|
|
#211 |
|
xxyy
|
Dot.: Dieta Niełączenia - zaczynamy 22.V.06.
Magja.. co do tej cukini w ciescie.. zastanawiam sie czy ozna laczyc make i jajko?
a ja sie przyzwyczailam ze rano jem owoce codziennie jakis inny owoc sbie kupuje.. moze jutro sobie zrobie salatke owocowa
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
A jak to jest w koncu z platkami i mlekiem??? Mozna jesc razem?
|
#213 |
|
xxyy
|
mi sie wydaje ze platki sa weglowodanowe a mleko bialkowe wiece nie za bardzo
ale chyba mozna mleko z otrebami pszennymi.. koniec wizazowania ;0 zbieram sie na busa
|
#214 |
|
Przyczajenie
|
ja podobnie jak Agaimka tez wole zjeść węglowodanowe śniadanko, bo solidne śniadanie to u mnie podstawa.
dzisiaj do pracy zrobiłam sobie salatkę z makaronu razowego, pomidora,ogórka kiszonego, rzodkiewki, szczypioru i sera - wszystko,co mi wpadlo w ręce i teraz sie zastanawiam czy to był dobry pomysł z tym makaronem? czyżbym zgrzeszyła:-(? |
|
|
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
makaron (weglowodan) ser (białko) nie mozna w jednym posiłku łaczyc
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja i tak wolę wegle na snidanie, bo po nich jestem bardziej syta i nie mam napadu głodu |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Poprawcie mnie jeśli się mylę - filet z indyka podduszony z papryką mogę wchrzamać z sałatką warzywną z fetą? Bo taki obiad właśnie planuję, co by opróżnić lodówkę przed jutrzejszym wyjazdem.
|
|
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może małe zestwienie informacji o diecie niełączenia: Grupa pierwsza to produkty białkowe: mięso, drób, ryby, jaja, fasola, sery o zawartości tłuszczu poniżej 50 proc., mleko, jogurt, majonez. Do tej grupy zalicza się również owoce – ale bez bananów. - Grupa druga to produkty węglowodanowe: pieczywo, makarony, ziemniaki, ryż, kasze, banany. - Grupa trzecia to produkty neutralne: warzywa korzeniowe (np. marchew, buraki), liściaste (np. sałata, kapusta), sery o zawartości tłuszczu powyżej 50 proc., śmietana, twarogi, orzechy, tłuszcze (np. masło, oleje roślinne, oliwa z oliwek, margaryna), wędliny, miód, zioła. Ponieważ zgodnie z założeniami diety obok siebie nie mogą się znaleźć artykuły z grupy pierwszej i drugiej – masz do wyboru posiłki składające się z produktów z grupy pierwszej i trzeciej (np. ryba plus warzywa) oraz drugiej i trzeciej (np. kasza gryczana z masłem). Ważne wskazówki Oprócz właściwego zestawiania produktów, powinnaś przestrzegać też następujących zaleceń: - posiłki białkowe i węglowodanowe musi dzielić czterogodzinna przerwa; - pijesz tylko między posiłkami; - rezygnujesz z potraw smażonych i ostro przyprawionych; - owoce zawsze jesz na pusty żołądek albo między posiłkami. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
O tych platkach z mlekiem to wiedzialam. Tylko mialam nadzieje, ze sie myle...
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bym chciała, żeby tak można było. Albo jak nie to, to chociaż kanapeczki z ciemnego pieczywa z wędliną albo z serem... Ale nie Ale wiecie co, jak się kupi fetę (albo inny ser) o zawartości tłuszczu powyżej 50%, to można go spokojnie zjeść z jakąś szyneczką wieprzową A ten mniej tłusty z szyneczką drobiową. Bez chlebka, bo bez chlebka, ale przynajmniej tak można połączyć A tak w ogóle moje dzisiejsze menu: - jabłko - ciemna, ziarnista bułeczka z masełkiem, pomidorkiem i cebulką - filet z indyka duszony z papryką + sałatka warzywna z fetą - poprawka powyższego, bo ktoś to musi zjeść do jutra, a na TŻ nie mam co liczyć ![]() - sałatka z makaronu penne fit + szynka wieprzowa + ogórek małosolny + sama nie wiem co jeszcze może jakieś sugestie??A jutro będzie gorzej Na śniadanie zjem, jak dam w ogóle radę wmusić coś w siebie o 5 rano 2 jajka na twardo i ogórka. A potem będę u rodziców, więc będę musiała być mocno asertywna, żeby oprzeć się maminym przysmakom. A już w sobote to na pewno się nie oprę, bo czeka mnie urodzinowa imprezka kuzyna, w jakiejś restauracji. Także trzymajcie za mnie kciuki, żebym się za bardzo nie dała. Pewnie do normalnego niełączenia wrócę dopiero w poniedziałek, czyli jak wrócę do Krakowa.
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie, ze trzymamy kciuki!!! Dasz rade, wyjadaj z taleza to co mozna laczyc ze soba, reszte popros na wynos, zjesz za 4 h
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Trochę zastanawia mnie ten ser, ze jeżeli powyżej 50% tłuszczu to rupa neutralna i można z weglowodanami, ale nie wydaje wam sie, ze to duzo kalorii?????boję się jeśc takie tłuste rzeczy podczas dietowania.
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#227 |
|
xxyy
|
MagJa a kiedy wrocisz?
![]() trzymamy kciuki
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moj chlopak uwaza ze jestem za chuda
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj prawie caly dzien nic nie jadlam bo wczoraj sie czyms zatrulam
W sumie na moje szczescie bo powinnam sobie troszke skorczyc zeladek bo ostatnio zalwazylam ze jem taka sama porcje jak moj facet To juz sie ze mna robi zle....................:e ek:
|
#231 |
|
xxyy
|
moj TŻ tez uwaza ze nie powinnam sie odchudzac, ale chce sie zmienic wreszcie.. zle sie czuje z moim brzuchem i nie chce wiecznie go ukrywac
![]() mowi ze jestem normalna, ani gruba ani szczupla.. a ja chcialabym byc szczupla, a nie normalna. tak sie zastanawiam.. jestescie pewne ze ta dieta zadziala? bo mam chwile watpliwosci.. ( http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=39916 )ale przerywac nie zamierzam ![]() dzis odmowilam siostrze ktora chciala zebym zjadla reszte lega zageszczonego slodzonego .. i jeszcze jak bylam w sklepie.. ciasteczka tak na mnie ladnie patrzyly ale ja powiedzialam nie.
|
#232 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ostatnio w sobote jedlismy pizze i ja zjadlam wiekszy kawalek teraz chyba nie bedziemy jesc wspolnych posilkow, chyba ze sie skusi na moje jedzonko
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to chociaz ja w tym zwiazku bede szczupla! a co! (zaczynam juz juuuutro )
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
No a ja duze piwo wypilam... Prosze o pokute...
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
ja dzisiaj troszeczke za duzo zjadlam ale oparlam sie kilku rzeczom i jestem z siebie nawet dumna zeby sie to nie powtorzylo zrobilam sobie kalendarzyk od poniedzialku do konca czerwca jesli bede sie pilniowac rysuje usmiechnueta buzke w tym dniu jesli nie laduje wielki X chyba powinno to pomoc
|
|
|
|
#236 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Klara02 a gdzie postanowienie poprawy? bez tego rozgrzeszenia nie dostaniesz
Myślę że każdemu należą się takie małe grzeszki w ciągu tygodnia byle z rozsądkiem! i jestem zła na siebie! mam nadzieję że do końca tygodnia więcej się to nie powtórzy |
|
|
|
#238 | |
|
xxyy
|
Cytat:
zeby ci smutno nie bylo tez zrobie zaraz ![]() powiedzcie mi.. czy ryz z fasolka czerwona z puszki .. ( kochammm.. ) jest ok? tzn czy to jest zgodne z dieta nielaczenia?![]() ale mi sie chce serka pleśniowego .. myslcic ze moge zjesc taki z pomidorkiem?
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ser z pomidorkiem to ok. Wczoraj zgrzeszyłam wieczorkiem, zjdłam 3 cisteczka z ziarnami |
|
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

codziennie jakis inny owoc sbie kupuje.. moze jutro sobie zrobie salatke owocowa 

makaron (weglowodan) ser (białko) nie mozna w jednym posiłku łaczyc

i jestem zła na siebie! mam nadzieję że do końca tygodnia więcej się to nie powtórzy
tzn czy to jest zgodne z dieta nielaczenia?