narzeczony zostawil mnie po prawie 4 latach, musze sie wygadac :((( - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-12, 20:39   #211
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Dot.: narzeczony zostawil mnie po prawie 4 latach, musze sie wygadac :(((

Kochanie, potrafię sobie wyobrazić co czujesz, sama przeżyłam tak wielki wstrząs, tyle że to było już po ślubie - nie będę opisywać dlaczego, bo to w sumie nieistotne, ale znam to uczucie, gdy wali Ci się cały świat na głowę a sobie powtarzasz tylko "nie, to jakiś koszmarny sen i za chwilę się z niego obudzę i wszystko bedzie jak dawniej..."

Otóż nie będzie. Im szybciej to zrozumiesz i przyzwyczaisz się do nowej rzeczywistości tym będzie lepiej dla Ciebie.
Rozumiem gniew, wściekłość i upokorzenie jakie odczuwasz. To normalne w sytuacji w jakiej się znalazłaś. Musisz załagodzić skutki tego wstrząsu i dać sobie czas na wszystko - na uspokojenie się, na zrozumienie i w końcu na wybaczenie - chowanie urazy i przenoszenie jej na jakiegoś innego faceta, który pojawi się w Twoim życiu nic nie da - uwierz mi.
Poniżej jest lista rzeczy, które robiłam i które przyniosły mi ulgę, spróbuj może Tobie też to pomoże.
1. KALMS - lek uspokajający, dostępny bez recepty - jego dobroczynne skutki odczujesz po ok. tygodniu, naprawdę polecam.
2. Rozpieszczanie siebie i dbałość o wygląd - nowe perfumy, jakiś ciuszek, staranny manicure, makijaż, może nowa fryzura? Wszystko to cudownie poprawia samopoczucie, a świadomość własnej atrakcyjności niesłychanie poprawia humor
3. Wypełnienie dnia zajęciami - tak zorganizuj czas, zebys zbyt długo nie przebywała sama - wyjścia z koleżankami (tylko bez rozmów o ex), jakaś dodatkowa praca, sport itd itp - bezczynność sprzyja myśleniu o przeszłości i wylewaniu niepotrzebnych łez.
4. Przyjaciel - osobnik męskiej z którym jesteś w dobrych stosunkach, jest nieoceniony w takich sytuacjach.
5. Absolutna separacja od ex - żadnych telefonów, sms-ów, rozmów o niczym, bycia miłą itd itp - załatw z nim to co musisz i koniec kontaktów. Nie proś go o wyjaśnienia, z tego co piszesz on Ci tego wyjaśnić nie potrafi - po co masz usłyszeć coś co Cię dodatkowo zrani? Po tym co piszesz, zachowuje się bez klasy, jak zwykły dupek i tchórz. Traktuje Cię jak traktuje się przelotną znajomość, która ośmiela sie mu naprzykrzać - tak zakończyć 4-letni związek, no naprawdę koleś jest wielki - i nie wart jednej Twojej łezki.

A teraz na pocieszenie. Mnie spotkało to 7 lat temu - wydawało mi się, że nie może być już gorzej i nie pozbieram się nigdy. Cóż, po latach mogę stwierdzić tylko, ze to rozstanie to była to najlepsza rzecz, jaka mogła mi się przydarzyć )) Poznałam tak cudownego mężczyznę, ze mój ex-małż (w swoim czasie siódmy cud świata i jedyna miłość mojego życia) wypada przy nim bladziutko. Jestem szczęśliwa i wiem że Ty też będziesz - może nie dziś, nie jutro ale będziesz na pewno.

Głowa do góry
M.
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 20:46   #212
201803290936
Konto usunięte

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;5769650]

A teraz na pocieszenie. Mnie spotkało to 7 lat temu - wydawało mi się, że nie może być już gorzej i nie pozbieram się nigdy. Cóż, po latach mogę stwierdzić tylko, ze to rozstanie to była to najlepsza rzecz, jaka mogła mi się przydarzyć )) Poznałam tak cudownego mężczyznę, ze mój ex-małż (w swoim czasie siódmy cud świata i jedyna miłość mojego życia) wypada przy nim bladziutko. Jestem szczęśliwa i wiem że Ty też będziesz - może nie dziś, nie jutro ale będziesz na pewno.

Głowa do góry
M.[/quote]

Wiem dobrze o czym mówisz. Z perspektywy czasu faceci, którzy wydawali się nam być supermenami, a zachowali się jak tchórze, maleją i bladną przy tych naprawdę SUPER prawdziwych "drugich połówkach".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 20:49   #213
Ptysio5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysuni@;5767810[B
pochlebiasz sobie...

[/B] jak masz cos do powiedzenia na moj temat to pisz to prywatnie lub w moim watku
niestety właśnie to Ty zaczęłaś i uderzyła mnie Twoja hipokryzja.
Więcej z Toba dyskutować nie będę - nie pochlebiaj sobie

Cytat:
Napisane przez wredny_krasnal Pokaż wiadomość
i co, jesteście?
nie, nie jesteśmy. Ale pierwsze dni po tym jak mnie zostawił tylko to pomagało mi żyć. Głupia nadzieja. I szukałam potwierdzenia i pocieszenia wszędzie, kurczowo trzymałam się wspólnych planów. A także zagryzłam zęby i udawałam dzielną, bo myślałam, że dzięki temu wróci.
I owszem chciał wrócić. Ale ja juz nie chciałam. Odkochałam się
A byliśmy razem również 4 lata.

