![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
no to faktycznie moze wybierz sie do innego? co do odlewu to nie wiem, jedni daja inni nie bo ponoc musza trzymac taki odlew jakies 5 lat...ale jedni kurcze daja bez problemu...
faktycznie mnóstwo kasy wydalas na te zebole...ale te zeby nachodzace bardzo widac?nie bardzo kojarze jak to moze wygladac,moze twoja wada jest zbyt skomplikowana dla tej pani lub dla aparatu stalego ale w to mi sie wierzyc nie chce, dla pewnosci wybierz sie do innego, posluchaj co powie...
#213 |
Raczkowanie
|
Witam. ;)
Od piątku [06.07.07r.] mam aparat [dolny łuk]. Nie orientuje się jeszcze w tych sprawach. I mam pytanie. Czy to normalne, że spuchła mi twarz? Mam opuchnięte policzki i ciężko przełyka mi się śline. I nie wiem dlaczego przed założeniem aparatu nie miałam nic wkładane pomiędzy zęby... Bo się wkłada coś, prawda? W moim przypadku było to tak, że poszłam w poniedziałek do ortodonty zrobiła mi odlew szczęki i w piątek kleiła aparat. |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tego nie widać ani na fotach, ani jak się uśmiecham... ale szpary są jeszcze ogromne (właściwie tylko jedna jest taka). To nie tak że się martwię że coś mi spaprze, po prostu już bym chciała mieć idealne zęby... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2007-07-09 o 19:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
faktycznie dziwne objawy spuchnieta buzia i tak szybko aparat robila...
no i jka emcia napisala separacja nie dla kazdego jest ![]() ![]() u mnie burza, zmykamz kompa;] have anice evening everybody;* bracepeople ![]()
#216 |
Zadomowienie
|
Emef_: Witaj! Ja też miałam zakładany aparat 6 lipca, z tym że na kawałek góry
![]()
#217 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia robiłam. Ale dam jej je dopiero przy kolejnej wizycie [za miesiąc].
Mam nadzieje, że opuchlizna sama zniknie... Dobrze chociaż, że mnie nic nie poobcierało... Co do uczulenia na nikiel to nie wiem czy mam. Ale możliwe... A co to są te pierścienie? Załączam zdjęcie robione zaraz po założeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Jakie słodkie gumeczki
![]() Miejmy nadzieję, że buzia się do aparatu przyzwyczai i będzie wszystko ok ![]()
#219 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj na wizycie u orto. Zrobiła mi już wyciski i wiem, że będę miała różowy aparat retencyjny
![]() Bardzo mnie ciekawi jedna rzecz. Orto zdjęła mi pierścienie i ... założyła drugie, nowe. Czy dobrze kombinuję, że to dlatego żeby te stare się nie wyrwały przy odrywaniu wycisku? Dziewczyny czy gumowe rękawiczki orto też Wam podrażniają usta? Mnie jeszcze teraz szczypią. Emef ładne masz gumeczki ![]() Edytowane przez AppleGirl Czas edycji: 2007-07-09 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Kokon pro
|
Cytat:
o jaa jak ci zazdroszcze :P w sumie to nie wiem po co ci znow zalozyla pierscienie :P ja jednego juz od dawna nie mam :P ja wizyte mam dopiero za 2 tyg. :P a moje zeby sie poprzesuwaly juz prawie calkiem ale dalej nie jest idealnie :P za to wiem, ze dostane calkiem nowy drut :P jakis gruby bardzo :P EMEF_ wg mnie to bardzo dziwne zeby po zalozeniu dopiero ogladala zdjecia hmm ... no ale coz :P huh a tak OT to zamowilam sobie dzis nowe kolczyki do nosa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
ja już na poprzedniej wizycie miałam zakładane te mega grube druty i dzisiaj jak mi orto wyciągała go z zamków, to był istny hardcore, bo końcówka była zagięta i nie chciał wyjść , myślałam, że mi zamki poodpadają
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
emef kurcze widac to opuchlizne;/ moze to wina drucika?wdze ze masz gruby dosc, ja taki dstalam dopiero teraz na 1 wizycie kontrolnej, moze za duze obciazenie dla zebow...moze zapytaj orto czy to normalne, swoja droga masz piekne usta, smaa bym takowe chciala
![]() wytrwalosci zycze kasiek ale szlaejesz ![]() ![]()
#224 |
Raczkowanie
|
Witam
Dzisiaj wizyta u orto i zakładanie aparatu na dół. SMV długo miałaś tę nadwrażliwość na zimno?? Ja od czterech dni cierpię, a dzisiaj, jak poszłam z psami na spacer, to gdy tylko buźkę otworzylam, to już bolało ![]() Piszecie, że po zmienie druta Was bolało, a mnie cały miesiąc nic, a teraz ta nadwrażliwość. Cóż, dzisiaj powiem mojej orto,że w końcu zaczęły mnie boleć zęby, bo była zawiedziona, że tyle czasu mam aparat (od marca tego roku), a ciągle narzekałam,że nic mnie nie boli. To teraz chyba mam za swoje. I znowu mam problem, jaki kolorek sobie wziąć ![]() Pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
hej wszystkim aparatkom
![]() ja juz zakladam za 2 dni....tak sobie czytam to forum i coraz bardziej boje sie tego co bedzie po zalozeniu aparatu...ale dzielna dziołcha jestem i bedzie git ![]() ja tez nie mam separacji, na poczatku mialam miec ale po wyrwaniu zabkow troszke sie rozluznilo i powiedziala, ze nie musze miec...jestem ciekawa co powie w czwartek jak nie bedzie mogla wcisnac pierscienie heheh mam nadzieje, ze nie bedzie mnie molestowac ![]() ja zakladam chyba zielone gumki, chociaz caly czas mysle, czy czasem nie beda one wygladaly na salate owinieta wokol zamkow hehehe ![]() ![]() pewnie i tak beda inne ![]() zycze milego w ten zimny i pochmurny dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Ja chyba też założe jakiś odcień zieleni. Chyba najbardziej mi się podoba i w ogóle to mój ulubiony kolor
![]() karolinusienka- nie martw się, aż tak źle nie jest. Dla pięknego uśmiechu warto wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Hyhy moje gumki co były srebrne są już złote - to po serze w ziołach knorra
![]()
#229 |
Zakorzenienie
|
sylviontko mi ta nadrwalziwosc minela po 4 dniach ale tez sie nacierpilaam ze hohjo
przezyjesz ![]()
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem,że przeżyję, w końcu twarda sztuka ze mnie, ale ponarzekać czasami można, szczególnie przed chłopem, aby troszkę pożałował ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
a mnie nic nie bolii .. ani po zalozeniu ani po pierwszej wizycie nic nie czuje ... ja zapominam ze go mam ;P
zalaczylam zdjecie ... wiecej o moim leczeniu tutaj http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137&p=1 (trzeba sie zalogowac) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() a dziur w nosie to mam nawet 2 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ;] |
||
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
No to pochwalę się moimi krzywulcami
[img=http://img404.imageshack.us/img404/1600/1001305nt0.jpg] Kurcze, chyba cosik mi nie wychodzi dzisiaj. Spróbuję jutro Edytowane przez sylviontko Czas edycji: 2007-07-10 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
sylwiontko wstaw zdjęcie jako załącznik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
bu a ja nic nie widze ;((
#236 |
Raczkowanie
|
Ja też nic nie widzę. Ale chyba wiem, o co chodzi AppleGirl. Próbuję ponownie
No i się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
dziewczynki was tez po zalozenu gumek zabli bolalyy??
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Mnie dzisiaj Boli, buu... ale pocieszające jest to,że za dwa, trzy dni przestanie
![]() no i jak boli, to się naprawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
sylviontko piken zabeczki i superasne kolorki
![]() tewunia bedzie bolalo ![]() ![]() wytrwalosci zycze!
#240 |
Raczkowanie
|
ja bym najchetniej te gumki separacyjne wyjela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.