|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Fryzura z Top model - jak uzyskać taki efekt?
Pytanie mam. : ] Jak uzyskać efekt takich jak by loczków jak na zdjęciu niżej? Z góry dzieki za odp
![]() http://www.kozaczek.pl/img/10maj/130_29.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Dot.: Fryzura z Top model - jak uzyskać taki efekt?
Hmm... nie widzę dokładnie, czy to są takie loczki spiralne czy zygzaczki? wiem ze takie zygzaki można zrobić na szpilkach do włosów - przeplatać cieniutki kosmyk raz na jedno ramię szpilki raz na drugie - jakby 8 wokół tych ramion zaplatać
![]() A jeśli spiralki to nie mam pojęcia, może cieniutkie pasemko na papiloty/ wałki grubości cienkich kołków do trwałej, ale zaczynając od skóry kończąc na końcówkach - cały czas trzymając pasemko na końcówkach w jednym miejscu - nie puszczając, tak żeby to pasemko dodatkowo się skręciło "wokół własnej osi". Nie wiem czy jasno się wyraziłam bo trudno to wytłumaczyć ![]() ![]()
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
ja robie takie koleżankom w ten sposób ze nawijam na szpikulec od grzebienia cieniutkie pasmo wlosow i "przysmażam" prostownicą, potem jak ostygnie to przeczesuje palcami i juz mamy afro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz na tym poprzestac, to rozwjaj je delikatnie, zaczynając od spodu, a jeżeli chcesz uzyskac afro, to roztrzep wszystko palcami. Edytowane przez karolowanka Czas edycji: 2011-11-05 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak ZROBIĆ/UŁOŻYĆ tą fryzurę -wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o rozwiązania na teraz... możesz spróbowac papilotów lub wałków o dużej średnicy. A jeżeli ugniatanie daje dobre efekty, to spróbuj w wilgotne włosy wgnieśc żel - po wyschnięciu otrzymasz suche "strączki", które po odgnieceniu dają miękkie fale lub loki (taką technikę stosują naturalnie kręconowłose dziewczyny, a skoro po piance tak Ci się układają, to po żelu pewnie też). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
jak uzyskać taką fryzurę? http://imageshack.us/photo/my-images...uu5646584.jpg/
mam włosy za ramiona, wygoloną prawą część, więc podobnie jak ta dziewczyna. jednak nie wiem czy do tego ułożenia nie będzie potrzebne ścieniowanie tej grzywy, musiałabym zrobić to przy następnej wizycie u fryzjera ![]() tutaj więcej zdjęć: http://lookbook.nu/look/2408841-B-W Edytowane przez niebanalna12345 Czas edycji: 2011-11-06 o 16:41 Powód: dodanie linku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
jejkus spokojnie
![]() 95d4f0b5000339b74eadef3b.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Mam kilka pytań odnośnie fryzury. Jak zrobić coś takiego? Ile trzeba zapuszczać? Jaka jest jej trwałość i poziom trudności?
http://ikf.styl.fm/fryzury-krotkie/o...ura1220424.htm Z góry dziękuje za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
http://www.hairextensionspa.com/wp-c...es-for-Men.jpg
jak zrobić taką fryzurę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Jak w tytule: jak ulożyć tak fryzure i przede wszystkim zrobić żeby byla taka puszysta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Czy ktoś mógłby po powiedzieć w jaki sposób zrobić taką fryzurę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zrobić taką fryzurę?
wierzchnia warstwa włosów jest pokarbowana, natapirowana i utrwalona lakierem a dolna jedynie natapirowana i polakierowana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwszy link: włosy delikatnie (żeby nie zepsuc skrętu) przeczesujesz na jeden bok i tapirujesz wszystkie włosy. Całośc możesz utrwalic lakierem, unosząc natapirowane pasemka do góry i spryskując je u nasady. Grzywkę zostaw prostą. drugi link: Gdy zrobisz delikatne fale, robisz z boku przedziałek i tapirujesz wierzchnią warstwę. Tą stronę, po której jest więcej włosów - bardziej. Grzywkę zaczesz na oko i natapiruj tylko odrobinę przy samej nasadzie - niech będzie bardziej płaska niż reszta. Po stronie z wygolonym bokiem i mniejszą ilością włosów zgarniasz je za ucho i możesz przypiąc wsuwką jeśli chcesz. Dziewczyna na zdjęciu ma grzywkę, ale nie jest ona konieczna do tej fryzury ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żeby zwiększyc objętośc włosów, w wilgotne włosy wgniec piankę - najlepiej taką dodającą objętości lub do włosów kręconych. Możesz suszyc je też głową w dół. Edytowane przez karolowanka Czas edycji: 2011-11-15 o 16:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() wiecie jak wykonać taką fryzurę ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
fajnie byłoby zobaczyc tą fryzurę z boku/tyłu, bo teraz mogę się tylko domyślac
![]() Fryzura składa się z dwóch dobieranych warkoczy. Zaczynasz je pleśc po obu stronach głowy, zaczynając nad uchem i splatając go do góry i nieco do tyłu. Oba warkocze powinny spotkac się na czubku głowy. Tam możesz po prostu związac to gumką albo połączyc je i zapleśc dalej zwykły warkocz. Możesz też umocowac je wsuwkami a końcówki gładko wypuścic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Witam, ciekawi mnie w jaki sposób pan Prokop układa sobie włosy. Bardzo prosze o pomoc (: Planuję zmianę fryzury i chyba znalazłem odpowiednią http://bi.gazeta.pl/im/4/10123/z1012...cin-Prokop.jpg
Edytowane przez Micorason Czas edycji: 2011-11-20 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak ułożona została ta fryzurka? Chce się obciąć na krótko i chciałabym wiedzieć co zrobić z włosami, jak je ułożyć i czego użyć by wyglądały jak na zdjęciu. Z góry dziękuje za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
witam mam taką nietypową prośbę nie znam sie za bardzo na poszczegolnych dlugosciach wlosów a chcialbym zrobic sobie fryzure jak pan ponizej czy moglibyscie mi powiedziec jak dlugosciowo na oko moze to wygladac z boku z tyłu i u góry lub czy jest to jakas charakterystyczna fryzura - zdjecia ponizej bede wdzieczny:
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
Fryzura - szczegóły - PROŚBA
witam mam taką nietypową prośbę nie znam sie za bardzo na poszczegolnych dlugosciach wlosów a chcialbym zrobic sobie fryzure jak pan ponizej czy moglibyscie mi powiedziec jak dlugosciowo na oko moze to wygladac z boku z tyłu i u góry lub czy jest to jakas charakterystyczna fryzura - zdjecia ponizej bede wdzieczny:
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Witam
![]()
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
karolowanka, dziękuję! dopiero teraz przeczytałam, ale przy wolnej chwili popróbuję, oby się udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
![]() a jak zrobic taka fryzure? moge ja zrobic przy pomocy samej gumy do wlosow? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Kobiecy irokez - jak to zrobić?
podoba mi się fryzura z tego obrazka http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1322302734 trzeciej dziewczyny z góry. Otóż mam włosy do ramion, grzywkę i lekko wygolony bok. Zastanawiam się jak zrobić coś w stylu tego irokeza właśnie, jak ułożyć te włosy aby dobrze się trzymały.
Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Mam pytanie, chciałbym ustylizować sobie włosy na takie, jakie ma Josh Holloway, z tego zdjęcia - http://bi.gazeta.pl/im/3/4285/z4285283X.jpg Długość mam odpowiednią, jednak mam problem z przylegającymi włosami - są one całkowicie proste. Najgorzej jest w przypadku grzywki - zasłania całą twarz, chciałbym żeby włosy "odbijały" się tak, jak na zdjęciu, mam przedziałek na środku, ale próbując uformować je w podobny sposób po pewnym czasie się "rozpadają" - wracają do poprzedniej, prostej formy. Co zrobić, by mieć taką fryzurę na stałe, bez używania pianek/lakierów? Jest to w ogóle możliwe? W przypadku, gdybym poszedł do fryzjera, o co poprosić przy przycinaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
To i ja wrzucę swoje pytanie. Zakochałam sie we włoskach Adele w teledysku "someone like you". Marzy mi się zrobić ja na wigilię.
Wiem, ze potrzebny będzie tapirek, ale jak spiąć te włosy http://www.google.pl/imgres?q=adele+...Nnvm2Bw&zoom=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Jak żelować włosy by...
Witajcie. Mam pytanie. Jak żelować włosy w sposób jak na zdjęciach poniżej.
![]() ![]() Chodzi o te włosy z przodu. I jeszcze 2 sposób: ![]() Tutaj chodzi o efekt niesklejonych i poszarpanych włosów. Proszę o szybkie odpowiedzi. Dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak żelować włosy by...
Nakladaj zel malutkimi porcjami na dlonie i rozetrzyj po calej ich wewnetrznej powierzchni. Przeczesuj wlosy od czola do tylu, boki rowniez. Dokladaj kolejne malutkie porcje, az uzyskasz zamierzony efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak żelować włosy by...
A ten drugi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
Czy ktos wie jak ulozyc ta fryzurke ??
![]() Edytowane przez Black_Lady4444 Czas edycji: 2011-12-10 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.