|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Mam ochotę trochę sobie poprzeklinać 🤬
Jest mega opóźnienie. Ja mam na 11 a pacjentka z 9:30 nadal czeka. Przecież to jest jakaś parodia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę na poczekalni od 10:40 od tego czasu żadna pacjentka nie weszła do gabinetu ani z niego nie wyszła.
Dramat. Jak chodzę prywatnie, to jak jest jakieś opóźnienie to położna dzwoni, żebym przyszła później a tu? No szał ciał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio byłam na 8 zapisana. Myślałam, że jestem pierwsza. Okazało się, że panie w recepcji dopisały dwie panie na 7.40 i 7.50. Lekarz przyszedł 8.10 skoro tak rano było pół h opóźnienia to wolę nie myśleć co było potem. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiecie co? Lekarz dopiero ze szpitala przyszedl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u mnie odkąd dochodzę do mojego ginka raz się zdarzyło opóźnienie 10 minut, a tak to zawsze wchodzę o czasie
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie zawsze najgorszy stres jest w tej poczekalni.Kiedyś jak mnie gin leczyła w szpitalu czekałam na 5min monitoringu ok. 3h, płakałam na krześle z niemocy ![]() Ale pociesze ze ja chodzę prywatnie i opóźnienie 1h czy 2h to praktycznie standard i niestety nie wpadli na to żeby uprzedzać pacjentki ze opóźnienie będzie naprawdę spore. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Po co uprzedzać pacjentki, przecież w ciąży to się ma mnóstwo czasu i można siedzieć i czekać... masakra.
Ja mam zamiar kupić tez otulacz bo ten rożek to bardziej wzięłam żeby np dziecko położyć na podłodze bo 30 zł to tyle co nic. Tak to będę raczej otulała dziecko w kocyk albo otulacz właśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po rozmowie... powiedziałam,że dzisiaj czuję się paskudnie i że już mam tak od paru dni i że czuję się w pracy jak statysta i że chciałabym iść od września na L4... oj nie byli zadowoleni i prosili żebym przemyślała i chociaż została do 17 września a najlepiej żebym poczekała jak kogoś nowego zatrudnią ... eh masakra
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi ale zostajesz tak jak chcą czy idziesz za tydzień?
Ja Was podziwiam za pracę. Sama już bym nie dała rady. Czuję się jak stara babcia. Np. Przed chwilą, smażę mięsa na gulasz, trochę mi się przypaliło, już mniej tlenu i czuję jak robi mi się słabo. Musiałam się polozyc.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Adhoc - jak wizyta?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też podziwiam dziewczyny które pracują. Ja czuję się jak Luzia jak wystartuje z domu to jakieś 5min mam dobre tępo a później wleke się i dycham.Mam niedomykalność zastawki w sercu może to ma jakieś znaczenie. Nawet pod prysznicem czasem muszę usiąść bo już nie mogę ustać jeśli myje glowe+golenie całego ciała 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie dałam rady wczoraj wejść na wątek i już milion wiadomości, kto proponował, żeby to w formie audiobooka się odtwarzało? Jestem za
![]() W dodatku widzę, że zacytowało mi tylko część wiadomości ![]() Francesc_a, traktuję Ciebie jak ciążową siostrę, bo mam tak samo z jedzeniem (mięso! ciągle mnie to zadziwia), z kocykami też podobne plany ![]() Cytat:
Cytat:
Dawaj swoje hity ![]() Cytat:
dobrze, że już jesteś w domu i jest trochę lepiej, trzymaj się Cytat:
Cytat:
troszkę zazdro, ale ja to sobie jeszcze poczekam, chyba przy łożysku na przedniej ścianie czuje się później?Cytat:
Ale ten kocyk z owieczkami jest uroczy. Cytat:
U nas się sprawy komplikują, jeszcze nie jest to pewne, ale możliwe, że mieszkanie odbierzemy nie z końcem września, a z końcem listopada, przez co przesuwa się przeprowadzka, która miała być w połowie października... To się jeszcze okaże, nie jestem pewna, czy nam to pasuje, bo w grudniu nie wiem, na ile będę pomocna przy pakowaniu tego wszystkiego, przy malowaniu ścian to już prawie na pewno nie nie wspominając o tym, że chcieliśmy wózek, łóżeczko itd. kupować, żeby potem nie wywalić nagle kupy kasy, a przed przeprowadzką nie mamy gdzie tego trzymać... No zobaczymy, jak to wyjdzie.No i jeszcze L4, chciałam brać w październiku, choć na razie czuję się nieźle (przy pracy zdalnej, z możliwością drzemki w ciągu dnia i odpracowania tej godziny później, to się nawet daje), są dni świetne, są dni z wymiotami, bólem głowy, brakiem koncentracji, no różnie... I w sumie to chętnie bym sobie odpoczęła, ale myślałam, że będzie l4 akurat skorelowane ze zmianą mieszkania, a tak to nie wiem, czy chce mi się siedzieć po prostu w domu bez celu
Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2020-08-26 o 12:40 |
|||||||
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Szoszoszo, współczuję spraw z mieszkaniem.. Eh, plany swoje.. Życie swoje.
I tak, na przedniej jak jest łożysko to czuć troszkę później. Ale najważniejsze, że każda z nas się doczeka ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz piona ja dziś też nie mogę wysiedzieć i kompletnie nie mogę się skupić ehh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała zmienić na większe ale nasze jest tak takie w utrzymaniu że na jeszcze jakieś 2 lata tutaj zostaniemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest jeszcze sprawa do dogadania, mieszkanie z rynku wtórnego, więc kwestia totalnie do uzgodnienia i w dużej mierze zależna od nas, zobaczymy gdzieś do połowy września, na czym stanie ![]() Taaaak, te ruchy to będzie coś wspaniałego, niezależnie od tego, kiedy będą
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żal. Mieli od razu kogoś szukać i to nie Twoja wina że jednak nie szukali. Ja się tak dziś przestraszyłam tym plamieniem że naprawdę nie ma na co czekać. Nikt Ci nie podziękuje że zostałaś dłużej a jak wrócisz po macierzyńskim to nikt nie będzie już o tym pamiętał kiedy poszłaś. Byłyśmy razem w grupie staraczkowej i wiemy ile kosztowało nas czasu i nerwów żeby się wreszcie udało zajść w upragnioną ciążę. Także teraz Ty i dziecko jesteście najważniejsi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi nie patrz na nich i rzucaj im te L4. Mówiłaś im przecież o zwolnieniu to już dawno powinni rekrutację zrobić na zastępstwo. Jak nie chcieli to niech sobie teraz radzą.
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Francesca doczekałaś się?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie, nie dogadałem się z lekarzem. Nie wiem ile dzidzia waży ani ile ma centymetrów, ponieważ według lekarza na tym etapie ciąży to nie ma znaczenia. Jego to nie interesuje. Także jest mi smutno jest mi przykro, wyszłam zła bo padło kilka niefajnych słów z jego strony. Także nie wiem czy do niego pójdę na kolejną wizytę, ale z dzidzią wszystko dobrze tylko tyle Wiem, tylko tyle ile łaskawy był powiedzieć. Nie mam żadnego zdjęcia dzidzi, jedynie główkę.
![]() Na resztę odpowiem jak będę siedziała w poczekalni do kardiologa - czyli za godzinę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie jest Twój prowadzący? Pewnie miał zły dzień przez tą obsuwę i się wylądować musiał. Buc jeden. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A jak u Ciebie? Doczekałas się? Gorzej poszło u kierowniczki. Powiedziała, że to zdecydowanie za wcześnie na zwolnienie. Czy lekarz wie że jestem na home office i żebym za tydzień powiedziała, że nie potrzebuje zwolnienia . Nie wiem co mam w ogóle o tym myśleć... Nairobi piona! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że to nie po jej myśli ale bez przesady.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

ostatnio byłam na 8 zapisana. Myślałam, że jestem pierwsza. Okazało się, że panie w recepcji dopisały dwie panie na 7.40 i 7.50. Lekarz przyszedł 8.10
dla mnie zawsze najgorszy stres jest w tej poczekalni.

jak wystartuje z domu to jakieś 5min mam dobre tępo a później wleke się i dycham.

dobrze, że już jesteś w domu i jest trochę lepiej, trzymaj się
troszkę zazdro, ale ja to sobie jeszcze poczekam, chyba przy łożysku na przedniej ścianie czuje się później?

ale to nie jest Twój prowadzący? Pewnie miał zły dzień przez tą obsuwę i się wylądować musiał. Buc jeden.
.
. Nie wiem co mam w ogóle o tym myśleć...