Plotkowy dla dietetyczek :) IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-05, 08:47   #211
asiek14
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

nefre - ty leniuchu! popieram

a lalami się przejmować nie będę, bo nie mam powodu. jak sie cos bedzie dzialo to je po kątach porozstawiam bo nie będzie się stawiała do mojej siostry :
i'm a hero!

coś mnie wzięło i zakręciłam sobie włosy w nocy na wałkach. mam teraz taki holiłódzki luk a aparat rozladowany
miłego dnia

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 09:34   #212
tamonita
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez Black-lulu Pokaż wiadomość
To dobrze... Bylabym bylanbym bardzo rozczarowana gdyby wygrala zawodząco-wyjaca Steczkowska albo Edyta "podarta papa" Górniak. Dode moze i bym zdzierżyła zle zachwycona tez bym nie byla. To w takim razie "Jest juz ciemno na nanana na"
okutna jesteś

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny,
swstalam sobie nawet wyspana, ide do lazienki, patrze w lustro i ......normalnie cos mnie tak ugryzlo w szyje w nocy,ze maskara! wielka czerwna plama na pol szyi a na srodku taka wypukla,biala plama. Normalnie jak komar gigant albo nietoperz jakis czy co. TZ zapowiedzial,ze on nie ma z tym nic wspolnego i ze ''dobrym ludziom'' takie rzeczy sie nie przytrafiaja

dzis u nas Srove Tuesday (Pancake Day) czyli takie cos jak nasz Tlusty Czwartek tylko,ze jedza nalesniki (zazwyczaj z cukrem i sokiem z cytryny,pyszne mimo,ze na poczatku balam sie sprobwac)

no to uciekam powoli, postram sie zamaskowac jakos ta plame, tylke ze swedzi to jak diabli..

Mileog dnia!!
Uuu tego ugryzienia współczuje, oby szybko zeszło
Jacieee... dzień naleśników !
Normalnie to byłby raj (oczywiście gdybym jadła, jak kiedys nalesniki ) jeszcze jakby były ketchupem / powidłami ahhh
Nefre Leniuszku Ty Odpoczywaj Kochana jeśli tylko masz okazję

A ja wstałam, poleciałam kupić chleby, bo jeden dla babci, poszłam go zanieść, wróciłam, wypiłam "żelazko" i jestem ! Oczywiście się nie zbyt wyspałam, ale to już normalka I nów czeka mnie kolejny, nudny dzień... Ale w sumie lepsze to niż uczenie się nie

Miłego Dnia
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 10:02   #213
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Witam lenie i te pracujące

właśnie spadam na uczelnię

miłego dnia życzę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 10:14   #214
Baby14
Zakorzenienie

tamonita: Jaki tam nudny dzien? Powizazujesz troche i bedzie ok. A co to jest to "zelazko" Twoje?

asiek14: Oj chcialabym cie teraz zobaczyc. xD Moze jutro tez zakrece sobie.

nefre:
To nadrabiaj. Ech...przypomnialas mi ze sama sie musze isc zaraz uczyc.;/

agolek: Jezuu nalesnikowy dzien ^^. To chyba 1 z najmilszych dni w roku. ^^ tez taki chce. Chociaz w sumie u mnie bywaja nalesnikowe dni jak babcia upiecze nalesniki. Na 5 sie nie konczy ^^.

Ewusia_marchew: Milego dnia. Trzymam kciuki za udany dzien na uczelni ;*

Black-lulu: Tez uwazam ze Feel zasluzyl na wygrana. Ostatnie kawalki sa niezle. Ja natomiast bylabym wnerwiona jakby Doda wygrała. To juz byłaby lekka przesada... No ale w glosach to Feel tez ja niezle odstawil.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 10:16   #215
tamonita
Zakorzenienie

Baby żelazo - witamina

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-02-05, 10:23   #216
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Skończyło mi się moje waniliowe cappucino

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 11:09   #217
Black-lulu
Rozeznanie

Nefre, proponuje lekka kawke rozpuszczalna z cukrem waniliowym na pocieszenie

Asiek Pewnie wygladasz jak Charlize Theron w pelnej krasie. Jak ja zrobilam kiedys taki eksperyment to wyglaladam jak pudel

Baby milego leniuchowania zycze. Wybycz sie za wszystkie czasy

agolek Troche pudru albo podkladu i slad zniknie jak reka odjal. A wieczorem wez przyloz sobie rumianek to ci do rana zniknie
Mmmm zamienmy sie. Ja tez chce dzien nalesnikow
Pozdrawiam

Obiad ugotowany, troszke przypalilam garnek i zachlapalam cala kuchnie sosem ale juz uprzatniete a danie czeka sobie spokojnie w lodowce. Jestem ciekawa reakcji rodzinki.

http://airellejab.pinger.pl/ Uzewnętrzniam się

https://twitter.com/#!/AirelleJab Tweet Tweet
Black-lulu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 11:13   #218
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Ja mam w domu, mogę Ci oddać, bo i tak nie pije Wole kawe z mlekiem

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-02-05, 11:52   #219
madame_apple
Zadomowienie

ahojjjjj
Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
akuku

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
Rzeczywiście to nie ten, ale wiem o kogo chodzi Ja co prawda z nim nie miałam ( z racji tego, że mnie na ug na pierwszym roku nie było :P), ale słyszałam, że jest świetny i bardzo zdolny
ja go lubię ale jest też dość wymagający - w zeszłym roku mieliśmy z nim wstęp do prawoznawstwa - wszyscy myśleli, że da teorię, a ten walnął same kazusy - chyba nie zdaje sobie sprawy, że my nie jesteśmy przyszłymi prawnikami^^
już się boję co będzie na prawie prasowym - właśnie wydrukowałam sobie wszystkie potrzebne ustawy i wstrząsnęło to mną do głębi dużo tego, kurka wodna no, ale na szczęście będzie test (a nie ustny ufff ufff), a ja na ogół mam pamięć do szczegółów więc obym jakoś dała radę

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
boli mnie głowa, mam dość siedzenia w domu, moja siostra pokłóciła się z trzema nazwijmy to "najbardziej wpływowymi dziewczynami" z mojej klasy (tak naprawde to powoli sie staczają, no ale cóż - "elita" ) chociaż kłociła się tylko z jedną no ale wiadomo - obstawa musi być. nie zeby mi na tym zależało ale też zostałam do tego wciągnięta (nie wprost oczywiście - najezdzały na mnie do mojej siostry chociaz nie byłyśmy pokłocone czy coś..)
mi to tam akurat lata ale troche sie niesprawiedliwych rzeczy na swój temat naczytałam...
dobrze że zostały własciwie trzy miesiące...
a... i w końcu dostałam okres znowu go ponad miesiąc nie było, tym razem 1,5
po pierwsze gratuluję okresu
po drugie współczuję koleżanek, dobrze, że już niedługo koniec szkoły. może to kwestia wieku... w LO już chyba większość ludzi "normalnieje"...:rolleyes :

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Jabłuszko - ano, ta po polsku (w sensie że przekład i tylko i wyłącznie przekład, nie musiałam po łacinie tego oglądać ) życiorys cesarza Augusta, wg Swetoniusza, nudy jak Himalaje, chociaż jak przyszło do życia osobistego to nawet w miarę przyjemnie się czytało mam nadzieję ze profesor nie będzie jutro robił problemów z zalką
na pewno nie będzie
btw. też, jak na rasową plotkarę przystało, zawsze najbardziej lubię czytać fragmenty dot. życia prywatnego - to przynajmniej jest na ogół ciekawe

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
I dziś pierwszy dzień w nowej fryzurze . Ciekawe jak się przyjmie . Zdam raport po powrocie. Buziam .
zdaj raport koniecznie
miłego dnia i trzymam kciuki za matmę
a co do wagi, to pewnie kwestia zatrzymania wody w organizmie

Cytat:
eee.. nie dię jednak do szkoły. Jeden dzien lenistwa się przyda
hahhhh jakbym siebie widziała ^^
lenistwo górą! :P

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
madame_apple: No wiesz..ok.. ja toleruje to ze faceci kochaja noge ,ale zeby to bylo dla nich calym swiatem? Caly czas gdy gadamy to tylko : noga,noga,noga ! Mam tego serdecznie dosc.
echh rozumiem... to musisz się chyba postarać jakoś odciągnąć jego uwagę od nogi^^
jeśli się da to problem rozwiązany, a jeśli nie to znaczy, że faktycznie woli piłkę od Ciebie - wtedy daj sobie z nim spokój, niech zmyka na boisko

Cytat:
Dzis nie wychodze z domu nawet na 5 min. Skorzystam z wolnego poki moge. Doucze sie trenu,zrobie zadania z majcy,poczytam broszurke...
jaką broszurkę ?

Cytat:
dzis u nas Srove Tuesday (Pancake Day) czyli takie cos jak nasz Tlusty Czwartek tylko,ze jedza nalesniki (zazwyczaj z cukrem i sokiem z cytryny,pyszne mimo,ze na poczatku balam sie sprobwac)
aleee faaajnie
zdecydowanie wolę naleśniki od pączków
hahah może jakiś wampir się w nocy na Ciebie zaczaił, hę? dużo pudru, później jakieś okłady czy maść i za dzień-dwa powinno nie być śladu no chyba, że następny wampir Cię dopadnie :P

Cytat:

a lalami się przejmować nie będę, bo nie mam powodu. jak sie cos bedzie dzialo to je po kątach porozstawiam bo nie będzie się stawiała do mojej siostry :
i'm a hero!

Cytat:
coś mnie wzięło i zakręciłam sobie włosy w nocy na wałkach. mam teraz taki holiłódzki luk a aparat rozladowany
to ładuj go, ładuj! chętnie bym Cię zobaczyła w hollywodzkim looku

Cytat:
I nów czeka mnie kolejny, nudny dzień... Ale w sumie lepsze to niż uczenie się nie
jasne, trza się czasem trochę odmóżdżyć

Cytat:
asiek14: Oj chcialabym cie teraz zobaczyc. xD Moze jutro tez zakrece sobie.
a ja bym chciała Cię w ogóle zobaczyć, więc...dawać mi tu foty!

Cytat:
a co to za cudo, jakiej firmy?

Cytat:
Obiad ugotowany, troszke przypalilam garnek i zachlapalam cala kuchnie sosem ale juz uprzatniete a danie czeka sobie spokojnie w lodowce. Jestem ciekawa reakcji rodzinki.
rodzinka pewnie będzie wniebowzięta

Alllleeeee mi się uczyć nie chce, noo! Jeszcze pogoda taka śliczna, prawdziwie wiosenna... na szczęście prawo jeszcze mnie w miarę ciekawi więc może chociaż troszkę spróbuję się poedukować...
Póki co mknę na targ po świeże warzywka i owoce

Buziaki i miłego dnia kochane Plotkary zaciskam kciuki za wszystkie coś zdające/piszące dziś ;*

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 12:12   #220
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
jasne, trza się czasem trochę odmóżdżyć

Alllleeeee mi się uczyć nie chce, noo! Jeszcze pogoda taka śliczna, prawdziwie wiosenna... na szczęście prawo jeszcze mnie w miarę ciekawi więc może chociaż troszkę spróbuję się poedukować...

Kochana mogłabyś mi kupić ze 2 pomidorki, kapuste pekińską albo kiszoną ?

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-02-05, 12:23   #221
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:

Buziaki i miłego dnia kochane Plotkary zaciskam kciuki za wszystkie coś zdające/piszące dziś ;*
zazdroszcze uroczego dnia i wyjscia na targ..ja tez chce...A tu ani atrgu a tym bardziej ladnej pogody

zjadlam lunch i popijam kawke. Nie czuje sie najlepiej dzis..jakos tak nieswojo. Moze to co mnie ugryzlo wypilo ze mnie wszystkie sily

milego popoludnia laleczki
Stary 2008-02-05, 12:26   #222
phenomena
Zakorzenienie

a ja mam dzisiaj na 14 do szkoly nienawidze tego. caly dzien rozwalony. rano nie jestem w stanie nic zrobic. a lekcje koncze po 18! zalamac sie mozna! eh, no to spadam do szkoly
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 13:35   #223
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny,

swstalam sobie nawet wyspana, ide do lazienki, patrze w lustro i ......normalnie cos mnie tak ugryzlo w szyje w nocy,ze maskara! wielka czerwna plama na pol szyi a na srodku taka wypukla,biala plama. Normalnie jak komar gigant albo nietoperz jakis czy co. TZ zapowiedzial,ze on nie ma z tym nic wspolnego i ze ''dobrym ludziom'' takie rzeczy sie nie przytrafiaja

no to uciekam powoli, postram sie zamaskowac jakos ta plame, tylke ze swedzi to jak diabli..

Mileog dnia!!
Kiedyś czytałam o tym Dniu Naleśnika na angielskim . Przyznam, że fajne święto, o wiele bardziej lubię naleśniki niż te tłuste pączki .
Cytat:
eee.. nie dię jednak do szkoły. Jeden dzien lenistwa się przyda
No pięknie ! Leń z Ciebie do kwadratu.
Cytat:

nefre - ty leniuchu! popieram

i'm a hero!

miłego dnia
Łeeh szkoda, że aparat rozładowany . Pewnie wyglądasz bosko .
Cytat:

No dokładnie, pogoda jest dziś piękna! Aż chce się żyć, a jak jeszcze usłyszałam śpiew ptaszków to się dosłownie rozpłynęłam ... Ahh ja już chcę wiosnę .

U mnie dziś bez rewelacji . Sprawdzian z matmy był w miarę prosty, potem dwa wuefy - NUDY - i niemiecki... A potem do domu, mama zwolniła mnie z biologii . W klasie nie było połowy ludzi, chyba już sobie ferie zrobiły gnomy leśne! Wszystkim fryz się podobał, mówili że wyglądam jak taka malutka dziewczynka z grzeczną grzyweczką . Ale fotki nie mam niestety, niedługo wstawię .

A zaraz z mamą jedziemy do Katowic na jakąś rock-operę czy coś . Ciekawe czy będzie warte uwagi, ja ogólnie nie przepadam za takimi rzeczami (na jeziorze Łabędzim zasnęłam...). Jednak dobra strona tego jest taka, że jutro nie idę do szkoły, bo na noc zatrzymamy się u cioci .

Ok a teraz kończę, jeszcze muszę zjeść obiadek, zrobić sobie kawę (zbożową of kors! ^^) i jadę . Buziaki .

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 13:48   #224
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Cytat:

Ładować aparat i to migiem

Cytat:

Alllleeeee mi się uczyć nie chce, noo!
Oj mi też i to strasznie Jeszcze mnie głowa boli a musze już zacząć bo się nie wyrobie do czwartku

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Wszystkim fryz się podobał, mówili że wyglądam jak taka malutka dziewczynka z grzeczną grzyweczką . Ale fotki nie mam niestety, niedługo wstawię .
Jak tam sprawa z aparatem

Czekam z niecierpliwością na fotke nowego fryzu

Cytat:
akuku
Padłam

Dziękuje za kciuki Wszystko napisałam i dostałam 4,5 Chociaż troche jestem zawiedziona, bo liczyłam na 5, no ale jakoś przeżyje
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 17:57   #225
schism_
Zadomowienie

Ależ tu cicho
Strasznie nabuzowana jestem tą wiosenną pogodą ) Mimo wszystko
Bo jak se pomyślę o jutrzejszym wieczorze,co straciłam to brr... ;// (chwilami mam ochote ryczeć jak 5letni dzieciak,któremu kolega zniszczył zabawkę )

Wychowawczyni oddała dziś prace klasowe z 20lecia , dostałam 4
Hah, matka zadzwoniła dziś do endokrynolog ,podać wyniki. Ta na operację nie zezwoliła xDDD Minus jest taki,że rzekomo mam obniżyć dawkę tyroksyny z 75 do 25, wtedy choć TSH będzie w normie paskudna niedoczynność gwarantowana,łącznie z tyciem prosiaka. o____O Toteż zmieniam lekarza

Po szkole w ramach 'objawowego'leczenia chandry udałam się do Sephory, tym razem po enty lakier, w optymistycznym niebieskim kolorze. Ekspedientka po chwili namysłu dała mi próbkę perfum D&G -Light Blue
W 'Naturze' dorzuciłam jeszcze paletę cieni Sensique. Cena 4,99 śmieszna,ale jakość dobra Nadają powiece ładny połyskliwy koloryt i są całkiem trwałe (gdy wcześniej 'przypudruję'to już w ogóle cudo )

Teraz śmigam na podwieczorek złożony z jabłka,banana i czegoś jeszcze
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 18:01   #226
agness51
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale mi biologia źle poszła Ale mam nadzieję,że chociaż 2będzie Uczyłam się tego,i nic mi to nie dało,wrrrr
No,ale za to hiszpański nie najgorzej

Rozmawiałam z rodzicami,chyba nie jadę na żaden obóz czy coś,ale dostanę sporo kasy na własne wydatki,tak zaproponowali,a ja to przemyślam

W ogóle wiecie co właśnie jem? Kawałek bagietki ziarnistej posmarowałam chudym twarogiem i maznęłam jogurtem truskawkowym Nigdy chyba czegoś takiego nie jadłam,a jak mi smakuje

Milko - Gratulacje

Ja wczoraj tak pochłonięta nauką byłam,że nawet nie wiedziałam,że Telekamery lecą ...

Trzymam za wszystkie coś zdające kciuki,zza mnie też proszę

EDIT:
Może któraś z Was będzie wiedziała ... Łykałam do niedawna tabletki na obniżenie czynnika TSH czy coś takiego,kiedy byłam na kontroli ,to lekarz nawet nie zrobił badań,czy już się obniżyło (tak naprawdę miałam w normie,ale ona stwierdziła,że mogłoby być niższe) ,a ja się wkurzyłam i przestałam je łykać. Czy nie robię źle?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 18:10   #227
schism_
Zadomowienie

Oj niestety, przy niedoczynności tarczycy powinno się je zażywać do końca życia. Bez suplementacji hormonem tyroksyny prędzej czy później pojawią się paskudne objawy jak:senność,depresja,osła bienie,tycie czy nawet śpiączka.
W kwestii badań koniecznie po miesiącu od zmiany dawki zrób tez badania ft3 i ft4, to pozwoli dobrać najodpowiedniejszą.
Na ów temat dużo przydatnych rzeczy pisze na forum gazeta.pl-hashimoto
gdyby nie ww kwiliłabym w niedoczynności.

Pozdrawiam
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 18:17   #228
Baby14
Zakorzenienie

agness51: Moze jednak z ta biologia nie tak zle? A o czym ogolnie byl dzial?

Milka19: Kochana 4,5 to prawie 5 takze nie ma sie czym przejmowac. Przeciez to i tak b.dobra ocena.

Superchic(k): No to na foteczki czekamy,czekamy xD. Kurcze zazdroszcze ci tego wyjazdu i wizyty u cioci.Baw sie dobrze ;*

madame_apple: z chlopakiem zrobie dokladnie jak mowisz^^. a broszurka to takie glupie cos do bierzmowania ;/ co jakis czas jestesmy z tego odpytywani..Masakra...a ilosc powala.

Black-lulu:
Smakował obiadek rodzince?Pochwal no sie. xD

Alee mnie brzuch boli...masakra.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 18:19   #229
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale mi biologia źle poszła Ale mam nadzieję,że chociaż 2będzie Uczyłam się tego,i nic mi to nie dało,wrrrr
No,ale za to hiszpański nie najgorzej

W ogóle wiecie co właśnie jem? Kawałek bagietki ziarnistej posmarowałam chudym twarogiem i maznęłam jogurtem truskawkowym Nigdy chyba czegoś takiego nie jadłam,a jak mi smakuje

Milko - Gratulacje

Ja wczoraj tak pochłonięta nauką byłam,że nawet nie wiedziałam,że Telekamery lecą ...

Trzymam za wszystkie coś zdające kciuki,zza mnie też proszę

Dziękuje Kciuki trzymam

Może nie poszło Ci aż tak źle z biologii

A co do kanapek to u mnie z jogurtem owocowym wymieszanym z jakimś twarogiem to norma A jak jest sezon na truskawki to jadam kanapki z truskawkami i cynamonem

Schism a jak wogóle u Ciebie zdiagnozowano tą niedoczynność Jakie objawy się u Ciebie pojawiły, bo chyba nie każdy kto ma niedoczynnośc ma wszystkie możliwe objawy

Edit: Baby wiem, że 4,5 to całkiem nieźle, ale byłam prawie pewna, że będzie 5 - ale chyba za bardzo nabazgrałam[

A ten brzuch to dlaczego Okres czy może coś niedobrego zjadłaś.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 18:21   #230
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

hej, hej

ja juz po obiadku i zaraz zabieramy sie z TZ za robienie nalesnikow no i ostatki dzis przeciez

Agness nie martw sie biologia, nie mozna byc geniuszem we wszytkimPociesz,sie ze Einstein byl noga z WOS-u
Stary 2008-02-05, 18:21   #231
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Oj niestety, przy niedoczynności tarczycy powinno się je zażywać do końca życia. Bez suplementacji hormonem tyroksyny prędzej czy później pojawią się paskudne objawy jak:senność,depresja,osła bienie,tycie czy nawet śpiączka.
W kwestii badań koniecznie po miesiącu od zmiany dawki zrób tez badania ft3 i ft4, to pozwoli dobrać najodpowiedniejszą.
Na ów temat dużo przydatnych rzeczy pisze na forum gazeta.pl-hashimoto
gdyby nie ww kwiliłabym w niedoczynności.

Pozdrawiam
Ojj ... to chyba zacznę je jednak łykać ... ta lekarka to nawet nie powiedziała,co jest nie tak ...
hmmm,to może mieć pewien związek z tym,że np. chudnę do pewnej wagi i dalej nie mogę? czy to raczej nie ma znaczenia?

Cytat:
agness51: Moze jednak z ta biologia nie tak zle? A o czym ogolnie byl dzial?

Alee mnie brzuch boli...masakra.
Źle ... miałam z tkanek zwierzęcych,tylko że ja jestem na rozszerzonej biologii,więc wszystkie te szczególiki,duperelki itp były ważne.

... oby zaraz przestał boleć,a jak nie to jakaś miętka/meliska mi zawsze pomoga szybciej niż tabletka .

Ale jestem potwornie zła na siebie ... biologia rozszerzona,a ja się nie nauczyłam ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-02-05, 18:30   #232
phenomena
Zakorzenienie

wrocilam do domu i padam!

agness, lepiej nie ryzykuj. moja ciocia przestala brac leki ze wzgledow finansowych i jak to sie skonczylo? nowotwor a pozniej przerzuty. uwazaj kochana.
Stary 2008-02-05, 18:31   #233
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
wrocilam do domu i padam!

agness, lepiej nie ryzykuj. moja ciocia przestala brac leki ze wzgledow finansowych i jak to sie skonczylo? nowotwor a pozniej przerzuty. uwazaj kochana.
Ojjj,w szkole pewnie ciężko Ja też dzisiaj zmęczona strasznie jestem,do 16 w szkole siedziałam .

Nawet mnie nie strasz ... chyba naprawdę zacznę je łykać

Stary 2008-02-05, 18:32   #234
phenomena
Zakorzenienie

pociesze cie - ja siedzialam w szkole do 18:20
Stary 2008-02-05, 18:52   #235
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Witajcie
Phenomena - O kurde, do 18:30 w szkole... Podziwiam za wytrwałość
Black-lulu - ja to rano z nudów oglądam te gry na TVN gra
Nefre, mnie też się skończyło cappuccino waniliowe...

U mnie jakoś licho Wczoraj byłam na rentgenie [], na obiedzie w "złotym ośle" I nie byłam w szkole, zamiast tego byłam z mamą w pracy
Dzisiaj jakoś minęło Mój "wielbiciel" przed chwilą [tak myślę] stwierdził, że jestem głupia Leciało to mw. tak: "Ale jestem głupi", "Czy ty chodzilas z xxx?" po twierdzącej odpowiedzi dał sobie opis, bardzo ogólny, ale chyba tyczący się mnie
A wcześniej jeszcze spytał, dlaczego się nie odwróciłam, gdy on mnie zaczepił Boże, nie wiedziałam, że jest aż tak zniewieściały, że mnie zaczepia, a ja o tym nie wiem

Rozdział II - Omdlenia
Klasa, w której jest fajniutki chłopak ma szafki obok mojej
Dzisiaj w szkole, gdy szłam po kurtkę i buty do szafki[wnikliwe]. Stał on z jakimś kolegą odwróceni w moją strone i zadał MU pytanie "Podoba ci sie ona, nie??" i inne tego typu teksty, tak stali i patrzyli na mnie, a ja najpierw wzielam zly kluczyk [rozmiaru XXL ], a później dobry trzymałam na odwrót, a jeszcze później ręce mi tak latały, że nie potrafiłam przez dobrą minutę wycelować w zamek I uwaga, uwaga... poszłam do góry oddać klucz koleżance i... ZEMDLAŁAM

A na koniec dnia, jadąc do Reala, widziałam wypadek - facet leżał zakrwiawiony i w ogóle zmasakrowany, mój efekt natychmiastowy - kolejne omdlenie, na siedzeniu w samochodzie.

Ach, życie...
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 19:10   #236
Black-lulu
Rozeznanie

No nareszcie sie ruch zrobil w tym watku, bo w godzinach popoludniowych wszystkich wywialo.
Mango A co takiego serwuja w "Zlotym Osle" bo bardzo mnie to ciekawi Czyzby Salami Bar Wlasnie potwierdzilas znana juz od dawna regule : "Faceci sa zdziecinniali- z tego sie nie wyrasta " "Facet to swinia ale rasowa, bo ma ogonek z przodu".
Kiedys na dwupasmowce blisko mojego domu byl taki wypadek ze babci oderwalo glowe- nawet w Faktach mowili. Niestety mialam zaszczyt zobaczyc korpus wracajaz z korepetycji. Powiem tyle: nie jadlam przez 2 dni....
Wiadomo dlaczego tak ciagle mdlejesz? choroba?

A u mnie mala porazka z tym spaghetti. Okazalo sie ze juz sie do niczego nie nadaje. Makaron sie posklejal, dodalam do niego za duzo soli, mama mnie uswiadomila ze koncentrat pomidorowy dodaje sie na kocku a ja dalam na samym pocztku i przypalilam caly garnek. Szczerze mowiac to w smaku nie byl najgorszy ale wygladal nieciekawie
Rodzicielka zlapala grype i teraz musze sie opiekowac i nia i babcia... Czuje sie jak pani z Domu Opieki Spolecznej Na szczescie jutro juz nie musze kuchcic. Pozostawiam ta przyjemnosc innym czlonkom rodziny. Niech oni sie mecza.
Tak poza tym to juz cale ferie planuje wypad na basen ale wybrac sie nie moge i szukam motywacji. Z mila checia bym sobie poplywala, jednak wizja przebierania sie w przebieralni i zakladanie na polmokre cialo grubych ciuchow....

Pozdrawiam dziewczynki

Stary 2008-02-05, 19:15   #237
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Black-lulu, "Zloty Osiol" to taka restauracja wegetariańska Co chwile robią nowe zapiekanki z typu np. lazanie brokułowe, szpinakowe, tarty warzywne, suflety, puree z fasoli serowo-cebulowe ze śmietanką i wiele innych - wybór nie z tej ziemi . Dodatkowo wybiera się dwie sałatki/surówki albo strączki typu soczewica, pszenica. Najeść się można nieziemsko, a wszystko to bardzo tanio - 7zł

Omdlenia...to na tle nerwowym, pod wpływem silnych emocji Jak moje wcześniejsze zawroty głowy, bóle itp. Miałam nawet tomografię. Teraz mam nerwicę układu oddechowego Ale dla własnego spokoju poszłam jeszcze na rentgen.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 19:18   #238
Black-lulu
Rozeznanie

Czy ta nerwica to choroba przewlekla?

Stary 2008-02-05, 19:24   #239
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Z mila checia bym sobie poplywala, jednak wizja przebierania sie w przebieralni i zakladanie na polmokre cialo grubych ciuchow....
Nie jest aż tak źle. Wystarczy gruby ręcznik zabrać i porządnie się wytrzeć

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość

Omdlenia...to na tle nerwowym, pod wpływem silnych emocji Jak moje wcześniejsze zawroty głowy, bóle itp. Miałam nawet tomografię. Teraz mam nerwicę układu oddechowego Ale dla własnego spokoju poszłam jeszcze na rentgen.

Fajny ten złoty osioł
Stary 2008-02-05, 19:35   #240
tamonita
Zakorzenienie

Jak cisza była, to była, a jak śmignęłyście to na maxa

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Padłam
Czemu się ze mnie śmiejesz Gratuluje tej 4,5
Schism gratuluje tej 4 i smacznego życze
Agness nie przejmuj się tą biolą napewno poprawisz, poza tym jeden zawalony sprawdzian to nie koniec świata
Baby od czego brzuszek boli ?
Agolek prześlij pare naleśników na poczte
Phenomena ja Ci współczuje tych lekcji do 18, masakra normlanie
Black-lulu, ale nie martw się tym spaghetti Następnym razem napewno się uda
Mangolinko... no rozwaliłaś mnie Kobieto ! Zemdleć przez faceta ?! Biedna, tak szczerze to ci współczuje, że tak ostatnio chorujesz... mam nadzieje, że te omdlenia itd. miną... A tak Btw. to fajnie masz z tym 'osłem' u mnie nie ma takich knajp, restauracji...

Niech się stanie... !
KCP

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości