Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-07, 11:12   #211
.Apolonia.
Raczkowanie

Dot.: Wymarzony pierścionekl akt VI czas zacząć :D

Witam

Dziewczyny, mam maly problem, pomozecie mi, co zrobic?

Mam siostre, ktora ma 2.5 letnia coreczke. SIostra nie pracuje zawodowo, tylko udziela lekcji prywatnych, o roznych porach dnia. Oczywiscie ma jakas tam nianie, ale ona nie zawsze jest dyspozycyjna. I kiedy niania nie moze sie zajac dzieckiem, ona mnie prosi, zebym zajela sie jej coreczka. Wiele razy tak bylo, przyjezdzalam i opiekowalam sie ta godzine czy dwie. I chyba weszlo jej to w nawyk... Teraz praktycznie prosi mnie 2,3 razy w tyg abym przyjechala. A ja.. mieszkam kawalek od niej, mam chore kolano (bede miec artroskopie czyli nie moge za bardzo chodzic, nie mowiac o dzwiganiu, np dziecka...) mam tez bolacy kregoslup i po prostu nie zawsze moge i chce. Oczywiscie dojezdzam komunikacja miejska. Mowilam jej wiele razy, ze mam uszkodzona lakotke i przez to problemy, ale chyba ona nie rozumie co to znaczy, w sensie chyba uwaza, ze to nie boli i nie przeszkadza. Nie rozumie, ze czasem nie MOGE przyjechac. Co najgorsze, to kiedy juz przyjezdzam (ostatnio bylam w pon, chciala zebym jej podrzucila gazety, chyba nie musze mowic, ile waża np 4 gazety, takie jak twoj styl, elle etc?? plus bylam wtedy po pracy, czyli ze swoimi ksiazkami i zeszytami) to ona uwaza, ze powinnam sie bawic z jej coreczka ("Oj, ona cie chyba nie poznaje, tak rzadko do nad przychodzisz!" , "Ona czekala caly dzien na ciebie, pobaw sie z nia!" co tam, ze zabawa wymaga siedzenia po turecku na podlodze !! A JA NIE MOGE) Mowiac szczerze zaczyna mnie wkurzac ten jej protekcjonalny ton. Ja wcale nie lubbie dzieci i meczy mnie ciagly wrzask i pisk. Nie lubie sie bawic z dzieckiem, bo wymaga sie ode mnie podnoszenia, dzwigania i bog wie co jeszcze. Przyjezdzam do siostry , pogadac, a konczy sie na zabawie z jej dzieckiem pare godz. Kocham siostre ale zaczyna sie cos dziwnego dziac, przyjezdzam na chwile - bo teraz jest SESJA a ona nie rozumie, ze nie moge zostac i zajac sie dzieckiem jak ona musi wyjsc na korepetycje. mowie, ze mam egzamin, a ona, ze moge sie tu pouczyc. JAK?? z dzieckiem piszczacym i wrzeszczacym wnieboglosy?? JAK mam jej powiedziec, ze nie mam ochoty przyjezdzac i bawic sie w nianie? Nie chce jej urazic, bo jest strasznie wrazliwa osoba, ale po prostu ona nie rozumie, ze nie dla kazdego ambicja zyciowa jest bawic sie 4 godz z dzieciakiem - ja uwzam to za straszna strate czasu, sczegolnie teraz jak mam w pon egzamin!!!! I jestem zla, bo ona chciala zebym przyjechala dzis i jutro, niby na godz czy dwie, ale mi to zajmnie duzo, bo dojazd!

Ehh, wygadalam sie ale nie wiem co mam zrobic.. co byscie zrobily?
.Apolonia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 11:12   #212
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D

Dziewczyny mam do was pytanie:

Chciałabym sobie kupic teraz krótki płaszczyk, taki mniej więcej lekko za pas. W sumie to juz po zimie i mrozów -15 raczej już nie będzie, a taki płaszczyk miałabym własnie na taka pogode jak teraz kiedy jest na +, na zimniesze dni wiosny.
No i teraz pytanie, czy kupic teraz czy lepiej wstrzymac się i juz kupic sobie na jesień (moga wejśc nowe trendy - choć za modą az tak bardzo nie podażam).
Jesli kupiłabym teraz to zapewne w jakiejśc przecenie no to mnie zachęca do zakupy, ale minusem tego jest to że na kolejną jesięń -zime może mi się ten połaszczyk znudzic, przestac podobac.

Co byście poradziły??
Czy przeceny są jeszcze??

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 11:13   #213
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Artredem naprawdę zdziera skórę, bo jest na alkoholu. Niektóre dziewczyny aplikowały go na skórę, a np po godzinie zamywały. Stężenie trzeba dobrać do zmian skórnych.
A to juz inna historia jaki uda Ci sie kupić.
czyli nawet najlżejszy może mi ruszyć rozstępiska?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 11:16   #214
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Ja też mam pytanie.
Jakiś czas temu zaczęly mi wyrastać w dole brzucha (wiem, pewnie coś z hormonami, do gina się przejdę) 2 takie mocne ciemne włoski.
Usuwałam je (teraz jakoś się uspokoiło samo) sukcesywnie pensetą, ale czasem coś tam zadrapałam i suma sumarum mam takie male blizny, ciemniejsze niż kolor skóry, takie brązowe.
Nie sądze, żeby to było jakoś bardzo głębokie (?) jak to usunąć? Czym? i jaki byłby koszt?
Łeee, takie blizny . zrób sobie tonik aspirynowy i przecieraj co jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
czyli nawet najlżejszy może mi ruszyć rozstępiska?
Może.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 11:17   #215
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, czyli mamy przebarwienei posłoneczne. Moja rada: retinoidy (zorac albo retin-a).
buuu kurcze to na receptę i wyczytałam że może podrażniać i tu jeszcze hihi pisze że te retinoidy to wyższa szkoła jazdy
nie ma jakiś innych "prostszych" środków ?

a to ogłoszenie allegro niezłe

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 11:23   #216
L_V
Zakorzenienie

Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D

Cytat:
Napisane przez .Apolonia. Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny, mam maly problem, pomozecie mi, co zrobic?

Mam siostre, ktora ma 2.5 letnia coreczke. SIostra nie pracuje zawodowo, tylko udziela lekcji prywatnych, o roznych porach dnia. Oczywiscie ma jakas tam nianie, ale ona nie zawsze jest dyspozycyjna. I kiedy niania nie moze sie zajac dzieckiem, ona mnie prosi, zebym zajela sie jej coreczka. Wiele razy tak bylo, przyjezdzalam i opiekowalam sie ta godzine czy dwie. I chyba weszlo jej to w nawyk... Teraz praktycznie prosi mnie 2,3 razy w tyg abym przyjechala. A ja.. mieszkam kawalek od niej, mam chore kolano (bede miec artroskopie czyli nie moge za bardzo chodzic, nie mowiac o dzwiganiu, np dziecka...) mam tez bolacy kregoslup i po prostu nie zawsze moge i chce. Oczywiscie dojezdzam komunikacja miejska. Mowilam jej wiele razy, ze mam uszkodzona lakotke i przez to problemy, ale chyba ona nie rozumie co to znaczy, w sensie chyba uwaza, ze to nie boli i nie przeszkadza. Nie rozumie, ze czasem nie MOGE przyjechac. Co najgorsze, to kiedy juz przyjezdzam (ostatnio bylam w pon, chciala zebym jej podrzucila gazety, chyba nie musze mowic, ile waża np 4 gazety, takie jak twoj styl, elle etc?? plus bylam wtedy po pracy, czyli ze swoimi ksiazkami i zeszytami) to ona uwaza, ze powinnam sie bawic z jej coreczka ("Oj, ona cie chyba nie poznaje, tak rzadko do nad przychodzisz!" , "Ona czekala caly dzien na ciebie, pobaw sie z nia!" co tam, ze zabawa wymaga siedzenia po turecku na podlodze !! A JA NIE MOGE) Mowiac szczerze zaczyna mnie wkurzac ten jej protekcjonalny ton. Ja wcale nie lubbie dzieci i meczy mnie ciagly wrzask i pisk. Nie lubie sie bawic z dzieckiem, bo wymaga sie ode mnie podnoszenia, dzwigania i bog wie co jeszcze. Przyjezdzam do siostry , pogadac, a konczy sie na zabawie z jej dzieckiem pare godz. Kocham siostre ale zaczyna sie cos dziwnego dziac, przyjezdzam na chwile - bo teraz jest SESJA a ona nie rozumie, ze nie moge zostac i zajac sie dzieckiem jak ona musi wyjsc na korepetycje. mowie, ze mam egzamin, a ona, ze moge sie tu pouczyc. JAK?? z dzieckiem piszczacym i wrzeszczacym wnieboglosy?? JAK mam jej powiedziec, ze nie mam ochoty przyjezdzac i bawic sie w nianie? Nie chce jej urazic, bo jest strasznie wrazliwa osoba, ale po prostu ona nie rozumie, ze nie dla kazdego ambicja zyciowa jest bawic sie 4 godz z dzieciakiem - ja uwzam to za straszna strate czasu, sczegolnie teraz jak mam w pon egzamin!!!! I jestem zla, bo ona chciala zebym przyjechala dzis i jutro, niby na godz czy dwie, ale mi to zajmnie duzo, bo dojazd!

Ehh, wygadalam sie ale nie wiem co mam zrobic.. co byscie zrobily?

Apolonia, ja bym zagrała twardo. To dziecko Twojej siostry, nie Twoje. Skoro sie na nie zdecydowała. to niech teraz organizuje mu czas.
Rozumiem, z eod czasu do czasu mozesz popilnowac małej, ale nie non stop. Zwłąszcza przy Twoich kłopotach zdrowotnych, które sa naprawde straszne( moja współlokatorka z uczelni miała identyczne problemy z kolanem, przeszła kilka operacji). A teraz masz jeszcze sesję.
Siostra dzwoni, a Ty na to: Niestety, nie moge, mam egzamin. Może innym razem. Odkłądasz słuchawkę. Koniec.

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
buuu kurcze to na receptę i wyczytałam że może podrażniać i tu jeszcze hihi pisze że te retinoidy to wyższa szkoła jazdy
nie ma jakiś innych "prostszych" środków ?

a to ogłoszenie allegro niezłe
Może owszem, ale włąśnie to złuszczanie skry jest bardzo porządane w przypadku blizn. CHodzi o to, aby odkryć nowe, świeże warstwy naskórka.

Przychodzą mi jeszcze do głowy kwasy, zwłąszcza AHA (jesli nie masz skóry naczyniowej).

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-07 o 13:33 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-07, 11:30   #217
.Apolonia.
Raczkowanie

Cytat:
Apolonia, ja bym zagrała twardo. To dziecko Twojej siostry, nie Twoje. Skoro sie na nie zdecydowała. to niech teraz organizuje mu czas.
Rozumiem, z eod czasu do czasu mozesz popilnowac małej, ale nie non stop. Zwłąszcza przy Twoich kłopotach zdrowotnych, które sa naprawde straszne( moja współlokatorka z uczelni miała identyczne problemy z kolanem, przeszła kilka operacji). A teraz masz jeszcze sesję.
Siostra dzwoni, a Ty na to: Niestety, nie moge, mam egzamin. Może innym razem. Odkłądasz słuchawkę. Koniec.
Eh, probowalam "twardo". W pon mnie spytala, czy we wt bede - mowie ze mam egzamin i bede sie uczyc. To teraz zagadala mnie na GG, czy moze jutro bede mogla. Czy cos sie zmienilo przez ten 1 dzien, ze niby sie juz nauczylam i mam czas?!

W ogole czasem siostra mnie denerwuje swoim wyborem zyciowym, ale jej tego przeciez nie powiem: hej, i po co siedzisz w domu i tylko dajesz korki? Moze poslij dziecko do przedszkola i daj ludziom zyc???? Najgorsze jest to, ze ona uwaza, ze jak ma sie dziecko, to juz nigdzie sie nie mozna ruszyc - ona sama NIGDY nie wychodzi z dzieckiem, zawsze czeka na meza i na samochod. NIGDY do mnie nie przyjechala. Choc jakos inne matki jezdza metrem, tramwajem i nie robia ztego problemu. Noo, dzis juz naprawde sie wscieklam na nia!

I ten ton... "W ogole nas nie odwiedzasz" <mina> "W ogole sie nie bawisz z nią" <mina protekcjonalna> NIE cierpie takirgo zachowania.
Stary 2008-02-07, 11:35   #218
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, probowalam "twardo". W pon mnie spytala, czy we wt bede - mowie ze mam egzamin i bede sie uczyc. To teraz zagadala mnie na GG, czy moze jutro bede mogla. Czy cos sie zmienilo przez ten 1 dzien, ze niby sie juz nauczylam i mam czas?!

W ogole czasem siostra mnie denerwuje swoim wyborem zyciowym, ale jej tego przeciez nie powiem: hej, i po co siedzisz w domu i tylko dajesz korki? Moze poslij dziecko do przedszkola i daj ludziom zyc???? Najgorsze jest to, ze ona uwaza, ze jak ma sie dziecko, to juz nigdzie sie nie mozna ruszyc - ona sama NIGDY nie wychodzi z dzieckiem, zawsze czeka na meza i na samochod. NIGDY do mnie nie przyjechala. Choc jakos inne matki jezdza metrem, tramwajem i nie robia ztego problemu. Noo, dzis juz naprawde sie wscieklam na nia!

I ten ton... "W ogole nas nie odwiedzasz" <mina> "W ogole sie nie bawisz z nią" <mina protekcjonalna> NIE cierpie takirgo zachowania.
Apolonia, moze moje wypowiedzi sa nieco ostre, ale dla mnie - postronnej osoby, to wygląda tak, że siostrze się po prostu nie chce zajmowac małą i szuka takiego łosia, coby robiła za nianię, najlpiej za darmo.
Stary 2008-02-07, 11:41   #219
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Artredem naprawdę zdziera skórę, bo jest na alkoholu. Niektóre dziewczyny aplikowały go na skórę, a np po godzinie zamywały. Stężenie trzeba dobrać do zmian skórnych.
A to juz inna historia jaki uda Ci sie kupić.
Możliwe, że dermatolog przepisał to mojej siostrze na bardzo głębokie blizny potrądzikowe? Bo ja nazwe kojarzę, ale nie wiem czy dobrze
Cytat:
I koniec, nie daj wciągnąć w dyskusję!

Cytat:
Nie dyskutuj - powiedz, że nie masz czasu i finał!

P.S.
Co masz z kolanami?
Stary 2008-02-07, 11:43   #220
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Może.
świetnie, dziękuję napewno spróbuję

Cytat:
zgadzam się. po prostu powiedz jej dokładnie to, co napisałaś nam i odmawiaj. jeśli znajdziesz chwilę - jasne, raz na jakiś czas. ale jeśli nie, twardo odmawiaj do skutku. jak będzie miała pretensje, powiedz wprost, że siedzenie z jej dzieckiem nie należy do Twoich obowiązków, za to np. sesja czy chronienie własnego zdrowia owszem.
Stary 2008-02-07, 11:46   #221
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Może owszem, ale włąśnie to złuszczanie skry jest bardzo porządane w przypadku blizn. CHodzi o to, aby odkryć nowe, świeże warstwy naskórka.

Przychodzą mi jeszcze do głowy kwasy, zwłąszcza AHA (jesli nie masz skóry naczyniowej).
może być Glyco A ?

Apolonia eh nie cierpię takich ludzi i unikam jak ognia, ale to Twoja siostra więc unikać nie możesz, może spróbuj jest wyraźnie i stanowczo powiedzieć że sobie nie życzysz tak być traktowana (jako darmowa niania na zawołanie)? podaj jej argumenty - o nodze, o nauce, o własnym życiu, że czujesz się wykorzystywana.

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 11:47   #222
.Apolonia.
Raczkowanie

L_V, niestety czasem sie czuje takim losiem, ha ha :/ I nawet nie chce mi sie jej odpowiadac jak slysze jakies dziwne teksty od niej, takie jak tu napisalam :/

Hihi, mam uszkodzona jedna lakotke, i nikt nie wie od czego na usg niesetty potwierdzilo sie, ze jest uszkodzenie i jakos niedlugo po sesji zapisuje sie na artroskopie ;( mam nadzieje, ze szybko mnie zoperuja bo praca czeka..
Stary 2008-02-07, 11:48   #223
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
jak będzie miała pretensje, powiedz wprost, że siedzenie z jej dzieckiem nie należy do Twoich obowiązków, za to np. sesja czy chronienie własnego zdrowia owszem.
Ależ dziewczyny, tu juz nie o sesje, czy zdrowie chodzi! W końcu Apolonia nie jest etatową nianią swojej siostry i ma prawo nie mieć po prostu ochoty na siedzenie z dzieciakiem, a zamiast tego poczytanie książki, czy cokolwiek...

Zachowanie jej siostry jak dla mnie jest po prostu chore

p.s.
Jestem po jednej artroskopii i czeka mnie druga, więc wiem co czujesz...
Stary 2008-02-07, 11:49   #224
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ależ dziewczyny, tu juz nie o sesje, czy zdrowie chodzi! W końcu Apolonia nie jest etatową nianią swojej siostry i ma prawo nie mieć po prostu ochoty na siedzenie z dzieciakiem, a zamiast tego poczytanie książki, czy cokolwiek...

no to dlatego piszę, że to nie jest jej obowiązek, więc żeby siostra przestała to tak traktować, bo mam wrażenie, że właśnie tak na to patrzy, jak na obowiązek Apolonii wobec niej samej (siostry) i jej dziecka.
Stary 2008-02-07, 11:50   #225
.Apolonia.
Raczkowanie

Cytat:
świetnie, dziękuję napewno spróbuję

zgadzam się. po prostu powiedz jej dokładnie to, co napisałaś nam i odmawiaj. jeśli znajdziesz chwilę - jasne, raz na jakiś czas. ale jeśli nie, twardo odmawiaj do skutku. jak będzie miała pretensje, powiedz wprost, że siedzenie z jej dzieckiem nie należy do Twoich obowiązków, za to np. sesja czy chronienie własnego zdrowia owszem.
Siostrze to jakos trudniej powiedziec.. Ale macie chyba racje, nie ma innego wyjscia. Najgorsze jest to, ze ostatnio zalapalam w ogolr totalny brak ochoty na odwiedzanie siostry. I jak wracam od niej do siebie to dziekuje w duchu, ze nie musze sluchac juz tych wrzaskow i nie potykam sie o zabawki
Stary 2008-02-07, 11:52   #226
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
jak wracam od niej do siebie to dziekuje w duchu, ze nie musze sluchac juz tych wrzaskow i nie potykam sie o zabawki
No to następnym razem, jak zacznie, to powiedz jej prosto z mostu, że przez to jej gadanie nie masz w ogóle ochoty na jakiekolwiek kontakty z nią, może dotrze...
Stary 2008-02-07, 11:53   #227
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Siostrze to jakos trudniej powiedziec.. Ale macie chyba racje, nie ma innego wyjscia. Najgorsze jest to, ze ostatnio zalapalam w ogolr totalny brak ochoty na odwiedzanie siostry. I jak wracam od niej do siebie to dziekuje w duchu, ze nie musze sluchac juz tych wrzaskow i nie potykam sie o zabawki
ja tez bym jej to powiedziała, że tracisz przyjemność ze spotkań z nią i siostrzenicą przez to wszystko.
napewno nie bedzie to przyjemna rozmowa, ale moze tylko pomoc
Stary 2008-02-07, 11:57   #228
.Apolonia.
Raczkowanie

Cytat:

Apolonia eh nie cierpię takich ludzi i unikam jak ognia, ale to Twoja siostra więc unikać nie możesz, może spróbuj jest wyraźnie i stanowczo powiedzieć że sobie nie życzysz tak być traktowana (jako darmowa niania na zawołanie)? podaj jej argumenty - o nodze, o nauce, o własnym życiu, że czujesz się wykorzystywana.
Cytat:

p.s.
Jestem po jednej artroskopii i czeka mnie druga, więc wiem co czujesz...
Cytat:
no to dlatego piszę, że to nie jest jej obowiązek, więc żeby siostra przestała to tak traktować, bo mam wrażenie, że właśnie tak na to patrzy, jak na obowiązek Apolonii wobec niej samej (siostry) i jej dziecka.
Vadi, strzelilas w dziesiatke chyba! tak sie czuje, jakby ona uwazala, ze siedzenie z jej dzieckiem to nie tylko obowiazek przez wzglad na wiezi rodzinne, a wrecz radosc! I ma racje HIHI ja przyhodze do siostry, wymieniamy sie kupionymi gazetami i mam ochote usiasc poczytac albo pogadac z siostra a nie bawic sie z dzieckiem. Tym bardziej, ze czesto siostra mnie "zaprasza" () a sama np musi sie przygotowac do zajec a ja siedze.. sama.. czytam.. ogldama tv a ona mysli, ze powinnam sie z dzieckiem pobawic.....

Mam nadzieje ze jak sama bede meic dziecko (jelsi) bo sie taka jak ona sie stane!!!!!!!!!

HIHI, moge spytac, jak dlugo dochodzilas do siebie po tym zabiegu? Musialas chodzic o kulach, czy siedzials w domu i sie rehabilitowalas?

Aha, i jakie mialas znieczulenie...? Ewentualnie na PW ,jesli wolisz
Stary 2008-02-07, 11:58   #229
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez bym jej to powiedziała, że tracisz przyjemność ze spotkań z nią i siostrzenicą przez to wszystko.
napewno nie bedzie to przyjemna rozmowa, ale moze tylko pomoc
To samo co ja napisałaś Ty wredoto!!!

Cytat:
HIHI, moge spytac, jak dlugo dochodzilas do siebie po tym zabiegu? Musialas chodzic o kulach, czy siedzials w domu i sie rehabilitowalas?

Aha, i jakie mialas znieczulenie...? Ewentualnie na PW ,jesli wolisz
Znieczulenie śródoponowe, tak to się chyba nazywa Od pasa w dół jak kłoda

Ja mam przerost fałdu maziowego oraz bardzo mocno zwyrodniałe rzepki przez to... więc co innego niż Ty, dlatego zamiast standardowych 10 dni o kulach zasuwałam przez półtora miesiąca, w domu siedziałam tydzień (musiałam chodzić do pracy...) i oczywiście rehabilitacja obowiązkowa

Teoria głosi, że przez pół roku nie powinno się z tym kolanem nic poważnego robić, ale wyobrażacie sobie mnie siedząca na tyłku przez pół roku? W razie pytań, to proszę PW

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2008-02-07 o 12:04 Powód: kolanko
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 12:01   #230
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że dermatolog przepisał to mojej siostrze na bardzo głębokie blizny potrądzikowe? Bo ja nazwe kojarzę, ale nie wiem czy dobrze
I koniec, nie daj wciągnąć w dyskusję!
?
Może tak być.

Cytat:
może być Glyco A ?

.
Może, ale poczytaj najpierw wątek o Glyco-A na biochemii, bo to 12% kwasu glikolowego. To mocne stężenie.
Może lepiej by zacząć od Diacnealu?

Cytat:
Apolonia, no nie daj się robic w konia. A jak po operacji założą Ci stabilizator, to co, tez masz wtedy nosić dziecko i siedzieć po turecku na podłodze? Ciekawe jak??
Stary 2008-02-07, 12:02   #231
vadi
*sportaddict*

Cytat:
To samo co ja napisałaś Ty wredoto!!!
jakoś mnie to nie zaskakuje za bardzo

edit: a ja mam blendeeer
wieczorem będę mixować koktajle aż przyjdą sąsiedzi i każą mi wyłączyć
Stary 2008-02-07, 12:06   #232
.Apolonia.
Raczkowanie

łee, stabilizator?

Nie, nie bede. Powiem jej dobitnie, zem chora. A moze teraz ona mnie odwiedzi???? Przy tym sie upre w koncu mam do siebie tyle samo drogi..

ps. korci mnie, zeby zaczac pracowac na pelen etat nie mialabym juz czasu w ogole na bzdury i zabawianie dziecka <hahaha>
Stary 2008-02-07, 12:08   #233
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Nie, nie bede. Powiem jej dobitnie, zem chora. A moze teraz ona mnie odwiedzi???? Przy tym sie upre w koncu mam do siebie tyle samo drogi..
dobry pomysł
Stary 2008-02-07, 12:09   #234
hania811
Zakorzenienie

Apolonio nie daj się wykorzystywać
Nie masz czasu i tyle nawet nie probuj sie tłumaczyc...bo zaraz bedzie ale moze jednak, ale moze pouczysz się u nas, ale....

Natali no przeciez kupisz płaszczyk w swoim stylu więc po poł roku Ci się nie znudzi Ja bym kupowała
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 12:10   #235
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Może tak być.
No to ja wiem, że działa cuda w tempie ekspresowym... kradłam jej i smarowałam sobie po kryjom blizny na ramionach - znikały w oczach

Cytat:
edit: a ja mam blendeeer
wieczorem będę mixować koktajle aż przyjdą sąsiedzi i każą mi wyłączyć
To co Ty masz za blender?????

Cytat:
łee, stabilizator?
A Ty myślałaś, że cooooo?

Chociaż jeśli nie masz mocnego uszkodzenia, to może się obejdzie, to znam takich, co juz następnego dnia ich nie bolało i mogli chodzić normalnie... choć nie powinni.
Stary 2008-02-07, 12:11   #236
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Jakos tak mało dzisiaj nas jest, i tak spokojnie sie zrobiło, az dziwnie....

Dorinka juz pewnie dawno na łowach, ciekawo jak jej idzie

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 12:12   #237
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi, przychodzi mi do głowy tylko jeden sposób. Spraw ama się tak - jeśłi to bardzo stare i rozległe blizny, to w 100% usunie je tylko chirurg plastyk. natomiast można liczyć na ich wygłądzenie i rozjaśnienie dzięki retinoidom. Na nogi to już poszłabym z najmocniejszym preparatem - Atredermem (tretinoina w roztworze alkoholowym). Dziewczyny na bochemii usuwały nim rozstępy.
A możesz mi powiedzieć co mogę zrobić z blizną po oparzeniu? Jedna i się zdarzyła na szyji i chyba najwyższa pora się jej pozbyć
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 12:12   #238
vadi
*sportaddict*

Cytat:
To co Ty masz za blender?????
http://www.nowetrendy.pl/admin/html/...ips_HR2020.jpg
taki
Stary 2008-02-07, 12:13   #239
hihi
Zakorzenienie

I taki głośny jest?

Ja mam Braun multiquick - CUDO, mówię Ci, jak zaczniesz, to nie skończysz
Stary 2008-02-07, 12:13   #240
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
troszeczkę, ale wlasnie wciskam je łyzką spowrotem do środka i będą jak nowe chyba źle ze mna
No,ale znów Ci wyskoczyły zrob coś z tym.
Nie,wszystko z Tobą wporządku.

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Atka Ty świntuchu zboczony jeden
Tak,tak wiem wiem.

Cytat:
heehhe bardzo trafna charakterystyka
Mam się obrazić??? Zartuje oczywiscie.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości