|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaki
Cytat:
nie uważam aby pisanie "wszystkie" tylko dlatego, ze jest bezosobowe nie było personalne, bo ja zaliczam się do wszystkich tych kobiet, które były w ciąży |
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
wszystko sie zmienia
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czego ?!
własnych poglądów? No,może z tym zdradzaniem w ciąży to przegięcie,ale większość to sama prawda. Wstarczy spojrzeć na ulicę.Rzadko widuję ładnie ubraną,pomalowaną,uśmiech niętą ciężarną.Zamiast tego dres,tłuste włosy i mina,jakby ciąża to była nieuleczalna choroba.
|
|
#215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kobiety same sobie to robią; większość myśli, że ciąża upoważnia do noszenia dresu wśród ludzi i niemycia włosów. A szkoda, bo kobieta w ciąży może naprawdę pięknie wyglądać, zwłaszcza biorąc pod uwagę dzisiejsze ciuchy ciążowe - to nie to samo, co 20 lat temu
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promienieje w tej ciąży. Co innego jak widzę taką,jaką opisałam wyżej.Rzeczywiście,aż człowiek się zastanawia,czy jej tej okropnej ciąży -choroby nie powspółczuć.
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8221250]Gdy bylam mniej wiecej w Twoim wieku mialam prawie takie samo zdanie na temat posiadania dzieci, przerazal mnie brzuch, porod, wszystko...
teraz jestem szczesliwa mama i mysle o drugiej ciazy ![]() Tylko krowa nie zmienia zdania Podpisuję się pod tą wypowiedzią.Przyjdzie taki moment, że zmienisz zdanie Tak jak w tej chwili z ochotą czytasz, rozmawiasz i rozpisujesz się na tematy Cię interesujące.Tak za parę lat z ochotą możesz opowiadać,że Twoje dziecko "strzeliło" piękną kupkę i odbiło sobie po jedzeniu ![]() Poza tym nie generalizuj...z tym zdradzaniem.Ciebie Twój facet może zdradzić z innego powodu, którym nie koniecznie jest ciąża..Może np stwierdzić, że masz "sieczkę" w głowie i nie pociągasz go intelektualnie. |
|
|
|
|
#219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z biologicznego punktu widzenia najlepiej rodzic dzieci między 18 a 25 rokiem życia. Wtedy kobieta jest najbardziej plodna i ma najwieksze szanse na urodzenie zdrowego dziecka. Z wiekiem jej mozliwosci w tym zakresie sie zmniejszaja, niestety. To o czym piszesz, ze wiekszosc problemow pojawia sie u matek w wieku 25 - 35 lat wynika tylko z tego, ze po prostu w tym okresie w ogole rodzi sie najwiecej dzieci, najwiecej kobiet zachodzi w ciaze. Gdyby liczba ciaz w wieku 25-35 lat i 35-45 byla rowna, to z cala pewnoscia w tej drugiej grupie sytuacja przedstawialaby sie o wiele gorzej. Nie ma sie co oszukiwac, lata 40+ to nie do konca idealny wiek na rodzenie dzieci. Trzeba sie streszczac Sama, gdybym miala mozliwosc juz bym je miala i zaluje, ze jest to niemozliwe w ciagu nablizszych kilku lat.
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Mój stosunek do dzieci jest... dziwny. Nie mam nic przeciwko dzieciom, jeśli nie muszę ich niańczyć, zajmować się nimi i mogę popatrzeć na nie przez chwilę. Zdecydowanie nie jestem gotowa na dziecko i nie wiem czy kiedykolwiek będę - jeśli w ogóle, planuję to po 30stce, nie wcześniej. Dla mnie młodość jest od tego, żeby się wyszaleć i zabawić, to najlepsze lata naszego życia, więc nie zamierzam jako 20latka zostać żoną i matką, bo po prostu uważam to za zmarnowanie swojego najlepszego okresu.
|
|
|
#222 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z małym wyjątkiem: nigdy nie napisałabym że WSZYSCY facecie zdradzają kobiety z ciazy bo to po prostu nieprawda...albo zbytnie uogólnienie wiesz, wielu facetow zdradza je nawet gdy nie sa w ciazy, pewnie podczas niej wieksze jest prawdopodobienswto bo kobieta wyglada wtedy niezbyt...atrakcyjnie, mezczyzna napatrzy sie na 18letnie modelki i potem porownuje do nich no i kobiety w ciazy maja czesto mniejsza ochote na sex (nic dziwnego-z takim brzuchem?!)Cytat:
pewnie, ma zdeformowane ciało jak porowna sie ja do szczupłej dziewczny z talia 62 cm a nie 162cm!!! tylko czy trzeba od razu pisac obrzydliwa?! w takim razie nasze matki tez byly obrzydliwe w ciazy z nami! i czyja to zasluga?!... nas! bo siedziałysmy 9 mies. w ich brzuchach
|
||
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze nie dziś ale za 4lata chciałabym mieć dzieci
nie trzeba karmić piersią, a na obwisłe piersi są sposoby aby doprowadzić je do jędrnych , ćwiczenia kremy itd |
|
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Primo! Nie piszę o problemie, ciąż patologicznych i wad płodów, moja odpowiedź dotyczyła LI TYLKO stwierdzenia, że po 35 rż, wychodzą "złe geny"Stwierdzam, tylko,że ilość uszkodzeń w okresie ciąży oraz urodzeń dzieci z wadami, nie jest zagwarantowana dla starych matek, a obecnie wiele dzieci z wadami rodzą młode kobiety, MPDz, zależy niestety bardziej od porodu, a nie od wieku Secundo! Nic nie pisałam o idealnym wieku do rodzenia, podając swój przykład .Pisałam o tym,że swoja córkę urodziłam już jako stara matka.... Tertio! Pisałam ten post, bo znam z doświadczenia takie sytuacje, niestety
|
|
|
#226 |
|
BAN stały
|
Czuły Wojtek oczywiście. Ale się uśmiałam
: Mieć jedno dziecko to jusz tragedia. Miec dwujke dzieci to jusz patologia, miec trujke dzieci to jusz tragedia lucka do kwadratu , a mając 4 dzieci to jusz nie dom tylko melina tzw. bieda. Sorry, wole miec garba lub byc bes nogi nisz miec dziecko. Tylko polki rodzom dzieci zeby potem pochwalic sie takim dzieckiem na klasie. A żeby sie pochwalić czyms konkretnym np jakąś wycieczkom drogom gdzie sie było to chwalom sie swoim dzieckiem i łysiejącym męrzem czy chłopakiem. Czysz nie mam racji w tym co pisze? |
|
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#228 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

, nigdy widząc kobiete w ciąży nie pomyślałam, ze jest obrzydliwa - nawet jak miała pryszcze na buzi, dla mnie ciąża jest swego rodzaju cudem natury, ale do tego trzeba dojrzeć

.

no i kobiety w ciazy maja czesto mniejsza ochote na sex (nic dziwnego-z takim brzuchem?!)