![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wymarzony pierścionekl akt VI czas zacząć :D
Witam
![]() Dziewczyny, mam maly problem, pomozecie mi, co zrobic? Mam siostre, ktora ma 2.5 letnia coreczke. SIostra nie pracuje zawodowo, tylko udziela lekcji prywatnych, o roznych porach dnia. Oczywiscie ma jakas tam nianie, ale ona nie zawsze jest dyspozycyjna. I kiedy niania nie moze sie zajac dzieckiem, ona mnie prosi, zebym zajela sie jej coreczka. Wiele razy tak bylo, przyjezdzalam i opiekowalam sie ta godzine czy dwie. I chyba weszlo jej to w nawyk... Teraz praktycznie prosi mnie 2,3 razy w tyg abym przyjechala. A ja.. mieszkam kawalek od niej, mam chore kolano (bede miec artroskopie czyli nie moge za bardzo chodzic, nie mowiac o dzwiganiu, np dziecka...) mam tez bolacy kregoslup i po prostu nie zawsze moge i chce. Oczywiscie dojezdzam komunikacja miejska. Mowilam jej wiele razy, ze mam uszkodzona lakotke i przez to problemy, ale chyba ona nie rozumie co to znaczy, w sensie chyba uwaza, ze to nie boli i nie przeszkadza. Nie rozumie, ze czasem nie MOGE przyjechac. Co najgorsze, to kiedy juz przyjezdzam (ostatnio bylam w pon, chciala zebym jej podrzucila gazety, chyba nie musze mowic, ile waża np 4 gazety, takie jak twoj styl, elle etc?? plus bylam wtedy po pracy, czyli ze swoimi ksiazkami i zeszytami) to ona uwaza, ze powinnam sie bawic z jej coreczka ("Oj, ona cie chyba nie poznaje, tak rzadko do nad przychodzisz!" , "Ona czekala caly dzien na ciebie, pobaw sie z nia!" co tam, ze zabawa wymaga siedzenia po turecku na podlodze !! A JA NIE MOGE) Mowiac szczerze zaczyna mnie wkurzac ten jej protekcjonalny ton. Ja wcale nie lubbie dzieci i meczy mnie ciagly wrzask i pisk. Nie lubie sie bawic z dzieckiem, bo wymaga sie ode mnie podnoszenia, dzwigania i bog wie co jeszcze. Przyjezdzam do siostry , pogadac, a konczy sie na zabawie z jej dzieckiem pare godz. Kocham siostre ale zaczyna sie cos dziwnego dziac, przyjezdzam na chwile - bo teraz jest SESJA a ona nie rozumie, ze nie moge zostac i zajac sie dzieckiem jak ona musi wyjsc na korepetycje. mowie, ze mam egzamin, a ona, ze moge sie tu pouczyc. JAK?? z dzieckiem piszczacym i wrzeszczacym wnieboglosy?? JAK mam jej powiedziec, ze nie mam ochoty przyjezdzac i bawic sie w nianie? Nie chce jej urazic, bo jest strasznie wrazliwa osoba, ale po prostu ona nie rozumie, ze nie dla kazdego ambicja zyciowa jest bawic sie 4 godz z dzieciakiem - ja uwzam to za straszna strate czasu, sczegolnie teraz jak mam w pon egzamin!!!! I jestem zla, bo ona chciala zebym przyjechala dzis i jutro, niby na godz czy dwie, ale mi to zajmnie duzo, bo dojazd! Ehh, wygadalam sie ale nie wiem co mam zrobic.. co byscie zrobily? |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
Dziewczyny mam do was pytanie:
Chciałabym sobie kupic teraz krótki płaszczyk, taki mniej więcej lekko za pas. W sumie to juz po zimie i mrozów -15 raczej już nie będzie, a taki płaszczyk miałabym własnie na taka pogode jak teraz kiedy jest na +, na zimniesze dni wiosny. No i teraz pytanie, czy kupic teraz czy lepiej wstrzymac się i juz kupic sobie na jesień (moga wejśc nowe trendy - choć za modą az tak bardzo nie podażam). Jesli kupiłabym teraz to zapewne w jakiejśc przecenie no to mnie zachęca do zakupy, ale minusem tego jest to że na kolejną jesięń -zime może mi się ten połaszczyk znudzic, przestac podobac. Co byście poradziły?? Czy przeceny są jeszcze??
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie ma jakiś innych "prostszych" środków ? ![]() a to ogłoszenie allegro niezłe
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
Zakorzenienie
|
Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
Cytat:
Apolonia, ja bym zagrała twardo. To dziecko Twojej siostry, nie Twoje. Skoro sie na nie zdecydowała. to niech teraz organizuje mu czas. Rozumiem, z eod czasu do czasu mozesz popilnowac małej, ale nie non stop. Zwłąszcza przy Twoich kłopotach zdrowotnych, które sa naprawde straszne( moja współlokatorka z uczelni miała identyczne problemy z kolanem, przeszła kilka operacji). A teraz masz jeszcze sesję. Siostra dzwoni, a Ty na to: Niestety, nie moge, mam egzamin. Może innym razem. Odkłądasz słuchawkę. Koniec. Cytat:
Przychodzą mi jeszcze do głowy kwasy, zwłąszcza AHA (jesli nie masz skóry naczyniowej). Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-07 o 13:33 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogole czasem siostra mnie denerwuje swoim wyborem zyciowym, ale jej tego przeciez nie powiem: hej, i po co siedzisz w domu i tylko dajesz korki? Moze poslij dziecko do przedszkola i daj ludziom zyc???? Najgorsze jest to, ze ona uwaza, ze jak ma sie dziecko, to juz nigdzie sie nie mozna ruszyc - ona sama NIGDY nie wychodzi z dzieckiem, zawsze czeka na meza i na samochod. NIGDY do mnie nie przyjechala. Choc jakos inne matki jezdza metrem, tramwajem i nie robia ztego problemu. Noo, dzis juz naprawde sie wscieklam na nia! I ten ton... "W ogole nas nie odwiedzasz" <mina> "W ogole sie nie bawisz z nią" <mina protekcjonalna> NIE cierpie takirgo zachowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
P.S. Co masz z kolanami?
![]() |
#220 | |
*sportaddict*
|
świetnie, dziękuję
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apolonia eh nie cierpię takich ludzi i unikam jak ognia, ale to Twoja siostra więc unikać nie możesz, może spróbuj jest wyraźnie i stanowczo powiedzieć że sobie nie życzysz tak być traktowana (jako darmowa niania na zawołanie)? podaj jej argumenty - o nodze, o nauce, o własnym życiu, że czujesz się wykorzystywana.
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
L_V, niestety czasem sie czuje takim losiem, ha ha :/ I nawet nie chce mi sie jej odpowiadac jak slysze jakies dziwne teksty od niej, takie jak tu napisalam :/
Hihi, mam uszkodzona jedna lakotke, i nikt nie wie od czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachowanie jej siostry jak dla mnie jest po prostu chore ![]() p.s. Jestem po jednej artroskopii i czeka mnie druga, więc wiem co czujesz...
![]() |
#224 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
No to następnym razem, jak zacznie, to powiedz jej prosto z mostu, że przez to jej gadanie nie masz w ogóle ochoty na jakiekolwiek kontakty z nią, może dotrze...
#227 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
napewno nie bedzie to przyjemna rozmowa, ale moze tylko pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje ze jak sama bede meic dziecko (jelsi) bo sie taka jak ona sie stane!!!!!!!!! HIHI, moge spytac, jak dlugo dochodzilas do siebie po tym zabiegu? Musialas chodzic o kulach, czy siedzials w domu i sie rehabilitowalas? ![]() Aha, i jakie mialas znieczulenie...? Ewentualnie na PW ,jesli wolisz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam przerost fałdu maziowego oraz bardzo mocno zwyrodniałe rzepki przez to... więc co innego niż Ty, dlatego zamiast standardowych 10 dni o kulach zasuwałam przez półtora miesiąca, w domu siedziałam tydzień (musiałam chodzić do pracy...) i oczywiście rehabilitacja obowiązkowa ![]() Teoria głosi, że przez pół roku nie powinno się z tym kolanem nic poważnego robić, ale wyobrażacie sobie mnie siedząca na tyłku przez pół roku? ![]() ![]()
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2008-02-07 o 12:04 Powód: kolanko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może, ale poczytaj najpierw wątek o Glyco-A na biochemii, bo to 12% kwasu glikolowego. To mocne stężenie. Może lepiej by zacząć od Diacnealu? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
łee, stabilizator?
![]() Nie, nie bede. Powiem jej dobitnie, zem chora. A moze teraz ona mnie odwiedzi???? Przy tym sie upre ![]() ps. korci mnie, zeby zaczac pracowac na pelen etat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Apolonio nie daj się wykorzystywać
![]() Nie masz czasu i tyle nawet nie probuj sie tłumaczyc...bo zaraz bedzie ale moze jednak, ale moze pouczysz się u nas, ale.... Natali no przeciez kupisz płaszczyk w swoim stylu więc po poł roku Ci się nie znudzi ![]() ![]()
#235 | |
Zakorzenienie
|
No to ja wiem, że działa cuda w tempie ekspresowym... kradłam jej i smarowałam sobie po kryjom blizny na ramionach - znikały w oczach
![]() Cytat:
![]() A Ty myślałaś, że cooooo? ![]() Chociaż jeśli nie masz mocnego uszkodzenia, to może się obejdzie, to znam takich, co juz następnego dnia ich nie bolało i mogli chodzić normalnie... choć nie powinni.
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Jakos tak mało dzisiaj nas jest, i tak spokojnie sie zrobiło, az dziwnie....
Dorinka juz pewnie dawno na łowach, ciekawo jak jej idzie ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam Braun multiquick - CUDO, mówię Ci, jak zaczniesz, to nie skończysz ![]()
![]() |
#240 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Nie,wszystko z Tobą wporządku. ![]() Tak,tak wiem wiem. ![]() Mam się obrazić??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.