Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-08, 08:58   #211
effcia82
Zakorzenienie

Dot.: wpadka!!

biedny chlop jeszcze sie nerwicy nabawi
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 09:16   #212
Saga86
Raczkowanie

Ja nie wiem wlasnie dlaczego wy mowicie o nerwiach ,jakims stresie.. nam to pasuje i nie stresujemy sie w najmniejszym stopniu.
Ja chcialam tylko spytac czy na tym forum jest osoba ktora wpadla w taki sposob ale jak widze na razie nie wpadla w ten dzial ...
A teksty typu moja koelzanka wpadla..to hmm osoba 3 tak prawde nie wie jak to dokladnie bylo...
Tak samo ja moge powiedziec,ze moja koelzanka wpadla podczas brania tabletek antykoncepcyjnych bo tak mi powiedziala ale jak to bylo naprawdę to tylko ona wie...
Saga86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 09:20   #213
bess
Zakorzenienie

Ja ci moge powiedziec na pewno bo to byla moja najlepsza kolezanka ,wiem to od niej,wiem ze wtedy nie stoswala nic oprocz tego (dopiero po tym fakcie siegnela po pigulki) i wiem co sie pozniej dzialo ,wiec sorry nie podwazaj tego co mowie
Jak ci to pasuje to nie widze problemu,tylko prosze nie wmawiaj innym ,ze to najlepsza 100% metoda antykoncepcji
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 09:30   #214
Saga86
Raczkowanie

Bess Ja nikomu nie wmawiam,ze to najlepsza 100% metoda antykoncepcji!!!
nie wiem skad to sobie wziąłeś...

Chociaz antykoncepcji w postaci tabletek antykoncepcyjnych tez nie polecam ...juz je bralam i wlasnie po od nich dostalam grzybicy ukladu pokarmowego....przez 1,5 roku myslam,ze z kibla nie wyjde,bole brzucha,sucha skora itp..., poza tym lekarze nie mogli dojsc przez pol roku co mi jest do tej pory sie lecze tez nikomu nie polecam...
Lekarze o tym nie mowia bo to czysty interes...tak samo jak antybiotyki ... antykoncepcja jest ale lekarze juz nie wspomna jak dziala to na nasz organizm .

moge wam przyblizyc po czym mozna dostac grzybicy ukladu pokarmowego:
  • poddanych przewlekłej antybiotykoterapii,
  • nadużywających chemicznych preparatów farmakologicznych,
  • u kobiet zażywających hormonalne środki antykoncepcyjne i poddanych kuracjom hormonalnym
zrodlo /; http://www.drjanus.pl/artykuly/grzyb...golnoustrojowe
Stary 2008-07-08, 09:41   #215
madzius_krk
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to madzius_krk

Cytat:
Napisane przez Saga86 Pokaż wiadomość
Bess Ja nikomu nie wmawiam,ze to najlepsza 100% metoda antykoncepcji!!!
nie wiem skad to sobie wziąłeś...

Chociaz antykoncepcji w postaci tabletek antykoncepcyjnych tez nie polecam ...juz je bralam i wlasnie po od nich dostalam grzybicy ukladu pokarmowego....przez 1,5 roku myslam,ze z kibla nie wyjde,bole brzucha,sucha skora itp..., poza tym lekarze nie mogli dojsc przez pol roku co mi jest do tej pory sie lecze tez nikomu nie polecam...
Lekarze o tym nie mowia bo to czysty interes...tak samo jak antybiotyki ... antykoncepcja jest ale lekarze juz nie wspomna jak dziala to na nasz organizm .

Tutaj też się nie zgodzę... Może na takiego lekarza trafiłaś, albo nie poczytałaś dokładnie o tabletkach antykoncepcyjnych. Chyba każdy powinien wiedzieć, że mogą być skutki uboczne? Z resztą lekarz nie mógł od razu wiedzieć, że nie nabawisz grzybicy układu pokarmowego... Współczuje. Ale nie potępiaj tabletek i nie wychwalaj stosunku przerywanego...
Stary 2008-07-08, 09:48   #216
Saga86
Raczkowanie

madzius_krk a czy ja go wychwalam..??
Nie wychwalam...jednak sama tak robie ... mnie to pasuje...jezeli bym wpadla..chociaz na razie dziecka nie planuje to tez wielkiej tragedii by nie było. Jestem osoba dorosła.
A co do skutkow ubocznych o ktorych piszesz..to sie nie zgadzam..i tak jak piszesz skad lekarz mial wiedziec...kurcze to co on robil na studich, moze wypadaloby zeby jeszcze raz na nie wrocil...
Ja juz sie zrazilam do lekarzy...szkoda mowic o ich wiedzy.
Stary 2008-07-08, 09:52   #217
madzius_krk
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to madzius_krk

Powinien Cię uprzedzić jakie mogą byś konsekwencje ! Ty powinnaś dokładnie przeczytać ulotkę, gdzie jest napisane, jakie mogą być skutki uboczne. Ale lekarz nie wie, że AKURAT Tobie przytrafi się grzybica układu pokarmowego... - to miałam na myśli.
Stary 2008-07-08, 10:02   #218
Saga86
Raczkowanie

madzius_krk ja Ci powiem tak...ze bylam u wielu lekarzy a jak trafilam na madrzejeszego , ktory to u mnie wykryl a pozniej przez przypadek zjawilam sie u innego to pytal sie mnie jak to sie leczy...
A poza tym wy jestescie zdrowi i jeszcze nie mieliscie kontaktu z naszymi durnymi lekarzami...moze pozniej sie wam oczy otworza, oby nie bylo za pozno.

A wracajac do stosunku przerywanego, to ja go nie polecam..polecam sie zabezpieczac...zeby byla jasnosc.
Ale moje pytanko jest nadal aktualne czy ktos osobicie "wpadl" podczas stosunku przerywanego bez spuszczenia sie w srodku?
Stary 2008-07-08, 10:06   #219
nailpolish
Rozeznanie

w ogóle stosunek przerwany dla mnie nie jest i nie będzie metodą antykoncepcyjną!
tylko się przy tym Twój partner nerwicy nabawi, 'bo tylko żeby zdążyć' .

myślę, że nikt się nie przyzna, w życiu codziennym, że wpadł przez stosunek przerwany... , chyba nie ma się czym chwalić ! dużo par ma nieplanowane dziecko, jedni się nie zabezpieczyli, inni zabezpieczyli, ale mogło zawieść itp, więc na pewno znajdą się osoby, które przez stosunek przerwany 'dorobiły' się dziecka.

nailpolish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 10:20   #220
Saga86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nailpolish Pokaż wiadomość
tylko się przy tym Twój partner nerwicy nabawi, 'bo tylko żeby zdążyć' .
Hmm my się kochamy z prezerwatywa ale przez pierwsze minuty robimy to bez... takze moj chlopak nie martwi sie "bo tylko żeby darzyć "
Stary 2008-07-08, 10:27   #221
intransitive
Wtajemniczenie

no właśnie, a co akurat, gdy dziewczyna kocha się z chłopakiem np. 10 minut bez prezerwatywy. A później dokańczają w inny sposób, np. pettingiem. Bez pośpiechu czy lęku że facet "nie zdąży". Ja akurat biorę tabletki, ale jestem ciekawa
intransitive jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 11:09   #222
aada0
Rozeznanie

Tak, moja koleżanka, która ledwo skończyła 16 lat. Tylko, że nastąpiło u niej wczesne poronienie, nie wiem jak to się nazywa. Wiesz, zapłodnienie możliwe jest bez spuszczenia, przecież u faceta, kiedy jest podniecony, wydziela się taki płyn, który zawiera plemniki, mało, co prawda, ale zdolne do zapłodnienia. Radziłabym uważać. Słyszałam/czytałam o wielu takich wpadkach.
aada0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 11:20   #223
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Witam!!
Ja mam takie pytanko...
Czy jest na tym forum osoba, ktora dorobila sie potomstwa poprzez stosunek przerywany??
Chodzi mi o stosunek bez gumki i bez spuszczenia do srodka...

Plemniki nie tylko są w spermie ale rowniez w meskim śluzie kiedy sie facet podnieci czlonek robi sie mokry i w tym wlasnie śluzie sa tez juz plemniki tak wiec nie musi byc wytrysku zeby zajsc w ciaze - tak kiedys wyczytalam gdzies na necie
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 11:24   #224
Saga86
Raczkowanie

W teorii można wpaść a jak jest z praktyką...hmm różnie :P chyba zależy od szczęścia

Chyba musze nakłonic chlopaka zeby od poczatku gumke zakladal..ale on nie chce ...

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-07-08 o 13:03 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
Stary 2008-07-08, 11:33   #225
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Plemniki nie tylko są w spermie ale rowniez w meskim śluzie kiedy sie facet podnieci czlonek robi sie mokry i w tym wlasnie śluzie sa tez juz plemniki tak wiec nie musi byc wytrysku zeby zajsc w ciaze - tak kiedys wyczytalam gdzies na necie
Mylisz się. Przynajmniej po części. Bo w preejakulacie mogą być plemniki ale nie są one zdolne do zapłodnienia. W każdym razie prawdopodobieństwo, że są wynosi ok . 15%, ALE nie zostało udowodnione naukowo, że preejakulat (płyn, który wydziela się z członka podczas podniecenia seksualnego) może zapłodnić. Więc dość "śliska" sprawa W każdy razie prawdopodobieństwo wydaje się bardzo mało, skoro nie zostało udowodnione, że preejakulat może zapładniać. Natomiast płyn, który wydziela się z członka na chwilkę przed wytryskiem - owszem, może zapłodnić. Jest to tzw. kropelkowanie. No i mamy też samą spermę, z którą wiadomo jak jest
Stary 2008-07-08, 13:09   #226
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie tutaj jest moze mowa...ze nie zdarzy wyjac...i moze wlasnie w ten sposob zachodza w ciaze...bo facet nie wyjmie i zakonczy w srodku?
My juz sie tak kochamy bardzo dlugi czas i jakos do tej pory nie bylam w ciazy...
Druga sprawa to taka,ze wiele par stata sie o dziecko z 3 miesiace z normalnym spuszczeniem i nie wychodzi a tutaj bez spuszczenia...
gdyby nie zdazyl wyjac a do ejakulacji doszloby wewnatrz pochwy to wtedy bylaby mowa o pelnym stosunku a nie o stosunku przerywanym...

Lacze z prawdoposobientwem.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 13:21   #227
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Eeeee fajnie, ze jest jakis podział - na plemniki zdolne i niezdolne do zapłodnienia - osobiście pierwsze słysze, a nie jestem niedouczona, wrecz przeciwnie.

Co do tabletek - dziewczyno, to że u Ciebie źle działały nie daje ci prawa do mowienia: odradzam, nie stosujcie tego, jest do d***. U CIEBIE było źle, kto inny nawet nie poczuje, że zażywa hormony.

Co do stosunku przerywanego - nerwica u faceta to takie hmm? Nie sądze. Mój facet jakos nigdy nie miał problemów i nie narzekał (on nie mógł sie przestawic, ze jestem chroniona tabletkami). Ale przez naukowców ta metoda została uznana za taką która bardzo sprzyja ciąży.
Stary 2008-07-08, 14:34   #228
Izania27
Przyczajenie

hej, mam problem, od tygodnia spóźnia mi się okres. boli mnie delikatnie w dole brzucha, piersi też mnie bolą i robią wrażenie pełniejsych. temperatura w pochwie przekracza 37stopni od trzech dni. Kochamy się z mężem bez zabespieczenia, więc prawdopodobnie mogę być w ciąży, ale czy na test ciążowy nie jest jeszcze za wcześnie???? proszę o pomoc.
Izania27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 15:12   #229
hollister.nika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izania27 Pokaż wiadomość
hej, mam problem, od tygodnia spóźnia mi się okres. boli mnie delikatnie w dole brzucha, piersi też mnie bolą i robią wrażenie pełniejsych. temperatura w pochwie przekracza 37stopni od trzech dni. Kochamy się z mężem bez zabespieczenia, więc prawdopodobnie mogę być w ciąży, ale czy na test ciążowy nie jest jeszcze za wcześnie???? proszę o pomoc.
hmm z tego co piszesz to wygląda to na ciąże a test ciążowy się robi chyba 14dni po stosunku.

hollister.nika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 15:51   #230
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izania27 Pokaż wiadomość

za wczesnie chyba....na test,chociaz jesli bedzie 14 dni po stosunku to zrob go...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 16:06   #231
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Eeeee fajnie, ze jest jakis podział - na plemniki zdolne i niezdolne do zapłodnienia - osobiście pierwsze słysze, a nie jestem niedouczona, wrecz przeciwnie.
Owsze, sa plemniki, ktore sa mniej i bardziej zdolne do zaplodnienia. Kazdy z nich ma inna funkcje do spelnienia. Niektore musza np. "odkorkowac" droge reszcie plemnikow przez cewke moczowa.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 16:18   #232
owieczkaa
Zakorzenienie

No własnie mniej lub bardziej zdolne z tym sie zgodze, ale nie ma w gole niezdolnych do zapłodnienia.
Stary 2008-07-08, 16:40   #233
Juzdunka
Przyczajenie

No dobrze powiedzmy,że jesteśmy już w ciąży i jak wyglądają same początki ciąży?Tzn.Co się dzieje z brzuchem?Jakie samopoczucie,czyw pierwszych dniach się to wogóle czuje??
Juzdunka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 17:08   #234
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juzdunka Pokaż wiadomość
No dobrze powiedzmy,że jesteśmy już w ciąży i jak wyglądają same początki ciąży?Tzn.Co się dzieje z brzuchem?Jakie samopoczucie,czyw pierwszych dniach się to wogóle czuje??
Niektóre kobiety mówią, że coś już się da czuć w pierwszych dniach, ale jeżeli nigdy nie byłaś w ciąży to raczej tego nie wyczujesz. Ogólnie zmienia sie wygląd sutków, wielkość piersi, masz większe parcie na pęcherz (w koncu nowy lokator się coraz bardziej rozpycha), później masz nudności, czasem wymioty, a później puchnięcie nóg, zachcianki, niektóre mamy mają napady senności, niektóre napady pobudzenia.

Brzuch zaczyna być widoczny od około 3 miesiąca ciąży, ale już wcześniej tyjesz na twarzy i w okolicach brzucha - plecy, pośladki, uda.

Pamiętaj jednak, że wszystko jest kwestią indywidualną!
Stary 2008-07-08, 18:50   #235
justi699
Zakorzenienie

czytam i czytam i dalej nie wiem co mam myslec...
powinnam byla dostac okres 26 czerwca(CZWARTEK) w piatek wyjechALam za granice. w niedziele spotkalam sie z tztem(DO NIEGO POJECHALAM) PESCILISMY sie itp. on wlozyl mi czlonka na chwile ale zaraz wyjal, poruszyl moze 2 razy mze nawet minuta to nie byla. mowi ze napewno nic nie zstawil. no ale wlasnie te plyny przed itd. juz jest 8 a ja dalej nie mam okresu i nie wiem czy to ciaza czy po prostu nowe otoczenie i stresy z tym zwiazane...... zawsze przed okesem nie mialam sluzu teraz mam. boje sie. co myslicie???

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 18:53   #236
justi699
Zakorzenienie

a i dodam ze test moge zrobic po 14 dniach czyli najszybciej w niedziele ale gdzie ja w obcym kraju kupie test

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2008-07-08, 19:09   #237
_Emi_
Zakorzenienie

W obcym kraju też są testy. Nie wiem co sądzic o tej sytuacji. Nie sadze,ze mozesz byc w ciazy ale zrobc test w niedziele.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 19:14   #238
justi699
Zakorzenienie

czyli myslisz ze o nie ciaza???

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2008-07-08, 19:16   #239
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
.
Plemniki niezdolne do zapłodnienia znajdują się np. w nasieniu niektórych bezpłodnych mężczyzn. Takie plemniki są mało ruchliwe/mało żywotne i nie dają rady dostać się do jajeczka.
P.S. Ja też jestem douczona
Stary 2008-07-08, 19:39   #240
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
czyli myslisz ze o nie ciaza???
Jest bardzo małe prawdopodobieństwo ciąży. Raczej stres związany z przebywaniem za granicą i wyjazd. Myśle, że powinnaś spokojnie czekać.

ps. co do tych plemników - widocznie mnie na medycynie źle uczą Wiem, że są plemniki tzw. wartowniki, które blokuja dojscie innym plemnikom, wiem że są bardzo żywotne, tacy sprinterzy, ale o takich jeszcze nie słyszałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości