![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Ktora z Was pisala o nastepnej promocji w rossman na produkty do depilacji? Jelonek? Przypomnisz od kiedy?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Od 10tego
![]() Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Paula ja chce te czarne body :-P
Te z jezykiem swietne, mam jedne takie ze slimaczkiem. Przelozylam ubranka do szafki gdzie nie bede musiala sie schylac i stwierdzilam ze mam za malo body na dlugi rekaw. Ogolnie ciezko ugadnac z rozmiarami i ukladalam wielkoscia wiec nawet nie wiem ile ubranek na jaki rozmiar mam. Dla przykladu: dwa pajace rozmiar 74. Jedne wielkie a drugie o pol nogawki krotsze a niby ten sam rozmiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Konto usunięte
|
Ja dziś jak weszłam na porodówkę - bo tam dyżuruje lekarz do którego szłam - to tak się rozczuliłam na widok tych wszystkich maluchów że już zapragnęłam mieć swoją malutką przy sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Majaa ja je znalazlam naprzeciwko kas gdzie zawsze przecenione produkty sa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Ale to w malym tesco. Monika eh to tez wspolczuje sytuacji..a dzialacie juz cos?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Paula noooo super lowy ! Ja nie mam sily po lumpkach szperac. Teraz z ledwosica zmiescilam sie w bluzke swoja na ramiaczkach..obciera juz pod cycami ale nie kupuje juz.. Te 11 dni przeboleje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Te rozmiary to też na czuja mam podzielone. Dzisiaj byłam w kolejnym lumpie ale skończyłam w moimi ulubionym. Jeszcze dwa mam do ibczajenia czy warto tam chodzić. Ale ten mój jest malutki i ma duzo fajnych rzeczy. A dziecięce są w osobnym małym koszu i szybciutko można znaleźć perelki. Do niektórych lumpow też by mi się nie chciało chodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#217 |
Konto usunięte
|
Ja mam za daleko do swojego ulubionego lumpka, więc raczej to może we wrześniu z mężem i dzidzią podjadę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Tez korzystam poki moge- z truskawek 😃 Ty te 4 rzeczy kupilas za 2 zl????😲 jej, ja nigdy na jakas super okazje nie trafilam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7433623 6]Ja na razie mam 80E i chyba już tak zostanie do końca. A miałam 70B.[/QUOTE] Az tak?????😲😲😲 Ja mialam 85b i nadal mieszcze sie w 85b Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#219 |
Konto usunięte
|
Poszło mi w biust i brzuszek tylko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale....dostaniemy od nich fotel 😃 tzn.maja 4 fotele typu prl (ale nie te co jest ich tak duzo- troche innny ksztalt) - zawsze jak przychodzr i siedzimy na dworzu to na nim siedze bo nie bede siedziala na twardej lawce ( slowa mojej tesciowe) i chcieli te fotele wyrzucic. No i zagadalismy ze mozna je odnowic i mowili ze mozemy sobie wziazc. A sa naprawde mega wygodne. Jak te uszaki z ikei. I dzis dzwonilam do tapicera i musimy sie umowic aby podjechal po niego. Alez sie ciesze! Bede miala swoj fotel do karmienia. Aaaa co do domu.....to my sie sklaniamy do domu szkieletowego. Jak dostaniemy dzialke musimy jak najszybciej sie wyprowadzic z mieszkania a to jedyne wyjscie. No a poza tym sam czynsz placimy 650zl.wiec jak przez 1.5 roku szybciej taki dom pistawimy to mamy sporo kasy zaoszczedzonej. I chcemy maly max. Do100 m2- aby jak najmniejszy kredyt wziazc. Bo wiesz....ja bym jeszcze chciala troche swiata zwiedzic 😃 Wasz mi sie strasznie podoba ale coz.....musimy wybrac mniejszy i najlepiej parterowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7433802 1]Ja mam za daleko do swojego ulubionego lumpka, więc raczej to może we wrześniu z mężem i dzidzią podjadę.[/QUOTE] Heh to ja mam pewnie dalej do swojego ulibionego bo ponad 30 km. U nas nic nie ma na tej mojej wsi. Chociaz....jest ten co swoje ciuchy oddalam w komis ale dla dzieci nic ciekawego nie ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Monia pamiętaj ze parterowko nie sa tansze w budowie..bo więcej idzie na dach.. A my tez nie mamy duzego..120 metrow użytkowej i tez chcielismy do 100 ale ze mamy pokoj na dole dodatkowy..pralnie..garde robe to sie nazbieralo no nie liczac wiadomo garażu i kotlowni..bo to sie nie wlicza. Tez chcemy jak najmniejszy kredyt dlatego budujemy gospodarczo a po wybudowaniu domu na pewno Jakies wakacje odchaczymy bo tez uwielbiamy podrozowac 😉
Odrolnienie..każda dzialka jest rolna trzeba spr jedynie czy jest w zabudowie mieszkalnej a odrolnienie to racZej do nich nalezy no ale musielibyście sie dopytac co i jak to wcale duzo nie wychodzi. Tylko sie czeka jakis czas zeby podatku duzego nie placic. Ale skoro chca duza altane to juz wiesz co i jak 😂 Szkieletowy to w rok postawicie super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę braku zmiany rozmiaru :P Ja wrzucam link do lampek. Ta tańsza jest ok ale akurat tego wzoru co jak chciałam nie mieli wiec zamowilam z tego drugiego i wrzucam oba: https://pl.aliexpress.com/item/METOO...608.0.0.T2gmln https://pl.aliexpress.com/item/New-M...608.0.0.T2gmln A ten dove to jakiś konkretny? Bo różne są. Ja za to cały czas używam garniera w kulce i żadnych problemów z poceniem się i z perfumami mi ładnie gra zapach. I tak wszystko za 1,90 zł kupiłam. ![]() ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to dostałam jakiś czas temu dywan do pokoju dziecięcego od koleżanki. Niestety jest dość puchaty i biały (w kolorowe guziki z Ikei) i strasznie czepia się sierść naszych kotów. Dosłownie następnego dnia po odkurzaniu już są kłaki. Postanowiłam go sprzedać za grosze i kupić inny i udało mi się znaleźć kupca- jutro dziewczyna odbiera to mogę szukać jakiegoś ciemniejszego ![]()
![]() |
![]() |
#223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nogi mi z tyłka wyjdą zaraz, a spojenie eksploduje. Dopiero wróciłam z córą z olimpiady przedszkolaka. Takie spacery to nie dla mnie. Za to Hania wykonała prawie wszystkie zadania, dostała dyplom, nagrodę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o co wlasnie chodzi o system gospodarczy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Ale super interes zrobilas z dywanem 😃 Aa....dzis dzwonilam do tapicera to mowil ze taki fotel z wymiana gabki i materialu to by za jakies 200-220 zl nam zrobil. Wiec nie jest zle. Fotel za darmoche wuec sie opyla. A jakbysmy chcieli aby nam przemalowali to dodatkowo 70-100 zl. Ale na razie chyba nie bedziemy malowac bo nie wiemy jeszcze gdzie bedzie stal. Albo w duzym pokoju i bylby wenge albo u malego i bylby bialy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Monia no pewnie. Róbcie parterowe..dach dwu spadowy..system gospodarczy tzn ze wiekszosc rzeczy wykonujecie sami. My np fundamenty to jakies 10 yys mamy w kieszeni..mury stawia murarz to tez taniej..jedynie dach zlecimy wiadomo..okna wstawia..a potem srodek tez sami..ewentualnie ktos od podlogowki..hydraulika..b o elektryka tesc(chyba ze znowu klotnia Bedzie)
Dluzej potrwa ale damy rade Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- A kredyt chcielibyśmy w przyszlym roku od okien brac ale nie wiem czy nam starczy oszczednosci by i dach zrobic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Jelonek oj podziwiam za takie spacery..ja postoje i juz mi slabo..w biedrze myslalam..ze wykituje a dwoch panow przede mna..zaden nie przepuścil ale już sie przyzwyczaiłam..nigdy nie zostalam przepuszczona oprocz rossmana gdzie mnie zawolali i raz w aptece. Raz to nawet ja przepuscilam 😂bo laska z jedna rzecza..
A ja mam pytanie. Jak nasze malenstwa skończą miesiac..np to mozna pojechac z nim gdzies na basen..wiadomo nie zeby sie pokapalo ale np pojechac po 16.. Usciasc w cieniu..plus namiocik..zeby mama chociaz nogi zamoczyla ? Posiedziec 2h i do domu..czy nie bardzo??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od 4 miesiąca chcemy już z nią na normalny basen chodzić, na zajęcia dla niemowlaków ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Tez chce z nim na basen.. Tylko co innego cisza ..spokoj wlasny ogorod i basen a co innego pewnie tlum ludu ale moze sie uda. Zobaczymy. Tak myslalam po miesiącu bo tez nie wiem jak po cc bedzie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Niby tak, ale największy tłum będzie pewnie do 16, 17 na takich basen. Wieczorem po tej 17 powinno być już mniej tłocznie ☺ A jak malutki będzie spał w wózku to mu wsio rybka czy będzie spał w parku czy na basenie. Tak myślę ☺
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Vanesska to nie jest zle chociaz powinno byc wszystko na nfz wrr
Vela niby tak..ja myslalam podjechac..przenieść w nosidelku i polozyc na trawce pod namiotem ale to chyba obojetnie.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Znowu mi się maly tak wypial... Dwa razy wyzej niż na wczorajszym filmiku..az maz podskoczyl a ja myslalam..ze rozerwie mi brzuch i ta czesc ciala wyjdzie na zewnątrz... Masakra!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Tak wygląda póki co moj terminarz na czerwiec
![]() W lipcu już mamy zapisane 2 usg.
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Dzis mialam wizyte ostatnia. Wszystko ok. Przeplywy prawidlowe, ja zamknieta, szyjka dluga twarda. Lekarz stwierdził ze nic nie powinno dziac sie sam o i ze spokojnie doczekam swojego terminu ciecia. Wyglada na to ze Mlodemu najlepiej w brzuchu.
Córka ostrzyzona. Olany na dzis odhaczone. Posprzatam jeszcze troche mieszkanie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Ja na basen bede chodzic na pewno bo jak powiem starszej Corci ze w tym roku basenu nie bedzie? Tylko przyjemnosc średnia. Ja w pologu i z maluchem w cieniu czy na rekach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Vanesska oj wspolczuje..to sie nachodzicie z malutkim po lekarzach
![]() Sarenka to dobrze. Tez mam zamiar..w cieniu raz maz raz ja..ale tylko jakies niedziele bo tak budowa..ale dobre i to ze chociaz nam sie uda pojechac.. Najpierw jakis ranny spacer a poznien basen po 16.. Dla relaksu..zeby w domu nie siedzieć a takiemu maluchowi mozna stopkami po wodzie chociaż pojeździć? ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
W ogole wczesniaki powinny miec pierwszeństwo i to na nfz. Kurde no bez jaj zeby ludzie musieli placic za wizyty 😤
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem tego zdania...no ale..Polska.
W ogole jakie ja mam ambitne plany..tu spacer..tu basen 😂 a potem pitu pitu w domu bede siedziec z tym malym lobuzem 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Byłam wczoraj u znajomych wieczorem. Myślałam że jakieś małe spotkanie w tu impreza normalnie. Dlugo nie siedzieliśmy bo mąż dzisiaj na rano do pracy wstawal. Jedzonko było pyszne. M.in. taki chleb zapiekany w kratkę z serem i mięsko em. I pyszny sos czosnkowy. Ale mam kaca po tym jedzeniu. Serio... W ogóle sytuacja nie ciekawa. Byliśmy u znajomego męża z pracy i jego dziewczyny. Ja ją 3 raz na oczy widziałam ale lubimy się. Dziewczyna w 11tc. I w pewnym momencie na papierosa wychodzi... okazuje się że popala po 1-2 papierosie... koleżance to bym coś powiedziała. A tak tylko poprosiłam żeby drzwi na balkon przymkneli bo ja w ciąży nie pale... Maz powiedział że pogada z kolegą jak będą sam na sam bo ma taką potrzebę. Naprawdę aż mi się dziwnie zrobiło... Chyba nie pisałam o wczorajszej wizycie w bielizniarskim. Byłam przez przypadek. To tak jakby ktoś chciał alles mama zamawiać on line- rozmairowka jest inna niż standardowa. Ja miałam miskę o 3 rozmiary większą... A jeszcze większa powinna być ale nie było. Ale pani ma do mnie zadzwonić jeśli będą. Bez przymusu kupienia i ma mi dać znać ile kosztuje przerobienie zwykłego. Wczoraj robiłam przegląd czy mam wszystkie badania do szpitala bo we wtorek kwalifikacja. I okazało się że nie mam hcv... patrze na listę i widzę że mam wykreślone i sobie przypomniałam że moja dr powiedziała że tylko w grupach ryzyka. Ale czytałam że to badanie obowiązkowe. Więc się trochę zestresowalam że nie robiłam. Spróbuję dzisiaj podejść. Mam w karcie przebiegu ciąży na 10tc ale mam nadzieję że zrobią bez problemu jak wtedy nie zrobiłam... to już komplet będę miała. Głupio byłoby taka opinie przychodni wyrabiać że nie robią. Dzisiaj się dzień poza domkiem szykuje. Ciekawe czy coś się tu będzie działo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- A i na basen też chcemy chodzić ale to od 3 - 4 miesiąca się poleca jak już dziecko lepiej skoordynowane i główkę trzyma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.