Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-22, 09:15   #211
baby2
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

o właśnie mi przypomiałyscie że gbs robiłam, sprawdziłam wynik na stronie - nie wychodowano
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:16   #212
cashmere
Zakorzenienie

Dzięki za kciuki!
MININI, TAEDIO kciuki za Wasze wizyty!

Wiecie czy do badania EKG muszę mieć gola klatę czy można zostać w staniku?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:18   #213
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Idę do domu. Rozwarcie nadal 4cm. Mam się zrelaksować w zaciszu domowym, wziąć męża w obroty i w poniedziałek mam przyjechać już z pełnym rozwarciem... Także chyba nie rozdziewicze naszego wątku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale się tu rzeczy dzieją. Męża w obroty bierz szybciutko podobno męskie nasienie to najlepsze oxy 😅

Kciuki za wszystkie wizyty ✊

Wozek piękny 😍

Ja przywiozłam teściowa z badań i leżę z kawka bo zasypiam i padam z nóg 😕

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:24   #214
Mała!
Zakorzenienie

Carolles
Fajowy

Minini
teraz może wychodzi, z czego się cieszę okropnie ale jesteś jedną z nielicznych osób

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:28   #215
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale pedzicie jak tak dalej pówdzie to w tym wątku dalej nic się nie urodzi
Niulka bierz męża w obroty może jeszcze w weekend urodzisz

Ja dziś biorę się za sprzątanie góry, nie chcę mi się i nie wiem na ile starczy mi sił ale muszę. Miała mi sprzątać ta dziewczyna co mi okna myła ale jakaś niepowazna laska od soboty przekłada wizytę , codziennie rano dostaje SMS ze coś jej tam wypadło i będzie jutro. Dziś napisała że źle się poczuła i była w szpitalu wogóle to nie ona napisała tylko niby jej siostra. Już jej nie wierzę , napisałam że rezygnuję, to mi teraz wypisuje że ona prosi,że jej zależy bo musi rachunek zapłacić , ze jutro bedzie napewno itp. normalnie jestem juz wkurzona tymi smsami. Ja rozumiem raz, no dobra dwa mogło coś wypaść ale nie 5 razy z rzędu. Mój mąż się śmieje , teraz wiesz jak fajnie się ludzi zatrudnia, on też ma stale problem z pracownikami.

Sama ogarne i będzie z głowy, najwyżej na porodówkę od razu pojadę
nie męcz sie sama! znajdz inną pania do umycia tego. no chyba ze chcesz juz urodzic

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Miałam Tp z Alexem na 28.08

Mój synuś jest podobny w 100% do mnie . Wszyscy mówią , ze to mój brat bliźniak w postaci syna kilkadziesiąt lat później Lol .
Moja mama jak zobaczyła małego to powiedział "Boże to moja mała córusia jak ja urodziłam"
Ja mam ciemniejsze włosy teraz ale jako dziecko byłam bielka z lekkim rudym i tak samo mój syn jest blondyn .

W każdej ciąży mam jakieś włosowe anomalie. W Alexem mi włosy ściemniały do ciemnego blondu, a teraz mi włosy się kręcą

---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ----------

Lecę spać bo u mnie 3 a muszę o 9 wstać bo mam wizytę na 10:45
Potem musimy na zakupy bo te echo mnie dobija w tel lodowce.
A potem robimy przemeblowanie w pokoju naszym bo jednak nie może stać tak łóżeczko pod oknem ponieważ z boku jest klima i za bardzo będzie mi wiać na maluszka , a bez klimy się udusimy.

powodzenia na wizycie

Cytat:
Moj Misiek to kopia tatusia, w życiu by się nie wyparł. Nawet z zachowania , np, lody tylko czekoladowe jak tatuś, jak coś robi to wystawia język z buzi i merda nim we wszystkie strony dokĺadnie jak mój mąż, czasem mi przykro jak rodzinka czy znajomi mówią że nic że mnie nie ma ale mam nadeje że córcia odziedziczy coś po mamusi
to tak jak u nas. syn po urodzeniu był podobny do mojego brata (!!) haha ale po pół roku sie to zmieniło i teraz cały mąż. wysoki szczuply, profil taki sam, ruchy te same, nawet rozbierają sie w tej sam sposób w sensie np.koszulki rozbiera trzymając za kołnierzyk. ja zdejmuje trzymając za dół koszulki i predzej mnie by nasladowal bo jego rzadziej widzi heh

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Przyszły mi nogami męża z paczkomatu pieluchy eko: Muumi i Everdry. Muszę przyznać, że dobrze się prezentują: miękkie, fajnie zrobione, nie powinny nic przepuszczać i nie śmierdzą. Bałam się, że może będą jakieś sztywnawe, nieprzyjemne w dotyku. Muumi z Muminkiem mają wzór
Pierwszy raz kupiłam eko pieluchy, stwierdziłam że skoro i tak po szpitalu chcę przejść jak najszybciej na wielorazówki, to do szpitala wezmę te, może Łucja nie nabawi się odparzeń, jak Lila od pampersów, bo pamiętam że był z tym problem
Dorzucili w gratisie akurat chusteczki nasączone czystą wodą water wipes, nad którymi i tak zastanawiałam się czy nie wypróbować Teraz widzę, że oprócz wody mają odrobinę ekstraktu z pestek grejpfruta (0.1%) ciekawe czy nie będzie uczulał delikatnej skórki noworodka, ale taka mała ilość to może nie.
No i dodatek antybakteryjny do prania przyszedł, mogę dzisiaj w końcu wyciągnąć i uprać wszystkie wielorazówki
alemze.pierwszy raz tez pierzesz wielorazowki juz z tym dodatkiem.antybakteryjnym ? myslalam ze to uzywasz dopiero jak juz pieluszki są zabrudzone siuskami..?

a jakie to te eko? daj linka
ja kupilam te eko z rossmana.
tam tez są z huggies chusteczki nawilzane samą wodą, cos tam jest 0,1% jakis dodatek ale nie doczytalam co to.

Cytat:
Dzisiaj? Kciuki!
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Minini za wizytę ✊✊
Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Minini
Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Mini, kciukasy!

Ja postanowiłam, że dzisiaj robię NIC zobaczymy co z tego wyjdzie.
dziekuje wam za kciuki

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny! Wozek jest mega zgrabny i lekki a na tym.mi zalezalo �� Troche sie nakrecilam ma ten Easy Go Optimo który ma Mała ale dziewczyna od ktorej miałam odkupić nie odzywa sie trzeci tydzień a ja już nie mam czasu czekac. Bardzo mnie wkurzyla.

Darietta rodzice nigdy niczego mie potrzebuja �� kup im coś od serca będą marudzic ze wydajesz kasę ale z drugiej strony bedzie im mega milo zobaczysz!

Kciuki za wizyty dzisiejsze! Sam, Taedio, Minini �� kogo pominelam? �� ja tez wizytuje dzis o 18 ��

powodzenia na wizycie mamy o tej samej godzinie prawie

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki!

rozbierasz tez stanik. jedna z tych przyssawek idzie z lewej strony pod cyckiem, w sumie prawie na jego dolnej czesci..
dziekuje za kciuki

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Carolles
Fajowy

Minini
teraz może wychodzi, z czego się cieszę okropnie ale jesteś jedną z nielicznych osób

nieliczną, ale obiektywną bo was nie znam na codzień
_________________________ __

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2017-06-22 o 09:30
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:30   #216
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Mini, kciukasy!

Ja postanowiłam, że dzisiaj robię NIC zobaczymy co z tego wyjdzie.
Trzymam kciuki za powodzenie Twojego planu
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:34   #217
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Dzieki dziewczyny! Wozek jest mega zgrabny i lekki a na tym.mi zalezalo 😊 Troche sie nakrecilam ma ten Easy Go Optimo który ma Mała ale dziewczyna od ktorej miałam odkupić nie odzywa sie trzeci tydzień a ja już nie mam czasu czekac. Bardzo mnie wkurzyla.

Darietta rodzice nigdy niczego mie potrzebuja 😊 kup im coś od serca będą marudzic ze wydajesz kasę ale z drugiej strony bedzie im mega milo zobaczysz!

Kciuki za wizyty dzisiejsze! Sam, Taedio, Minini 😊 kogo pominelam? 😞 ja tez wizytuje dzis o 18 😁

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki!

goła klata

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:41   #218
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Minini dzięki i tez trzymam kciuki

GBS ujemny

Dzięki za wszystkie kciuki

Czaicie, że tego faceta od tapety dalej nie ma?!?!?!?! miał byc o 10!

Stary 2017-06-22, 09:42   #219
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
A mialam Wam pokazać wózek 😊 Jak na używany to jest w ładnym stanie.

Morelle mozesz mnie dopisac do listy : Joie Chrome DLX

Załącznik 7118641

Załącznik 7118646

Obrocily sie zdjecia sorki 😛

A nieee sa ok 😂
Hej

Zrobię do 2h porzadek 1 poście. Miałam ciężką noc. Mała się strasznie rozpychala. Zasnęłam o 6. Ledwo zyje.

Sam współczuję Ci

Powodzenia dziś na wszystkich wizytach!

Nulka trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

GBS ujemny

A teściowa jest?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:42   #220
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Spałam na lewej stronie i tak mnie boli nadgarstek i nie mogę ruszać
Biedna Emilia jak nie zgaga to co innego.Nocki masz z głowy widzę

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Samantha ja czasami mojego tez mam ochote rozszczelać. Ostatnio w weekend mówię mu że rodzice jadą w lipcu na urlop a wtedy mam termin porodu. A on do mnie ze rodzice nie powinni teraz wyjezdzac i mnie zostawiac. Zagotowalo sie we mnie i powiedzialam ze to nasze dziecko a nie ich. 4 miesiące się mną zajmują jeżdżą na badania dają jeść. To co z urlopu tez maja rezygnowac. Na to on że to co mam sie zwolnic.
Hmm z racji mojego stanu nie chce sie kłócić ale po porodzie albo w trakcie jak przy mnie bedzie to mu wygarne. On niestety z domu wyniosl to ze nikt sie u niego nikim nie zajmowal i nie jest tego nauczony takie jest moje zdanie.

Do tego u niego wnerwiające jest to że wszystko mówi innym. Taka klepi dupa. Opierdzielam go i tlumacze że ja z nim ślub wzięłam a nie z innymi i nie wszystko wszyscy musza wiedziec.
Ahh tak sobie od rana po narzekałam.
Wiesz jak to jest do dobrego szybko się przyzwyczaić i nie docenia się tak bo przecież tak mam być...faceci mają różne odpały i wielu rzeczy nie pojmują ,niestety.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dzień dobry na początku 38tc, ciąża donoszona

Cytat:
Heloł można jechać na porodówkę!

Ja się witam w 36tc

Cashmere, Taedio, kciuki za wizyty

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ah a mi sutki nie stercza ale są wielkie i czarne. Ponadto na jednej brodawce zrobił nianię jakby pieprzyk, znamię wypukłe a na nim czarna kropka. Muszę zwrócić gin na to uwagę bo nie miałam tego przed ciążą. Trochę się martwię bo miałam gruczolakowłókniaka w tej piersi usuwanego:/

w ciąży tak się zmieniają piersi i piegmentacja ,że wszystko możliwe ale ja bym się nie martwiła ,nast.razem zapytaj gina.
Cytat:
Idę do domu. Rozwarcie nadal 4cm. Mam się zrelaksować w zaciszu domowym, wziąć męża w obroty i w poniedziałek mam przyjechać już z pełnym rozwarciem... Także chyba nie rozdziewicze naszego wątku.

ale jaja podejrzewam ,że wrócisz za parę godzin do szpitala heheh

Cytat:
Samantha
Jak bym.o sobie czytała z tymi pachwinami, ja nie wiem czemu tak je rwie przy skurczu :/ zgroza u.mnie trwaja te skurcze.ponad minutę wuec stoję jak wryta! ,a na kibelku też przysypiam

Sill
Oj ja też jestem ciekawa drugiego maluszka liczę ze to.bedzie cała mama z mnóstwem włosów

Vadi
Brawa za 38t.

Szczoteczke do włosków biore, bo ulizuja te dzieci oliwka tam :/ bede go czesac

Wy też macie twardnienia w nocy przy każdym wstaniu? Ja zawsze mam.skurcz, nawet.jak się przekręcam...

ja mam w nocy największe i najgorsze skurcze ogólnie.

Cytat:
A mialam Wam pokazać wózek 😊 Jak na używany to jest w ładnym stanie.

Morelle mozesz mnie dopisac do listy : Joie Chrome DLX

Załącznik 7118641

Załącznik 7118646

Obrocily sie zdjecia sorki 😛

A nieee sa ok 😂
super!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Tez myslalam o weekendzie w spa i zaprosić ich na obiad do restauracji. Ale znajac mojego tate to go to nie kreci jakies masaże itp mame szybciej bym nakreciła. A tak w ogóle to na pewno usłyszę po co to kupiłaś i wydałaś pieniądze my nic nie chcemy. Tata jest z zawodu kierowcą i alko rzadko pije jak piwko wypije to nawet nie jest jedno w tygodniu. No chyba że jest nad morzem tam sobie pozowli bo taki klimat. Moim rodzicom ciężko jest cos kupić bo oni nigdy nic nie potrzebują. Będzie ciężko.
A może im coś na ten wyjazd na urlop potrzeba? albo może znajdź tam jakąś dobrą restauracje przez neta i im zabookuj kolacje i daj im zaproszenie przed wyjazdem z adresem itp?

Nie mogę cytować Samanthy już któryś raz z rzędu
Sam mój też ma fazy ,teraz trochę się ogarnął bo widzi ,że brzuch mam większy niż udzwignąć mogę ale wcześniej to wszystko ja zakupy, sprzątanie ,gotowanie , nie zapomne tego remontu korytarza zbierał się jak rak do ruchania a jak rozgrzebał to chyba 2 tygodnie ściany malował myślałam ,że go zabiję i pretensje...
A co do mojej szwagierki to ja ją traktuje jak 17latke mimo ,że jestesmy w tym samym wieku wyobraźcie sobie ,że ona do 25 lat siedziała w domu na utrzymaniu rodziców bo nie chciało jej się pracy znaleźć spała do 14.00 po nocnych wojażach z dresami , a młody biegał z pieluchą zaszczaną i czekał aż się obudzi bo tesćiowie w pracy.Ja kiedyś powiedziałam tżtowi jak przyjechaliśmy i to zobaczyłam ,że albo mnie stąd zabierze albo zaraz ją obudzę i jej w☠☠☠☠☠☠☠ spuszczę.2 lata temu matka już nie wytrzymywała no i finansowo problem i zaczęła jej szukać pracy wymyśliła jej staż po znajomości w szpitalu na recepcji ale najlpsze jest to,że jeżdziła do pośredniaka załatwiać za nią wszystko ja w to nie mogłam uwierzyć ta śpi a stara lata i załatwia ,żeby dupę ruszyła z domu no i teściowa wyłaziła i wyprosiła ten staż... oczywiście nie obyło się bez cyrków bo kilka razy po imprezie nie mogli jej dobudzić do roboty i wydzwaniali ze szpitala do matki siara jak sto pięćdziesiąt...matka latała żeby jej ten staż przedłużali nawet za pól darmo żeby chociaż z domu wychodziła i jakies obowiązki miała no i w końcu znaleźli jakiś etat wyproszony na siłę za parę groszy ,ale jaka ważna teraz chodzi wszystko wie mądrzejsza od lekarzy itp taka Pani z rejestracji się zrobiła ,że ho ho no i jak przyjeżdzamy to taka miłość do synusia ojoj aż mi się śmiać chce i mam ochotę jej dosrać ,że jej starzy dziecko wykarmili i wychowali przez tyle lat a teraz jak on juz samodzielny to matka Polka się zrobiła

nie mogę nawet o tym pisać bo się irytuje ...
ja mam skurcze non stop praktycznie ciekawe czy akcja się rozwinie tż obstawia weekend.A ja już nadzieje tracę i nastawiam się na wywoływanie.
Najlepszy jest mój chrześniak 4 letni wczoraj już taki zirytyowany do mnie mówi "kiedy Ty w końcu urodzisz to dziecko?, ciągle jeździsz do tego szpitala i nic "myślałyśmy ,że podłogę zjemy ze śmiechu z bratową
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:43   #221
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki za wizyty dzisiejsze! Sam, Taedio, Minini 😊 kogo pominelam? 😞 ja tez wizytuje dzis o 18 😁
Kciuki dla Ciebie!

Cytat:
o właśnie mi przypomiałyscie że gbs robiłam, sprawdziłam wynik na stronie - nie wychodowano
Super
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:44   #222
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Nam położna mówiła żeby nawet łyse czesać codziennie
Ale do szpitala też raczej nie biorę...

Strasznie jestem ciekawa jak druga córa będzie wyglądała, czy też urodzi się z taką czarną czupryną jak starsza i czy w ogóle będzie podobna do starszej siostry...

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Brawo!
Mam dokładnie tak samo! Ciekawe czy będą podobne. Chciałabym, żeby byly
Cytat:

Niewiarygodne! Powodzenia, niech się wreszcie dzieje!
Cytat:
Samantha
Jak bym.o sobie czytała z tymi pachwinami, ja nie wiem czemu tak je rwie przy skurczu :/ zgroza u.mnie trwaja te skurcze.ponad minutę wuec stoję jak wryta! ,a na kibelku też przysypiam

Sill
Oj ja też jestem ciekawa drugiego maluszka liczę ze to.bedzie cała mama z mnóstwem włosów

Vadi
Brawa za 38t.

Wy też macie twardnienia w nocy przy każdym wstaniu? Ja zawsze mam.skurcz, nawet.jak się przekręcam...

U mnie też w dzień z brzuchem ok a w nocy przy każdym ruchu twardnieje.

Dopiero wstałam. W nocy śpię tragicznie a w dzien : poezja!
Stary 2017-06-22, 09:47   #223
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

GBS ujemny

super! ja będę miała wynik w poniedzałek, A faceta bym zabiła!!
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Hej

Zrobię do 2h porzadek 1 poście. Miałam ciężką noc. Mała się strasznie rozpychala. Zasnęłam o 6. Ledwo zyje.

Sam współczuję Ci

Nulka trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A teściowa jest?
My obie mamy przeboje w nocy

Dzwoniłam do hurtowni i mój wózek ma być na początku lipca. Mam nadzieję, że do porodu się doczekam. I przede wszystkim nie zacznie się zbyt wcześnie. Zaciskam nogi

Stary 2017-06-22, 09:51   #224
morelle_
Zakorzenienie

Emilia

Ide zjeść śniadanie. Potem posprzątam na wątku.
Stary 2017-06-22, 09:53   #225
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
alemze.pierwszy raz tez pierzesz wielorazowki juz z tym dodatkiem.antybakteryjnym ? myslalam ze to uzywasz dopiero jak juz pieluszki są zabrudzone siuskami..?

a jakie to te eko? daj linka
ja kupilam te eko z rossmana.
tam tez są z huggies chusteczki nawilzane samą wodą, cos tam jest 0,1% jakis dodatek ale nie doczytalam co to.
Za 1 razem nie trzeba, ale moje pieluchy i wkłady długo leżały od ostatniego prania, poza tym jednak to nie nówki tylko starsza córa ich używała, więc wolę z dodatkiem antybakteryjnym od razu

Pieluchy:
http://www.ekomaluch.pl/muumi-baby-p...newborn-25-szt

http://www.ekomaluch.pl/everdry-piel...newborn-40-szt

I chusteczki: http://www.ekomaluch.pl/waterwipes-c...ta-woda-60-szt

Ooo ciekawe, spojrzę na tę chusteczki huggies, dzięki Hahaha w sumie tak się przyzwyczaiłam, że za czasów gdy moja córa była mała, produkty eko trzeba było zamawiać głównie przez net, że zapominam że teraz często tego typu rzeczy można już np. w ross spotkać
Stary 2017-06-22, 09:54   #226
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dziewczyny kciuki za wszystkie kolejne wizyty !
Darietta, taedio brawo za wynik gbs

Morelle współczuję nocki
Ja ogólnie zazdroszczę wszystkim które teraz dobrze śpią w nocy, bo ja się budzę przez to drętwienie rąk, skurcze łydek, ból.krocza, sikaniea za chwilę bąbelek przyjdzie na świat i też już nie zaznam przespanej nocki

Stary 2017-06-22, 09:55   #227
emilia0508
królikoholiczka

Ja tylko śpię dobrze w dzień

Stary 2017-06-22, 09:56   #228
pestycyda
Zakorzenienie

Baby, taedio, 👍za wynik

Kciuki za wizytujące

Cashmere, mi nigdy nie kazali ściągać stanika.

Taedio, pała dla gościa!

Morelle, biedna;* odpoczywaj

Chilli, włos się na głowie jeży. Nie kumam jak tak można. Pasożytować na wszystkich dookoła. No i już wiem skąd się biorą te skwaszone baby z rejestracji:p

Gdzie ten kurier! Chciałam na zakupy skoczyć ale znając życie to jak wyjdę to on zadzwoni a ja będę lecieć jak że sraczka do domu. Nastawiłam się dziś na ten wózek i mam go mieć! Rrrrr

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 09:56   #229
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Morelle współczuję nocki
Ja ogólnie zazdroszczę wszystkim które teraz dobrze śpią w nocy, bo ja się budzę przez to drętwienie rąk, skurcze łydek, ból.krocza, sikaniea za chwilę bąbelek przyjdzie na świat i też już nie zaznam przespanej nocki

Przynajmniej sama będziesz dysponować swoim pęcherzem!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-22, 09:57   #230
minini
Zadomowienie

Cytat:

GBS ujemny

chyba jednak bede musiala przyjechac do tej tapety

Cytat:
Hej

Sam współczuję Ci

Nulka trzymam kciuki!

A teściowa jest?
to odpoczywaj dziś! i koniecznie drzemka w dzień

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Biedna Emilia jak nie zgaga to co innego.Nocki masz z głowy widzę

Wiesz jak to jest do dobrego szybko się przyzwyczaić i nie docenia się tak bo przecież tak mam być...faceci mają różne odpały i wielu rzeczy nie pojmują ,niestety.

w ciąży tak się zmieniają piersi i piegmentacja ,że wszystko możliwe ale ja bym się nie martwiła ,nast.razem zapytaj gina.
ale jaja podejrzewam ,że wrócisz za parę godzin do szpitala heheh

ja mam w nocy największe i najgorsze skurcze ogólnie.

super!

A może im coś na ten wyjazd na urlop potrzeba? albo może znajdź tam jakąś dobrą restauracje przez neta i im zabookuj kolacje i daj im zaproszenie przed wyjazdem z adresem itp?

Sam mój też ma fazy ,teraz trochę się ogarnął bo widzi ,że brzuch mam większy niż udzwignąć mogę ale wcześniej to wszystko ja zakupy, sprzątanie ,gotowanie , nie zapomne tego remontu korytarza zbierał się jak rak do ruchania a jak rozgrzebał to chyba 2 tygodnie ściany malował myślałam ,że go zabiję i pretensje...
A co do mojej szwagierki to ja ją traktuje jak 17latke mimo ,że jestesmy w tym samym wieku wyobraźcie sobie ,że ona do 25 lat siedziała w domu na utrzymaniu rodziców bo nie chciało jej się pracy znaleźć spała do 14.00 po nocnych wojażach z dresami , a młody biegał z pieluchą zaszczaną i czekał aż się obudzi bo tesćiowie w pracy.Ja kiedyś powiedziałam tżtowi jak przyjechaliśmy i to zobaczyłam ,że albo mnie stąd zabierze albo zaraz ją obudzę i jej w☠☠☠☠☠☠☠ spuszczę.2 lata temu matka już nie wytrzymywała no i finansowo problem i zaczęła jej szukać pracy wymyśliła jej staż po znajomości w szpitalu na recepcji ale najlpsze jest to,że jeżdziła do pośredniaka załatwiać za nią wszystko ja w to nie mogłam uwierzyć ta śpi a stara lata i załatwia ,żeby dupę ruszyła z domu no i teściowa wyłaziła i wyprosiła ten staż... oczywiście nie obyło się bez cyrków bo kilka razy po imprezie nie mogli jej dobudzić do roboty i wydzwaniali ze szpitala do matki siara jak sto pięćdziesiąt...matka latała żeby jej ten staż przedłużali nawet za pól darmo żeby chociaż z domu wychodziła i jakies obowiązki miała no i w końcu znaleźli jakiś etat wyproszony na siłę za parę groszy ,ale jaka ważna teraz chodzi wszystko wie mądrzejsza od lekarzy itp taka Pani z rejestracji się zrobiła ,że ho ho no i jak przyjeżdzamy to taka miłość do synusia ojoj aż mi się śmiać chce i mam ochotę jej dosrać ,że jej starzy dziecko wykarmili i wychowali przez tyle lat a teraz jak on juz samodzielny to matka Polka się zrobiła

ja mam skurcze non stop praktycznie ciekawe czy akcja się rozwinie tż obstawia weekend.A ja już nadzieje tracę i nastawiam się na wywoływanie.
Najlepszy jest mój chrześniak 4 letni wczoraj już taki zirytyowany do mnie mówi "kiedy Ty w końcu urodzisz to dziecko?, ciągle jeździsz do tego szpitala i nic "myślałyśmy ,że podłogę zjemy ze śmiechu z bratową
fajnego masz chrzesniaka

a siostra tz... porazka. czasem lepiej żeby rodzice w takich sytuacjach nie pomagali swoim dzieciom, albo pomagali w ograniczony sposob. widac ona tego nie doceniła i wykorzystuje na maksa ich dobroc. na ich miejscu pozbylabym sie jej z domu i wynajeła jakies male mieszkanie niech zacznie brac odpowiedzialnosc za siebie i dziecko a nie jak posożyt jakis siedzi rodzicom na glowie i nawet do pracy jej sie nie chce tylka ruszyc!

a Ty jedź z tymi skurczami na ktg. przy kazdym skurczu dziecko dostaje mniej tlenu to moze przy takich czestych skurczach zle sie skonczyc. oddychaj brzuchem jak uczą podczas porodu zeby robic. i zebys jak najszybciej urodzila
Stary 2017-06-22, 09:59   #231
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
GBS ujemny

Brawo za gbs
Co za typ

Cytat:
Hej

Współczuję

Chilli ale Ci się szwagierka trafiła
Tekst chrześniaka wymiata

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-06-22 o 10:00
Stary 2017-06-22, 10:02   #232
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie biorę szczotki do szpitala, w założeniu to tylko 3 dni a im mniej rzeczy z zarazkami i do wypatrzenia tym lepiej

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Aaaa i ja dzis wizytuje! Tylko nie pamietam o której

Kciuki za wizyte

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 10:07   #233
minini
Zadomowienie

Cytat:
Za 1 razem nie trzeba, ale moje pieluchy i wkłady długo leżały od ostatniego prania, poza tym jednak to nie nówki tylko starsza córa ich używała, więc wolę z dodatkiem antybakteryjnym od razu

Pieluchy:
http://www.ekomaluch.pl/muumi-baby-p...newborn-25-szt

http://www.ekomaluch.pl/everdry-piel...newborn-40-szt

I chusteczki: http://www.ekomaluch.pl/waterwipes-c...ta-woda-60-szt

Ooo ciekawe, spojrzę na tę chusteczki huggies, dzięki Hahaha w sumie tak się przyzwyczaiłam, że za czasów gdy moja córa była mała, produkty eko trzeba było zamawiać głównie przez net, że zapominam że teraz często tego typu rzeczy można już np. w ross spotkać
no chusteczki połowe tansze te z rossa pieluszki eko jak byly w promo to ponizej 20zl za 30szt chyba byla cena. przetestuje w szpitalu, potem zaczne uzywac wielo. ale jeszcze nie pralam ich. w sumie zapomnialam o ich istnieniu siedzą w szafie w koszyczku

Cytat:
Przynajmniej sama będziesz dysponować swoim pęcherzem!
ooo tak. co za komfort

Cytat:
Baby, taedio, 👍za wynik

Kciuki za wizytujące

Cashmere, mi nigdy nie kazali ściągać stanika.

Taedio, pała dla gościa!

Morelle, biedna;* odpoczywaj

Chilli, włos się na głowie jeży. Nie kumam jak tak można. Pasożytować na wszystkich dookoła. No i już wiem skąd się biorą te skwaszone baby z rejestracji:p

Gdzie ten kurier! Chciałam na zakupy skoczyć ale znając życie to jak wyjdę to on zadzwoni a ja będę lecieć jak że sraczka do domu. Nastawiłam się dziś na ten wózek i mam go mieć! Rrrrr

jak nie dostalas sms to moze kurier jutro przyjedzie dopiero?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-22, 10:11   #234
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
A teściowa jest?
Niet Dzwoniłam do niej, że tego faceta nie ma (bo to jej znajomy, ja nie mam do niego numeru) i czy może zadzwonić się zapytać o co cho. Facet nie odbiera
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość

Brak mi słów do tej laski

Chrześniak świetny

Cytat:
super! ja będę miała wynik w poniedzałek, A faceta bym zabiła!!

Dzwoniłam do hurtowni i mój wózek ma być na początku lipca. Mam nadzieję, że do porodu się doczekam. I przede wszystkim nie zacznie się zbyt wcześnie. Zaciskam nogi

A daj spokój, krew już mi się gotuje

Zaciskaj nogi! Oby wózek był pierwszy!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Morelle współczuję nocki

Ja śpię średnio. Nie mogę się doczekać aż będę mogła spać na brzuchu

Cytat:
Baby, taedio, 👍za wynik

Kciuki za wizytujące

Taedio, pała dla gościa!

Tż ma gdzieś swój kij hokejowy, chyba zaraz go poszukam
Ja też chciałam wyjść i

Cytat:
chyba jednak bede musiala przyjechac do tej tapety
Wsiadaj w samochód

Cytat:
Brawo za gbs
Co za typ

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyte

Stary 2017-06-22, 10:13   #235
vadi
*sportaddict*

Przyszły prześcieradła, które Wam się tak podobały, fajne są i miękkie w dotyku, właśnie je piorę, mam nadzieję, że po praniu też będzie super

BTW w Lidlu hipoalergiczne kapsułki do prania dla niemowląt Jelp są od około 17 pln
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 10:14   #236
minini
Zadomowienie

Cytat:
Niet Dzwoniłam do niej, że tego faceta nie ma (bo to jej znajomy, ja nie mam do niego numeru) i czy może zadzwonić się zapytać o co cho. Facet nie odbiera

Brak mi słów do tej laski

Chrześniak świetny

A daj spokój, krew już mi się gotuje

Zaciskaj nogi! Oby wózek był pierwszy!

Ja śpię średnio. Nie mogę się doczekać aż będę mogła spać na brzuchu

Tż ma gdzieś swój kij hokejowy, chyba zaraz go poszukam
Ja też chciałam wyjść i

Wsiadaj w samochód

to pakuje sie!
a co masz na obiad dzis?
Stary 2017-06-22, 10:22   #237
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie miałam pisać że MySweet juz powróciła do nas 😊 za to KlaudiaKala, elaweronika,orangemisia,l acomme nie ma ich dluzszy czas

Łoooo zjadlabym wszystko na raz! 😛
weź bo urodzę ze śmiechu! Aż się poplakałam 😂

Jestem. Nie wyrzucajcie mnie Przepraszam,że się nie odzywam, ale bardzo ciężko mi się do was wbić. Pędzicie jak szalone Więc jedynie was podczytuje i jakimś cudem jestem na bieżąco

U mnie bez większych sensacji. Ciąże przechodzę zadziwiająco spokojnie i w miarę bezboleśnie. Dziś 36t5d i dopiero wczoraj miałam pierwsze bolesne skurcze przepowiadające. Dziś o godz.17.30 mam wizytę i zobaczę co tam się dzieje i ile mój klusek już waży.

Współczuje przebojów z partnerami. Mój też często działa mi na nerwy. Miałam nadzieje,że w ciąży będzie mi bardziej pomagał w obowiązkach domowych, ale nic się w tej kwestii nie zmieniło. Gdyby nie mama to nie wiem jak bym dała radę sama. Ostatnio była i umyła mi okna,powiesiła firanki,umyła płytki w łazience. Strasznie jestem jej wdzięczna bo ja niby dobrze się czuję,ale takich rzeczy to już nie umiem robić. Nawet dłuższe stanie w kuchni przy blacie gdy robię obiad sprawia,że brzuch mi się spina i kręgosłup boli.

Cytat:
Samantha

Sill

Vadi
Brawa za 38t.

Tak, ja też przy przekręcaniu się mam twardy brzuch. W ogóle mam wrażenie,że prawie całą noc jest twardy.

Cytat:
Ah a mi sutki nie stercza ale są wielkie i czarne. Ponadto na jednej brodawce zrobił nianię jakby pieprzyk, znamię wypukłe a na nim czarna kropka. Muszę zwrócić gin na to uwagę bo nie miałam tego przed ciążą. Trochę się martwię bo miałam gruczolakowłókniaka w tej piersi usuwanego:/

Mi sutki sterczą całą ciążę prawie,ale nie zauważyłam żeby znacząco się powiększyły. Brodawki oczywiście są dużo ciemniejsze,ale to raczej normalne. I też na biuście/brodawce wyskoczył mi tak jakby pieprzyk.

Kciuki za dzisiejsze wizyty

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-22, 10:23   #238
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
to pakuje sie!
a co masz na obiad dzis?
Kalafiorowa a że mam dużego kalafiora to z reszty kotlety
Stary 2017-06-22, 10:23   #239
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Kalafiorowa a że mam dużego kalafiora to z reszty kotlety
To ja też jadę!

Stary 2017-06-22, 10:28   #240
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
powodzenia na wizycie

trzymam kciuki!! ja na 17.50 mam wizyte, ciekawe ile waży ta żmijka co mi sie tam wije tak w brzuchu od rana?

ale za tacierzynski placi zus nie pracodawca! niech powie że potrzebuje wolne i juz! jesli go zwolnią to znajdzie inna prace - teraz tak jak dziewczyny piszą to rynek szuka pracownikow nie odwrotnie jak jeszcze kilka lat temu!
upieraj sie że ma byc przy was i koniec! żadna tesciowa, czy dalsze mieszkanie u twoich. teraz wasza trojka bedzie najwazniejsza!

no tak jak cos w dobrym stanie i w fajnej cenie to znika w pół dnia z olx..

super że sie wyspalaś! to najlepsze co ostatnio moze nas spotkac

koniecznie pokaż to gin.
oby to nic groznego

zawsze naturalnie rozpoczety poród lepiej i zdrowiej przebiega niz wymuszany na sztucznie. a w domu masz co robic powodzenia!!

też lubie pospać dłuzej, ale.teraz faktycznie po mniejszej ilosci snu jakos wstaje i funkcjonuje i nawet drzemki w dzien nie potrzebuje. przystosowujemy sie powoli do ilosci snu na jaki nam maluch pozwoli jak sie urodzi

no co Ty? ja tam widze w Twoim synku najpierw Ciebie! potem dopiero coś z męża.

oo super!!!! oby dobrze sie nim jezdziło!

kobieto jakich Ty jeszcze dolegliwosci nie mialas? biedna

u mnie dziś jakis chaos w domu. z rana facet od kuchni przyjechal potwierdzić uchwyty. potem kuzynka obok przyszla po srebro. potem mąż wrocil bo cos zapomnial. potem milion telefonów. a przed chwilą jacyś zbieracze złomu. a dopiero 10! i pośpij tu dłużej...
Kciuki

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Dzieki dziewczyny! Wozek jest mega zgrabny i lekki a na tym.mi zalezalo 😊 Troche sie nakrecilam ma ten Easy Go Optimo który ma Mała ale dziewczyna od ktorej miałam odkupić nie odzywa sie trzeci tydzień a ja już nie mam czasu czekac. Bardzo mnie wkurzyla.

Darietta rodzice nigdy niczego mie potrzebuja 😊 kup im coś od serca będą marudzic ze wydajesz kasę ale z drugiej strony bedzie im mega milo zobaczysz!

Tez kciuki za wizyte

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości