie probowala zgadywac

jajecznice! (przez 3 tygodnie jajek nie bylo, a my jajkozercy jestesmy ) na kolacje z trzech jaj, na sniadanie z dwoch

pyyysznosci

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
u nas dziś żurek i gołąbki z sosem pomidorowym

ja dzis zrobilam 25 pierogow z jablkami, ale co sie naklelam przy nich (nie dla mnie lepienie, wyszly brzydkie, ale dobre )

Demeter udanej wyprawy!

Malpka zdrowka
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:26   #2351
pani22ka
Zakorzenienie

Małpka, do raportu!

Cytat:
Nie mam kurtki na zimę, w którą się mieszczę więc chodzę i będę chodzić w płaszczyku zwanym przeze mnie plandeką.
skund ja to znam

Cytat:

Pani, mamy kozaki za stodoła zakladalas? Hehe .
bo ja zawsze miałam "porządne". stare matki bardziej przypominały, to co nosiły moje koleżanki

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Pani dokladnie to chyba starosc szminki zawsze mi sie z babciami kojarzyly
hehe

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a zamiast kurtki co?
płaszczydło
(przez 13 lat nie miałam ani jednej pary spodni dopiero przy dzieciach się dresowo zrobiło )

Cytat:
co to za narzutka?
sweter z działu męskiego.
nie kupuję a). bom za gruba, b). sponiewieram i się zdenerwuję
a tak do stycznia: a'). na bank schudnę , b'). nauczę się prać i nie będę się denerwować, że jakość średnia

Cytat:
jajecznice!

(a T. przez rok był jajeczny a od roku jajo tylko w barszczu)

Cytat:
dzis zrobilam 25 pierogow z jablkami
w sobotę pierwszy raz jadłam

Stary 2015-11-05, 13:36   #2352
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja zawsze miałam "porządne". stare matki bardziej przypominały, to co nosiły moje koleżanki

płaszczydło
(przez 13 lat nie miałam ani jednej pary spodni dopiero przy dzieciach się dresowo zrobiło )

sweter z działu męskiego.
nie kupuję a). bom za gruba, b). sponiewieram i się zdenerwuję
a tak do stycznia: a'). na bank schudnę , b'). nauczę się prać i nie będę się denerwować, że jakość średnia

(a T. przez rok był jajeczny a od roku jajo tylko w barszczu)

w sobotę pierwszy raz jadłam
boska jestes, uwielbiam Twoje poczucie humoru

(w klinice dostalam fizjoterapie i terapeuta nie tylko leczyl moje cialo, ale i dusze, byl tak sympatyczny, i to poczucie humoru smialy sie moje wszystkie konczyny )
wyobrazam sobie, ze z Toba byloby podobnie

mleka nie mam do kawy, M. sie nie dal namowic na szybka rundke do sklpeu i poszedl spac - mecze cafe crema ze smietanka
ciekawe co by sie stalo, gdybym wlala smietanke do spieniacza? bita smietana? )
Stary 2015-11-05, 14:17   #2353
Villga
Zadomowienie

Pani, jak to ani jednej?! Tylko sukienki i spódnice? ?

Moderna, my kiedyś w pracy nie mieliśmy mleka ani śmietanki a koleżanka akurat kupiła mleko w proszku... Nie sprawdzajcie co się stanie jak się do kawy wsypie mleko w proszku.

Stary 2015-11-05, 14:32   #2354
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
eeee młody masażysta o niebo lepsiejszy

Cytat:
Pani, jak to ani jednej?! Tylko sukienki i spódnice? ?
w fazie: gruba- nic nie pasuje, w fazie: chudsza- wolę kiecki

Stary 2015-11-05, 16:34   #2355
Malpka
Zakorzenienie

hej dzieki wam za troske:-* zyjemy;-) Julkaw nocy 2 razy jeszcze zwracala ja juz na szczescie nie dzis obie przespalysmy pol dnia, kochany Lolus zajal sie soba i ladnie sie bawil Wojtus budzil sie tylko na jedzenie po 13 zwleklam sie z lozka w koncu. Jeszcze mnie miesnie i cale cialo boli ale bede zyc. Julka juz dobrze.
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 19:43   #2356
klementyna1
Zakorzenienie

Małpka, super, ze już lepiej...
Pani nie powiedziałabym...myslałam , ze Ty własnie taka bardziej chłopczara niż elegantka
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 21:29   #2357
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Malpka dobrze, że już przeszło. Super masz dzieciaki
Stary 2015-11-06, 00:15   #2358
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Moderna, my kiedyś w pracy nie mieliśmy mleka ani śmietanki a koleżanka akurat kupiła mleko w proszku... Nie sprawdzajcie co się stanie jak się do kawy wsypie mleko w proszku.

Cytat:
(w klinice dostalam fizjoterapie i terapeuta nie tylko leczyl moje cialo, ale i dusze, byl tak sympatyczny, i to poczucie humoru smialy sie moje wszystkie konczyny )
ulala
U nas K w ogole niejajeczny!+ Ale ja też

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej dzieki wam za troske:-* zyjemy;-) Julkaw nocy 2 razy jeszcze zwracala ja juz na szczescie nie dzis obie przespalysmy pol dnia, kochany Lolus zajal sie soba i ladnie sie bawil Wojtus budzil sie tylko na jedzenie po 13 zwleklam sie z lozka w koncu. Jeszcze mnie miesnie i cale cialo boli ale bede zyc. Julka juz dobrze.

Byou, przymierzyłam Z spódnice, jeszcze za duża o jakies 3,4 cm.
A kupiłam jej ostatnio taką.

-----
Wrócilismy po 20 z wyprawy do Wrocławia. Byliśmy w galerii.
Zaistniała taka sytuacja, że przez 1,5h byłam sama z dziećmi w galerii. I teraz tak przez pierwsze pół godzinki dzieci grzeczne, K miał komórkę więc się zajął.
A potem? Armagedon!
A więc ja wystrojona jak na święto w szpilach, czerwonej szmince i woskowanych spodniach idę trzymając pod pachą płaczącego K i pcham wózek z płaczącą Z. Ludzie siedzą, patrzą się, chłopy podśmiechują (na pewno ze mnie!)
Tadaaaam!!

W Tesco jedynie na szybko kupiłam dla Z komplecik z przeceny na lato. Pooglądałam ciuszki dziecięce z H&m, zeby wiedziec co się opłaca zamówić. No i tyle z zakupów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _1014685.JPG (83,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _1014692.jpg (92,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-11-06, 07:17   #2359
klementyna1
Zakorzenienie

hehe Demeter witam w mojej bajce Ja szpil dlatego na wyprawy z dziećmi(czy swoimi czy obcymi ;p) nie zakładam, bo grozi połamaniem nóg. Grunt, ze zakupione cokolwiek
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 08:05   #2360
scarlett26
Zakorzenienie

Nie było mnie tu przez chwilę, nie mogę pewnych spraw zostawić bez odpowiedzi, więc siłą rzeczy zacytuję rozmowę sprzed kilku stron

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
nie jest to dla mnie hipokryzja- uważam ze nie mam moralnego prawa, by osądzać osobę usuwającą ciążę, która jest wynikiem gwałtu, czy też taką, ktora się nie zdecyduje urodzić chorego dziecka, tylko po to żeby zmarlo zaraz po porodzie. Nie każdy jest na tyle silny psychicznie żeby przez to przejść. I uważam ,ze na pewno nie powinni o tym dyskutować faceci, którzy są "znawcami " kobiet. Ba nawet mi nic do tego.

Wiele, jest owszem ale nie wszystkie. Twoja choroba- tu nie chce napisać tak, żeby brzmiało chamsko- wiec ujmę tak- jest znana, więc masz wiele refundowanych, wiedzą co i jak. Ale ile dzieciaków jest chorych i odmawia im się leków- przecież nawet ostatnio była mowa o dziecku, któremu odmówiono leczenia i sprawa trafia do sądu. Gdzie owszem uznano zasadność leczenia, ale odmówiono zrefundowania leku. Co taki rodzic ma zrobić, skąd wziąć kasę?
Jak Państwo nasze dba o ludzi obłożnie chorych, o niepełnosprawnych- w większości są zostawieni sami sobie- o przepraszam dostanie rodzic zasiłek pielęgnacyjny, który nie wiem na co starczy.
Mam kolegę, który sam zbiera przez publiczne zbiórki kase na to , żeby co dwa lata wyjechać z dzieckiem na leczenie, bo w Polsce mu się tego odmawia. Nie generalizujmy. Gówniany socjal jest i ludzie w większości przypadków są zostawieni sami sobie.

I jeszcze co do hipokryzji, jasne mogę być uważana za hipokrytkę bo chodzę do kościola bo wierzę, a mimo to mam w kilku aspektach inna opinię. Tylko ja chodzę do kościoła po to żeby się pomodlić a nie wysluchiwac monologów politycznych, krytyki Owsiaka itp.
Mało tego kościół jest pełen hipokrytów jak już idziemy w tym kierunku- bo czy nie jest powiedziane w Biblii zostaw wszystko i chodz ze Mną? Ilu z księży jest takich skromnych, pełnych wiary, a ilu emanuje wręcz bogactwem, jeżdzi furami, ubiera się w takich sklepach, do których nawet ja nie wchodzę. Ba wiem z autopsji o jednej z naszych lokalnych kościelnych szych- ze ma swój pensjonat. Po co mu?

Poza tym jakie prawo maja do krytyki innych narzucania swojego zdania jeśli tolerują pedofilię i zamiatają sprawy pod dywan. Owszem może nie wszędzie- ale mam przykład z własnej parafii, ze ksiądz który umawia się z laskami, rzuca niewybredne teksty i obmacuje dzieci zamiast zostać wypierdzielonym zostaje po cichutku przeniesiony do sanktuarium. Gdzie tu sens gdzie tu logika, to nie hipokryzja?

Można ciągnąć temat tylko po co. ile nas tyle opinii- nic mi do Twojej- nie oceniam Cie po niej ani nie krytykuję.
to jakiej w takim wypadku siły wymaga popełnienie morderstwa na własnym dziecku?

facet ma prawo decydować, bo jest ojcem tego dziecka, los sprawił, że to akurat kobieta jest w ciąży, a takie traktowanie, że nie ma nic do gadania to uprzedmiotowianie go i sprowadzanie do roli dawcy nasienia

mówiąc o leczeniu to popatrz może, że mamy jedną z najniższych składek zdrowotnych na świecie, a za 5x mniej pieniędzy na zdrowie niż chociażby w krajach Europy zachodniej chcesz mieć to samo co tam? powtarzam, uważam, że dzieci są bardzo dobrze zaopiekowane, zwłaszcza w kontekście środków na to przeznaczanych

co do mojej choroby - uważam, że nie fair, że do tego nawiązałaś, ale widzę, że tak czy siak masz niewielkie pojęcie o sytuacji - bardzo znana choroba, faktycznie, jak nawet nie wiadomo co ją powoduje, a i przebieg jest całkowicie nieprzewidywalny - leczonych w Polsce jest 10% chorych, 99% najtańszym lekiem, od którego w świecie już się odchodzi, o skuteczności ok 30%, dającym masę działań niepożądanych, często gorszych niż sama choroba. Jak dla Ciebie to taka rewelacja to nie rozumiem naprawdę pretensji o resztę opieki zdrowotnej w PL.

w ogóle wrzucasz dużo rzeczy do jednego wora - socjal, zasiłki, służbę zdrowia - jak Ci się tak tutaj nie podoba, to po co tu siedzisz?

a co do księży - to w końcu tylko ludzie, też grzeszą - ale czy ich grzechy stanowią usprawiedliwienie grzechów kogokolwiek innego?

Cytat:
Nie wiem dlaczego Karol Wojtyła ma być zarezerowany tylko dla katolików, tylko tych zagorzałych ortodoksów . Przecież był po prostu dobrym człowiekiem i to powinno się liczyć. A nie, że Papież- wtedy od razu jedna strona się oburza, że niewierzący, niepraktykujący nie mają prawa w żaden sposób się utożsamiać z przesłaniem JPII, druga strona zaś nie wiedząc o nim nic prócz tego, że był głową kościoła katolickiego skreśla go na wstępie bo hołduje świeckości państwa.
Ja też nie rozumiem - w końcu nawet jak ktoś nie wierzy, to powinien uznać chociażby jego zasługi w kontekście obalania komunizmu

Cytat:
pytałam Konkubenta o chrzest. boi się iść do księdza z T. poszło, z Olką już recydywa
a ślub jednostronny nie wchodzi w grę?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 08:12   #2361
Moderna
Zakorzenienie

Widzialyscie juz te nowe nowe pluszaki z ikea?
https://wizaz.pl/Dziecko/Pluszaki-dl...m_campaign=NYT

fantastyczne ten tygrys i pelikan musza sie u nas znalezc w pokoju
Stary 2015-11-06, 08:15   #2362
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Byou, przymierzyłam Z spódnice, jeszcze za duża o jakies 3,4 cm.
A kupiłam jej ostatnio taką.

-----
Wrócilismy po 20 z wyprawy do Wrocławia. Byliśmy w galerii.
Zaistniała taka sytuacja, że przez 1,5h byłam sama z dziećmi w galerii. I teraz tak przez pierwsze pół godzinki dzieci grzeczne, K miał komórkę więc się zajął.
A potem? Armagedon!
A więc ja wystrojona jak na święto w szpilach, czerwonej szmince i woskowanych spodniach idę trzymając pod pachą płaczącego K i pcham wózek z płaczącą Z. Ludzie siedzą, patrzą się, chłopy podśmiechują (na pewno ze mnie!)
Tadaaaam!!

W Tesco jedynie na szybko kupiłam dla Z komplecik z przeceny na lato. Pooglądałam ciuszki dziecięce z H&m, zeby wiedziec co się opłaca zamówić. No i tyle z zakupów
A gdzie zakładasz w ogóle taką spódnicę? gdzieś widziałyśmy w sklepie podobną, Z się podobało, ale tak sobie pomyślałam po co w sumie, do zabawy?

Jak czytam to doszłam do wniosku, że Z w sklepach to ideał - już mamy zakupowo cały system objazdów - jak koniec miesiąca to dojadamy wszystko z lodówki i cargo- spiżarni, szoruję jedno i drugie, a po wypłacie wielkie uzupełnianie zapasów wszystkiego w domu. No i we wtorek się wybrałyśmy - Tesco, Carrefour, Auchan, ToysRus, Rossman, Natura, 2 sklepy wegańskie, Biedronka, Pepco, Inmedio, mięsny i warzywniak. Z po tym wszystkim jeszcze wymyśliła spacer nad staw celem karmienia kaczek wczoraj Ikea i TKMaxx - obkupiłam się w prezenty na święta... Dziś chyba jeszcze Decathlon i Makro - ale to dopiero po południu jak będzie można z dziećmi wchodzić

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-06, 08:38   #2363
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Demeter współczuję wyprawy. Niedawno przechodzilam to samo ale tylko z Karolem takze nie jesteś sama

Straszą na TVN24 tym smogiem w Krakowie. Jakiś facet kazał maski z filtrem hepa (czy jakoś tak) zakładać. Laski to dopiero w ostatnich latach się pojawiło? Bo szczerze mówiąc wcześniej o tym nie słyszałam a jak parę lat temu pojechaliśmy z chlopem do Krakowa to w szoku byłam jaka "mgła" wisi...
Z drugiej strony wydawałoby się, że ludzie co raz rzadziej palą śmieciami, bo segregacja itd. Nie kumam tego
Stary 2015-11-06, 09:02   #2364
BYou
MBZ♥

Moderna więź, że miałam pisać o jajku? Zosi niezmiennie ulubione danie to jajecznica. Ogladalas nowe Przyjaciółki?

Demeter ale śliczna ta czarna mi się bardzo podobają te angel ' s face
Współczuję przeprawy sklepowej

Kwiatuszku jak byłam u t to tam palą takim szitem, że w głowie się nie mieści :/

Pani to jak ja wkładam sukienkę albo spódnicę to B pyta gdzie to zapisać no niewygodnie mi. Wolę szorty

Małpko dobrze, że dobrze

Villga jak Kinia?

Kiepska noc za nami. Zosia miała koszmary:/ teraz odsypia.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:10   #2365
Moderna
Zakorzenienie

Demeter ojejj nie dalabym sie zostawic sama na szpilkach z dwojka dzieci (ja szpilki to tylko zalozylabym na impreze w domu )

BYou Zosia dzien pelen wrazen? czy po prostu zle spala?

My jajkozercy, codziennie sa jajka miesiecznie to dobre 50-60 przerabiam

Dzisiaj ogladne sobie premierowke, wczorajszej uz ogladalam (ehhh masakra z Zuza i Wojtkiem )

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Zamowilam M. dodatkowe pudlo duplo XXL (193 klocki) plus druga zielona plytke bo zaczyyna budowac coraz wieksze budowle i klockow nam brakuje (chyba cena dobra bo za klocki i plytke ok 160zl)
Stary 2015-11-06, 09:18   #2366
Villga
Zadomowienie

BYou, prawie zdrowa już jest Kinia
Przytulas dla Zosi.

Moderna, ależ Marcelek będzie miał teraz pole do popisu w budowaniu!! Super

Demeter, współczuję akcji w sklepie.

Ja się zbieram do lekarza a taka mgła okropna. Nie cierpię jeździć we mgle. :/

Stary 2015-11-06, 09:23   #2367
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Widzialyscie juz te nowe nowe pluszaki z ikea?
https://wizaz.pl/Dziecko/Pluszaki-dl...m_campaign=NYT

fantastyczne ten tygrys i pelikan musza sie u nas znalezc w pokoju
Fajne

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
A gdzie zakładasz w ogóle taką spódnicę? gdzieś widziałyśmy w sklepie podobną, Z się podobało, ale tak sobie pomyślałam po co w sumie, do zabawy?
Póki co na okazje. Ale dla chodzącej dziewczynki czasem na jakiś spacer po okolicy w zestawieniu z jeansową kurtką, czyms prostym.

Cytat:
Demeter ale śliczna ta czarna mi się bardzo podobają te angel ' s face
Współczuję przeprawy sklepowej
wygooglałam, jakos mnie nie
A co tam, smieje sie z tego, dałam rade

Cytat:
Demeter ojejj nie dalabym sie zostawic sama na szpilkach z dwojka dzieci (ja szpilki to tylko zalozylabym na impreze w domu )

[/COLOR]Zamowilam M. dodatkowe pudlo duplo XXL (193 klocki) plus druga zielona plytke bo zaczyyna budowac coraz wieksze budowle i klockow nam brakuje (chyba cena dobra bo za klocki i plytke ok 160zl)
Hehe jakos mnie wzięło na wyjazd do galerii w szpilkach :P
Tez chciałam to zamowic dzieciom na gwiazdke. Płyte mamy niedawno kupioną.
Nowe? bdb cena
Stary 2015-11-06, 09:32   #2368
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Demeter współczuję wyprawy. Niedawno przechodzilam to samo ale tylko z Karolem takze nie jesteś sama

Straszą na TVN24 tym smogiem w Krakowie. Jakiś facet kazał maski z filtrem hepa (czy jakoś tak) zakładać. Laski to dopiero w ostatnich latach się pojawiło? Bo szczerze mówiąc wcześniej o tym nie słyszałam a jak parę lat temu pojechaliśmy z chlopem do Krakowa to w szoku byłam jaka "mgła" wisi...
Z drugiej strony wydawałoby się, że ludzie co raz rzadziej palą śmieciami, bo segregacja itd. Nie kumam tego
Jak nie mają na opał to palą czym popadnie...

Z drugiej strony u mnie nowe osiedle, młodzi ludzie, a powiedzieli, że wolą więcej płacić i nie segregować śmieci, bo duża ilość śmietników psuje wygląd osiedla

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-06, 09:35   #2369
Villga
Zadomowienie

No to pojechałam. Samochód ani drgnie. Obstawiam akumulator. Wrrrr

Stary 2015-11-06, 10:09   #2370
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
No to pojechałam. Samochód ani drgnie. Obstawiam akumulator. Wrrrr

Zakładając, że masz paliwo to dość prawdopodobne... Zero odgłosów jak kluczyk przekręcasz?

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości