|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Cytat:
To naprawde ja ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
W tych rejonach nie pomoge
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Mój zespół ma równiez kilka ofert fotgrafów może warto przejrzeć dziś sie chyba za to zabiore
![]()
![]() |
#214 | |||
Zakorzenienie
|
ja to oglądałam i nie wyświetla mi tej stronki a widziałaś pomysły na wieczór panieński te pary których pokazują przygotowania kiedy biorą ślub ta jedna teraz w sobotę?? Cytat:
ja dziś opony wymieniłam choć padał deszcze ze śniegiem teraz po śniegu ani widu ani słychu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
witamy ![]()
![]() |
#215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wierzę, że nie bedzie ingerować w to czy gotuję ja, czy mój przyszły mąż... Ale zastanowię się jeszcze nad tą halą... gdybym i gdybam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() No ja nie wiem- jakos ostatnio co chce napisać cos, wizaż szwankuje ![]() Dzwonił do nas parę dni temu nasz DJ. Chyba spotkamy się z nim w piątek. Troche mnie zaskoczył, że tak szybko mamy sie z nim spotkac. Aleon twierdzi, że juz chce coś niecos ustalić. Zaczęłam prowadzić mój zeszyt z przepisami- juz zapisałam dużo stron ulubionymi specjałami ![]() A mówiłam Wam, że moi rodzice zostali zaproszeni do teściów na 6 grudnia? Wreeeeszcie cos ruszyło bzyczka, trzymam kciuki za jak najlepsze rozwiązanie Waszej sytuacji ![]() ![]() Ana, nie przejmuj sie mysleniem mamy o dzieleniu obowiązków pomiędzy żonę i męża. U mnie w domu tez jest tak, że mama podaje tacie pod nos ![]() ![]() ![]() ![]() MalgosiaM8, witaj w naszym gronie ![]() Zottel, prawie spadłam z krzesła! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
nasi rodzice jeszcze sie nie spotkali
#219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A obowiazkami w domu tez sie dzielimy. Ostatnio ja wiecej robie bo moj ukochany niedlugo ma termin oddania pracy dyplomowej wiec potrzebuje wiecej czasu dla siebie. Ale jak ja nie mialam czasu to on tez sprzatal i gotowal. Moi rodzice na poczatku tez sie dziwili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |||
Zakorzenienie
|
dziekuje wasm wszystkim za cieple slowa wszytskie potore iwonce i olkowi.. dzis dostala juz hem wiec mam nadieje ze bedzie lepeiej. .walsnie bede do niej jechac wiec ja ucscieskam..
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kaema jak czesto twoja siostra miala ataki?? dostawala hem? czy po hemi miala tez atak czy sie uspokoilo.. to ju 3 ataki iwinki w tym roku pierwszy miala w kwietniu druh w lispc a trzeci teraz.. bardzo sie o nie martwimy jak moesz nam cos poradzic to napisz kazda pomoc sie przyda..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-11-25 o 14:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Zottel witam po długiej nieobecności
![]() ![]() dziewczyny mam do zrobienia referat z prawa (obojętnie co) coś co by zaciekawiło grupe, myślałam, żeby pisać o obronie koniecznej, ale nie wiem jupik albo ktoś inny może znacie jakieś takie ciekawostki o których mogłabym pogadać przez 10 minut ![]()
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Nasi spotkali się w zeszłym roku w maju- u nas. Od tego czasu była cisza. No i w końcu teściowie postanowili się zrehabilitować
![]() Cytat:
![]() Ciebie tu chyba z rok nie było! Moja mama pracowała tylko kilka lat po ślubie, a potem zrezygnowała i zajęła sie domem. Do tego czasu też rodzice dzielili sie obowiązkami, bo po poprostu inaczej sie nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Teraz są inne czasy jak to mawaija i to jest fakt... wyobrażasz sobie teraz żeby kobieta nie pracowała, no chyba że mąż ma z 5 tys na miesiąc pensji, a potem z czego emerytura?
moja babcia też nie pracowała zawodowo dużo lat a potem emeryturę miała po dziadku, a teraz masakra marne pensje i nawet jak dwie osoby pracują nie zawsze jest tak łatwo zwązać koniec z końcem... przykre że teraz tak jest że młodzi ludzie maja aż tak trudny strat, ja nie mowię teraz o tym aby każdy miał wszytsko na tacy podane, ale napawdę kiedyś było łatwiej ja to widzę po moich braciach... a teraz ja np. z TŻ musimy dorabiać się zupelnie od 0... ![]() Trochę mam za złe moim rodzicom bo mogli być bardziej przesiębiorczy, a moja mama miala taki pech że pracowała w takim specyficznym miejscu i jak odchodziła na eneryture to wynosiła okolo 1500zł a jej koleżanki kótre odeszły rok i więcej poźnije miłały 2 razy tyle albo więcej zależne było to od stanowiska. Weszła jakaś uchwała i podnieśli w tym zawodzie emerytury, niestety mojej mamy to nie objęło. A bylo by nam o wiele lżej! Szkoda... |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Popscene a ja????? ja też jestem 12 września
![]() Dziewczynki znowu was zaniedbałam ![]() ![]() Dzwoniłam do dJ'a ale nie ma wolnego terminu . był na tyle uprzejmy że zgodził się kogoś mi polecić ma do mnie zadzwonić ![]() ![]() Ze swoim się kłóciłam ale teraz jest oki ![]() Jak ostatnio rozmawiałyśmy pokazywałyście mi swoje zrobione zaproszenia ...zainspirowałyście mnie do zrobienia kartek świątecznych swoje artystyczne wypociny zamieszę wieczorkiem tylko uporam się z aukcjami złota na All. ![]() ![]()
#225 |
Zakorzenienie
|
też będziesz miec ślub 12 września tak jak ja
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm... fakt masz troszku racji . Jednak zależy to od punktu widzenia. Ja zawodowo nie pracuję, siedzę w domku. Małego zostawiliśmy w tym roku w domku (350 zł co miesiąc przy organizacji ślubu to dużo) jednak nie siedzę bezczynnie. Mam swoje konta na All i na każdym sprzedaję co innego. Zajmuje mi to dużo więcej czasu i wysiłku aniżeli bym miała odpracować swoje 8 godzin w zakładzie pracy. ![]() Cop do emerytur to fakt cieżko jest ludziom wyżyć dlatego pomimo, że nie pracuję opłacam sobie składki i staram się kasę inwestować już z myślą o moim dziecku ( właśnie żeby nigdy nie powiedział jak Ty) Zgadzam się z Tobą rodzice powinni przewidywać pwne sytuacje i już kilkanaście lat wcześniej przygotowaywać się np do kryzysu lub nagłej utraty pracy. Ja wychodzę z założenia, że musze choćby nie wiem co zapewnić mojemu dziecku studia i start w przyszłości. Ogólnie chyba nasze pokolenie jest bardziej uświadomione jeżeli xhodzi o inwestycje i zabezpieczanie przyszłości. Niestety nasi rodzice nie zawsze mieli takie możliwości i wiedzę ![]() Sory jeżeli napisałam posta pod postem
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
zielony-motylek dziekuje za przywitanie
![]() Rybulka az tak dlugo to to nie bylo- pare miesiecy to i owszem ale nie rok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
witam Zottel
![]() ![]()
#229 |
Zakorzenienie
|
dziękuje bardzo za miłe przywitanie
![]() U mnei też jest problem z poznaniem sie rodziców jak sie widziały sie mamy raz , i cisza . Coś jest mówione o świętach ale moja mama za bardzo nie chce i jak tu ją przkonać ?? ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Daysy a ja się nie zgodze, moim zdaniem wcale nie sa trudniejsze czasy, to ludzie więcej wymagają właśnie dlatego że podniosł się standard życia.. heh może i nasi rodzice dostawali mieszkania ze spółdzielni ale czekali na nie czasem kilka lat, a w sklepach nic nie było i dzieci się chowały na tetrowych pieluchach które trzeba było wygotowywać itd. a moja babcia - pracowała przez całe życie, dziadek też (dziadek nawet emerytury nie doczekał ;() i nie pławili się w luksusach, choć moja babcia była kierownikiem działu księgowości, aa i też mieli wzięty kredyt, a kiedyś mojej babci jakaś kolezanka wypomniała że chodzi w tych samych ubraniach a moją babcie poprostu nie było stać na nową kiecke wtedy, bo miała już wtedy schorowanych rodziców i małą córeczke (moją mame) i jakoś też dali sobie rade.
![]() |
#231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie to gotowałaby itd, ale myślę, że jak znajdę pracę to mama się przyzwyczaji i dalej będzie tego oczekiwać... ![]() Wogóle nie wiem jak to zrobić po ślubie? obiady raz my, raz rodzice (tzn. mama) robią? czy osobno? skoro kuchnia wspólna... ohhh ![]() No i tak jak pisałam w grę wchodzi jeszcze mieszkanie u rodziców tżta, tzn na tym samym podwórku, ale w osobnym budynku, bo teściu hale buduje i chce tam mieszkania zrobić... ale mieszkając z rodzicami szybciej zaoszczędzimy i szybciej zaczniemy budowę własnego domu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
a no gaduly, gaduly, dawno mnie tu nie bylo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moi rodzice zaprosili teściów 2 miesiące po naszych zaręczyn, czyli w maju 2007. Jak teściowie wychodzili, powiedzieli, że następne spotkanie u nich. I od tego momentu było ciiiicho... Juz sie wkurzałam, suszyłam głowe TŻowi o to itd. Az jakies 2 tygodnie temu dostałam ustne zaproszenie do rodziców. Podejrzewałam, że to TŻ wpłynął na swoich rodziców, ale zaklina sie, że nie ![]() Moi rodzice do tego czasu wielokrotnie się zastanawiali czy aby jednak znów nie zaprosic rodziców TŻa do nas. przeciez jest troszke rzeczy do obgadania, a wszystkiego nie załatwi sie miesiąc przed ślubem. A poza tym, nie chciałam, żeby nasi rodzice byli dla siebie prawie obcymi ludźmi na nszym weselu. EDIT: Magdzia33, no gdzie Ty uciekłaś? ![]() Ana, nie obraź sie, ale jakieś głupie tłumaczenie sobie wybrałaś: "nie gotuję, bo mama sie przyzwyczai..." Każda normalna osoba zrozumie, że jak juz będziesz pracować, nie będziesz miała tyle czasu na gotowanie, sprzątanie, co teraz... Nie widzę problemu, żebyś pomogła teraz w domu... Co do mieszkania, chyba wolałabym zamieszkac jednak osobno, skoro macie taka mozliwość. Mieszkanie na jednym podwórku, ale w innym domku, to co innego niz mieszkanie pod jednym dachem... Chyba, że bardzo by się Wam to finansowo nie opłacało... My będziemy mieszkac z dziadkami TŻa- oni na dole, my na górze. Dzięki Bogu będziemy mieli osobne kuchnie ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rybulka Czas edycji: 2008-11-25 o 16:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
no nie wierze nie bylo mnie zaledwie od niedzieli a tu juz watek zamkniety jest nowy i juz tyle stron do poczytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Raczkowanie
|
niom ale troche mnie to przeraza troche wlasnie sie pakuje
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#236 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny z Łodzi i okolic odbyłyście już może nauki? Możecie coś polecić w tym temacie? Witam nowe (przynajmniej dla mnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
U nas to było tak:
Moi rodzice zaprosili teściów 2 miesiące po naszych zaręczyn, czyli w maju 2007. Jak teściowie wychodzili, powiedzieli, że następne spotkanie u nich. I od tego momentu było ciiiicho... Juz sie wkurzałam, suszyłam głowe TŻowi o to itd. Az jakies 2 tygodnie temu dostałam ustne zaproszenie do rodziców. Podejrzewałam, że to TŻ wpłynął na swoich rodziców, ale zaklina sie, że nie ![]() Moi rodzice do tego czasu wielokrotnie się zastanawiali czy aby jednak znów nie zaprosic rodziców TŻa do nas. przeciez jest troszke rzeczy do obgadania, a wszystkiego nie załatwi sie miesiąc przed ślubem. A poza tym, nie chciałam, żeby nasi rodzice byli dla siebie prawie obcymi ludźmi na nszym weselu. No moja mama jest uparta w tej kwesti , ale zasugerowała mi czemu jej przyszła teściowa nie zaprasza tylko ona musi !!!! ![]() Powiem to jakoś delikatnie mojemu , że mamy muszą sie zintegrować i teraz wymiana ![]() A dodam że my z moim przyszłym małżem mieliśmy zaręczyny rok temu w wigilie , sami , bo dla nas to intymna sprawa. Mama powiedziała i ona chce zaręczyny z nią i w wakacje już zasugerowała mi że może w świeta. Dla mnie to bez sesnu odstawiać jakąś szopke, nasze osobiste były te najważniejsze! ![]()
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Wam spotkań mam z teściowymi
![]() ![]() ![]()
#240 |
Raczkowanie
|
moja mama jak najmniej chce spotykac z moja tesciowa bo mowi ze ja zagada na smierc
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.