|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Mnie bardziej ciekawi, że skoro jest zakaz wjazdu to tamci rodzice to jakaś rasa wybrana, nadludzie czy co, że oni wjechać mogą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
A to ciekawe ☺ chyba ktoś tu książkę o mnie pisze ☺
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#214 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zeby nie było, że się czepiam - co prawda lata temu, ale gdy jeszcze była tam publiczna szkoła z klasami 1-3 - czyli chodziły tam małe dzieciaki, żadnego zakazu nie było. Wpienia mnie najbardziej to, że ludzie, którzy NIE SĄ mieszkańcami osiedla tak się na nim rządzą, że doprowadzili do postawienia tego znaku. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
Mawis dla mnie tam to zrozumiałe że wkurza Cie ten zakaz też by mi się nie uśmiechało po byle pierdołke telepać się 2km czy ile tam, nie mówiąc o dużych zakupach.
Aktywność fizyczna ok ale taka jaka mi pasuje a nie lubię akurat spacerów z siatami. Może osiedle mogłoby się skrzknac i zrobić coś przeciwko zakazowi? Petycja jakąś czy inny prostest? Edytowane przez 201704240947 Czas edycji: 2017-03-02 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;71468001]Januszki i Grażynki - rodzice dzieci z katolickiej szkoły (podstawówka i gimnazjum) na moim osiedlu wystarali się o zakaz wjazdu w ulicę przy której stoi szkoła - jest to 200 metrów, gdzie ulica jest jednokierunkowa. Na początku zakaz był całodobowy, po protestach mieszkańców łaskawie wprowadzono zakaz tylko w godz. 7-17.
No fajnie, nie ma tam teraz konfliktu, kto ma prawo przejechać, bo 2 auta faktycznie się nie mieściły obok siebie - ale ulica ta łączy 6 bloków, w tym mój z pozostałą częścią osiedla, gdzie są wszystkie sklepy, przychodnia, apteka itp. W związku z zakazem muszę jeździć na około osiedla 2 km aby sobie kupić chlebek, bo Janusz i Graża muszą swoje dziecię dostarczyć i odebrać bezpośrednio spod drzwi szkoły, przejść 50 metrów się dziecina nie może. Droga jest spółdzielni, więc na jej utrzymanie idzie kasa z mojego czynszu, a korzystać z niej nie mogę. Janusze i Graże przywożą dzieci autami, stąd wniosek, że raczej nie są mieszkańcami naszego osiedla.[/QUOTE] Dziwna sprawa, ja rozumiem bezpieczenstwo dzieci, ale skoro ulica jest jednokierunkowa, to wystarczylo przeciez postawic ''spowalniacze'' albo zrobic ograniczenie do 30 km/h i dzieci bylyby bezpieczne. I dlaczego w takim razie rodzice moga wjezdzac?? Komentarze Wizazanek, ze mozesz przeciez jezdzic do sklepu rowerem, sa moim zdaniem slabe ![]() Nie wiem, co o tym myslicie: obok moich blokow (male bloki) jest parking, a nieco w prawo sa kolejne 3 bloki i tez jest parking. Codziennie wieczorem jest ten sam problem, ze kilka osob parkuje u nas tak, ze mieszcza sie 3-4 auta mniej niz powinny. Wszystko bylo pelne, wiec zaparkowalismy obok tych innych 3 blokow, bo tam parking jest ulozony nieco inaczej i praktycznie zawsze sa wolne miejsca. Nie ma ZADNYCH ograniczen w parkowaniu, zadnych tabliczek, ze ten parking tylko dla tych blokow itd. TZ wraca czesto ok. 21 z pracy i jesli nie ma wolnych miejsc, to parkuje przy tych innych blokach. Dzisiaj dostal opr, bo ktos zobaczyl, z ktorego bloku wychodzi i do ktorego samochodu wsiada, ze tak nie mozna, ze co on w ogole robi. Ok, w tym momencie (10 rano) bylo duzo miejsc wolnych na ''naszym'' parkingu, ale wieczorem sprawa wygladala inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Konto usunięte
|
Skoro nie ma żadnych ograniczeń to na miejscu Twojego TŻ poslalabym tego kogoś do diabła bez zbędnych tłumaczeń. Ew. Wytlumaczylabym dlaczego jestem zmuszona tam parkować
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Protest zdaje się był, bo wcześniej był zakaz wjazdu bez tabliczki pod spodem ograniczającej ten zakaz do faktycznych godzin funkcjonowania szkoły. Cytat:
![]() Zresztą - to jest tylko 200 metrów i można to było rozwiązać stawiając znak "pierwszeństwo dla nadjeżdżających z przeciwka". Cytat:
![]() jak ktoś przyjechał w gości do mieszkańców tego bloku, to miał pamiątkę z wizyty ![]() Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 Czas edycji: 2017-03-02 o 22:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Konto usunięte
|
Dziwna sprawa, może urząd Miasta zgodziłby się na dodanie tabliczki za zakaz nie dotyczy mieszkańców, bo bez przesady szkoła szkołą ale wy tam mieszkacie, nie rozumiem dlaczego tak idą na rękę bandziw rodziców
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Konto usunięte
|
tez uwazam, ze to przesada, po co utrudniac komus zycie, kiedy sa prostsze rozwiazania... i skoro nie chodzilo o bezpieczenstwo dzieci, to juz w ogole...
dzieki za odpowiedzi, juz powoli myslalam, ze to z moim tokiem myslenia cos nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Konto usunięte
|
No nie wydaje mnie się, raczej z tokiem rozumowania rady miejskiej i rodziców coś nie tak. 6 blokow, w każdym pewnie kilkanaście rodzin to już jest kupa ludzi, którzy potrzebują wygodnej drogi dojazdowej. Nie ważne czy ktoś ma auto czy nie, to i tak utrudnienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Konto usunięte
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;71481896]
jak dla mnie może stać gdzie mu się podoba, czy gdzie znajdzie miejsce - genialni mieszkańcy bloku za mną, z jakiegoś powodu postawili sobie znak B-1 - zakaz ruchu w obu kierunkach - z dopiskiem "nie dotyczy mieszkańców bloku przy ul.xxx - pewnie, żeby nikt obcy im nie parkował pod oknami - efekt był taki, że przyjeżdżała straż miejska i sypała mandatami dla aut na rejestracjach spoza Krakowa ![]() jak ktoś przyjechał w gości do mieszkańców tego bloku, to miał pamiątkę z wizyty ![]() To moi znajomi mieliby problem bo mają auta na blachach lubelskich a mieszkają w Wawie. Ok auto ma być rejestrowane tam gdzie się mieszka. Ale już widzę jak znajomi bulą kasę żeby przerejestrować samochody, które mają jeszcze z czasów kiedy mieszkali w innym mieście. Dobrze, że nikt nie wpada na takie pomysły jak w Krakowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z rana to samo na osiedlu, bo przedszkole. Często z garażu wyjechać nie mogę... [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7148386 1]To moi znajomi mieliby problem bo mają auta na blachach lubelskich a mieszkają w Wawie. Ok auto ma być rejestrowane tam gdzie się mieszka. Ale już widzę jak znajomi bulą kasę żeby przerejestrować samochody, które mają jeszcze z czasów kiedy mieszkali w innym mieście. Dobrze, że nikt nie wpada na takie pomysły jak w Krakowie ![]() Niestety nie jest to prawda. Kiedyś był obowiązek rejestracji tam gdzie sie jest zameldowanym (miejsce zamieszkania i miejsce zameldowania to często dwa różne adresy). Obecnie możesz sobie być zameldowana np. w Szczecinie, kupić samochód z Krakowskimi blachami (i przy rejestracji ich nie zmieniać) a przy tym wszystkim mieszkać w Łodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7148386 1] Dobrze, że nikt nie wpada na takie pomysły jak w Krakowie ![]() zauważ, że to na wniosek mieszkańców tego bloku postawiono ten znak - straż miejska tylko wykorzystała sytuację planuję zająć się tym znakiem, ale nie stawiając zakaz zatrzymywania, tylko tak jak pisałam wcześniej - znak pierwszeństwa przejazdu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7148410 1]A to nie wiedziałam. Sama jak kupię auto, to chcę go zarejestrować w moich stronach, chociaż obawiam się że mogę mieć przez to problem (kolega miał urwane lusterko, drugi przebite opony, w końcu słoiki zajmują miejsca prawdziwym Warszawiakom, a może przesadzam i to przypadek) .[/QUOTE]
Powiem Ci, ze sama do niedawna nie wiedziałam. W grudniu kupowaliśmy auto i przerejestrowaliśmy. A potem się dowiedziałam, że wcale nie trzeba było. |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Konto usunięte
|
Jak się mylę to proszę mnie oświecić ale czy ten zakaz nie byłby bezprawny czasem? Skoro nie jest zatwierdzony przez UM tylko sama spółdzielnia go postawiła. Nwm ale może daloby się go podważyć w UM na takiej podstawie,że ta droga to najszybsza droga w razie nagłego wypadku, nie tylko pożaru ale innych również.
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obowiązek rejestracji auta w miejscu zamieszkania nadal jest, tyle że nikt za niedopełnienie go nie ściga ani nie nakłada sankcji.
![]() |
#230 |
Zasiedzenie
|
Kim była Krystyna? Siostrą Grażyny?
![]()
#231 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() aż z ciekawości zapytałam, których konkretnie mieszkańców, kazał mi złożyć pismo o udostępnienie dokumentów ![]() mogę też napisać co myślę o znaku i złożyć własną propozycję - zarząd się pochyli i namyśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ten obowiązek meldunku tam, gdzie się mieszka, to jest niesamowita fikcja: - większość ludzi nie ma o tym pojęcia - co więcej, nawet w niektórych urzędowych formularzach jest "adres zamieszkania" i "adres zameldowania" ![]() - nikt nie ściga nieprzestrzegających Cytat:
https://obywatel.gov.pl/kierowcy-i-p...owany-w-polsce Edytowane przez samotny_t Czas edycji: 2017-03-03 o 20:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
BAN stały
|
tak swoją drogą zmiana rejestracji po zakupie samochodu to też niezłe januszostwo tyle, że ze strony państwa. bardzo podoba mi się system obowiązujący np w Anglii, tzn że rejestracja jest przypisana do samochodu na cały okres życia tego samochodu. ile sobie nerwów oszczędziłam na tym to moje, nawet przy kupnie części. podaję Panu w sklepie nr rejestracji, Pan sobie postuka w bazie danych i już wszystko wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
BAN stały
|
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;71513996]a jaka jest zaleznosc pomiedzy miejscem zamieszaknia kierowcy a samochodem ![]() Idealnie porządny obywatel rejestruje swój samochód tam gdzie mieszka, a mieszka oczywiście tam, gdzie jest zameldowany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
wańka wstańka
|
Zrozumiałam. Odniosłem się do sytuacji w Wielkiej Brytanii, gdzie wg mnie sytuacja dość jasna.
#240 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w NL jest podobnie, numery wskazuja wiek samochodu, podatki, serwisowanie, przebieg, pochodzenie, itd ![]() ![]() po .uj komu wiedziec gdzie mieszka wlasciciel, ktory notabene wcale nie musi tym autem jezdzic ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
sluzy chyba tylko wytykom w stylu- oo warszafka jezdzi ![]() Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2017-03-03 o 21:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.