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Ja sama pamiętam,jak po rozstaniu nie myślałam racjonalnie.Też chciałam ratować związek,jedni pisali jedz do niego a inni pisali daj sobie z nim spokoj niech ochłonie,daj mu czas.Tyle,że ja wtedy żyłam w zawieszeniu,bo mój esk nie potrafił owiedzieć,że to już koniec,ja na nim to chyba wymusiłam.

Także Sysuni@,też miałam podobną sytuacje,ale nie pojeżdzam po Floff jak po łysej kobyle. :/
dokładnie tak.

Na głębokie refleksje przyjdzie pora. Teraz jest czas na szok, rozpacz i (niestety) robienie głupot. Nic niezwykłego....
Ptysio5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 20:51   #214
Flofferek
Zakorzenienie

mysle Flofferku, ze ciezko Ci sobie w zyciu radzic z wlasnymi emocjami, wedlug mnie boisz sie troszke pobyc w tej sytuacji dlatego ciagle dzwonilas, pisalas

baaa boje, panicznie sie boje. dobra zmykam cos sie poczucy, poki mam jakas wene. buziaczki
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 20:52   #215
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Flo<przytula mocno>
Dziś jest Twoja noc na płacz, łzy, krzyki i darcie poduszki. Dziś POWINNAŚ odreagować, dać ponieść się emocjom. To pomoże. To JEST ZDROWE.
Ale nie załamuj się kompletnie. Nie olewaj studiów. Skup się na nauce i przyjaciołach/znajomych.
Tak, jak pisały dziewczyny - zadbaj o siebie, zapełnij sobie czas przyjemnościami, raz na jakiś czas wyrycz się komuś w rękaw. To ŻADEN WSTYD.
<przytul>

A co do pewnych osób, powiem tylko: "Internet - being an I***T was never so cool."

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 20:57   #216
spray
KWC

Flofferku, jestem w szoku. Boże, nie chce mi sie wierzyć Trzymaj się, bądź dzielna.

On wróci, za miesiąc, za dwa, ale wróci, bo nie będzie mógł odnaleźć się bez Ciebie. Jestem tego na 99% pewna.
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 20:58   #217
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

W dobrą stronę idziesz Flofferku.
Ucz się, organizuj sobie czas, bo nie warto żebyś przez niego wszystko straciła, kontakty ze znajomymi, studia, poczucie własnej wartości.... nie warto

Musisz wziąść się w garść, proś o pomoc jeśli tego potrzebujesz.
Wokół Ciebie jest na pewno mnóstwo życzliwych Ci osób, ot choćby my

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 21:02   #218
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Flofferku, jestem w szoku. Boże, nie chce mi sie wierzyć Trzymaj się, bądź dzielna.

On wróci, za miesiąc, za dwa, ale wróci, bo nie będzie mógł odnaleźć się bez Ciebie. Jestem tego na 99% pewna.
Hm... ale po co dajesz dziewczynie fałszywe nadzieje?Ona powinna teraz układać sobie życie na nowo, iść dalej.
Nawet jeżeli on będzie chciał wrócić to co to da?
Zawiódł ją, skrzywdził, upokorzył, warto żyć złudzeniami dla kogoś takiego?
Stary 2007-11-12, 21:02   #219
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
nie chce plakac, nie znosze tego, bo jak ja zaczynam ryczec to rycze jak bobr

wlasnie mama mi powiedziala, ze moj brat, z ktorym kloce sie codziennie, powiedzial wczoraj, po tym co sie stalo, ze pojdzie do niego i mu wpierd*.. moze i prymitywny spsoob, ale uslyszec cos takiego od wlasnego brata to bardzo bardzo mile

teraz wlasnie zapisuje sie na kursy rozne, jeszcze dojdzie do tego ze na studia czasu zbraknie jakos humor mi powrocil, oby na jak najdluzej.

dziewczyny mykam sie cos pouczyc, moze jakas sciage zrobie an jutro.

dziekuje ze jestescie ze mna buziaczki
jutro napisze jak sie trzymam
bardzo dobrze, zainwestuj w siebie oprócz zdobycia dodatkowej umiejętności-wiedzy szybciej się pozbierasz i przestaniesz myślec.

i jak najwięcej nawet sztucznych zajęc sobie znajdź, łap się wszystkiego aby choc na chwile nie myślec

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 21:03   #220
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Flofferku ja również wysyłam do Ciebie pozytywne wibracje. Trzymaj się, silna baba z Ciebie, wierzę w to

A co do Sysuni i Wrednego krasnala-brak mi słów. Żałosne to było to co wypisywaliście, a nie Flofferek i jej zachowanie.
Stary 2007-11-12, 21:06   #221
atka83
BAN stały

Dzielna jesteś Flofferku. Tak trzymaj,pokaż mu że jesteś silna.A jego niech szlag trafi. Takich facetów jak nasi eksowie spaliłabym chętnie na stosie.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 21:07   #222
antoinettee
Zadomowienie

Strasznie Ci współczuje, naprawde : ( Drań z niego, ale lepiej teraz niż po ślubie ... 3maj się
Stary 2007-11-12, 21:19   #223
Izaluka
BAN stały

Cytat:
w tym momencie boje sie kazdej minuty, teraz jakas ciagne, ale boje sie nocy.
Może banał, ale staraj się o tym nie myśleć. Ja wiem, że ciężko. Ale nie bądź taką szmacianą laleczką. Ja taka byłam. Nie umiałam przestać płakać, zorganizować sobie jedzenia, nauki, czy nawet porannego mycia zębów.

Wszystko było za trudne, nie potrzebne. Jakby mi stale tlenu brakowało. Leżysz i ryczysz jak ten wół z nadzieją, że może on jeszcze zmieni zdanie

Tylko po paru dniach przychodzi moment, że patrzysz na siebie w lustro i widzisz potwora. Włosy nie umyte, twarz zapuchnięta, zero makijażu...
Wtedy czas się otrząsnąć. Strzelić sobie SPA w łazience, iść do fryzjera i zmienić kompletnie fryzurę, iść na solarium, do kosmetyczki, na zakupy...
To takie zwykłe babskie potrzeby, które powinny być kompleksowo zaspokojone, byś chociaż patrząc w lustro czuła się dobrze i z satysfakcją mogła sobie powiedzieć ''Jestem piękna, a on kiedyś się obudzi z ręką w nocniku.''
A jeśli nie rajcuje Cię dbanie o siebie to idź do koleżanki na butelkę wina przy jakiejś głupiej komedii, idź na basen, pobiegać, zacznij czytać 500-set stronnicową książkę... Cokolwiek - byle by zajęło Ci chociaż na trochę umysł.

Noce są zdecydowanie najgorsze. Nie ma już smsa na dobranoc, czy przytulenia i pocałunku w czółko. Jest tylko zimna kołdra i myśli, które nie dają zasnąć.

Polecam w tym okresie jakieś herbatki uspokajające typu meliska, ciepłe mleczko na lepszy sen lub chociażby Deprim.

Staraj się odganiać te myśli, przywołuj jakieś obrazy nie związane z nim, a wtedy sen przyjdzie szybciej.

Cytat:

moze to za wczesnie, ale chcialabym kogos poznac, chlopaka, na ktorym moglabym sie skupic, nawet przyjaciela by nie myslec, bo mam te kolezanki ale one malo mi daja chyba juz nie chca sluchac moich lamentow nie dziwie sie w sumie, ilez mozna, caly dzien katowalam.
Wyjdź do ludzi. Uwierz mi, że w takim trudnym okresie ludzie potrafią wiele z siebie dać. Ja będąc w związku trochę odwróciłam się od znajomych. Gdy związek się skończył zostałam sama
Było mi wstyd, ale wyciągnęłam rękę, poprosiłam ich o wsparcie i pomoc i cudownie się rozczarowałam. Każdy miał dla mnie wiele ciepłych słów wsparcia i propozycji wspólnego spędzania czasu. Gdyby nie oni siedziałabym w 4 ścianach jak kolek i się umartwiała. A to działa destrukcyjnie.

I katuje je swoimi myślami, odczuciami. Naprawdę nikt mi nigdy nie powiedział ''Zamknij się i skończ już o nim gadać!''
Wydaje mi się to naturalne, że przyjaciele, znajomi są od tego by wysłuchać.

A na poznawanie nowych osób daj sobie czas. Skup się na starych znajomych.

Cytat:
boje sie, ze dlugo bede sama. albo ze jesli znajde kogos to nie bedzie mi dobrze.
ja tak potrzebuje milosci, a tutaj myslalam ze mialam w 100%:/
A czy to coś złego, że będziesz sama? I nawet jeśli by to miało długo trwać to co z tego? Musisz mieć czas na tzw. żałobę po poprzednim związku.

Każdy potrzebuje miłości, czułości. Ale da się bez tego żyć. Wystarczy miłość rodziców, przyjaciół, czy chociażby miłość do samej siebie
Jasne, najważniejsze to odnaleźć siebie i zacząć się na nowo doceniać.

Cytat:
tak mysle, jak moge mowic ze chce innego jak kocham tego. ale moze jak bede sobie wmawiala ze nie kocham, ze znajde innego bedzie lepiej, bo ja wiem?
Faktem jest, że kochasz Bartka. I długo go kochać nie przestaniesz pewnie. Możesz go tylko z czasem znienawidzić. Ale i tak na zmianę będzie Ci się wydawało, że kochasz jednocześnie nienawidząc Tak to niestety w późniejszym stadium wygląda.
I przeważnie musi wydarzyć się coś przełomowego... Albo kogoś poznasz, albo zobaczysz B. z nową dziewczyną. Wtedy odechciewa się ciepłych uczuć...

Cytat:
marzy mi sei o nim nie myslec, chce tego bardzo.
chce tez sie dowiedziec dlaczego tak postapil. mama nie wierzy ze mnei nie kocha, bo widziala jak mnie traktowal, mowi ze to musi byc cos innego. ale co? nigdy sie nie dowiem.
Zmartwię Cię. Jeszcze bardzo długo będzie Ci siedział w głowie. Będziesz na każdym kroku go widzieć, czuć jego zapach, wyobrażać sobie co teraz robi, jak jest ubrany, czy myśli, czy tęskni...

I Ty będziesz tęsknić i będziesz chciała go zobaczyć, przytulić, powiedzieć co czujesz... Tylko oni już sobie tego nie życzą.

Skoro nie powiedział przy rozstaniu o co chodzi to niech już tak zostanie... U mnie też skończyło się ot tak. Bo zła byłam. Ale z czasem szydło z worka wychodzi i zazwyczaj chodzi o osobę trzecią.

Wierz mi otoczenie nigdy nie może uwierzyć. Ale oni tez nigdy nie poznają prawdy o waszym związku, bo to wiedzą tylko te dwie właściwe osoby...

Cytat:
najbardziej boje sie nocy naprawde, boje sie ze jak pojde z kims do pubu, na piwo czy cos to sie rozrycze zalamie, bo bylam tam z nim. zly sposob mysenia ale wszystko mi go przypomina.. ehhh

I nadal będzie przypominać. Każdy sklep, każdy pub, ulica, chodnik. Początkowo wszystko. Z czasem będąc w tym miejscu tylko się uśmiechniesz na ciepłe wspomnienie o nim...

Zapewne czujesz się też oszukana... Bo wspólne plany, przyszłość. Ten nieszczęsny ślub. A tu takie rozczarowanie. Zawiódł na całej linii. Uciekł niczym tchórz. Niczego nie chciał naprawiać między Wami, zmieniać tylko odszedł. Może to i dobrze, że teraz podjął tą decyzję. Że teraz pokazał, że jest słabym facetem, który nie da Ci wsparcia.

Czas zagoi rany. Spokojnej nocy! Myśl optymistycznie, mimo ciężkiej przeprawy. Pomyśl, że to Cię tylko wzmocni, że to taki życiowy sprawdzian i Ty się tak łatwo nie dasz życiu.

No i jak ktoś ma miękkie serce to trzeba mieć twardą d***
by Ahinsa
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 21:23   #224
Ines1985
Zakorzenienie

Ja też jestem w szoku... Czasami przez to nasze forum tracę wiarę w facetów. Serio.

Flofferku, ja sobie wyobrażam jaki to jest ból. Chyba nic w tej chwili nie jest w stanie go zmniejszyć... Ten ból jest i przez to po prostu trzeba przejść.
Ale proszę Cię, nie pisz do niego, nie dzwoń, nie szukaj kontaktu... Kiedy najdzie Cię ochota żeby znowu do niego zadzwonić - zaciśnij zęby, policz do 10 i odłóż telefon.
Nie pozwól sie tak ranić, już i tak zbyt wiele ciosów przyjęłaś.

I chociaż trudno teraz tak na to spojrzeć... Dobrze się stało, że nie wzięliście tego ślubu. Z takim człowiekiem nie udałoby Ci się stworzyć szczęśliwego małżeństwa, a tak to jeszcze masz szanse ułożyć sobie życie. U boku kogoś, kto będzie Cię szanował i kochał bezgranicznie.

Trzymaj się dzielnie

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 21:37   #225
kaolinait
Zadomowienie

nie jest Ciebie wart, o tak!
ale rozumiem co czujesz. Czujesz sie oszukana czyz nie?
oszukana... bo mialas cala przyszlosc z nim poukladana.
Czulas sie bezpiecznie,pewnie wiedzialas ze kochasz i ze zawsze bedziecie razem.
A on Cie zawiodl, zniszczyl wszystko.
Bedzie dobrze, chyba tu nie wystarczy... bo nie da sie ot tak zapomniec, musisz poplakac, pobyc sama... ale pozniej bedzie coraz lepiej i lepiej az wkoncu naprawde bedzie dobrze. Glowka do gory! Potrzeba Ci czasu i ciepelka najblizszych.

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 21:44   #226
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
to brzmi przewrotnie ale dostałaś szanse na lepsze życie... mogło się zmarnować przy Twoim byłym.. wierzę, że teraz bedzie lepiej

Floferku, byłam w bardzo podobnej sytuacji co Twoja. Tez po 4 latach z dnia na dzień, mimo wcześniejszych obietnic usłyszałam, ze mnie juz nie chce.
I wiesz co? Teraz dziękuję za to Opatrzności, bo to był (jak się okazało) najszczęśliwszy dzien w moim życiu. Uchroniło mnie od popełnienia błędu na całe zycie. Przyszłość z tym człowiekiem byłaby gehenną, a nie zwiazkiem opartym na miłości i wzajemnym szacunku.
Faceta poznaje sie po tym jak kończy - i coś w tym jest.

A na zachowanie tego typa brakuje mi słów
Stary 2007-11-12, 21:49   #227
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
nie chce plakac, nie znosze tego, bo jak ja zaczynam ryczec to rycze jak bobr

wlasnie mama mi powiedziala, ze moj brat, z ktorym kloce sie codziennie, powiedzial wczoraj, po tym co sie stalo, ze pojdzie do niego i mu wpierd*.. moze i prymitywny spsoob, ale uslyszec cos takiego od wlasnego brata to bardzo bardzo mile

teraz wlasnie zapisuje sie na kursy rozne, jeszcze dojdzie do tego ze na studia czasu zbraknie jakos humor mi powrocil, oby na jak najdluzej.

dziewczyny mykam sie cos pouczyc, moze jakas sciage zrobie an jutro.

dziekuje ze jestescie ze mna buziaczki
jutro napisze jak sie trzymam
To dobrze że Ci sie poprawia humor Trzymamy kciuki
Stary 2007-11-12, 22:00   #228
Flofferek
Zakorzenienie

tak mysle po rozmowie z mama. bo kilka dni temu bartek pojechal z moim tata na dzialke pomoc przy pakowaniu rzeczy na zime - sam sie zdeklarowal, no spoko, zwykla pomoc, ale tata mowil, ze sam z siebie powiedzial cos w stylu 'to w przyszlym roku tez przeciez panu pomoge'... czy to moze mowic osoba, ktora wie, ze nei kocha, wie ze juz sie psulo??

jesli nie, to czy mozliwe by w ciagu paru godzin zrozumiec, ze zwiazek byl niczym?!
tego nie rozumiem.

mama mowi, ze cos musi byc nie tak, ze czegos nei chce mi powiedziec. mam metlik w glowie, bo jesli to prawda, jesli mnie kocha a cos ukrywa i nie chce powiedziec, z jednej strony to by wyjasnialo, ale z drugiej, nie wierze w to, bo nei mozna tak ukrywac uczuc, a skoro nawet nei zaplakal na koniec to nie chcial mnie na powaznie.

ja poprostu lubie wiedziec dlaczego
dobra mykam spac, poki oczy mi sie zamykaja. buziaki
Stary 2007-11-12, 22:06   #229
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
t

mama mowi, ze cos musi byc nie tak, ze czegos nei chce mi powiedziec. mam metlik w glowie, bo jesli to prawda, jesli mnie kocha a cos ukrywa i nie chce powiedziec, z jednej strony to by wyjasnialo, ale z drugiej, nie wierze w to, bo nei mozna tak ukrywac uczuc, a skoro nawet nei zaplakal na koniec to nie chcial mnie na powaznie.

j
nie wierzylabym raczej w komplikacje z romansidel... kocha ale musi udawac, ze nie bo cos tam, jakis los okrutny.

nie kochal juz pewnie czas dlugi, ale tlumil to w sobie...
az stalo sie cos co sprawilo, ze peklo w nim coz i cala swoja frustracje Ci wyrzygal...
musial byc sfrustrowany, bo gdyby byla to kwestia tylko zaniku uczuc to rozstalibyscie sie normalnie.
To jego ponizanie musi byc czyms spowodowane.

Juz to zostaw, nawet jesli wrocic mielibyscie do siebie to jeszcze nie czas na refleksje bo za swiezo jest.
Daj sobie czas.

i coz trzymaj sie.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 22:07   #230
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
'to w przyszlym roku tez przeciez panu pomoge'... czy to moze mowic osoba, ktora wie, ze nei kocha, wie ze juz sie psulo??
Może chciał byc poprostu miły i kulturalny. Tyle.... ale zadziwia mnie ten kolo.
Stary 2007-11-12, 22:11   #231
Flofferek
Zakorzenienie

moze... ale przyznacie ze to dosc dziwne, aaa i nie szukam dziury by robic sobie nadzieje, chce zrozumiec, bo nie potrafie.. mykam spac buziaki
Stary 2007-11-12, 22:17   #232
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Flofferek dopiero teraz zauważyłam Twój watek. Powiem jedno... masakra, przecież jeszcze niedawno rozmawiałyśmy na ślubnym o przygotowaniach. Co się dzieje w tym roku? Jesteś kolejną osobą ze ślubnego kobierca która rozstała się ze swoim partnerem przed planowanym ślubem

Flofferek zabrakło mi języka w gę... buzi. Trzymaj sie dzielnie
Stary 2007-11-12, 22:21   #233
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Strasznie Ci współczuje, naprawde : ( Drań z niego, ale lepiej teraz niż po ślubie ... 3maj się
dołaczam się palić na stosie i jeszcze dokładać płomienico za cham!jak można się smiać?poswięciłas mu 4 lata i taki wał!!!!!!!jak tak mógł?osobiście powiesiłabym każdego takiego drania
trzymaj się ciepło,wierze że dasz sobie rade
a to dla ex TŻ każdych z nas

nienawidze chamstwa
anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 22:25   #234
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
dołaczam się palić na stosie i jeszcze dokładać płomienico za cham!jak można się smiać?poswięciłas mu 4 lata i taki wał!!!!!!!jak tak mógł?osobiście powiesiłabym każdego takiego drania
trzymaj się ciepło,wierze że dasz sobie rade
a to dla ex TŻ każdych z nas

nienawidze chamstwa
halo !

potepiac mozna sposob rozstania, zachowanie po rozstaniu, chamstwo ogolnie pojete ale nie to, ze ktos dorosl do decyzji o rozstaniu!

wiadomo, ze fajnie zeby powiedzila to wczesniej ale moze nie mogl sie zebrac...

poswiecila mu 4 lata? byla z nim 4 lata! nie zmuszala sie do tego wiec nie mowimy o poswieceniu.

Ludzie sie rozstaja, ku... de normalna sprawa, czasem tak jest...
Kultura lub jej brak po rozstaniu to osobny temat.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 22:28   #235
carolinascotties
Zakorzenienie

Flofferku bardzo mi przykro... trzymaj się...

zastanawiam się, skąd taka nagła zmiana... czy nie macie w pobliżu kogoś, kto mógł Wam namieszać... chodzi mi o - "życzliwą" osobę..?

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 22:37   #236
evangeline
Zakorzenienie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;5769650]Kochanie, potrafię sobie wyobrazić co czujesz, sama przeżyłam tak wielki wstrząs, tyle że to było już po ślubie - nie będę opisywać dlaczego, bo to w sumie nieistotne, ale znam to uczucie, gdy wali Ci się cały świat na głowę a sobie powtarzasz tylko "nie, to jakiś koszmarny sen i za chwilę się z niego obudzę i wszystko bedzie jak dawniej..."

Otóż nie będzie. Im szybciej to zrozumiesz i przyzwyczaisz się do nowej rzeczywistości tym będzie lepiej dla Ciebie.
Rozumiem gniew, wściekłość i upokorzenie jakie odczuwasz. To normalne w sytuacji w jakiej się znalazłaś. Musisz załagodzić skutki tego wstrząsu i dać sobie czas na wszystko - na uspokojenie się, na zrozumienie i w końcu na wybaczenie - chowanie urazy i przenoszenie jej na jakiegoś innego faceta, który pojawi się w Twoim życiu nic nie da - uwierz mi.
Poniżej jest lista rzeczy, które robiłam i które przyniosły mi ulgę, spróbuj może Tobie też to pomoże.
1. KALMS - lek uspokajający, dostępny bez recepty - jego dobroczynne skutki odczujesz po ok. tygodniu, naprawdę polecam.
2. Rozpieszczanie siebie i dbałość o wygląd - nowe perfumy, jakiś ciuszek, staranny manicure, makijaż, może nowa fryzura? Wszystko to cudownie poprawia samopoczucie, a świadomość własnej atrakcyjności niesłychanie poprawia humor
3. Wypełnienie dnia zajęciami - tak zorganizuj czas, zebys zbyt długo nie przebywała sama - wyjścia z koleżankami (tylko bez rozmów o ex), jakaś dodatkowa praca, sport itd itp - bezczynność sprzyja myśleniu o przeszłości i wylewaniu niepotrzebnych łez.
4. Przyjaciel - osobnik męskiej z którym jesteś w dobrych stosunkach, jest nieoceniony w takich sytuacjach.
5. Absolutna separacja od ex - żadnych telefonów, sms-ów, rozmów o niczym, bycia miłą itd itp - załatw z nim to co musisz i koniec kontaktów. Nie proś go o wyjaśnienia, z tego co piszesz on Ci tego wyjaśnić nie potrafi - po co masz usłyszeć coś co Cię dodatkowo zrani? Po tym co piszesz, zachowuje się bez klasy, jak zwykły dupek i tchórz. Traktuje Cię jak traktuje się przelotną znajomość, która ośmiela sie mu naprzykrzać - tak zakończyć 4-letni związek, no naprawdę koleś jest wielki - i nie wart jednej Twojej łezki.

A teraz na pocieszenie. Mnie spotkało to 7 lat temu - wydawało mi się, że nie może być już gorzej i nie pozbieram się nigdy. Cóż, po latach mogę stwierdzić tylko, ze to rozstanie to była to najlepsza rzecz, jaka mogła mi się przydarzyć )) Poznałam tak cudownego mężczyznę, ze mój ex-małż (w swoim czasie siódmy cud świata i jedyna miłość mojego życia) wypada przy nim bladziutko. Jestem szczęśliwa i wiem że Ty też będziesz - może nie dziś, nie jutro ale będziesz na pewno.[/quote]

Super to napisałaś Mawis. Szczerze, głęboko z serca, życiowo.

Flofferku- trzymam za Ciebie mocno kciuki. Mocno wierze w to stare, może już trochę przechodzone powiedzonko: 'nie ma tego złego...' Teraz jesteś w szoku, przyzwyczaiłaś się do niego, do jego obecności, świadomości, że jest. Ludzie bardzo szybko się przywiązują, a tu w końcu 4 lata...
Troszkę odnoszę wrażenie- wybacz takie analizy- że idealizowałaś związek z nim. Nie oceniam ani Ciebie, ani tego związku ale myślę, że mógł zadziałać u Ciebie dość typowy mechanizm: po poprzednim rozczarowaniu i zawodzie rzuciłaś się całą sobą w ten związek, może bezkrytycznie, może zbyt naiwnie. Wszystko było lepsze, byle nie z tamtym. Wszystko lepsze, byle inne od tamtego. Przepraszam, że o tym piszę, ale takie mam skojarzenia.

