![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
tarasia, serdeczne gratulacje!
![]() Anvi, seler, ja nie mam takich problemow a raczej chodze czesciej... ale ja w ogole jem glownie chleb i makaron pelnoziarnisty i duzo warzyw, poza tym staram sie nie laczyc weglowodanow z bialkami w jednym posilku bo to mnie zawsze zapychalo... no i jeszcze te jogurty activia sa calkiem niezle na takie problemy. Powodzenia zycze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe
Cytat:
Ja dołanczam do tego grona marcowego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ja mam termin wg. OM na 22 Marca ![]() To moja druga ciąża,pierwszą poroniłam w marcu tego roku. W przyszłym tygodniu idę do lekarza. Pozdrawiam ewccik trzymam kciuki żeby jak najszybciej ![]()
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
buziaczekk i Nyana, serdeczne gratulacje!
![]() ewccik, glowa do gory, na pewno juz niedlugo czego Ci mocno zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że lada chwila.W końcu @ nie masz nadal ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Ehh mam nadzieję
![]() I pytanie z innej beczki . Alkamor jak zrobiłaś to że link w podpisie jest ukryty pod nazwą ? Bo albo jestem głupia albo nigdzie nie pisze jak to zrobić :P
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co z Zanka?? przeoczylam cos ![]() Prosze mi sie tu nie stresowac, bo poleca baciki, nerwami nie pomozesz zdac egzaminu, luzikk, glebokie oodechy i wiara ze zda, bo i tak zda, a jesli chodzi o anemie to polecam herbate z pokrzywy z plasterkiem cytrynki, albo paste z pestek dynii i pietruszki /zelazowa bomba ja tak na to mowie, ja teraz zre to prawie codziennie-jesli chcesz to napisze ci przepis/, rooibos jest bardzo krwiotworczy, i podobno miesko /ale nie wiem bo mieska nie jadam/ sproboj a noz pomoze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Alkamor ok , to bedę czekać
![]()
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Między przyciskiem "cytuj" a "odpowiedz" jest przycisk "+".Naciskasz go aż się zrobi minus i zaświeci się delikatnie na żółto i tak powiedzmy w paru miejscach a później bierzesz na "cytuj"
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Alkamor ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowych przyszłych mamuś
![]() ![]() Cytat:
![]() No i na domiar złego wczoraj byłam u lekarza - bakterie w moczu i antybiotyk...niby zapewniał że dzidziusiowi nie zaszkodzi, ale jakoś się boję... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pasta z pestek dyni i zielonej pietruszki 3/4 szklanki pestek z dyni /opakowanie pestek jest zazwyczaj po 100 g/ 1 duza cebula wiazanka zielonej pietruszki /jak mala to wszystko , jak wielka po tylko polowe/ olej sól i pieprz Pestki zalać gorącą wodą na ok 4 godzin/mozna przepukac kilka razy/. Cebulę zeszklić na oleju. Pietruszke drobno posiekac.Zmiksować blenderem albo zemleć wszystkie składniki, doprawić do smaku solą, pieprzem, przelozyc do malego sloiczka i do lodowki przepis wziety ze strony http://wegedzieciak.pl/ od Ewy, a ja go jeszcze *ulepszylam* paste rozsmaruj na chlebek i koniecznie do tego dodaj np.papryke, pomidorka, kielki rzodkiewki/poprostu jakies warzywko ktore ma duzo witaminy C/ witamina C sprawia ze zelazo pochodzenia roslinnego bedzie lepiej *wykorzystane* |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
W najmniej spodziewanym momencie ci sie uda! My staralismy sie o ta fasolke od grudnia czyli 6 m-cy juz tracilam nadzieje i najczarniejsze mysli po glowie chodzily ze pewnie jestem bezplodna albo bede miec problemy, bo np moja mama ze mna zeby zajsc w ciaze musiala sie 4 lata leczyc ale to dlatego ze ma za duzo meskiego hormonu ja tego nie odziedziczylam ale obawa byla, 2 ciocie mojej mamy sa bezplodne wiec czarne mysli chodzily po glowie jak co miesiac nic nie wychodzilo moj facet wysylal juz mnie do lekarza, bo jest niecierpliwy a ja wiem ze do roku moglam bez problemu probowac... znajomi tez juz dlugo sie staraja i nic dziewczyna musi sie leczyc teraz bierze jakies zastrzyki i juz naprawde na glowe dostaje! Tak wiec ja zaczelam wkoncu wyluzowywac co bedzie to bedzie nic na sile...bo juz mnie to meczylo... wkolko tylko kiedy "ty" bedziesz miec takiego dzidzi czas, na ciebie masz juz 26 lat i wkolko jedno i to samo slyszalam nawet nie wiedza jakie to bolesne bylo! tymbardziej ze 3 tyg temu w rodzinie urodzil sie maly bobasek. wkoncu ktorejs niedzieli zaraz po przebudzeniu sie jakis wewnetrzny glos mi powiedzial "zrób test" i caly czas mi to "cos" to mowilo wkolko, pomyslalam ze pewnie juz schizuje!!!! wzielam kalendarz i policzylam kiedy mam dostac miesiaczke i wyszlo mi ze bylam 2 dni po terminie wiec poszlam i zrobilam test i co widze?? 2 czerwone krechy!! w tym dniu zrobilam jeszcze 2 testy wszystkie pozytywne, a ze ja jestem niedowiarek i nie wierzylam w ciagu 1,5 tyg (tyle czekalam na wizyte do lekarza) zrobilam tych testow w sumie 7 o roznych porach dnia i 2 roznych firm i wszystkie byly pozytywne. Aż lekarka sie ze mnie smiala ze az tyle testow robilam ze wystarczyl tylko jeden, no i sie potwierdzilo ze fasolka jest a do samego konca nie wierzylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i ja poprosze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w ogole to ja sie tu praca zajmuje a tu takie fajne pogaduchy ![]() Wow, ale mi dlugi wyszedl... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
ewccik, popieram co napisal buziaczekk, wlasciwie moja historia jest podobna, mam 26 lat a staralismy sie z mezem od grudnia, juz zaczynalam mierzyc temp i rysowac wykresy ale stwierdzilam, ze najpierw trzeba sprobowac na luzaka i wtedy bach udalo sie, a ja nawet o tym nie myslalam bo przyjaciel nas odwiedzil i tym bylam zajeta, dopiero jak pojechal i usiadlam na spokojnie i pomyslalam, ze mi bylo niedobrze wieczorami i ze powinnam miec okres a nie dostalam, dopiero wtedy zrobilam test i okazalo sie ze jest druga kreseczka, a 4 nastepne tesy to potwierdzily.
Takze glowa do gory, uda sie na pewno, a zamartwianie sie nic nie pomoze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tez *bardzo intenstywnie pracuje* i wlasnie skonczylam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jakaś zmęczona jestem strasznie.Spać mi się chce.Zdrzemnęłabym się troszkę ale i tak zaraz małżonek wraca.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
jestem, jestem, tylko że czasu mało, pies nam cały tydzień choruje i jakoś tak nie rozpisywalam się.
Jeszcze jutro do pracy a potem w piątek mam urlop ![]() ![]() Od poniedziałku zaczynamy remont pokoju, meble zakupione przywiozą w piątek popoludniu, łóżko zamówione powinno być koło środy jeszcze musimy kupić materiały do remontu i zacznie się bałagan hehe. Zastanawiam się czy jeśli lekarz nie będzie miał nic przeciwko to brać L4 bo jakoś źle będę się jednak czuła, przychodząc do pracy i mówiąc szefowej: właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży, dostałam od lekarza L4 bo kazał mi odpocząć. Już widzę jej reakcję ![]() ![]()
#237 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
seler dzięki za przepis!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
No i doszlam do tego jak zrobić link pod podpisem
![]()
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
na samym początku odpychało mnie od słodyczy, mogłam jeść tylko słone i kwaśne i ostre, ale na samą myśl o słodyczach mnie mdliło, a od wczoraj podjadam sobie nutelle
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.