|
|
#2341 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Hej
i po wakacjach, bylo bardzo fajnie, pogoda cudowna ![]() ale zesmy sie nachodzili, robilismy dziennie przebiegi nawet i do 13 km ![]() Apartament oddalony 1 km od morza, uciazliwe bylo chodzenie wsrod masy turystow i rowerow jezdzacych po chodnikach ( )Plaze piekne i czyste - i pelne ![]() Marcel wkroczyl w bardzo trudny okres walki o autonomie - bywa ciezko ![]() Brakuje mi narzedzi i czasami nie wiem, jak sobie z tym radzic - najtrudniej jest nam teraz z myciem zebow, bo tu nie chce odpuszczac, wiec i rozmowy trwaja dlugo i sa wyczerpujace - jest mi smutno, kiedy M. po umyciu zebow pyta: "Czy teraz mamo jestes szczesliwa?" Cytat:
jaka diagnoze SI ma Janek? Cytat:
![]() ty sama? niesamowite! pieknie!Cytat:
a przez telefon bylo mi ciezko przewijac te strony buuuuwrociliscie juz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak wytrzymal? ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
(mimo, ze na urlopie tez pralam, bo mielismy pralke )- chyba 7 pelnych duzych bebnow wypralam ale jestem teraz na zero przynajmniej do jutra ![]() aaa! toz to zaraz! Cytat:
ja bralam antybiotyk przez 3 tygodnie, jak M. mial 16 miesiecy. tylko innego rodzaju, tam tez mogly wystapic biegunki i nic dziecku nie bylo . Cytat:
dzielny!Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja sie coraz bardziej boje tez przedszkola, codziennego wstawania, dojazdu, szukania pracy ![]() M. dostal zaproszenie od 15 sierpnia Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-07-26 o 08:42 |
||||||||||||
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
kciuki!
Cytat:
![]() o zywieniu ksiazki Juula albo Gonzalesa (zalacznik)do czytania jest sporo fajnych i ciekawych ksiazek, kiedys wstawialam spis takich, ktore czytam aktualnie Marcelowi - jak sie dokopie, to wstawie ![]() edit znalazlam: (wyboldowane, to te, ktore nadal czytamy, pozostale na razie w cieniu) Bogas z zielonej laki, Ingrida Vizbaraite Niedzwiedz lowca motyli, Susanna Isern Ignatek szuka przyjaciela, Pawel Pawlak Cynamon i Trusia, wierszyki o zlosci i radosci, Ulf Stark seria o Albercie np. Albert i Mika, Dobranoc Albercie Albertsonie, Gunilla Bergström Wesoly Ryjek, Wojciech Widlak Usmiech dla zabki, Przemyslaw Wechterowicz Zielony wedrowiec, Liliana Bardijewska Miejsce na miotle, Axel Scheffler Kubus bedzie mial braciszka, Vilma Costetti Krasnoludek, Bohdan Butenko Nie trzeba slow, Armando Quintero Duch z butelki, Eva Susso Mala encyklopedia domowych potworow, Stanislav Marijanovic Szary domek, Katarzyna Szestak Gruffalo, Synek Gruffalo, Axel Scheffler Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-07-26 o 09:29 |
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
A WY nadal w ogórkach?;p Moderna fajnie, że wakacje udane- ja wrzuciłam kilka naszych fot, ale jakies maławe wyszły....
Ja się aż boję jak to będzie we wrzesniu do przedszkola wrócić...Kacper tylko mama i mama i nawet o przedszkolu słyszeć nie chce... |
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za podane książki zapisałam sobie
![]() Moderna właśnie te dwie o żywieniu też chciałam, która lepsza? I widziałam, że polubiłaś fajną książkę na fb "rok w przedszkolu", nie moge się doczekać kiedy będzie w sprzedaży, bo temat na czasie a Kamil uwielbia te obrazkowe, bez przerwy je wałkujemyJeszcze wyczaiłam fajne, że dziecko może być bohaterem ale drogie troche https://www.jestemwbajce.pl/?utm_sou...ests_25_34d_PC
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2016-07-26 o 21:55 |
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Klementyna, Luna fajne fotki z wakacji w klubie My też po krótkim urlopie. Było super, choć wiadomo, że z dziećmi się tak nie wypocznie... Ale zaliczylismy rynek w Karpaczu, Szklarskiej, Dinopark, Muzeum Konsol (polecam dla choć troche interesujących się I galerię - matko te wyprzedaze - wyszłam z rzeczami dla dzieci z H&M i Smyka ![]() Bylismy z tesciami, wiec troche pomagali w trudnych chwilach. Z parzy wózek więc razem z TZ ją nosiliśmy K wybrał sobie dinozaura za 50 zł w supermarkecie i powiedział "to moje" więc w koncu z tesciowa kupilismy mu na spolke Ale była radość Dobranoc! |
|
|
|
|
#2346 | |||
|
Zakorzenienie
|
klementyna, luna fajne wakacje na zdjeciach
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem, ze wspolne posilki to koszmar, bo dziecko nie chce wszystkiego jesc, siedziec przy stole, denerwuje sie? Ja bym pewnie na tera wybrala Juula, Gonzales jest bardziej dla uspokojenia sumienia mam niejadkow, szczegolnie malych dzieci, Juul zwaraca bardziej uwage na zachowania przy stole, jak poradzic sobie ze "stresem" wspolnych posilkow - tak subiektywnie i krotko. Gonzales jest lekarzem, Juul pedagogiem - nie wiem, ktore sumienie chcesz uspokoic ![]() mi tez sie bardzo spodobala ta o przedszkolu, ze wzgledu na adaptacje, moze by M. pomoglo a M. najchetniej to by chcial takie zyciowe ksiazeczki, bo pyta sie mnie czy poczytamy cos np. o myciu zebow ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Moderna, odpoczęliście? Tak, Wo był u dziadków sam przez 2 tygodnie, odwiedziliśmy go tylko w weekend. Pani, Ty na wsi czy w Krk? Ja też stresuję się przedszkolem, oczywiście ukrywam to przed Wo ![]() Jeszcze 1,5 tyg do urlopu, w międzyczasie wypad w góry, a ja ostatnio w ogóle nic nie ogarniam, chodzę nieprzytomna, odkładam wszystko do ostatniej chwili, nie mam na nic chęci... Nastawienie TŻ też mi nei pomaga. Mam nadzieję, że na urlopie dojdę do siebie
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idealne podsumowanie rok temu przeczytałam G. i mam wyrypane na jedzenie moich dzieci książka - cudo. Berbie z AM pożyczyła połowie forum ale chyba sobie kupię i oprawię w ramki ![]() na wsi. jeszcze 1,5 tygodnia. potem krk. tylko nie wiem czy na chwilę czy już na dłużej ![]() teraz mam luz, bo G. jest z nami, ale ŚDM się kończą i on wraca do roboty ![]() a jak Wo jest u dziadków, to jak śpi??? z kim? sam?
|
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani, Wo na wsi ma swoje łóżeczko w naszej sypialni. Jak nas nie ma, to moja mam przenosi sie do naszego łóżka, bo zdarza sie, że Wo wola w nocy. Ale poza tym śpi dobrze, długo i wcześnie pada (tak jak ja po całym dniu na dworze
)
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz bardziej bysmy wypoczeli, gdyby hotel byl zaraz przy plazy, i wyzywienie all inclusive ![]() i znalazlas odpowiednie noclegi? gdzie w koncu jedziecie? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2352 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno u nas w przedszkolu też były takie adaptacje w czerwcu i się nie sprawdziły - teraz dwa ostatnie dni sierpnia ![]() Cytat:
Cytat:
super, że troszkę wypoczeliście ![]() Cytat:
A ja ją jakoś odkładałam. Może dlatego, że zaliczam swoją biblioteczkę, a pomiędzy czytam książki od Paniki :P I myślę jakim kluczem kierowałaś się dając mi różne pozycje ![]() Cytat:
Filip musi spać z BABCIĄ! U mojej mamy, treaz u teściów to samo. Nie ma rodziców, mamy - jest tylko BABCIA! Ja tam nie narzekam... wystarczy mi, że Zosieńka się budzi sekstryliard razy w nocy. Swoją drogą, oboje z tż wspominaliśmy, że my też chodziliśmy spać do babci Ja pamiętam jedną nieprzespaną noc z prababcią-latem, pod pierzyną, na wąskim łóżku ![]() Kocham ten widok dziecka, które pada przetlenione Jak ja nie cierpię bloku... jak ja nie cierpię bloku (mówię to intonując jak Gargamel w Smerfach ). fajnie napisane ![]() Ja sobie egzystuję u teściów... z jednej strony nuda, z drugiej obarczona dziećmi (nie pozwolę sobie na swobodę jak w domu) bo głupio mi je wciskać dziadkom. Z wielkich plusów - mam swojskie warzywka dla Sofii, nawet sezon dyniowy rozpoczęliśmy
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-07-27 o 22:39 |
|||||
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi ![]() Pani mieliśmy na cito i o dziwo udało się złapać termin na środę Klementyna, Moderna, Demeter, Luna super, że wakacje sie udały My byliśmy na 2 dni nad morzem. Spontan akcja Akurat na Zuzi urodziny. Pierwszego dnia, jak dojechaliśmy, lało non stop i odczuwalna temperatura 9 stopni. Drugiego z rana lało, wychodzilismy w kurtkach ale zanim dojechaliśmy na plażę w Helu, zrobiło sie 20 stopni i wyszło słońce więc było całkiem ciepło. Karol nic się nie słucha, przez co zaliczył kąpiel w lodowatej morskiej wodzie. Wyrywal sie do wody i akurat fala go wciągnęła i przykryla wodą. Calutki mokry, ryk na całą zatokę pucka, bo się niezle wystraszył. Lunka 15 godzin do Chorwacji? Szybko. My nad morze jechaliśmy ponad 9 (zakładaliśmy maksymalnie 6 z przerwami) a wracaliśmy w 10, gdzie pierwsze 24km jechaliśmy 1,5 godziny a następne 15 godzinę. Korki, korki, roboty drogowe, korki... Ale dzieci tez muszę pochwalić. Karol to w ogóle bajka. Zero marudzenia a Zuzia spała dwa razy po 1,5 godz a reszte czasu starałam na rzesach, żeby zabawiac. No i kp idealne na taką podróż ![]() Sorce mam takie same wspomnienia z wakacjami u babci i pierzyna ![]() Corka Wo juz jak dorosły wakacjusz i gratuluję dostania sie do przedszkola ![]() Byou ja tez mam focha na h&m. Na pewno mocno spadła im sprzedaż przez brak kodów Na smyka tez foch, bo zmienili stronę na tak beznadziejną, że nie da się po niej poruszać na telefonie. No i minus, ze juz nie mozna odbierać w empiku Achna szczęśliwego rozwiązania. Trzymam kciuki ![]() Krakowianki jak radzicie sobie z SDM? mocno utrudnione życie? Sorce i Pani wyemigrowaly tak?![]() Despa jak Ty docierasz do pracy?
|
|
#2354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalazłam nocleg w Rzymie, już wszystko przyklepane, zapłacone, pozostaje jeszcze tylko kupić bilety na pociąg, bo będziemy jechać z zachodu Włoch na wschód. A teraz ruszamy w Karkonosze ).Cytat:
Do kiedy zostajesz u teściów? Sama jesteś czy z TŻ? Maszynę zabralaś ze sobą? ;p To już rok? Sto lat dla solenizantki! Kiedy to zleciało?? Udało Wam się bez problemu znaleźć nocleg na weekend?
|
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
CR ja nie chciałam jechać więc powiedziałam tz, że jak chce to niech szuka i znalazł jakiś domek w Chłapowie. W sobotę rezerwowal a w czwartek wyjezdzalismy
domki co prawda 6-7 osobowe ale mogę polecić. Nowe, czyste, super wyposażone.Dziękujemy za życzenia sama nie wiem, kiedy ten rok zlecial, bo przecież Zuzia nadal jest dzidziusiem ![]() Ekstremalny wyjazd Wam się szykuje
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-07-28 o 10:41 |
|
|
|
|
#2356 |
|
MBZ♥
|
Kwiatuszku, 100 lat dla Zuuu
Nasz rekord godzinowy w drodze nad morze: 12 godzin. Normalnie 6-7 z przystankami. Luna, u nas nie ma dni adaptacyjnych. Przedszkole przeszło pod gminę, rusza jako publiczne od września i dlatego wcześniej nie mogą otworzyć. Ja, o dziwo jestem nastawiona pozytywnie, mój mąż panika Zoś w teorii świetna. Też jest bardzo związana ze mną więc zobaczymy jak będzie.Moderna cieszę się, że odpoczęliscie Dla mnie pensjonat bliziutko morza to podstawa ![]() CR, ależ Wo jest dzielny ![]() Pani, zazdroszczę pobytu u dziadków ja już się nie mogę doczekać ![]() Demeter to wyjazd z treściami jednak spoko Sorce, lubię przetlenowaną Zoś
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)To Wam się udało, ponoć w tym roku ciężko z noclegami. Znając ją, w praktyce pewnie teżA Ty kiedy do pracy? Wo: Strasznie dużo pudeł musi być w tych górach. Ja: Jakich pudeł? Dlaczego? Wo: No przecież KARTOnosze
|
|
|
#2358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my tez
mam takie piekne hokkaido Cytat:
![]() i wszystkiego NAJ dla malej rocznej Zuzi ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
a poza tym, jedlismy w restauracjach sniadania i kolacje robilismy sami, LIDL byl w sasiedztwie ![]() kulka lodow kosztuje 3,50 - to normalne ceny, czy tylko nadmorskie? ![]() do Rzymu? caly czas myslalam, ze wybieracie sie na wloskie plaze ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- dziewczyny, ratujcie - mamy problem z myciem zebow, zaczelo sie na urlopie i powtarza sie teraz codziennie - pisalam juz, ze M. coraz bardziej manifestuje swoja autonomie, razde sobie z tym dosc dobrze, ale przy zebach ciezko mi sie ugiac i powiedziec, to idz spac z brudnymi - dwa razy po bardzo dlugich negocjacjach bylam tak zmeczona, ze odpuscilam, bo i do zmeczonego dziecka zmeczony rodzic nie dotrze. Mialyscie takie sytuacje, co robilyscie? |
||||
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moderna u nas w Lbn gałka 2zł w Karwi były po 2,50. Co do zębów, u nas też czasem jest bunt, ale zazwyczaj daje sie zagadać, zabawić i przynajmniej po łebkach szurnąc góre i dół. Poza tym K. wie, ze są rzeczy, których po prostu nie odpuszczam- nie daje autonomii
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2016-07-28 o 20:21 |
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
Moderna u nas na zęby zadziała wizyta u dentysty. Pani dentystka pochwalila, kazała dobrze je myć plus pokazała jak to robić poprawnie. No i dostała torbę z "prezentami" (szczoteczka, pasta, kubek z elsa) i dyplom. Teraz jak nie chce za bardzo myć, wystarczy jej przypomnieć że pani dentystka kazała i nie ma problemu (;
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Moderna ja tłumaczę że robaki jej zjedzą zęby które po jedzeniu się tworzą w ząbkach i będzie miała takie jak (kuzyn np.) , jak nie chce i się opiera to biorę ja i jej myję przy tym ciągle gadając otwórz otwórz zobacz robak ucieka przekładam szczoteczkę na drugą stronę i mówię o uciekł zobacz kolejny i kolejny a to paskudki chowają się przed nami przy tym zaczyna się śmiać ale i zęby porządnie wymyte mimo że nie chce.
Do tego dodaję że jak nie będzie myć ząbków to będzie trzeba chodzić częściej do dentysty leczyć je. itp. ale najbardziej na nią działa że będzie miała żeby takie jak kuzyn (częściowo czarne ) tak więc ewentualnie zdjęcie jakieś pokazać. Moderna aaa jeszcze mi się przypomniało mniej drastycznie jest aplikacja chyba jak pamiętam dobrze z philipsa ona działa ze szczoteczką ale też bez szczoteczki można włączyć i tam właśnie brudki chodzą po ząbkach i po 30 sekundach szorowania znikają też pewien czas przy tym były myte ząbki. Ponadto dzielne dziecko mam wchodzi do dentysty siada otwiera ładnie buźkę najpierw lusterkiem pani sprawdza później haczykiem nawet nie drgnie z wielką uwagą obserwuje na ile może co dentystka robi, tata siedział obok no duma go rozpierała, a Panie nie widziały dawno takiego grzecznego spokojnego dziecka na ich fotelu u kontroli ![]() ![]() ponadto kazały nam się zapisać z miesiąc wcześniej i co 3 miesiące do kontroli na kase chorych mamy przychodzić ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- https://www.youtube.com/watch?v=K6TTweYP9c0 ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Moderna najbardziej na mycie zębów działa nowa szczoteczka mamy chyba z 6 w użyciu obecnie ostatnio kupiła sobie z jakąś księżniczką w rossmmanie była promocja za 24 zł tak więc przez pierwsze 4 dni zęby myła 10 razy dziennie teraz chora bidulka tak więc nie ma siły |
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
O u nas tż też praktykuje z robaczkami-, że sie łapie je szczoteczką;p Wczoraj myłam Kacprowi zęby i mówię, ze koniec, a On: Mamo a tam jest jeszcze zielony, a tam czerwony łap go szybko
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Wawie najtańsze lody 2,50-2,70, a górna granica... wysoko ![]() Co do zębów, my szukamy zwierzątek, kóre mieszkają w buzi np. żyrafy, lwa, Reksia itd. Nawijam przy tym cały czas, udaję, że szczoteczką daję im karmę i działa. A Wo będziemy dźwigać na zmianę Jego waga w nosidle będzie pewnie taka sama jak plecaka z ubraniami i prowiantem.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moderna narobiłaś mi smaka- dzoś serwowałam wykwintne danie: kluchy z serem Zjadłam ze smakiem, bo daaawno nie było
|
|
|
|
|
|
#2365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z tymi nowymi szczoteczkami to tez stosuje - co jakis czas wybieramy nowa, wiec mamy tez caly pakiet ![]() z applikacja juz tez myslalam wczesniej, bo mam i ta sonicare i oral B, ale boje sie troche uzywac mojego iphone w lazience (mial juz dwa razy zbita szybke spadajac na kafelki, i w zeszlym tygodniu wpadl do kibelka - a jezeli kolejnego upadku nie przezyje? ) - ale moze w tym jest rozwiazanie i cos pokombinuje.a swoja droga, Wasze dzieci lubia szczoteczki soniczne? M. nie lubi Sonicare, bo go laskocze (co ciekawe, ja tez sonicznych nie lubie, bo mnie gilgocza w dziasla) - lepiej sprawdza sie obrotowa z brauna na sile u nas nie da rady, ja juz nie utrzymam mojego 3,5 latka, a i nie widze w tym dlugofalowego rozwiazania, a jedynie przejsciowe. ciekawe z tym zdjeciem (wynikiem rozmowy ze mna, ze zeby niemyte kiedys wypadaja, M. powiedzial, ze moga mu wypasc - wczesniej upewnil sie, czy bedzie mogl cokolwiek zjesc bez zebow )Cytat:
![]() no wlasnie mycie zebow jest w pakiecie "TRZEBA i koniec", ale mam dosc tego uzerania sie co wieczor od dobrych 2 lat - marzy mi sie: idziemy myc zeby i po prostu idziemy - a tak co wieczor wymyslam nowe zabawy zachecajace do mycia i zastanawiam sie, czy jest jakis plan B przechytrzajacy ta cala autonomie ![]() ale dziewczyny troche pomyslow podrzucilyscie, moze uda mi sie wymyslic kilka kolejnych historyjek i zabaw ) - wczoraj usiadlam w lazience i wolalam Marcela udajac paluszkowe ludziki, ktrore kloca sie, ktory chce umyc mu zeby zadzialalo! (zreszta M. uwielbia paluszkowe ludziki, czyli place, ktore udaja roznych bohaterow )---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-07-29 o 17:13 |
|||||
|
|
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Córka- dojeżdżam super, w Krakowie są pustki. Obawiałam się jak będzie, natomiast jestem miło zaskoczona, tramwaje co 2 minuty, puste, klimatyzowane wszystkie. Owszem są ulice pozamykane, ale było wiadomo wcześniej co zamkną wiec jak ktoś nie ma wybitnej potrzeby się nie pcha ( swoja drogą irytują mnie narzekacze ze do darmowego z okazji SDM zoo tak trudno właśnie teraz dojechać- a to min okolice Błoń, może nie najbliższe, ale jednak, cóż lepiej będzie za tydzień ale nie będzie za darmo). No i Kraków jest kolorowy, masa młodzieży, rozśpiewanej, roztańczonej- cudnie jest- żałuje ze bardziej nie uczestniczę, ale chłop ma dyżury (dłużej niz SDM), wiec działamy na wymiane. Sorce- kupiłam jakieś właśnie specjalne wydanie, podarowalam z dedykacją. Podobało się bardzo ( ba, bardziej niz "łiskacz")
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
moderna, u nas jeszcze czasem szczoteczki się właśnie kłócą...i też jest super zabawa
|
|
|
|
|
#2368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, bo właśnie o to mi chodziło i wiele razy na forum było mówione, że sam się nie zagłodzi, ale odkąd mieszkamy u mojej mamy to je tylko karmiony, ciężko mu usiedzieć przy stole, grymasi. Dlatego zdecydowanie zakupie Juula Cytat:
zawsze z TŻ zazdraszczamy babci/prababci na wsi my wszystkich mamy w mieście, na przestrzeni kilometra. Są oczywiście tego plusy, ale nie ma odskoczni ![]() Cytat:
my mamy mieć jeszcze na koniec sierpnia otwartą sale, czyli sami kiedy chcemy możemy przychodzić z dziećmi i się bawić i to jest fajne. To samo plac zabaw, ale pod opieką rodziców. Zawsze coś.Wyobraziłam sobie Ciebie z tą intonacją Gargamela Cytat:
![]() Cytat:
Ja raczej nie pozwalam na autonomię w tej kwestii i jak już idziemy myć to nie odpuszczam. K. co jakiś czas ma jakieś małe bunty, ale jak już padnie hasło o myciu to musi umyć. Czasami, gdy jest bardzo zmęczony lub jest naprawdę późno to odpuszczam całkiem ale wtedy nie wspominam o myciu, bo wiem, że nie ma siły i może być ciężko np. gdy cały dzień jest nad wodą, bez drzemki i wracamy zbyt późno, a on zasypia na stojąco Cytat:
![]() bardzo dzielna!! Zdrówka! co jej dolega? |
||||||
|
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Despa to ja pytałam o dojazdy do pracy wierzę,że atmosfera musiała być cudna. Facet z Arki Noego (ten od "taki mały, taki duży może świętym być) w tv namawiał, żeby Krakowiacy wracali, bo takie coś się nie powtórzy, że atmosfera jest niesamowita itdKiedyś byłam na spotkaniu młodzieży w Lednicy. Też fajnie było ![]() Domki w Chłapowie to Sloneczy zakątek czy zagroda jakoś tak. Jedyny minus to, że do plaży trzeba się kawałek przejść, bo to prawie na końcu Chlapowa ale ogólnie super. Moderna trafiliście na dobre knajpki? Ja się naogladalam w telewizji i bałam się gdziekolwiek zajść z Karolem. Na pierwszy dzień mialam z domu jedzenie a drugiego tz zrobił kurczaka i z głowy za to przed wyjazdem zajechalismy do portu po wędzone ryby. Maslana czy tam maslowa pycha Co do lodów, to ostatnio sie zbulwersowalam w galerii, że gałka kosztuje 2,8 a pamiętam jak na studiach w szoku byłam, że Grycan chce 1,20zl za gałkę ![]() Słuchajcie, jak mi Karol powiedział lezymy sobie z Z i K. zaginęłam sobie na chwile nogawke od spodni a tam puszcza. Karol gładzi mnie po nodze i mówi "wow ale masz fajne futerko. Kujace... jak ogórki" ale przynajmniej zmobilizowal mnie, żeby ogolic nogi
|
|
#2370 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Miałam cytaty i nie mam cytatów )Ja nadal w dwupaku, czuję się ok i nic nie wskazuje na to, że poród się zbliża .... zobaczymy kiedy się wykluje (chociaż z Mikołajem na ktg jakies minimalne skurcze, ja nic nie wyczuwałam, ąz tu nagle odeszły wody i ruszyło)Cytat:
też mam nogi jak ogórki ;P idę zaraz to naprawić )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

)

obiecałam powrót, jak sie przeprowadzę albo J zacznie mówić, i jedno i drugie nastąpiło, praktycznie w tym samym momencie. Od poniedziałku mieszkamy na nowym, jest genialnie. Janek sie rozkręca z gadaniem, nie są to jeszcze takie rozkminy jak u waszych szkrabów, ale postęp zrobił niesamowity, zaczęliśmy też terapię z IS, a od września idziemy do przedszkola.:
ty sama? niesamowite! pieknie!

dzielny!