|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzydkie, sztuczne zdjęcia z PLENERU
Cytat:
jedni są bardziej wybredni inni mniej ale niestety wiele osób nie ma porównania, możliwości zobaczenia czegoś innego. Znam takie osoby, które najpierw się zachwycały swoimi zdjeciami a po pewnym czasie zobaczyły inne i stwierdziły że ich to jednek dno dosłownie
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Ja się długo zastanawiałam nad wyborem fotografa. Brałam pod uwagę Arura Zomera, Czarka Zielińskiego i wielu innych "sławnych", ale zdecydowałam się ostatecznie na panią Małgorzatę i pana Marcina Przybyś www.fotoprzybys.pl na których stronę trafiłam przypadkowo. Nie byli z polecenia, nie słyszałam o nich wcześniej. Bardziej mi to odpowiadało bo już się nacięłam na zespole z polecenia. Wiadomo każdy ma swoje subiektywne odczucia i jednemu się coś może podobać a mi niekoniecznie, więc chciałam sama zdecydować. Zobaczyłam zdjęcia, ofertę umówiłam się na spotkanie, na którym już się praktycznie zdecydowałam, że chcę by to oni robili mi zdjęcia na moim ślubie. Jako Młoda Para mamy wpływ na to gdzie i jak mają być robione zdjęcia, co jest dla mnie bardzo ważne. To my decydujemy które chcemy mieć w albumie itp. Zdjęcia na żywo dużo ładniejsze niż na stronie i oczywiście w większej ilości. Jak najbardziej ich polecam, myślę że się nie rozczaruję. Jedyny minus to dosyć wysoka zaliczka bo ok 600zł z 2000 za całość, ale w końcu nie przepadnie nam to.
Edytowane przez karolcik85 Czas edycji: 2009-11-24 o 15:35 |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
jestem na etapie poszukiwania fotografa, nie musi byc wielki artysta, ale profesjonalista. sprawdzalam wiekszosc, o ktorych pisalyscie i totalna porazka!!! wszyscy sa zajeci (slub mam 28 sierpnia 2010) albo prosza 5000 zeta za pakiet! WTF! pomozcie pliiiz.....
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Witam, ślub niedługo, a fotografa jak nie było tak nie ma. Wsztscy (sensowni) w moim mieście mają zajęte terminy, więc poszukałam dalej i znalazłam tego oto pana: http://www.witostudio.pl/
Ma wolny termin i bez problemu dojedzie. Co sądzicie o jego zdjęciach. Wszelkie uwagi bardzo cenne bo czasu niewiele.
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2009-12-15 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To Twoje wesele i Twoje będą zdjęcia. Jeśli podobają się Tobie - bierz. Jeśli masz wątpliwości - nie bierz. W każdym portfolio zawsze są najładniejsze fotografie przecież i jeśli te tu nie zachęcają Cię, to pomyśl, co dostaniesz po swoim weselu... Bo to Ciebie, nie innych, mają one zachwycać ![]() Ale jak chcesz... ![]() Genialne, nietypowe, cudowne, oryginalne są! I niebanalne! Ale mogę też napisać, że są banalne, kiepskie technicznie i w ogóle nic ciekawego. (Obie opinie napisałem bez oglądania fotografii prezentowanych pod wskazanym adresem) Jestem fotografikiem i widzę na zdjęciach - podobnie jak kolega piszący powyżej - pewnie więcej od... niefotografów. Ale nie jest ważne, co podoba się nam, albo co podoba się dziewczynom na forum. Twoje wrażenia są tu najważniejsze! Pozdrawiam i życzę pięknego wesela i takich też zdjęć Edytowane przez DwaWilki Czas edycji: 2009-12-16 o 00:05 |
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem całkowitą przeciwniczką pozowanych zdjęc w plenerze. Spacer po parku, udawanie nocy poslubnej, tudziez parka na tle jakiegos zameczku (jesli jest w okolicy). Obrzydlistwo i tandeta
![]() ![]() . Ja w życiu sobie bym tego nie zafundowała, podobnie na szczescie moj tz mysli podobnie. Slub mamy w maju i wszelkie takie dziwactwa slubno weselne obcielismy do minimalnego minimum .
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
To się muszę chyba pierwszy raz z Tobą nie zgodzić
![]() Zdjęcie z pleneru, są zawsze pozowane bo plener nie przynależy sensu stricto do reportażu ślubnego. Jest on czymś wyjętym z reportażu a co za tym idzie jest niejako sztucznym tworem. Natomiast plener może być tzw. "megapozowanką" czyli fotograf ustawia cały czas PM i jest zero spontaniczności. Ja osobiście preferują spontaniczne plenery, PM mają "szaleć" a ja robię fotki. |
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
To się muszę chyba pierwszy raz z Tobą nie zgodzić
![]() Zdjęcie z pleneru, są zawsze pozowane bo plener nie przynależy sensu stricto do reportażu ślubnego. Jest on czymś wyjętym z reportażu a co za tym idzie jest niejako sztucznym tworem. Natomiast plener może być tzw. "megapozowanką" czyli fotograf ustawia cały czas PM i jest zero spontaniczności. Ja osobiście preferują spontaniczne plenery, PM mają "szaleć" a ja robię fotki. |
|
|
|
|
#223 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 22:13 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Zdaję sobię sprawę z tego, że w portfolio są zawsze najładniejsze zdjęcia. Szkoda, że nie znam nikogo kto miał tego fotografa na swoim ślubie mogłabym wówczas zobaczyć ,,prawdziwe" efekty jego pracy. Ja osobiście (jako laik) uważam te zdjęcia są takie bez wyrazu i tego ,,czegoś" co powinny mieć ślubne zdjęcia. Ale widziałam dużo gorsze. Poszukam może jeszcze czegoś czegoś dla własnego porównania.
Dziękuje jeszcze raz.
|
|
#225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
to jest mój fotograf
po prostu zdjecia mnie zachwycily http://www.pozytywnafotografia.pl/index.html |
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Polecam ciekawy artykuł poświęcony fotografii ślubnej, może się komuś przyda robiąc samemu zdjęcia lub wybierając fotografa.
usunięte przez moderatora Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-02-03 o 20:54 Powód: reklama |
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
Jakie są te zdjęcia z " zupaczekoladowa " może ktoś mi przesłac fotki z góry dziękuję .
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Ja również stoję jeszcze przed wyborem fotografa, ale na 99% zdecydowani jesteśmy na tego, który był u naszych znajomych. Nie jest to typowy fotograf, ale człowiek, który zajmuje się fotografią profesjonalną, więc i zdjęcia są niezwykłe.
Tutaj ma kilka swoich prac, nie tylko ze ślubnych uroczystości:http://www.antoniloskot.com/ Mi bardzo się podobają jego zdjęcia, a ślubne znajomych też już widziałam i wyszły super, więc myślę, że i nasze nie będą gorsze
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
raaszka rzeczywiście widać, że jest to człowiek, który zajmuje się fotografią artystyczną, nie tylko ślubną. Mi bardzo spodobały się zdjęcia urbanistyczne.
Myślę, że jeśli zależy Ci na wyjątkowych zdjęciach to pewnie własnie w tym kierunku powinnaś szukać. Bo generalnie typowi fachowcy ślubni wykonują "zwykłe" zdjęcia. Rzadko można znaleźć kogoś kto zrobi niespotykany kadr. A bardzo drogo jest? |
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
Też mi się podobają fotki,a jeszcze bardziej tzw. fotokast. Z tego co wiem to ceny są ustalane w zależności od ilosci usług, czasu pracy itd. Plener sam to jakieś 1200zł, spotkałam się i z cenami 800zł u zwykłego fotografa, i 2000zł u też takich z typu "profesjonalni". Ale zdjęcia pana Antoniego po prostu mi się podobają dlatego zwrócił moją uwagę.
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli moge zapytać... ile pan Antonii sobie życzy za "przygotowania+błogosławi eństwo+ceremonia ślubna+wesele do godz.1:00 + plener"? |
|
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co ja rozmawiałam, to generalnie cena jak zwykle jest uzależniona od kilku czynników i indywidualnie określana. Sam plener to ok 1200zł, ale na pewno w połączeniu z całą resztą wychodzi mniej
Fotokast 4000zł, ale tam masz przekrój całej uroczystości- od przygotowań przez ceremonię ślubną i wesele. Czyli standardowo jak na profesjonalistę , przynajmniej jeśli chodzi o Warszawę. Ja liczę , że uda się coś ponegocjować
|
|
|
|
|
#235 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
mhh- nie zawsze fajne zdjęcia muszą robić profesjonaliści
na ślubie mojej przyjaciółki zdjęcia robił znajomy znajomego, który tworzył swoje portfolio. Za możliwość wykorzystania zdjęć na stronie i w swoim albumie do pokazywania klientom. Zrobił im plener i zdjęcia grupowe po kościele, przez dwie pierwsze godziny był też na weselu. Za usługę nie policzył ani złotówki. Można poszukać kogoś takiego- rynek fotografów ślubnych robi się kuszący dla wielu osób, co można wykorzystać najmując kogoś początkującego, kto nie weźmie majątku Oczywiście- warto poprosić go o jakieś prace, choćby robocze, by wiedzieć, czego się spodziewać |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to jest nasz fotograf http://www.fotografialodz.com/galeri...gotowania.html |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładne
a to zdjęcia zrobione przez mojego TŻa, co myślicie?
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli Tobie się podobają, to czemu nie...
Jeśli będą się podobać młodym, to go wybiorą
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
![]() Prosiłam o wasze subiektywne oceny
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Witam, nasz fotograf http://www.seamoon.pl/ .
Facet sympatyczny(jak podpisywalismy umowę ), za pelen pakiet płacimy 2500zl, nie pamiętam tylko czy w tym liczony jest dojazd. Ale zdjęcia dostajemy tylko na plycie, za inne rzeczy np album trzeba dopłacić.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

ale niestety wiele osób nie ma porównania, możliwości zobaczenia czegoś innego. Znam takie osoby, które najpierw się zachwycały swoimi zdjeciami a po pewnym czasie zobaczyły inne i stwierdziły że ich to jednek dno
dosłownie