Kojarzę Cię z wizażu- jesteś naprawdę świetna babka. I jestem pewna, że sobie poradzisz. Facet zachował się jak ostatni cham, bo o ile mogę zrozumieć, że wygasło uczucie i wówczas większym przestępstwem jest okłamywanie drugiej osoby niż rozstanie (nawet po tych 4 latach), to nigdy, przenigdy nie zaakceptuję braku klasy, kultury i szacunku wobec drugiej osoby, tymbardziej, że to jest/była osoba bliska. Dlatego mimo, że jestem przeciwna obwinianiu o jakąs sytuację tylko jednej strony- nie powiem o tym gnojku ani jednego dobrego słowa. Ale spokojnie, moze moje myslenie jest nieco abstrakcyjne, ale uważam i z doświadczenia wiem, że takie rzeczy wracają- jego też ktoś kiedyś potraktuje jak śmiecia. Z całego serca życzę Ci, abyś nie miała w życiu z tym ścierwem już nic współnego.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Wiem dobrze o czym mówisz. Z perspektywy czasu faceci, którzy wydawali się nam być supermenami, a zachowali się jak tchórze, maleją i bladną przy tych naprawdę SUPER prawdziwych "drugich połówkach".
Słusznie I Ty Flofferku tę 'super prawdziwą drugą połówkę' znajdziesz. A wtedy przekonasz się, że te ciężkie chwile które teraz przeżywasz to był początek najlepszego, co mogło Ci się trafić.

Ściskam Cię mocno.

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 22:47   #237
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Flofferku Wiem, że to może nie pocieszenie... Ale mnie rzucił narzeczony po 5,5 roku. A dwa dni później pisałam dziewczynom na wizażu takiego posta cytuję:

Mój związek to dobry materiał na książkę hehe

Miały odbyć się oficjalne zaręczyny. Ale to mojego exa mamuśka chora, albo zawał w rodzinie, a to cośtam jeszcze. I wreszcie po 1,5 miesiąca miały się odbyc oficjalne zaręczyny. Moja mama miała dzwonić i zapraszać jego rodziców. Ale ex zadzwonił do niej i powiedział, żęby zadzwoniła następnego dnia bo mamuśka jest na prochach, bo się źle czuje. Następnego dnia znów mama miała dzwonić, a ex dzwoni, że jego matka znów umierająca i żeby nie dzwonić. No takie pierdzielenie. No ale ex powiedział , że wszystko jest umówione. Rodzice przyjadą.

Wysprzątałyśmy dom, otoczenie domu, pogotowałysmy różne dania. A Ex dzwoni wieczór przed i stwierdza, że kocha mnie mniej i nie wie dlaczego. No to ja mówie ok! (ale popłakałam się też). Pytam:Ale chcesz byc ze mną? To on, że tak. Że mnie i tak kocha bardzo mocno i że na 99 % chce spędzić ze mną życie. OK!Poszłam spać.

9 rano telefon. Jego rodzice niby już w pociągu, a on stwierdza, że mnie nie kocha i zaręczyn nie będzie. To ja w płacz i że co ja rodzicom powiem. Mama z Nim pogadała. Udawał, że płacze i że mu przykro. Nawet kasę chciał na konto przelewać za straty finansowe. Ehhh mówie Wam szkoda gadać. Wywaliłam jego rzeczy do kosza i nie chcę go na oczy oglądać. Osoba, która zrywa po 5,5 roku przez telefon w dniu zaręczyn nie jest warta mojego spojrzenia Jakoś się trzymam Pierwszy dzień straszny. Teraz jest dobrze Ciesze się, że Bóg mnie uchronił od krętacza i kłamcy.

A co najśmieszniejsze, to zadzwoniłam z ciekawości do domu exa. Odebrał jego ojciec jadący w tym czasie rzekomo pociągiem. ONI NAWET NIE WYTKNĘLI NOSA Z DOMU!!!!!!!Pytam go czy wie o sprawie zaręczyn, że mieli przyjechać. A on bez słowa odłożył słuchawkę. Chamstwo przechodzi z ojca na syna widocznie No i mają kalekę z głowy. Bo tak od początku mówili. Po co będziesz sobie taką brał.

No i to tak Trzymajcia kciuki żebym dała sobie z tym radę. To był cios poniżej pasa, ale ja jestem zbyt silna żeby mnie to złamało Moje łzy to Jego zwycięstwo Więc żadnych łezNie dam się I wierze, że spotkam tego właściwego Kiedyś.. i byłam już u fryzjera (ściełam włosy) , a w piątek idę znów pierwszy raz zrobić sobie coś z kolorem (refleksy jasne) Pracuję, wspierają mnie przyjaciele i rodzina. To oni są najważniejsi. Kocham ich z całych sił. I Wam też dziękuję za dobre słowo i ciepłą myśl

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 22:51   #238
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
tak mysle po rozmowie z mama. bo kilka dni temu bartek pojechal z moim tata na dzialke pomoc przy pakowaniu rzeczy na zime - sam sie zdeklarowal, no spoko, zwykla pomoc, ale tata mowil, ze sam z siebie powiedzial cos w stylu 'to w przyszlym roku tez przeciez panu pomoge'... czy to moze mowic osoba, ktora wie, ze nei kocha, wie ze juz sie psulo??

jesli nie, to czy mozliwe by w ciagu paru godzin zrozumiec, ze zwiazek byl niczym?!
tego nie rozumiem.

ja poprostu lubie wiedziec dlaczego
dobra mykam spac, poki oczy mi sie zamykaja. buziaki

moze jeszcze mial nadzieje, jeszcze sie wahal, jeszcze probowal

a potem zdal sobie sprawe, ze juz nie chce,

ciezko o przypuszczenia lepiej zatrzymajmy sie na faktach,

pozniej piszesz: "nie szukam dziury by robic sobie nadzieje, chce zrozumiec, bo nie potrafie.. "

mysle, ze wlasnie nadzieja przez Ciebie przemawia, nadzieja, ze cos go omotalo, ze to nie tak, ze odkryjesz po poszlakach tajemnice, nie rob sobie krzywdy

nie staraj sie zrozumiec, staraj sie to przyjac i pogodzic, bo zrozumienie tego nie miesci sie chyba w glowie

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 22:56   #239
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8
Konto usunięte

Ja albo jestem naiwna, albo za bardzo wierze w ludzie, ale hmmm nie wierzę, że facetowi nagle przewróciło sie w głowie o 180 stopni. Kocha na zabój a drugiego dnia Flofferek wzbudza w im obrzydzenie.

Nie znam Cie Flof, ale mogę powiedzieć jakie mam odczucia. Otoż kojarze Twoje posty i Twój podpis miniony i mam wrażeie, że zyłas sobie w jakims wyidealizowanym światku, nawet nie zauważając, że facet jest juz hen hen daleko stąd.

Że cham i prostak z niego to juz inna historia.

Ale i z krasnalem sie zgodzę, że sie rozciapciałaś na miękko i że takie dawanie, dawanie, dawanie rzeczywiscie mdłosci może spowodować. Sprawiasz wrażenie takiej bezcharakternej istoty -bluszczowatej, która uczepia sie kogoś i tak sie owija wokół, aż ta druga osoba czuje sie osaczona i patrzy gdzie by tu zwiać.

Ale to wrazenia tylko, które moga mnie mylić.
A to forum tylko na którym każdy może wypowiedzieć swoją opinie, także krasnal wg , której Floff jest żałosna... tylko sysuni@ mogłaby sobie darować, bo jak przygania kocioł garnkowi , to ja nie zniese....

Floff, wyspij sie i juz nie rozpamietuj czy "chcial" czy "nie chciał", let it be.
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 23:03   #240
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Teraz jestem prawie 3 mies po rozstaniu i jest dobrze!!! Uwierz!!! To się da przeżyć!!! A kochałam go bardzo! Ale w chwili gdy okłamał mnie, moich rodziców i powiedział nie chcę Cię - był dla mnie skończony. Odkochałam się w momencie. Co prawda w pierwszej chwili cośtam mu gadałam, że ma się ze mną spotkać, wyjaśnić mi to itd. Ale zaraz ochłonęłam i stwierdziłam, że niech spada na bambus. Jego i TYLKO jego strata!!! Flofferku! Uwierz mi! Pewnien gatunek facetów pozwoli Ci się zapłakać na śmierć!!! Będzie miał gdzieś Twoje uczucia!! Jedyne co możesz teraz zrobić to odejść z honorem!!

Ja eksowi napisałam 2 dni później smsa, że ma do mnie nie pisać, nie dzwonić, nie chcę go widzieć nigdy w życiu!! A po rzeczy niech się nie fatyguje, bo są już w zsypie I że na pewno nie będę po nim płakać!! O!!! I nie płakałam!!! Może 3 dni płaczu, a potem koniec!!! Każda moja łza to jego zwycięstwo!! Nie wysłałam do nieho żadnego smsa, nie próbowałam się skontaktować i nie mam zamiaru!! I nie obchodzi mnie dlaczego!!! Czy znalazł sobie kogoś czy rodzice nie chcieli żeby się ze mną ożenił!! Wszystko jedno! Najważniejsze jest, że nie wybrał mnie!!! A ja się prosić nie będę!! Bo jeszcze pokocha mnie ktoś kto będzie zasługiwał na moje uczucie!!

I Ciebie też kochany Flofferku! Ale uwierz mi! Jeśli odejdziesz z godnością to potem będziesz z siebie dumna! A i on się przeliczy, bo pewnie myśli, że będziesz go błagała! Facet nie jest niezastąpiony!! Co innego rodzice, rodzeństwo, przyjaciele...Ale mężczyźni przychodzą i odchodzą... Takie życie

I nie jest mi superłatwo. Czasem tęsknię, ale nie za eks tylko za kimś bliskim.... I myslę o tym co sie stało. Bo to tak szybko nie minie! I nie nienawidzę eksa. Szkoda mi go, że jest takim złym człowiekiem i mam nadzieję, że znajdzie swoją drogę i nie będzie już nikogo ranił. Mam do niego żal, że postąpił ze mną jak z zabawką, że nie porozmawiał normalnie i dziwi mnie to jak można tak okrutnie postąpić... Ale trudno

Flofferku Znajdziemy jeszcze Tego Jedynego przez duże J!!! Pana Trzęsienie Ziemi!! Zobaczysz

I NAJWAŻNIEJSZE!!! ODETNIJ SIĘ OD NIEGO STANOWCZO!!!!!!!!!!!!! Nie pisz, nie dzwoń, nie łaż w miejsca gdzie on może być, nie wypatruj!!! Będzie Ci duuuuuużo łatwiej!!!

Całuję Cię mocno i ściskam Powodzenia na nowej drodze życia

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010

Edytowane przez Melodia mgieł nocnych
Czas edycji: 2007-11-12 o 23:10 Powód: dopisek
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości