![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rekrutacja do przedszkola- to jakaś paranoja!
Dla mnie znowu jest oczywiste, żeby przedszkole było blisko pracy,
moje znajome z większego miasta dojeżdżają do domu z pracy koło 40 minut nawet do 1h (wiadomo kroki w szczycie) Więc przynajmniej dziecko jest o tą godzinę krócej w przedszkolu, jest z mamą. ![]() Ja mieszkam w mniejszym mieście, więc to nie jest taki problem dojechać po dziecko. Ale jakbym pracowała np. w sąsiednim mieście to też bym chciała tam posłać dziecko w przedszkola, żeby nie musiał czekać za mną aż dojadę.
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Tu znow możnaby dyskutować.
Mój rozum mi mówi ze dla mnie lepiej zeby dziecko bawiło sie z dziećmi ta godzinę dłużej niż siedzialo w samochodzie i stało w korku. Mieszkam w Warszawie i korki są tu jak chleb powszedni. Dodatkowo przekonuje mnie fakt ze mała ma chorobę lokomocyjna i nie jest fajnie jak zaczyna wymiotowac a ja siedzę za kierownica na 3 pasmowej drodze. I jeszcze w korku gdzie przecież żaden życzliwy kierowca Cię nie wpuścić na pas obok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Gorzej jak np. trzeba zostać dłużej w pracy i człowiek pędzi na ostatnią chwilę na drugi koniec miasta. Samej mi się zdarzyło, że dzwoniłam do sekretarki w szkole, że utknęłam w korku i żeby mojego pierwszaka wypuściły ze świetlicy (czynna do 17-tej) i żeby zaczekał w szkole, a ja będę koło 17:30. Nie wyobrażam sobie, żeby przedszkolaka tak zostawić, zresztą w większości przedszkoli o 17-tej wszyscy wychodzą, nie zostaje portier.
Z drugiej strony staraliśmy się z TŻ, żeby centrum naszego życia było w tym samym miejscu. Praca TŻ, żłobek młodszego i szkoła starszego są prawie obok siebie, do tego 30 minut piechotą od domu. Ani szkoła nie jest rejonowa, ani żłobek nie jest najbliżej domu. Ja do tej pory dojeżdżałam do pracy daleko, ale w razie czego TŻ mógł się wyrwać po dzieciaki, gdybym gdzieś utknęła. Teraz od września szukam pracy gdzieś bliżej, bo to dla mnie bardzo stresujące, tak lecieć na ostatnią chwilę (chociaż oczywiście najczęściej udawało mi się odebrać dzieci między 15, a 16, ale czasem np. przedłużyła się jakaś rada albo trzeba było zostać dłużej). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to, że innemu coś innego pasuję to normalka. Biorę po pracy od razu dziecko i możemy po drodze do domu zakupy zrobić itp. Cytat:
Dokładnie. Niestety nie zawsze da się pracować blisko domu, żeby móc piechotą chodzić. A wiadomo nad bliskość, przynajmniej u mnie, przedkładam warunki pracy.
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa z jakim bólem moje dziecię przestawi sie na poranne wstawanie i szykowanie.
Bo teraz śpi do ok 7:30 rano, czasem do 8:30. Wstaje rano, zmieniamy pieluszke, jemy sniadanko, mala chwile sobie polezy, pobiega w pidzamie a tu trzeba bedzie jednak sie wyrobić na jakaś tam godzinę. . . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
kobieta za ladą
|
dzięki szaja i kasiulka za kciuki
![]() niestety z gminnego pan dyrektor zadzwonił, ze lista przyjętych i nieprzyjętych dzieci ,dotyczy wniosków złożonych w terminie ,ja ze se przyszlam 2 kwietnia to nas to nie dotyczy mam czekać 2 tyg ,bo tyle trwa zadekralowanie i wtedy EWENTUALNIE sie do mnie odezwą także zostaje nam jedno przedszkole gdzie sie dowiem w połowie maja jak sie nie dostanie to nie wiem albo ja rezygnuje z pracy na"waciki" albo małzonek
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
http://www.zlobki.mpips.gov.pl/aktua...ieciecych.html
Jest nadzieja, ze bedzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym tygodniu nie dam rady się wybrać do naszego żłobka.
Ale na wątku mamusiowym 2 mamy napisały, że u nich w żłobkach można odebrać dziecko kiedy się chce, bez problemu, że zostanie skreślone. Ważne, że się płaci. Także mam małą nadzieję. julka ja porannego wstawania też się boję, koniec z lenistwem ![]()
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jednak wole to niż siedzenie w domu. Marze by wrócić do pracy, realizować sie, odzyc trochę. Mam kilka marzeń do spełnienia i potrzebuje odrobiny czasu dla siebie by sie tym zając ![]() A do zlobka zadzwoń ? Nie jestes ciekawa czego sie dowiesz ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
julka ja ogólnie się cieszę, że wracam na pół etatu, będzie fajna odskocznia i dla mnie i dla młodej
nie będę dzwonić, wolę porozmawiać osobiście, na spokojnie się o wszystko wypytam, zresztą na pewno nie będzie tak że po miesiącu czy dwóch mi ją skreślą ![]()
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
aaa czyli poszukiwania pracy przed tobą,
na pewno coś znajdziesz, w końcu w stolicy mieszkasz ![]() Ja wracam do pracy sprzed ciąży, tylko, że od tego czasu dużo tam się pozmieniało i czuje się jakby prawie w obce miejsce szla. ![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Bierz się za rozsyłanie cv
![]()
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie życzę cierpliwości
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do Mam, ktore miały dzieci w żłobku.
My zaczynamy od 10 maja. Dowiedziałam sie ze muszę małej przyniesc jedynie pieluszki na zmianę, resztę maja. Kupie jej jeszcze kapcie, na wszelki wypadek uszykuje ubranie na zmianę. Co by jeszcze warto było kupić ? Dodam, ze mała bedzie tam tylko 2 razy w tygodniu na 4 godziny. Spodobał mi sie taki worek na kapcie ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- http://allegro.pl/worek-na-buty-kapc...290516967.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz pampersów i kapciuszków w szafce zawsze mam 2 komplety body i spodenek plus skarpetki na zmianę (jeden komplet to za mało, bo maluchy notorycznie się oblewają piciem lub zupą, czasem zdarza się przesikać lub gorzej :P ). W sali mamy też naszą piżamkę, którą co piątek panie oddają do prania i zawsze mam zapas chusteczek mokrych i suchych, bo u nas panie o to proszą, ale jeśli u Was panie nie kazały, to pewnie żłobek ma swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Impersona dziękuje
![]() Myślałam jeszcze o ręczniku jakimś do rak. A mam jakos oznaczyc rzeczy małej imieniem? No i czy kupić jej kubek do picia ? ![]() Mała tam nie bedzie spać bo o 12 będę ja odbierać. Do przedszkola od września muszę jej uszykowac komplet pościeli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczy podpisz koniecznie. U nas w żłobku funkcjonuje system numerowy- każde dziecko ma swój numerek szafki i rzeczy podpisane są tym numerkiem, łącznie z pieluszkami, tak paniom jest łatwiej wszystko dopasować. Oprócz tego na ubranka chłopakom naprasowałam ich imię i nazwisko (zamówiłam gotowe komplety podpisów na www.podpisane.pl ). Polecam gorąco, to łatwiejsze, niż wyszywanie na wszystkim ![]() Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2012-04-25 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
udało sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Wisienka - Ja również gratuluję, a za dudipopkę trzymam kciuki. Dziecko ostatnio postęp zrobiło i ze zbuntowanego jest grzeczne, nawet nie muszę jej już trzymać za rękę kiedy idziemy, bo idzie ładnie za mamą (wcześniej musiałam się nabiegać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
kobieta za ladą
|
nie dostała sie do przedszkola już nie licze na cud bo jest 13 na liście rezerwowej
za☠☠☠iście ![]()
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh ![]() strasznieeeee mnie irytuje sytuacja przedszkolna w naszym kraju ![]() jak tak można, każde dziecko powinno mieć miejsce w przedszkolu!!! ![]()
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Moja idze jutro pierwszy raz do zlobka. Ciekawe jak to zniesie.
![]() Już jej tłumaczę ze idzie do przedszkola, ze bedzie sie bawić z dziećmi, ze zje z nimi sniadanko i zupka, ze bedą tam fajne ciocie. Mała nie moze sie doczekać. Myślicie ze mogę jej za każdym razem pakować na 4 godziny 2 pieluszki na zmianę zamiast dawać im cała paczkę ? Mała bedzie tam 2 razy w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.