![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Dla mnie też to się wydało dziwne, ale tak powiedzieli i nie określili dla jakich grup wiekowych. W sumie lubię ten program, cenię sobie rady które tam są udzielane, ale wiem nawet po swoim dziecku, że czasami nawet od humoru zależy. Są dni, że może przy cycku wisieć pół godziny, a czasami potrafi w 5 minut wszystko wyssać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
To też właśnie chciałam dodać, że owe 20 min to rzadko nam się udaje osiągnąć. Nieraz siedze 30 min, nieraz 5, a nieraz godzine z małymi przerwami. heh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Relacja z dnia dzisiejszego: tż wylatuje do Polski na 4 dni,mojej mamie kończy się urlop- czyli zostaję sama z Adriankiem i Jasiem.
Do tego okradli garaż sąsiadów i szwankuje nasz piecyk gazowy- jak się włącza ogrzewanie leci z niego woda. I jak ja mam się czuć bezpiecznie ![]() Na temat: Wydłuża się okres czuwania Jasia w dzień-to dobrze, bo może w nocy da mi trochę pospać ![]() P.s: Dziękuję dziewczynki za miłe komentarze na temat mojego skarbka ![]()
#214 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski!moze wy cos poradzicie...od wczoraj kubus nie umie zrobic kupki meczy sie meczy i mu nie wychodzi...chciałabym mu pomóc ale jak?połozna poradziła rumianek,moze wy macie jakies inne sposoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
Aniołku ja w razie awarii jak nie pomagały herbatki brałam termometr i do tyłeczka tam troszku poruszałam nim i szlo... ale to juz byla ostateczność gdy widziałam że się meczy
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Kuseczko, to tylko kilka dni
![]() ![]() ![]() Aniolku, o tych termomterowych metodach tez slyszalam ![]() Celka, ja w piatek bylam zmuszona do uzycia nosidelka: TZ wzial moje kluczyki przez pomylke do pracy ( ![]() ![]()
#217 |
Zadomowienie
|
Celko Ja miałam takie nosidełko kiedy Adrian był malutki i po krótkim spacerze do lekarza niesamowicie bolał mnie krzyż-tak samo jak szperr.
No właśnie szperr, właśnie wcinam kanapeczki z serkiem ![]() Mogłabym w zasadzie też skoczyć pod prysznic, bo Jaś śpi a Adrian też je śniadanko-ale nie ma ciepłej wody wrrr ![]() ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Grzeczna dziewczynka
![]() ![]() ![]() Kuseczko, mieszkanie TZ kupil kilka lat temu, ale caly czas planowalismy, ze jak juz znajde prace, to zamienimy jego hipoteke na wspolna i kupimy cos innego.. Ach, no i wtedy dopiero mielismy zamiar z pary przeksztalcic sie w rodzine, troche nie po kolei nam wyszlo ![]() ![]() Z drugiej strony, w przyszlym roku i tak mamy zamiar zaczac szukac nowego domu, wiec teraz remontujac przed porodem glownie to bralismy pod uwage - ze trzeba przygotowac mieszkanie do sprzedazy, bo wszystko sie sypie ![]()
#219 |
Zadomowienie
|
Aaach to tatuś Hani jest rodowitym Anglikiem. To zmienia postać rzeczy
![]()
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
kupilam nosidelko i chyba oddam z powrotem do sklepu. NIe bardzo mi lezy i wydaje sie jakies ciasne w pupie a przeciez jest dla dziecka od 3 do 9 kilo.
![]() Powiem Wam ze w nocy chcialam autentycznie wyjsc z domu, trzasnac drzwiami i uciec od mojego dziecka ![]() ![]() Bylismy dzis u neurologa (z tym zanoszeniem sie i prezeniem). W sumie napiecie miesniowe raczej ok, jest tylko problem z miesniami brzucha - jakies przekrzywione sa czy jakos tak. W kazdym razie od poniedzialku zaczynamy rehabilitacje metoda Vojty. Podobno nie jest mila dla dziecka, ale po miesiacu nawet nerwsuki sie uspokajaja, wiec moze i nam pomoze nie tylko na brzuch, ale tez na nerwowosc.A swoja droga badanie neurologiczne troche makabrycznie wyglada - lekarz podnosi dziecko za nogi, trzyma za jedna noge dziecko (glowa w dole), za reke i noge, itd... Maly nawet dzielnie to zniosl - potem sie wkurzal, ale chyba byl juz glodny. |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Celko a nie możesz czasami ściągnąć pokarmu i spróbować z butelki? czy z butelki też tak kiepsko mu idzie?
Własnie przelecialam MjakMama bo pamietam, że podawali tam adresy forów, gdzie mamy rozmawiaja o problemach z karmieniem piersią. Może na takim forum znalazlabyś wsparcie? Niestety, jak zawsze, jak potrzebne to nie mogę znaleźć tych adresów ![]() Jedyne co znalazłam : http://www.forum.e-mama.pl/viewforum.php?f=36 Edytowane przez koletynka Czas edycji: 2007-11-26 o 13:45 Powód: dodalam url |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, Celka, nie chcesz sprobowac z butelka? Jesli boisz sie, ze Adas sie przyzwyczai i nie bedzie pozniej chcial jesc z piersi, mozesz sprobowac takich specjalnych butelek z podwojnym smoczkiem. Ja ich czasem uzywam jak TZ chce sie poczuc jak Matka Polka
![]()
#224 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Celko Adaś uroczy i to zdjęcie jak on leży taki malutki na takim dużym łóżku cudne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A my wczoraj rano wezwaliśmy pogotowie, może troszkę panikuję, ale lepiej chuchać na zimne, tym bardziej, że u noworodka wszystko się jeszcze może zdarzyć. W sobotę tak jak pisałam mały nie chciał wcale spać, nie przespał praktycznie całego dnia, nawet wysłałam męża po jakieś mleko modyfikowane, bo gotowa byłam go dokarmić, bo już myślałam, że może się nie najada. W końcu mleka mu nie podałam, ale zauważyłam że bardzo głośno oddycha. Całą noc było to samo oddychanie wyraźnie sprawiało mu problemy i miałam wrażenie, że ma zapchany nos i gardło bo nawet ssanie mu nie szło. Spał nerwowo budząc się co 10-15 min, w końcu rano szukaliśmy pediatry który przyszedłby prywatnie, ale wszędzie odsyłali nas by zadzwonić po pogotowie. I tak zrobiliśmy, pediatra która przyjechała potwierdziła że ma zapchany nosek, ale nie jest to infekcja, dostał nasivin w kropelkach i kupiliśmy nawilżacz powietrza mam nadzieję, ze to mu pomoże.
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
koletynka - dziekuje za link !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
I my meldujemy sie wśród Mikołajkowych Dzieciaczków 2007
Emilcia urodziła się 21.11.2007 o godz. 15.00 z wagą 3400g i długościa 53cm - SN A oto moje szczęście ![]()
#227 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#228 |
Zakorzenienie
|
Bingo - witaj!
![]() A moj Adas ma juz miesiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Dokładnie Celko, Jaś też za 3 dni skończy miesiąc
![]() Boję się o te krawienie, rozumiem, że @ może być obfita ale żeby aż tak??Mam bóle brzucha i krew jest jasnoczerwona. Poczekam jeszcze troszkę i zobaczę...
#230 |
Zakorzenienie
|
Kuseczko, nie znam sie na tym, ale moze jednak zadzwon przynajmniej do lekarza i zapytaj go o te krwawienia? Bo moim zdaniem to nie brzmi zbyt dobrze..
A bylas juz u lekarza po porodzie? Jesli dobrze pamietam, to chyba w 4 lub 6ym tygodniu po porodzie powinien nas przebadac lekarz, tak?
#231 |
Zakorzenienie
|
Celka hahaha a powiedz co Ci u neurologa naopowiadała taka gadatliwa dziewucha w poczekalni
![]() szkoda, ze nie wiedziałam, ze to Ty ![]() swoją drogą to dobrze, że napięcie mięśniowe OK ![]() ![]() PS. ale ten świat mały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
A my dzisiaj juz jestesmy w domku
![]() Ide sobie porobic oklady z Tantum Rosa bo mam 6 szwow i troszke boli a poki co to po wielkim plakaniu syn w koncu zasnal ![]() Oto nasz Nathaniel ![]()
#233 |
Zadomowienie
|
szperr zawsze staram się nie panikować i nie dopuszczam do siebie pewnych myśli, np. gdy zaczął się poród Adriana byłam w trakcie przyjmowania tabletek przeciwskurczowych-miałam brać połówkę tabletki. W nocy mnie przeczyściło i łapały mnie regularne skurcze, no to zamiast połówki tabletki żarłam całą. Nic nie pomagało a rano skurcze były bardziej bolesne to żarłam po dwie. Za chiny nie dopuszczałam do siebie myśli, że ja rodzę
![]() ![]() ![]() Tym razem, rodząc Jasia, byłam bardziej przygotowana, choć też nie do końca byłam pewna "czy to już". Więc z tym krawiewiem pewnie też nic nie zrobię dopóki nie poczuję, że naprawdę ze mną źle. Uparty osioł ze mnie.
#234 |
Zadomowienie
|
bubbel cudowny chłopczyk, dokładnie takiego się spodziewałam
![]() Śliczny ![]()
#235 |
Zakorzenienie
|
Kuseczko, a jak obfite jest to krwawienie?? I ile czasu juz trwa?
Bubbel, masz slicznego synka ![]()
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Milo bylo Cie spotkac ![]() ![]() ![]() W sumie troszke nie tego oczekiwalam od tej wizyty - myslalam ze w koncu ktos mi odpowie na pytanie dlaczego moje dziecko ciagle sie prezy, dlaczego placze bez powodu, dlaczego steka, wygina sie i wali mnie piesciami podczs karmienia...A tu wyszlo ze ma krzywe miesnie brzucha (to raczej nie jest powod). ALe skoro mowilas, ze dziecko sie wycisza po jakims czasie dzieki tym cwiczeniom to moze moj maly "przy okazji" tez sie wyciszy. Naprawde dalas troche nadziei mi i mojemu mezowi, ze ta rehabilitacja moze cos pomoc. ![]() Ps. Moja polozna mowi, ze ma jeszcze jedno dziecko takie nerwowe na osiedlu i ze jak zaczelo cwiczyc ta metoda to stalo sie spokojne. Moze to tez Ty ![]() ![]() bubbel - Twoj Nathaniel ma taka ladna buzke jakby przez cc sie urodzil ![]() misia - mojemu Adaskowi tez charczy cos w nosku (chyba nosku), ale badanie nic nie wykazalo, wiec to pewnie tylko katar. Podobno noworodki czesto charcza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Wreszcie melduję sie z Melanią. Póżno bo połóg mam ciężki. Witam wszystkie Mamusie z małymi Skorpionikami i Strzelczykami.
![]()
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
witaj Medusia. Sliczna Melania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
celka nie wiem czy moze byc od pediatry
![]() ![]() w kazdym razie nie przestrasz sie jak zaczniecie cwiczyc bo wygląda to drastycznie ![]() ![]() ![]() ![]() PS. a do kogo ( rehabilitanta) sie zarejestrowaliscie ?? i czy płatnie czy udało sie na NFZ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Kancia - udalo nam sie na NFZ ale nie mamy skierowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.