![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Dziewczyny, a czy wiadomo coś odnośnie Morenki. Czy oddała wam kosmetyki, bo ja niestety nic nie otrzymałam. Wysłałam jej jedynie list informujący, że zgłoszę sprawę na policje. Ale niestety z jej strony zero odzewu i chyba będę musiała podjąc pewne kroki, bo tego tak nie zostawie.
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
co do pauli1990 tak jak ewusia_marchew miałam problem z Glam Shine, myslałam, ze to oryginał, a tu psikus podróbka, dostałam również przeterminowany tonik z Avonu, rozwodnoiną maseczkę do stóp i niby w gratisie badziewiasty balsam
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Witam,
a ja ostrzegam przed wizażanką Pusia_Moja. Otrzymałam PW od dziewczyny o tym nicku - zaproponowała mi wymianę i dokonałyśmy jej na gg ![]() Z mojego wątku otrzymała Loreal szampon i maskę kupione na e-stylu (raz uzyte) + próbki tych kosmetyków, + odżywkę sally hansen (połowa), końcówkę rene blanche chitosan i naftę kosmetyczną. W zamian miał być podkład Lancome i miniatura meteorytów. Paczke wysłałam 13.12.06. Smsem dostałam potwierdzenie od kolezanki z nr wysyłki. Kontakt na zasadzie: "Dostałaś? - Odp. nie, jeszcze nie" trwał do niedawna. Pusia_moja twierdzi, ze mojej paczki również nie dopstała....... hmm. A teraz czego załuję: tego, ze nie wymieniłam się na forum i tego, ze wysłałam drogie kosmetyki za free. WRRR Na prośbę o reklamację na poczcie - kontakt sie urwał. Zresztą skoro nie otrzymała mojej paczki zaproponowałam to samo - złożę reklamację i ... cisza. Na prośbę kilka dni temu, aby pociągnąć transakcję przez wątek koleżanka mnie zbyła. Na gg przedstawiła sie inaczej i na inne dane poprosiła o wysyłkę, twierdzać,że to na siostrę i jej dane zameldowania. Sama sobie jestem winna. ![]() Pusia moja ma wątek na którym proponuje te same kosmetyki (podkładu i meteorytów nie). Była aktywna i odpisywała pomiędzy 25.12.06 a 2.01.07 co sprawdziłam dopiero dziś. Mam wciąż nadzieję, że to uczciwa osoba i paczke wysłała. Ale dziś jest juz 6.01.07 więc szans juz raczej nie ma ![]() ![]() ![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Slim_777
![]() Pusia_Moja również do mnie pisała. Mimo,że miałam wątek aktualny nie dokonała tam wpisu tylko próbowała załatwić wymianę przez GG. Do wymiany nie doszło - z wiadomych przyczyn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Slim_777 zawsze mozesz zglosic sprawe policji - jesli nie dostaniesz kosmetykow oszustwo jest oszustwem bez wzgledu na to, czy wymiana dokonywana byla przez forum czy inną drogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Czyżby nasza koleżanka Paula 1990przeniosła się na forum gazetowe oszukiwać?Bardzo podobne kosmetyki czy tylko mi się wydaje?
Forum gazety: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...712&w=54870807 Forum wizażu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...17#post3276817 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Heh no tak wykryli oszusta na jednym forum to przeniósł sie na inne.
Widać zbytnio się nie przejęła ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Dostałam smsa od Pusia_moja, że odebrała przesyłkę, ma sprawdzić moją. Jeśli zszargałam dziewczynie niepotrzebnie opinię to się załamię.
![]()
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Ja też nie, ale jeżeli nie znajdzie się chętna, która je ma, to poświęcę trochę czasu i to zrobię. Na pohybel!!!!
Sylwio, a swoją drogą, to czy mogę już dysponować "skarbami" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Napisałam na gazetowym:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...712&w=55100081 Może mi ktoś podać jej dane na priv,chętnie sprawdzę,czy to może nie jakaś moja sąsiadka,lub tp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to jest ta ulica na Niwce to mam do niej dosyć blisko.Popytam,może ktoś z moich znajomych zna ją lub jej rodzinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie, co sadzicie...
Co zrobic (zglaszac do moderatora ?) kiedy wizazanka, z ktora sie mamy wymienic nie wywiazuje sie z transakcji ?... Transakcja to transakcja, juz na poczatku cos ustalamy, usuwamy rzeczy z watku, przygotowujemy paczke do wysylki, kosztuje nas to poswiecony czas, koszt jakis rowniez jesli pakujemy w opakowania (a one kosztuja) blabla.. a potem (zakladajac, ze jest to nowa wizazanka/badz wizazanka z mala iloscia przekupek) prosimy ja o wysylke jaka pierwsza i czekamy cierpliwie ale... ni slychu ni widu. W sumie niby nie stracilysmy nic bosmy nie poslaly (na szczescie), niby uczciwa wizazanka bo nas nie oszukala, nie naciagnela, ale... no wlasnie, trudno pisac o rzetelnosci takiej osoby... Nie zdarzyla mi sie na szczescie taka sytuacja (bo wowczas cholera by mnie wziela, ze ktos zawracal mi gitare i sie nie wywiazal z umowy) ale wiem, ze czesto sie tak zdarza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Dorotko miałam właśnie dokładnie taką sytuację jak opisałaś.
1 września 2006 domówiłam wymianę na naszym targowisku i wymieniłam się adresami na PW. Ponieważ wizażanka była nowa poprosiłam ją o wysyłkę jako pierwsza. Czekałam na przesyłkę tydzień, po tygodniu zapytałam na PW, czy przesyłka została nadana, zero odpowiedzi, zapytałam więc o to samo w wątku tej wizażanki, zero odpowiedzi. Paczka nigdy nie dotarła. Po dwóch tygodniach wizażanka założyła nowy wątek, który zresztą Sylwia połączyła z poprzednim i w tym wątku zapytałam o co proszę można zobaczyć tu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...4&postcount=57 A reakcja na mój wpis - ciąg dalszy w tym samym wątku od postu 59 do końca. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=147958&page=2 Komentować tego nie będę. Sprawę uważam za zamkniętą. Dobrze jednak Dorota, że poruszyłaś ten temat, bo takie sytuacje się zdarzają i właściwie nie wiadomo jak postępować, czy tylko upominać się o wywiązanie z umowy osobiście, czy zgłaszać do moderatora. No i co z przekupkami w takim przypadku, w koncu umowa zawarta została, ale nie doszło do jej realizacji z powodu niewywiązania się z niej jednej ze stron. Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2007-01-17 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to troche niaładne zachowanie:/...też miałam taką samą sytuacje, poprosiłam wizazanke aby wysłała jako pierwsza, ona się zgodziła. Potem pisałam wiadomości na PW i nic..zero odpowiedzi..
wysłanie wiadomości ze jednak rezygnuje się z wymianki nic nie kosztuje i nie zabiera az tak duzo czasu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Ja bym po prostu wystawiła jej Przekupke. To taka sytuacja jakby ktoś sobie na Allegro życzył przesyłkę za pobraniem a sprzedawca jej nie wysłał. Minus i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam o tym dłuższą chwilę-nie jest to w porządku, jak już wcześniej pisałam. Dziwię się takim niefrasobliwym osobom, bo przecież mogą nie zgodzić się na wysyłkę jako pierwsze-ale skoro już przystają na tą propozycję, powinny wywiązać się z wymiany (albo chociaż dać znać na PW, że z pewnych przyczyn wycofują się z wymiany).
Nie o to chodzi na targowisku, aby zawracać sobie ![]() Od teraz będę upominać takie osoby w ich profilu widocznym dla wszystkich- bez punktów karnych. I zrobię dodatkową adnotację w regulaminie (aby nie bylo potem pretensji że nie mówiłam). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Właśnie chciałam poruszyć tą kwestię. Jestem przeraźliwie poirytowana, z powodu sytuacji, która niedawno zaistniała z inicjatywy nowej użytkowniczki MishaLuba
![]() Od początku można było zauważyć, że chwilowo jeszcze nie łapie wszystkich zasad na Targowisku więc podsyłałam jej odpowiednie linki i cierpliwie tłumaczyłam co i jak. Jakiś czas później wystawiła u siebie perfumy Dior Addict 50/100ml. W jej wątku a potem na PW dogadałyśmy się co do wymiany na moje Rochas 50ml. Miało to miejsce na krótko przed sylwestrem. Obiecała przesłać perfumy w pierwszy wtorek nowego roku - 2.01 i złożyła miłe życzenia noworoczne. No ale od tego czasu zero kontaktu! Perfumy do mnie nie dotarły a na PW Misha nie odpisuje pomimo faktu, że tego samego dnia loguje się na wizażu ![]() Wiem, że w podobnej sytuacji jest też na 100% inna wizażanka natomiast z inną wszystko poszło ok. Cały czas usiłuję się skontaktować z Mishą ale sytuacja jest denerwująca. I co robić w takiej sytuacji? Na razie minęły 3 tyg i cały czas się łudzę, że dostanę jeszcze moje ukochane perfumy ale zastanawia mnie, jaka może być przyczyna, dla której Misha nie opisuje na PW (odpada opcja, że nie umie, bo otrzymałam od Niej 2pw), mój adres też ma.
Edytowane przez sylwia.gda Czas edycji: 2007-01-22 o 14:03 Powód: źle napisany nick |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Skoro już mowa o niefrasobliwych Przekupkach, to pozwolę sobie dodać słówko o jeszcze jednej kategorii z tego gatunku: to Wizażanki, które zbyt pochopnie podejmują decyzję o wymianie.
Dotychczas tylko raz zdarzyło mi się zetknąć z tego typu Przekupką, ale pewnego rodzaju niesmak pozostał do dzisiaj. Negocjowałam wówczas wymianę w moim wątku (nota bene Wizażanka miała relatywnie długi staż na Forum i same pozytywy w IP). Warunki wymiany zostały ostatecznie ustalone i obydwie (ona i ja) potwierdziłyśmy (publicznie i jednoznacznie), że uważamy je za w pełni dla siebie satysfakcjonujące. Kolejnym krokiem miała być wymiana adresów i ustalenie szczegółów dotyczących wysyłki na PW. PW z adresem mojej kontrahentki otrzymałam szybciutko. Jeszcze tego samego dnia ja wysłałam jej swój adres i zapytałam o dogodny dla niej termin wysyłki. Odpowiedzi na moje pytanie nie otrzymałam. Korespondencja pomiędzy nami urwała się, mimo iż Przekupka owa logowała się na Wizażu, a ja PW z prośbą o kontakt wysyłałam jej nie jeden raz. Kosmetyków w tej sytuacji na wszelki wypadek nie wysłałam. I okazało się, że słusznie zrobiłam, ponieważ po jakimś czasie owa niefrasobliwa Przekupka – poproszona przeze mnie o wyjaśnienie sytuacji (tym razem już nie na PW lecz w założonym przez nią samą wątku) – stwierdziła z rozbrajającą naiwnością, iż była pewna, iż ja wycofałam się z wymiany (!!!) i że strasznie jej przykro, ale obiecane mi kosmetyki są już nieaktualne !!! Smaczku całej sytuacji dodaje fakt, iż niedługo potem założyłam kolejny wątek i Przekupka owa na wymianę za coś dla niej atrakcyjnego zaproponowała mi te same kosmetyki, które były przedmiotem naszych wcześniejszych negocjacji (te rzekomo nieaktualne). Wówczas stało się dla mnie jasne, że kosmetykami tymi owa niefrasobliwa Wizażanka dysponowała przez cały czas. Jej (całkowicie nieuzasadnione) przekonanie o wycofaniu się przeze mnie z wymiany oraz twierdzenie, że obiecane mi kosmetyki są już nieaktualne były tylko wymówkami, aby nie finalizować transakcji, będącej wynikiem zapewne zbyt pochopnie podjętej decyzji. Ot, taka to historia! Wydaje mi się, że stanowi ona „dobre tło” dla apelu o przemyślane podejmowanie decyzji o wymianach. A jak decyzja zostanie podjęta i adresy wymienione ... Hmmm ..... moim zdaniem wypadałoby się z danego słowa wywiązać. Nawet jeśli zdarzy się tak, że w kolejnym poście otrzymamy jakąś ciekawszą ofertę, albo w innym wątku zobaczymy coś, czego szukałyśmy od dawna. Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2007-01-20 o 12:52 Powód: poprawa literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
astronomiczna.ania bardzo slusznie, ze poruszylas i tan watek.
Jesli dogadujemy sie juz konkretnie, wymianiamy adresami to uwazam, ze to jest wiazace, w przeciwnym razie narobiloby sie mnostwo chaosu... A juz najbardziej wkurza mnie brak odp. na wysylane PW. Bardzo zaluje, ze rzetelnosc to czasem u kogos taki farfocel a nie staly punkt. Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2007-01-22 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit-no i mam mishę- http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=118510. Zabanowałam jej drugie konto-dmucham na zimne/pomijając fakt, że wymiany następowały z dwóch kont, co jest sprzeczne z regulaminem. Daigee-jeśli do końca stycznia sprawa nie zostanie rozwiązana, daj znać. Edytowane przez sylwia.gda Czas edycji: 2007-01-22 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.