![]() |
#211 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Faux pas w święta? Mój niesmak
Bo uwierzę, że w internecie nie umiesz się zachować jak normalny kulturalny człowiek, a w rzeczywistości będziesz w stanie porozmawiać ze szwagierką bez złośliwości i plucia jadem. Jasne
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() |
#212 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79966936]A mi się wydaje że Autorka reaguje tak jak reaguje bo szwagierka za każdym razem pokazuje jaka jest nietaktowana i niewychowana ,czytałam poprzedni wątek o szmince i mimo najazdu na dziewczynę przez większość wizazanek ,zupełnie nie ogarniam jak można kupić komuś szminkę za 8 zł z biedronki trzeba nie mieć wstydu żeby coś takiego dać bliskiej osobie z rodziny ,ja już potrafię się bardziej postarać nawet jak kupuje coś znajomej na urodziny i czułabym się
upokorzona na miejscu Autorki to tak jakby mi ktoś przyniósł na urodziny koszulkę z lumpa i oczekiwał że będę się cieszyła z prezentu . Wszyscy wiemy jakiej jakoś są te kosmetyki i jeśli ktoś ma naprawdę wrażliwą cerę ,alergiczną to można sobie nimi krzywdę zrobić. Ja widocznie mam podobne podejście do Autorki wątku ,akcja na wigilii też jest dla mnie nie do ogarnięcia. Jeśli nie można się z kimś dogadać lepiej rozluźnić relacje niż cały czas się denerwować.[/QUOTE] Wiemy wszyscy , że biedronka nie ma szminek własnej marki oprócz Ciebie ;-) I, że nawet taka za 1000 zl może uczulić nie tylko alergika :-D
#215 |
Zakorzenienie
|
już widzę ten dramat nie do przejścia, jak Autorka z narzeczonym będą musieli zdecydować, czy zaprosić "szwagierkę" z osobą towarzyszącą, czy bez, bo Autorka nie zna delikwenta i nie chce obcych ludzi na weselu, a poza tym to "szwagierka" jest z nim krótko, bo raptem pół roku, więc to nie jest poważny związek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
BAN stały
|
Super pomysł, pokłócić się z osobą, której i tak się na co dzień nie widuje tylko po to, żeby popsuć sobie relacje z teściami, których widuje się na co dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79966936]A mi się wydaje że Autorka reaguje tak jak reaguje bo szwagierka za każdym razem pokazuje jaka jest nietaktowana i niewychowana ,czytałam poprzedni wątek o szmince i mimo najazdu na dziewczynę przez większość wizazanek ,zupełnie nie ogarniam jak można kupić komuś szminkę za 8 zł z biedronki trzeba nie mieć wstydu żeby coś takiego dać bliskiej osobie z rodziny ,ja już potrafię się bardziej postarać nawet jak kupuje coś znajomej na urodziny i czułabym się upokorzona na miejscu Autorki to tak jakby mi ktoś przyniósł na urodziny koszulkę z lumpa i oczekiwał że będę się cieszyła z prezentu . Wszyscy wiemy jakiej jakoś są te kosmetyki i jeśli ktoś ma naprawdę wrażliwą cerę ,alergiczną to można sobie nimi krzywdę zrobić. Ja widocznie mam podobne podejście do Autorki wątku ,akcja na wigilii też jest dla mnie nie do ogarnięcia. Jeśli nie można się z kimś dogadać lepiej rozluźnić relacje niż cały czas się denerwować.[/QUOTE] Dziękuję za ten post, to też mi daje do myślenia |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To że taka za 1000zł może uczulić to znaczy że lepiej kupić taką za 8 ? a może taką za 5 z chińskiego marketu ? chyba lepiej dać już używaną ale lepszej jakość .Bardziej cieszyć będzie . A kosmetyki z biedronki są gówniane dziwie się w ogóle że ludzie je kupują ,kwestia gustu chyba . Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2017-12-27 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
BAN stały
|
Cytat:
A jak to się ma do wątku? ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Ja myślę podobnie jak ty; przynajmniej każdy zaznaczy swój teren i nie będzie wchodzenia sobie w drogę. Tak myślę (?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79968366]To że taka za 1000zł może uczulić to znaczy że lepiej kupić taką za 8 ? to już lepiej chyba dać używaną ale lepszej jakość .Bardziej cieszyć będzie .
A kosmetyki z biedronki są gówniane dziwie się w ogóle że ludzie je kupują ,kwestia gustu chyba .[/QUOTE] kiedy do Ciebie dotrze, że nawet nie wiemy, czy ta szminka była faktycznie kupiona w Biedrze? poza tym w Biedrze sprzedają kosmetyki Bell, w tym szminki, a to są bardzo dobre kosmetyki akurat. |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Konto usunięte
|
Swoją drogą, zostalo to zauważone w wątku zdziwieniowym. Wrzuciłam zdjęcie biżuterii, która mój facet wybrał dla swojej siostry - brzydkie! Z PROMOCJI ! Jak można dać taki prezent?! Badziewie za 30 zł!
Ale jak autorka dostała szminkę z biedry to wszystkie piałyście jaki to super prezent, że cena jest nieważna, że W OGÓLE CIESZ SIĘ ŻE COŚ CI DAŁA xdddddddddd Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |||
BAN stały
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;79967586]naucz się delegować obowiązki. Ty dajesz lokal, robisz 3 potrawy, kazdy coś przynosi i nie ma problemu. A tak to jesteś urobiona po łokcie, zmęczona i wściekła. Po co Ci to? Z czasem sie nauczysz jak to robić - żeby aż tak się nie narobić.
Moim zdaniem , jeżeli siostra robiła takie numery wcześniej w swoim rodzinnym domu, to bedzie też coś takiego robiła u Ciebie. Zostaw to swojemu facetowi - niech powie siostrze żeby u Was nie odwalała takich numerów. Ludziom różne rzeczy wypadają, z tego wszystkiego wolę żeby się spóźniali niż przychodzili przed czasem. Jeżeli chcesz organizować "rodzinne" święta nastaw się że nie wszystko pójdzie po Twojej myśli i tak jak zaplanowałaś. Poczytaj na forum ślubnym jakie numery odwalają goście ![]() Przecież pisałam kilka razy, że wigilia była u nas bo teściowa jest chora i niechodząca jeszcze. Wszystko spadło na mnie i na narzeczonego, bo teściowa nie była w stanie nic przygotować, moja babcia jest w takim wieku że upiekła makowca, teść nie miał sposobności nic przygotować, a szwagierki nikt nie poprosił bo jak to mój narzeczony powiedział, nie ma na co liczyć bo się przeliczymy i lepiej samemu zrobić. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Też nie rozumiem w czym problem. W takich momentach każdy histeryzuje nad pustym talerzem ale jak mowa o przygarnianiu uchodźców, to wszyscy nagle są na nie. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze bym zrozumiała, gdyby ich córka przyszła z tym gościem na samą wigilię, bo byś nie miała np. wystarczającej ilości jedzenia dla niego. a Ty po prostu musiałaś zrobić o jedną kawę/herbatę więcej i dokroić kawałek ciasta. ohohohoho, ależ mi wysiłek. przecież tutaj nawet perfekcyjna pani domu Rozenek poległaby z kretesem. dorosła kobieta, a zachowanie jak u dziecka. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ani troszeczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
I nie musi się wcale kłócić. Jeśli szwagierka uzna autorkę za szurniętą, to przynajmniej będzie unikać nonszalanckiego sposobu bycia w jej obecności, co obu wyjdzie na dobre. Albo się obrazi i urwie kontakt, co też obu wyjdzie na dobre. Teściowie pewnie i tak zauważyli, że autorka jest sztywniawa (ciężko nie zauważyć) i chyba im to nie przeszkadza, skoro jednak na wigilii się pojawili.
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
BAN stały
|
Cytat:
Teściowa się na ten temat nie wypowiadała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Patusia, w moim poście o Twoim ślubie i weselu nie chodziło o szwagierkę. Przeczytaj uważnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Tak, sorry, wypruliśmy sobie z narzeczonym flaki bo całą wigilię przygotowaliśmy sami łącznie z daniami dla diabetyków. Teściowie i babcia to docenili i jest mi miło. Szwagierka nie. A ty takie niestworzone historie tworzysz, że aż głowa boli. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szwagierka nie lubi autorki i ma ją w poważaniu, ale powiem szczerze, że znając stosunek autorki do niej, wcale mnie te kwasy nie dziwią. Czekam tylko na wątek ślubny o tym co szwagierka znowu odwaliła (lub nie). [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79966936]A mi się wydaje że Autorka reaguje tak jak reaguje bo szwagierka za każdym razem pokazuje jaka jest nietaktowana i niewychowana ,czytałam poprzedni wątek o szmince i mimo najazdu na dziewczynę przez większość wizazanek ,zupełnie nie ogarniam jak można kupić komuś szminkę za 8 zł z biedronki trzeba nie mieć wstydu żeby coś takiego dać bliskiej osobie z rodziny ,ja już potrafię się bardziej postarać nawet jak kupuje coś znajomej na urodziny i czułabym się upokorzona na miejscu Autorki to tak jakby mi ktoś przyniósł na urodziny koszulkę z lumpa i oczekiwał że będę się cieszyła z prezentu . Wszyscy wiemy jakiej jakoś są te kosmetyki i jeśli ktoś ma naprawdę wrażliwą cerę ,alergiczną to można sobie nimi krzywdę zrobić. [/QUOTE] Ale skąd zakładanie, że autorka jest bliską osobą? Ona jest narzeczoną jej brata, a nie rodzoną siostrą, bez przesady. Nawet nie widują się jakoś często. W dodatku nienawidzi szwagierki i chętnie obrabia jej tyłek przy każdej nadarzającej się okazji. Już widzę jak cały wizaż kupuje super wypasione prezenty dla laski, której się nie lubi i to z wzajemnością ![]()
![]() |
#231 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw. polecam na przyszłość kupienie kilku chociaż dań w jakiejś dobrej restauracji dla zdrowej części rodziny, skoro przygotowanie wigilii, to dla Ciebie taki ogromny wysiłek, że potem przeżywasz aż takie dramy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Mnie w sytuacji autorki (ktoś, kogo widuję rzadko, sprowadza mi do domu bez zapowiedzi kompletnie obcą osobę) stres zeżarłby tak, że byłoby po imprezie i tyle. Sytuacja nie do przeskoczenia. Nie lubię obcych na moim terenie.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale jak wrzuciłam zdjęcie to biżuteria paskudna, żadna by takiej nie założyła, ba, rzuciło mi się w oczy, że "jakbym taka dostała, to bym zrobiła minę smutnej żaby", brzydka, dla starej baby, a w dodatku z promocji, więc JAK MOŻNA DAĆ Z PROMOCJI, Toż to wstyd, za tanie, jak facet zarabia to może kupić coś droższego, bo biżuteria ma kosztować, a jak jeszcze wspomniałam, że była zasniedziala i jubiler mi wypolerował, to już w ogóle, że syf ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję za radę, ale nie zrobię z niej użytku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
no to słuchaj dalej. ile Ty masz lat? 15? że boisz się 29-latce powiedzieć, że nie byłaś zadowolona z jej prezentu? oraz że nie powinna była przyprowadzać obcego gacha do Ciebie do domu?
nie, nie masz 15 lat. a jednak z jakiegoś powodu jeszcze ze "szwagierką" nie porozmawiałaś. nie boisz się zepsucia relacji z nią, więc boisz się czegoś innego. mianowicie tego, że zepsujesz relacje z "teściami". |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorka dostała szminkę od szwagierki, której nie lubi i która jej nie lubi, bo akurat wpadła z ciastem do teściów z okazji swoich urodzin. To nie są te same sytuacje ![]()
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Autorki szminka prezentem kupiona na szybko lub wyciagnięta z szafki a u Ciebie chwalenie się kupieniem prezentu na kilka miesiecy przed urodzinami. I sorry ale tak samo nie lubisz swojej szwagierki. A nie uważam, że tani prezent jest bee. Lecz ten zestaw biżuterii to dla pani 30 +.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.