Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 20:09   #211
pomorzanka
BAN stały

Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.

Cytat:
Napisane przez Ironiaaa Pokaż wiadomość
Ja kupuje na początku czerwca, też z angielskiego eBay-a. Ślub też mam 26 września

Daj znac i wklej zdjecia jak przyjdzie Twoja sukienka.
Ooo, jak się złożyło
A kupujesz jakąś oryginalną czy szytą na wzór przez małe żółte rączki ?
I oczywiście dam znać i foty sukni (o ile będzie się czym pochwalić )
pomorzanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 21:05   #212
Ironiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pomorzanka Pokaż wiadomość
Ooo, jak się złożyło
A kupujesz jakąś oryginalną czy szytą na wzór przez małe żółte rączki ?
I oczywiście dam znać i foty sukni (o ile będzie się czym pochwalić )
Moja droga oszczędzamy oszczędzamy więc zwinne żółte rączki będą szyły Mam nadzieje, że będzie ładna, nie ma się co spodziewać po sukience za 100 funtów. Obstawiam, że udam się do krawcowej, żeby zrobić ewentualne poprawki, na pewno jakąś halkę będę musiała do niej dokupić, bo z tego co wiem to chińscy dostawcy tego nie zapewniają.
Zobaczymy
Dzisiaj poczta przyszły sukienki da "flowergirls".Powiem że są kapitalne, jakościowo fajne, jedna chyba będzie do poprawki bo będzie za szeroka na najstarsza z dziewczynek. No i co najważniejsze nie były drogie
Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 22:36   #213
pomorzanka
BAN stały

Cytat:
Moja droga oszczędzamy oszczędzamy więc zwinne żółte rączki będą szyły Mam nadzieje, że będzie ładna, nie ma się co spodziewać po sukience za 100 funtów. Obstawiam, że udam się do krawcowej, żeby zrobić ewentualne poprawki, na pewno jakąś halkę będę musiała do niej dokupić, bo z tego co wiem to chińscy dostawcy tego nie zapewniają.
Zobaczymy
Dzisiaj poczta przyszły sukienki da "flowergirls".Powiem że są kapitalne, jakościowo fajne, jedna chyba będzie do poprawki bo będzie za szeroka na najstarsza z dziewczynek. No i co najważniejsze nie były drogie
To tak jak ja. Też suknia made in China i koszt podobny. A nie boisz się, że będzie za późno na początku czerwca? Bo oni na uszycie biorą 30 dni no a jeszcze przesyłka, niby do 10 dni ale dziewczyny z forum mówiły, żeby wziąć na to poprawkę bo czasem trzeba czekać nawet 3 miesiące No i trzeba jeszcze zostawić trochę czasu na ewentualne poprawki u krawcowej albo, nie daj Boże, na kupno nowej sukni, jeśli ta okaże się beznadziejna

Edytowane przez pomorzanka
Czas edycji: 2009-05-13 o 22:37 Powód: mała pomyłka
pomorzanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 10:52   #214
edelweiss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aggiemac Pokaż wiadomość
Ni eto nie ta sama suknia, a nawet dwoch roznych projektantow. Nawet jesli wygladaja prawie tak samo.

a nazwe modeów, projektantów znasz?
edelweiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 15:20   #215
Ironiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pomorzanka Pokaż wiadomość
To tak jak ja. Też suknia made in China i koszt podobny. A nie boisz się, że będzie za późno na początku czerwca? Bo oni na uszycie biorą 30 dni no a jeszcze przesyłka, niby do 10 dni ale dziewczyny z forum mówiły, żeby wziąć na to poprawkę bo czasem trzeba czekać nawet 3 miesiące No i trzeba jeszcze zostawić trochę czasu na ewentualne poprawki u krawcowej albo, nie daj Boże, na kupno nowej sukni, jeśli ta okaże się beznadziejna
Mówiąc szczerze nie mam za bardzo wyjścia, teraz miałam sporo wydatków przeprowadzałam się z prawie mężem na nowe mieszkanie, depozyty, meble i inne takie i po prostu finansowo w tym miesiącu kiepskawo, wiec koniec maja, początek czerwca jak spłynie wypłata kupie sukienkę. Ja tam obstawiam tą optymistyczną wersje 30-40 dni. nawet jeśli by się okazało że przyjdzie w sierpniu to jakoś to przeżyje (nie będę miała innej opcji) Bądźmy dobrej myśli
Stary 2009-05-14, 17:03   #216
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
A mozesz coś wiecej powiedzieć o tych sukieniusiach? Gdzie kupiłaś? Za ile? Też chcę kupić i to niedrogo. Może jakiś link (jeśli była z internetu). No i ile czekałaś,bo z tym podobno różnie bywa.
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 14:27   #217
Ironiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
A mozesz coś wiecej powiedzieć o tych sukieniusiach? Gdzie kupiłaś? Za ile? Też chcę kupić i to niedrogo. Może jakiś link (jeśli była z internetu). No i ile czekałaś,bo z tym podobno różnie bywa.
Już piszę, sukienki są naprawdę dobrej jakości, ten sprzedawca na ebayu ma ponad 5000 komentarzy z czego 99% to pozytywne, negatywy są głównie za opóźnienie w wysyłce, czy kiepski kontakt mailowy ze sprzedawca (więc moim zdaniem liche te negatywy).

To jest link do jego strony na ebayu :
http://shop.ebay.co.uk/merchant/jeny...rmrsZ1QQ_fromZ

Sukienki szly 14 dni. Za 3 sukienki zapłaciłam już z transportem 60 funtow to przy obecnym kursie wychodzi jakies 100zl od sukienki, ale porównując z cenami w sklepach to na prawdę nie jest źle, ja tutaj na miejscu w Szkocji rozglądałam się za sukieneczkami i cena takich prostych bez żadnych falbanek czy ozdób nie schodziła poniżej 40 funtów od sztuki.

Moje dziewczynki dostały takie sukienki poza najmłodsza która ma troszke inny wzór na przodzie robiony z koronki i cekinków.
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Flower-Girl-Pageant-Dress-Blue-122-6-7-Years_W0QQitemZ1803277264 25QQcmdZViewItemQQptZFR_Y O_Vetements_FillesVetemen ts?hash=item180327726425& _trksid=p3911.c0.m14&_trk parms=72%3A1683|66%3A2|65 %3A12|39%3A1|240%3A1318|3 01%3A0|293%3A2|294%3A50#M RLOCATE
Jakościowo są na prawdę kapitalne, szczerze to myślałam, że będą gorszej jakości, ale się miło rozczarowałam. Kolorów jest sporo, ja wybrałam niebieską bo najstarsza z dziewczynek nie cierpi "luszowych ubranek"...

Edytowane przez Ironiaaa
Czas edycji: 2009-05-15 o 14:29
Stary 2009-05-16, 08:30   #218
kasienkakg
Zadomowienie

To najpiękniejsze sukienki dla małych dziewuszek jakie widziałam do tej pory !!!!!!!
Stary 2009-05-16, 13:54   #219
Ironiaaa
Raczkowanie

No przyznam, że mnie też urzekły no i dlatego leżą już w walizce i jutro lecą do Polski do rąk przyszłych maleńkich właścicielek

Stary 2009-05-17, 12:54   #220
aggiemac
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez edelweiss Pokaż wiadomość
a nazwe modeów, projektantów znasz?
Ta suknia na czarnobialym zdjeciu, chyba 7 to jedna z sukni Rosa Clara, a nastepna suknia to Stephanie Allin, nazywa sie Anoushka. Musialam je odnalezc w moich magazynach. Mam nadzieje, ze Ci sie to przyda.
aggiemac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 08:41   #221
joasiek31
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupuje na początku czerwca, też z angielskiego eBay-a. Ślub też mam 26 września
Ja też ślubuję 26 września

Witam, jestem tu nowa ale z żywym zainteresowaniem czytam kolejne posty i z niecierpliwością wyczekuję zdjęć. Sama zamówiłam suknie na allegro około 20 kwietnia i czekam co mi listonosz przyniesie... W sumie za suknie z przesyłką zapłaciłam 690zł(była licytacja bo normalnie kosztują w chwili obecnej 899zł). Pocieszam się że jakby co mam możliwość zwrotu(przez to nie zdecydowałam się na zakup na ebayu - koszty przesyłki przewyższają koszt sukni...) no i czas na ponowne poszukiwania.. Cieszę się że większość z Was, które już suknie mają są zadowolone Mam nadzieję, że dołączę do tego grona... A Ty Popppy wyglądasz bosko
Pozdrawiam!
joasiek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 08:58   #222
poppppy
Zadomowienie

JOASIEK31 - dziekuje
Koniecznie pochwal sie jak sukienka dotrze.
IRONIAAA - sliczne te sukieneczki

A ja juz po slubie, wiec mozna zobaczyc jak sie sukienka prezentowala w tym dniu (link w podpisie).
Stary 2009-05-19, 15:49   #223
moirak
Przyczajenie

GG do moirak

dokładnie. ja zamówiłam sobie sukenke szyta "na miare" przyszła mi za duża i wcale nie wyglądała jak na zdjeciu...
moirak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 10:32   #224
joasiek31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moirak Pokaż wiadomość
dokładnie. ja zamówiłam sobie sukenke szyta "na miare" przyszła mi za duża i wcale nie wyglądała jak na zdjeciu...
Przykro mi moirak a możesz wkleić fotki? Narobiłaś mi stresa... gdzie zamawiałaś?
Stary 2009-05-22, 11:14   #225
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moirak Pokaż wiadomość
A bardzo różniła się? Możesz wkleić zdjęcia tej , która przyszła i tej, która miala być
Swoją drogą to lepiej za duża niż za mała. Chyba wszystkie suknie zamawiane z internetu i tak trzeba zanosić do krawcowej na dopasowanie, chociaz zależy też jak bardzo za duża była Twoja suknia
Stary 2009-05-23, 08:17   #226
Brzydal82
Raczkowanie

Dziewczyny, nie straszcie, bo ja i tak bez tego zaczynam mieć koszmary. Kilka dni temu śniło mi się, że sama sobie sukienkę szyłam i troszkę przypaliłam na maglu, a dziś znowu mi się śniło, że biały dół uszyli mi... w szkocką kratę biało- czarną i w dodatku była za krótka. I jak tu się nie denerwować?
Pozdrawiam wszystkie oczekujące na swoje sukienki i życzę, aby były one idealnie takie, jak sobie wymarzyłyście.
I dołączam się do prośby, moirak, napisz coś więcej, skąd zamawiałaś itp i wklej fotki jak możesz.
Stary 2009-05-23, 08:23   #227
joasiek31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brzydal82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie straszcie, bo ja i tak bez tego zaczynam mieć koszmary.
Ehhh ja też niekiedy spać nie mogę bo myślę co przyjdzie...
Rozumiem że też zamówiłaś i czekasz? Chyba najgorsze to czekanie i przede wszystkim niepewność...
Stary 2009-05-24, 20:01   #228
Brzydal82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiek31 Pokaż wiadomość
Ehhh ja też niekiedy spać nie mogę bo myślę co przyjdzie...
Rozumiem że też zamówiłaś i czekasz? Chyba najgorsze to czekanie i przede wszystkim niepewność...
Tak, zamówiłam z Ebaya i czekam. I martwię się, co będzie. Mam nadzieję, że już niedługo przyjdzie, bo zamawiałam 7mego maja.
Oj najgorsze to czekanie, w rzeczy samej.
Napisz, jak Ci przyjdzie, jakie wrażenia.
Stary 2009-05-24, 20:23   #229
joasiek31
Raczkowanie

Brzydal82 - napiszę Ja zamawiałam około 20 kwietnia, więc jeszcze ze dwa tygodnie mogę poczekać (czas realizacji 5-7tyg) Rozglądam się teraz za halką, bo suknia bez... U Ciebie też? Patrzyłam na allegro i nie ma takiej, jaką mieć powinnam... Znalazłam na ebayu... z Chin i myślę... koszt 82zł, wysyłka darmowa Nie wiem... czekać na suknię, czy już zamawiać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 12:47   #230
Bibi_1978
Przyczajenie

GG do Bibi_1978

złamanie zakazu sprzedaży

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-05-25 o 15:04
Bibi_1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 19:26   #231
Aaliyah1981
Zadomowienie

kochane ja juz po slubie suknie oj stresu bylo ale juz ulga wielka ze udalo ie wszystko dopasowac i zapiac na ostatni guzik

ps.dziewczyny ja pracowalam w salonie u nas byly suknie pronovias i zawze byly szyte na miare ale czesto konieczne sa poprawki oni mimo wszystko nie zawze ie trzymaja ie dokladnie wymiarow to normalne dlatego nie bujcie sie poprawek !!!!!

poppppy a jak tam u ciebie???
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 19:45   #232
Brzydal82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiek31 Pokaż wiadomość
Brzydal82 - napiszę Ja zamawiałam około 20 kwietnia, więc jeszcze ze dwa tygodnie mogę poczekać (czas realizacji 5-7tyg) Rozglądam się teraz za halką, bo suknia bez... U Ciebie też? Patrzyłam na allegro i nie ma takiej, jaką mieć powinnam... Znalazłam na ebayu... z Chin i myślę... koszt 82zł, wysyłka darmowa Nie wiem... czekać na suknię, czy już zamawiać?
No niestety, teraz jest masę ślubów i w związku z tym dużo zamówień, więc ja też nastawiam się na to, że dłużej poczekam. Ale już normalnie miewam regularne koszmary.
Moja suknia też bez halki jest, ale doszłam do wniosku, że chyba lepiej będzie zamówić, jak już suknia dojdzie, bo wtedy można ją dokładnie obmierzyć i lepiej halkę dopasować do wymiarów.

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
kochane ja juz po slubie suknie oj stresu bylo ale juz ulga wielka ze udalo ie wszystko dopasowac i zapiac na ostatni guzik

ps.dziewczyny ja pracowalam w salonie u nas byly suknie pronovias i zawze byly szyte na miare ale czesto konieczne sa poprawki oni mimo wszystko nie zawze ie trzymaja ie dokladnie wymiarow to normalne dlatego nie bujcie sie poprawek !!!!!
Aaliyah1981, fajnie masz, już po stresie. Fajnie, że wszystko poszło zgodnie z planem. I dzięki za podniesienie na duchu- mam jednak nadzieję, że poprawek będzie jak najmniej, aczkolwiek liczę się z tym, że jakieś będą i temu zamówiłam suknię wcześniej.
Stary 2009-05-25, 20:02   #233
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
poppppy a jak tam u ciebie???
Super - serdeczne gratulacje i najlepsze zyczenia na nowej drodze zycia
Mam nadzieje ze wkleisz jakies fotki, bo ja nadal nie widzialam Twojej sukienki

A u mnie tez juz po......ze tak sie wyraze organizacja lekko legla w gruzach .....z cala pewnoscia jest to niezapomniany dzien...
W podpisie moim jest link do watku ze zdjeciami i krotka relacja (obszerna jest na majowkach )
Stary 2009-05-26, 09:04   #234
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poppppy Pokaż wiadomość
Super - serdeczne gratulacje i najlepsze zyczenia na nowej drodze zycia
Mam nadzieje ze wkleisz jakies fotki, bo ja nadal nie widzialam Twojej sukienki

A u mnie tez juz po......ze tak sie wyraze organizacja lekko legla w gruzach .....z cala pewnoscia jest to niezapomniany dzien...
W podpisie moim jest link do watku ze zdjeciami i krotka relacja (obszerna jest na majowkach )
poppppy gratuluje czyli obie mamy juz stresiki za soba u mnie tez bylo kilka wpadek jakbym wam napisala byscie usmialy sie do lez ale mimow wszystko milo wspomoinam ten dzien ..koniecznie odwiedze twoja galerie postaram sie tazke wstawic swoje fotki zebys mogla zobaczyc suknie
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 15:23   #235
claudia511
Przyczajenie

Hej dziewczyny piszę pierwszy raz.
Ja też już jestem po ślubie (09.05.09r.) I również miałam suknię zamówioną przez internet (ebay) oczywiście z Chin Suknia była idealnie uszyta co do poprawek to trzeba było dorobić podpięcie trenu no i delikatne ją podpiąć aby trochę skrócić ale nic nie było ucinane
Też martwiłam się co z tego będzie, ale nie żałuję. I polecam taką formę kupna sukni.
claudia511 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 15:54   #236
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez claudia511 Pokaż wiadomość
Ja też już jestem po ślubie (09.05.09r.) I również miałam suknię zamówioną przez internet (ebay) oczywiście z Chin Suknia była idealnie uszyta co do poprawek to trzeba było dorobić podpięcie trenu no i delikatne ją podpiąć aby trochę skrócić ale nic nie było ucinane
Też martwiłam się co z tego będzie, ale nie żałuję. I polecam taką formę kupna sukni.
A czy mogłabyś powiedzieć u kogo kupowałaś

A do pozostałych mam jeszcze pytanie: czy dodatki też miałyście od pani chinki czy już tu na miejscu w salonach dobierałyście
Ja chcialabym suknie mori lee 2177 no mam dylemat rekawiczki bolerko czy szal
w załączeniu moja wymarzona .. może ktoś mi coś doradzi
a może macie sprawdzonych sprzedawców
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2177 front.jpg (52,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2177 back.jpg (54,3 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-05-27 o 15:56
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 05:43   #237
Ironiaaa
Raczkowanie

Ja dodatki kupuje na miejscu, ale to głównie ze względu na to, że nie wiem jaki odcień koloru Ivory dostane, a z tego co wiem to głównie z tym są drobne problemy. Przez internet będę kupowała tylko tiare do włosów. Z butami zawsze miałam problem więc lepiej, żebym kupiła w sklepie i dopasowała idealnie. Rękawiczki to tania sprawa więc wielkiej różnicy pomiędzy sklepem a ebayem nie ma.

Stary 2009-05-28, 08:15   #238
claudia511
Przyczajenie

Ja kupowałam na angielskim ebayu u 5911victoria e-mail do niej: victoria5911@yahoo.com.cn

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość

A do pozostałych mam jeszcze pytanie: czy dodatki też miałyście od pani chinki czy już tu na miejscu w salonach dobierałyście
Ja dodatki kupowałam na allegro (halka, welon) a do sukni miałam bolerko. Co do Twojej sukni to wydaje mi się ze bolerko bedzie dobre szal raczej bedzie nie wygodny i trzeba bedzie go poprawiac a raczej jest to nie potrzebny dodatkowy problem i tak już trzeba bedzie uwazac na tren
a rekawiczki mi osobiscie sie nie podobaja
claudia511 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 18:55   #239
Brzydal82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Śliczna suknia. W tych kolorkach chcesz, bo z tego, co wiem, można u chińskich sprzedawców wybierać dowolne kolory. Co do dodatków, to ja bym chyba wolała bolerko, osobiście też bez rękawiczek bym wolała, ale to chyba kwestia gustu jest.
A dodatki, tak jak dziewczyny, będę zamawiać już albo w salonach- myślę, że buty przede wszystkim albo przez Allegro- można całą resztę, tylko dopiero, jak dostanę suknię.

Cytat:
Napisane przez claudia511 Pokaż wiadomość
Dziękuję za uspokojenie mnie. To w tym stresie naprawdę pomaga.
Stary 2009-05-28, 19:25   #240
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Brzydal82 Pokaż wiadomość
Śliczna suknia. W tych kolorkach chcesz, bo z tego, co wiem, można u chińskich sprzedawców wybierać dowolne kolory. Co do dodatków, to ja bym chyba wolała bolerko, osobiście też bez rękawiczek bym wolała, ale to chyba kwestia gustu jest.
A dodatki, tak jak dziewczyny, będę zamawiać już albo w salonach- myślę, że buty przede wszystkim albo przez Allegro- można całą resztę, tylko dopiero, jak dostanę suknię.

Dziękuję za uspokojenie mnie. To w tym stresie naprawdę pomaga.
suknia bedzie wlasnie w tych kolorach jak na obrazku - biel z czerwienia.. tlyko jeszcze musze dokladnie przemaglowac sprzedawce.. bo to nigdy nie wiadomo.. co do bucikow to ja poczatkowo myslalam o satynowych butkach z allegro: wpisalam buty satyna swarovski (bo akurat mialam chec na takie) no znalazlam sprzedawce.. za 40-60 zł białe czółenka satynowe...
extra po prostu.. z krzyształkami i bez .. jak kto woli...
tyle tylko ze ostatnio zaczelam myslec czy nie kupic satynowaych z umocowaniem na kostce .. bo sie boje zeby nog nie polamac.. ale w sumei zobaczymy jeszcze.. moze zmolestuje mojego TZ i beda te swarovskie.. bez paseczka.. bo oczywiscie jak ssatyna z owinieciem na kostce to taniec z gwaizdami.. a jak taniec z gwiazdami to buty taneczne.. aj ka buty taneczne to juz cena w kosmosie ... 200 -300 zl
widzialam tez buciki takie wlasnie z zapieciem na kostce ale oczywsice za gramaniczne i z mijsca 56 $.. takze jeszcze tego nie wiem jakie buciaczki...
koniec koncow na te chwile suknia i buty przez internet.. reszta.... to sie okaze bo szczerze mwoiac jeszcze nie robilam bridezillowego nalotu na slepy mam jeszcze rok

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości