|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
Pokaż wyniki sondy: czy leczyłaś kiedy panokcie i jaki dało to efekt | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
nie |
1 | 33,33% |
tak,ale zaprzestałam-nie chciało mi się |
1 | 33,33% |
wyleczyłam całkowicie. |
1 | 33,33% |
Głosujący: 3. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie paznokci- grupa wsparcia :)
Zmasowana kuracja paznokietkow sprawia ze powoli przestaje sie ich wstydzic a skorki tez w lepszej kondycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2342 |
Raczkowanie
|
Coś czuję, że niedługo mi się rozwalą 3 paznokcie...
Lekko się rozdwajają u boku. Eh, ale będze mi żal. Spróbuję je jakoś odratować i spiłuję je troszkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Raczkowanie
|
Cierpliwości zawsze mi brakowało ![]() Ale teraz gdy juz trochę moje pazurki podrosły i moge je pomalowac na jakiś delikatny kolorek, to jakby łatwiej przetrwać czas zapuszczania.
![]() |
#2345 |
Raczkowanie
|
Przyłącze się do Was jeśli można?
![]() Zawsze miałam słabe i łamiące się paznokcie. Dotychczas stosowałam naprawdę wiele odżywek: balsam Herba Studio,Olejek stymulujący wzrost paznokci z oriflame, Złotą Sally Hansen, olejek rycynowy, serum z wapniem i wit c z lovely, róźne utwardzacze i wiele innych. Nic nie pomogło ![]() Jakie polecacie dobre witaminy na wzmocnienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
Aaa, dziś na treningu z całej siły walnęłam się w nogę i paznokieć mi się tak jakby " podważył ". Krew leciała, strasznie bolało. :/ Oby tylko nie zaczął odchodzić. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 |
Raczkowanie
|
jej masakra o czym tu piszesz. moja ziomka miała podobnie tyle że sama prze głupote przy obcinaniu paznokci u stup (niewiem jak ona to zrobiła) naderwała paznokieć i zaczeło jej się paprać-krew, strupy, ropa i te sprawy i jakieś 8 miesięcy temu miała zrywanego pazura i do dziś nie odrusł jej w całości. mam nadzieje że nie podzielisz jej losu
![]()
![]() |
#2350 |
Wtajemniczenie
|
O rany, współczuję jej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
i tu cie moze załamie bo jej tez nie wyszlo nic czarnego ( wiem o czym mowisz bo jak bylam mala przyczasnelam sobie palca wskazującego szafka i mi sie zrobił czarny i mi schodził przez długi czas) po prostu z boku miala bardziej czerwony niz z drugiej stron i skórka wokół zaczęła jej ropiec. ale ty nie koniecznie tak musisz miec
![]()
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
A tu co taka cisza?
Pewnie wszystkie smarują, masują, moczą, łykają, popijaja i nie maja nawet czasu zajrzeć ![]()
![]() |
#2353 |
Raczkowanie
|
Słyszałam, że jeśli się przytnie paznokieć np w drzwiach, tak mocno, że zbiera sie pod nim krew, to wtedy trzeba przebić płytkę rozgrzanym spinaczem (rozgrzewa się rozłożony spinacz biurowy i przebija - ale tylko wtedy, gdy nie minęło dużo czasu od uderzenia i krew nie skrzepła - wtedy wypłynie). Wiem, że to strasznie brzmi i sama nie wiem czy odważyłabym się to zrobić, ale podobno dzięki temu paznokieć nie zejdzie i wszystko się wygoi ładnie. Ja w zeszłe wakacje miałam taką przygodę, że przycięłam lekko paznokieć - była na nim tylko czerwona kreseczka, strasznie bolało, ale nic więcej, więc tej metody stosować nie musiałam.
Moje paznokcie nadal króciutkie, parę dni temu się porozdwajały - tak jest zawsze gdy zaczynają być dłuższe ![]()
![]() |
#2354 |
Raczkowanie
|
o maj gad normalnie pomysł rodem z horroru. niewiem czy bym się odwarzyła na taki "zabieg" takie cos to chyba raczej dla jackassów hahhahaha
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Rozgrzanym spinaczem?! Ałaaaaaa ;|
Jeżeli już chwalimy się naszymi strasznymi przygodami to opowiem i swoją.. Jak byłam mniejsza byłam typową chłopczycą - wspinanie się po drzewach, łażenie tu i tam z chłopcami. Kiedyś bawiłam się w takim starym domu jakby, gdzie były metalowe drzwi.. Goniliśmy się, i nagle.. przytrzasnęłam sobie paznokieć tymi drzwiami. Złamał się cały w pół (tak jak tafla lodu się łamie w pół, lub ciasteczko..) w poprzek, środkowe krawędzie wbiły się do środka pazurka. Krew się polała, a że byłam nałogową obgryzaczką za dzieciństwa, to wygojony zmasakrowany paznokiec zaczęłam obgryzać CAŁY, tak jak był powyginany. Nie wiedziałam jakie będą tego konsekwencję, wyglądało to.. yh! ![]() Teraz jest już dobrze, ale.. to było straszne.. ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Ależ jestem zdenerwowana. Zachwalałam już tutaj tę odżywkę z Wibo Lovely. Dziś wybrałam się po kolejną buteleczkę do Rosmanna. Patrzę... a tu stoisko zniknęło!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
jej to mamy podobnie bo ja za dzieciaka też łaziłam po krzakach, drzewach, non stop upaćkana błotem hahahah i ciągle z paluchami w buzi- o ile miałam paznokcia do obgryzienia :/ ale nie żałuje no oprucz paznokci. na drzewie była przednia zabawa i tego nigdy nie zapomne
![]()
![]() |
#2358 |
Raczkowanie
|
Wiedziałam! No po prostu wiedziałam, że jak mi już trochę pazury podrosną,t o od razu będą się chaczyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
odrosly, nawet ladne ale czasem sie zadzieraly i ....scielam wszystkie, bardzo krotko, cala biala czesc. zaczynam od nowa
![]()
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
mi poza paznokciem kciuka lewego i panokciem małego palca lewego rónież, odpukać, ale jakoś powoli zaczyna to wyglądać
![]() ![]()
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Jakich właśnie używacie pilników? Ja czytałam że najlepsze są szklane i kupiłam sobie taki pilnik z Kyli'sa (nie wiem jak dokładnie się to pisze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
rossman heheh świetna sprawa. szkoda tylko że musze jechać do niego 15 km. no cóż czasem musze
![]()
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ;/ jednego obgryzłam, bo się zadarł ;/ a poza tym wszystkie spiłowałam bo się rozdwajają, ja już nie wiem co im pomoże ;/ mam pyt. o maść witaminową ;p ile kosztuje i czy można bez recepty kupić .? ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
Polecam ten temat dotyczący szklanych pilniczków:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...pilnik+szklany Sama jeszcze nie posiadam, ale myślę, że w najbliższym czasie się skuszę, bo chyba to moje rozdwajanie powodowane jest źle zamkniętą płytką. A do zamykania używa się właśnie szklanego pilnika, do piłowania można używać papierowego, ale nigdy metalowego.
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
Kosztuje około 2 zł. Ale lepiej działa maść z witaminą A (też 2 zł). Obie bez recepty.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam szklany pilnik Top Choice. Co prawda mi sie zlamal na 3 czesci ale to normalne, bo upadl. Piluje dobrze, tak samo jak na pocztku. Poza tym oprocz tego watku mozna zobaczyc na KWC, ktore sa polecane.
zyciowa optymistko a to nie jest ta sama masc tylko nazwa inna? bo cos mi sie zdaje, ze jednak tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 |
Rozeznanie
|
Moje zapuszczanie paznokci diabli wzięli. Porozwarstwiały się okropnie, z jednego paznokcia namnożyło się kilka :P Chociaż używam pilnika papierowego. Zastanowie się nad szklanym, no cóż :P
A może znacie jakieś odżywki zapobiegające rozwarstwianiu się paznokci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Raczkowanie
|
... no i musiałam jednego już ubciąć.
![]() Ale reszta się jako-tako trzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.