![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć wszystkim.Znasz może jakieś suplementy wspomagające odchudzanie?Bo mam zamiar zpiłować pare kilo i przydało by się czym się wspomóc żeby to szybciej szło.Bo niestety te osoby które mają niedoczynność tarczycy muszą się pilnowac bo inaczej wróca do poprzedniej wagi bądź będą tyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dot.: odchudzanie a problemy z tarczyca:/
Widzę,że wątek coś przygasł ale co tam... napisze
![]() Mam 24 lata i choruje na niedoczynność tarczycy(podejżewam że od 4-5 lat). Piszę podejżewam bo dopiero od niedawna mam zdiagnozowaną,wcześniej wszystkie objawy bagatelizowałam i teraz mam za swoje ![]() Jeszcze 5 lat temu ważyłam 65-70kg.(wzrost 177cm.) Teraz waże 102!!! Tak,tak dobrze widzicie,to nie błąd w druku. Podczas tego tycia próbowałam różnych przeróżnych diet,ćwiczeń... ale zero efektów,moja wskazówka wciąż pieła się w góre... Gdy poszłam do lekarza endo z tym wkońcu,on patrząc na mój wynik badań TSH złapał się za głowe... wynosił on 30,83. ![]() ![]() ![]() Przepisał mi EUTHYROX N150 i mam go brać przez 2,5 m-ca potem przyjść z wynikami by zobaczyć jak zareagowałam na tą dawke... póki co jestem po 1,5 miesięcznej kuracji i nic,zero efektów,wogóle nie czuje zadnych zmian,ani mi waga nie drgneła,samopoczucie takie jak dawniej... ![]() Tracę nadzieje ze kiedykolwiek będe jeszcze wyglądała jak kiedyś albo chociaż w ułamku tego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Faktycznie wątek przygasł.....
gosiaczek010 u mnie jest podobnie jak u ciebie z tym że ja mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy z hashimoto ,prawdopodobnie niedoczynność mam od ok 9 lat . EUTHYROX N w tej chwili biorę dawkę 112,5 biorę 6 miesięcy a kilogramy moje jakie były takie są( no może troszeczkę jednak teraz waga poszła w dół ) a mam trochę więcej kg jak Ty , moje samopoczucie poprawiło się po ok. 3 miesiącach a i teraz jeszcze jest różnie NIE TRAć NADZIEI UZBRóJ SIę W CIERPLIWOść I JESZCZE TROCHę POCZEKAJ NIC OD RAZU , BęDZIE LEPIEJ TRZYMAJ SIę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Ja mam także stwierdzoną niedoczynność tarczycy od 16 lat ale staram się trzymać w ryzach moją wagę
![]()
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie w dół ani grama... ![]() ![]() ![]() zadne ograniczenia w jedzeniu,baseny,rowerki wogóle nie przynoszą efektów,nie wiem co sie dzieje... ![]() co gorsza takie efekty wogóle nie motywuja mnie do działania,bo nie widze sensu sie katować jak to nic nie daje... ![]() ![]() ![]() a ile masz wzrostu Elka??? buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za dobre słowo ale czuję że już jestem bezradna... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2007-04
|
Cytat:
Ja jak zbadałam TSH za pierwszym razem miałam 34 alb 35 - więc bardzo podobnie. Ale dostałam dawkę o połowę mniejszą - 75. Brałam ją trzy miesiące i naprawdę poprawiło mi się samopoczucie - schudnąć nie schudłam nawet jednego kg - ale chociaż przestałam tyć. Kolejne badanie - i wynik - gorszy od poprzedniego - TSH równe 55 ...Czyli niestety stan mojej tarczycy jest coraz gorszy i dość szybko przestaje ona pracować. Ale nawet teraz dostałam dawkę mniejszą od Ciebie - 125. I szczerze mówiąc tą dawkę naprawdę odczuwam -pierwszy tydzień czułam się tak jak przy nadczynności - moja skóra była cały czas lekko spocona a ja cały czas głodna... Teraz - po drugim tygodniu - moje samopoczucie wraca do normy ![]() Bądź co bądź - mimo, że waga mi się nie zmieniła - jestem gdzieś na granicy nadwagi - mam dużo więcej sił niż miałam - nie chodzę cały czas zmęczona i znów mam masę energii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie jest to dziwne ze ja od razu tak z kopyta dostałam taką końską dawke??? ![]() ![]() dlaczego ja wogóle nie odczuwam ze biore te leki??? czuje sie tak samo jak wtedy gdy ich nie brałam... jakby wogóle nie działały... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój wzrost to 1,70cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
hej!! teraz biorę dawkę 125 ( EUTHYROX N ) czuję się coraz lepiej waga wreszcie ruszyła powolutku w dół . Na następną wizytę do endo mam zrobic wyniki na ACTH i Kortyzol rano może któraś z was wie co określają te badania ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Elka nie mam zielonego pojęcia.
![]() Dobrze ze waga się ruszyła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek010-a jakie objawy mialas np?
Ja, gdy jeszcze w szkole badano nam tarczyce(no, kilka lat temu to bylo...)to wychodzilo, ze jest ok ![]() Pamietam, ze 6 lat temu, pod koniec gim.naprawde sporo utylam, a nie odzywialam sie jakos inaczej, przynajmniej tak mi sie wydaje...Chyba ze to przez dojrzewanie? A ponad rok temu bardzo mi wlosy zaczely wypadac i lekarz pytal czy z tarczyca u mnie ok?Ja powiedzialam, ze zawsze tak bylo ok,ze nie mialam problemow... Teraz wypadanie troche sie uspokoilo, ale ide w tym tyg.na TSH... Prosze powiedz mi, czy leki trzeba brac juz do konca zycie?? Czy moga one powodowac tycie??
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Karolinka86 jak najbardziej...
Moim najwiekszym objawem było i nadal jest koszmarne tycie... ![]() ![]() ![]() Do lekarza nie poszłam bo myslałam wtedy że to tak ma być,dojrzewanie i te sprawy,myślałam że pewnego dnia zacznę chudnąć tak szybko jak przytyłam,ale nic z tego... waga rosła i rosła. ![]() ![]() Potem zauważyłam ![]() ![]() ![]() Dodatkowo potworne zmęczenie,kiedys roznosiłam ulotki po blokach i dziennie robiłam sporo kilometrów po schodach i było ok.a teraz wejscie na pierwsze piętro powoduje zadyszke...masakra. No i równie wazne było zniknięcie okresu.Miewałam okres 2 góra 3 razy w roku ![]() ![]() ![]() ![]() Takze dobrze ci radzę ![]() ![]() ![]() ![]() Moge zapytać z jakiego miasta jesteś??? pozdrawiam cieplutko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
![]() Tzn.jesli chodzi o tycie, to przybylo mi sporo kg.pod koniec gimnazjum, czyli 6 lat temu...Wlosy mialam grube i mocne i dopiero ok.1,5 roku temu zaczely mi wypadac-trwalo to ok.roku, troche leczylam sie u dermatologa i moze to pomoglo? I to wlasnie dermatologo zalecil mi badanie TSH-w poniedzialek pojde chyba zrobic..Chyba to wystarczy?Mysle ze jak bedzie cos nie tak, to mnie lekarz rodzinny skieruje do endokrynologa? Mam nadzieje, ze bedzie ok, bo nie chce byc na hormonach ![]() Acha, jestem z Piotrkowa...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
TSH jest to podstawowe badanie i myśle że narazie wystarczy.Jesli wynik będzie odbiegał od normy to skierują cie na bardziej szczegółowe badania tj.t4,t3 i takie tam... Idz jak najszybciej,ja za wynikami robionymi państwowo czekałam 9 dni,jak robiłam prywatnie 1 dzień... a okres masz w pożądku??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | ||
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2007-04
|
Cytat:
A skoro czujesz się tak, jakby to nic nie dawało i minął już jakiś czas (> miesiąca) to może masz za małą dawkę i na następnej wizycie - zostanie ona podniesiona. Cytat:
Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-04-27 o 08:02 Powód: - Proszę o używanie opcji multicytowania oraz edycji postów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najgorszym sposobem by zwalczyć pokuse... ... jest jej ulec. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kiedy się śmiejesz,cały świat smieje się z Tobą... ...gdy płaczesz - płaczesz sama
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio znów robiłam badania, m.in. tarczycy i w ciągu 7 - 8 miesięcy współczynnik się obniżył...
Nigdy nie miałam zbyt wysokiego, a teraz mam 1,31. I zastanawiam się, czym ta zmiana (choć niewielka), może być spowodowana. Z lekarzem skonsultuję się dopiero w przyszłym tygodniu, ogólnie w związku z badaniami hormonalnymi, teraz to ciekawość po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co on ma do tarczycy??
![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Przy niedoczynności zdarza się, że okres jest długi i bardzo obfity, natomiast nadczynność łączy się z miesiączkami skąpymi, a czasem wręcz zanikają. Ale nie zawsze wszystkie objawy występują.
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No nie zgodzę się z tobą... ![]() ![]() ![]() Ja mam Niedoczynność tarczycy,lecze ją a okres mam 3 razy do roku... ![]() Lekarz powiedział,ze dopóki gospodarka hormonalna sie nie ustatkuje to tak będzie.. ![]() wcześniej gdy się nie leczyłam potrafiłam mieć przerwe 9-10 mcy między okresami... ![]() lekarz powiedział ze narazie nie mam szans na dziecko... ![]()
Najgorszym sposobem by zwalczyć pokuse... ... jest jej ulec. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kiedy się śmiejesz,cały świat smieje się z Tobą... ...gdy płaczesz - płaczesz sama
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Może brakuje ci magnezu??Zapytaj lekarza.Miałam tak samo po aspartanie lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Jednak TSH wyszlo mi ok, bo 1.55...Wiec nie wiem, skad moje dolegliwosci
![]()
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o wyniku TSH 4,87?
Zaniedługo ide do lekarza. Czego moge sie u niego spodziewac? Jakie badania mi zrobi? Pojde pierwszy raz. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Jesli sie nie myle, to wynik masz troche zawyzony...Norma jest bodajze 0,4-4
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
W różnych laboratoriach są różne widełki do TSH, spotkałam się też z górną granicą 4,27 albo 4,4. Troszkę masz podwyższone - pewnie lekarz zaleci zbadanie fT3, fT4, jeśli jeszcze tego nie robiłaś.
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Ja niestety z niedoczynnoscia walcze juz baaardzo dlugo. W sumie jest poprawa, ale to bardziej uregulowanie, niz spadek. chcialabym schudnac, ale wiadomo, ze przez chorobe jeszcze jest mi trudniej :/ Przez ostatni rok duzo przytylam, ale to tez przez moje zapomnienie. Zawsze mialam niedowage teraz niby jest w normnie, ale nie czuje sie z ta norma jakos najlepiej :/ ale co... trzeba walczyc!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.