|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: spalanie mięśni
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Miałam podobny problem z dużymi łydkami. Okazuje się że są 2 typy łydek:
1. krótkie - mięsień zaczyna się wysoko ponad kostką 2. długie - mięsień zaczyna się zaraz nad kostką (chodzi o ten główny duży mięsień) Łydki krótkie są mniej podatne na wszelkie próby odchudzania/rozciągania, natomiast mięśnie długie (które na szczęście mam) można stosunkowo nie wielkim nakładem pracy wyszczuplić poprzez rozciąganie i ćwiczenia aerobowe (najlepiej 10-15km biegi). Wg wiedzy z różnych źródeł, wynika, że podczas wysiłku mięśnie się "rozrywają", a organizm naprawiając te "rozerwania" buduje mięśnie i od typu ćwiczeń zależy jak to zrobi. ćwicząc aeobowo mięśnie się wydłużają i stają się smuklejsze. W ciągu 3 miesięcy biegania i rozciągania udało mi się bardzo wysmuklić nogi (ok 2 cm). Panie chwalące biologię i udowadniające wszystkim, że nie można mieć nabitych mięśniami łydek bez wyciskania 100kg: budowa mięśni jest dziedziczona genetycznie, tak samo jak podatność na ich rozrost. I chyba nigdy w życiu nie widziałam normalnej dziewczyny, która nie miałaby na nich trochę tłuszczu, więc jak to jest z tym zbitym tłuszczem? Dlaczego np. na brzuchu albo ramionach nie robi się taki mocno zbity tłuszcz, że można go pomylić z mięśniem? :| |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie miałam problemu z otłuszczeniem, jem zdrowo bezwęglowodanowo, 3h bez jedzenia nie zwolnią mi metabolizmu. Nosze generalnie XXS, ale te łydki są nieproporcjonalne jak mam spodnie idealnie dopasowane do ud i tyłka to ledwo je wciskam na łydki a jak dobre na łydki zwisają powyżej -.-'. Ciambaramba dzięki za info, będę kontynuowała biegi, rozciąganie praktykowałam zawsze ale efekty zerowe.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.