Jestem leniwa...ale z tym walczę :-p - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-10, 17:35   #211
Nija_
Zakorzenienie

Dot.: Jestem leniwa...ale z tym walczę :-p

Cytat:
Napisane przez scatty princess Pokaż wiadomość
zdasz zdasz!
Moim zdaniem troche bez sensu przerabiac te ksiazeczke, bo jak robisz testy na kompie to Ci same taaaak szybko wchodza, ze szok
3mamy kciuki!
Nie dziękuję
Stary 2008-12-10, 18:08   #212
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmandara Pokaż wiadomość
18 mowisz? bo ja sie od 16 zbieram electrusia to ja z Toba
no to do dzieła Ja już notatki mam wyszykowane i lecę się uczyć
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 18:29   #213
AnnGabi
Zakorzenienie

A ja dzis troche pokonalam mojego lenia w zasadzie robilam to z wlasnego przymusu, bo na zewnatrz bylo choooo leee rnie zimno, ale zaraz po szkole poszlam sobie do apteki po leki a fakt jest taki, ze apteka nie byla w strone domu uwazam to za duzy postep!
AnnGabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 20:33   #214
electric blue
Zadomowienie

poczyłam się, jeszcze przed snem sobie to przeczytam i jutro w drodze na uczelnię i przed zajęciami i powinno być git
A teraz będę robić notatki..uwaga uwaga... na poniedziałek Ale to przy kompie, bo materiały są w necie
Stary 2008-12-10, 23:01   #215
igawyrwal
Raczkowanie

Obejzalam dvd ze slubu mojego kuzyna... Nikt mnie nie kocha buu I sama też się kochac nie daje

Ale nienajgorzej mi na kole poszło Jutro same wykłady A jak wrócę to będę się uczyć, obiecuję

igawyrwal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 23:16   #216
paniKA88
Rozeznanie

mój leń przybiera postać mega lenia, czyli spać to bym już poszła, ale nie chce mi się sprzątać rzeczy z łózka..baa... nie chce mi się za bardzo nawet do niego podejść choć jest metr przede mną
ale jutro już sobie postanowiłam: idę na wykład, nudny strasznie, ale dawno na żadnym wykładzie nie byłam (ale to również ze względu na to, że większość tych wykładów jest naprawdę straszna i już wole ten czas poświecić na pójście do biblioteki i poczytanie książki na ten temat), wiec zbiorę się w sobie
Stary 2008-12-11, 00:01   #217
igawyrwal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paniKA88 Pokaż wiadomość
mój leń przybiera postać mega lenia, czyli spać to bym już poszła, ale nie chce mi się sprzątać rzeczy z łózka..baa... nie chce mi się za bardzo nawet do niego podejść choć jest metr przede mną
ale jutro już sobie postanowiłam: idę na wykład, nudny strasznie, ale dawno na żadnym wykładzie nie byłam (ale to również ze względu na to, że większość tych wykładów jest naprawdę straszna i już wole ten czas poświecić na pójście do biblioteki i poczytanie książki na ten temat), wiec zbiorę się w sobie
Trzymam kciuki, abys wytrwala, ja jutro mam 3 wyklady po 1,5 h każdy Biologia medyczna, psychologia kliniczna i anatomia Zniosę jajko

Stary 2008-12-11, 00:27   #218
paniKA88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez igawyrwal Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, abys wytrwala, ja jutro mam 3 wyklady po 1,5 h każdy Biologia medyczna, psychologia kliniczna i anatomia Zniosę jajko
to ja za Ciebie trzymam kciuki, bo 3 wykłady wytrzymać to jest coś ja mam poniedziałki takie, ze mam 3 ćwiczenia po 1,5h pod rząd a później jeszcze lektorat z rosyjskiego
łóżeczko posprzątane, czas iść spać
Stary 2008-12-11, 07:49   #219
igawyrwal
Raczkowanie

:d

Edytowane przez igawyrwal
Czas edycji: 2008-12-22 o 20:20
Stary 2008-12-11, 13:18   #220
paniKA88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez igawyrwal Pokaż wiadomość
Ooo, rosyjski, w gimnazjum miałam rosyjski A jaki to kierunek?
Powiem Ci, że mi baaardzo ciężko wchodzą języki i to już nie z lenistwa, tylko odkąd pamiętam Na razie mam tylko łacinę, później będzie angielski i jestem przerażona
ja jestem na zarządzaniu, a lektorat mam w grupie międzywydziałowej
mi też cieżko wchodzą języki, nieliczac chyba właśnie rosyjskiego, angielskiego uczyłam sie długo bo jakieś 10lat, ale tak naprawde to mało co umiem
na wykładzie byłam, chociaz dowiedziałam sie kiedy mam egzamin
Stary 2008-12-11, 13:38   #221
joanna1978
Raczkowanie

hej dziewczyny co chodza do szkoły co sie z wami dzieje.jaki leń.a gdzie radośc z zycia czerpania przyjemności. ja kończyłam szkołe 10 lat temu ale nigdy niepodchodziłam do nauki tak jak wy.maskara. kujonem niebyłam zazwyczaj trócyny nosiłam ale odrabiałam lekcje odrazu zeby niemieć zaległści.oczywiscie jechałam na sciągach także przygotowanie ich tez troche czasu zajmowało. ale codziennie byli znajomi i małe imprezki przy %.czas leciał na rozmowach,planach ,podrywaniu chłopaków.był snieg to sie szło na tyłku jeżdzić.koncerty.emerytem niejestem ale wy kochane.weżscie sie do kupy .depresja może jakś zimowa was bieże.idzcie na solarium , jakies witaminki herbatki. wiecej optymizmu.głowa do góry
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 17:04   #222
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny co chodza do szkoły co sie z wami dzieje.jaki leń.a gdzie radośc z zycia czerpania przyjemności. ja kończyłam szkołe 10 lat temu ale nigdy niepodchodziłam do nauki tak jak wy.maskara. kujonem niebyłam zazwyczaj trócyny nosiłam ale odrabiałam lekcje odrazu zeby niemieć zaległści.oczywiscie jechałam na sciągach także przygotowanie ich tez troche czasu zajmowało. ale codziennie byli znajomi i małe imprezki przy %.czas leciał na rozmowach,planach ,podrywaniu chłopaków.był snieg to sie szło na tyłku jeżdzić.koncerty.emerytem niejestem ale wy kochane.weżscie sie do kupy .depresja może jakś zimowa was bieże.idzcie na solarium , jakies witaminki herbatki. wiecej optymizmu.głowa do góry
Hmm...aż chyba coś napiszę..chociaż do końca niestety nie wiem jak to skomentować, bo przede wszystkim musiałam ten tekst dwa razy przeczytać, żeby w ogóle coś zrozumieć

Przede wszystkim nie o depresje nam chodzi, tylko po prostu jesteśmy leniwe - mniemam, że jak większość ludzi, tylko wolimy się motywować tutaj aby to zwalczyć - i nie jechać na ściągach i imprezować z alkoholem tylko serio się pouczyć i wziąć za siebie. I no sorry, ale nie czuję się jakbym miała depresję ani szczerze mówiąc nie jest mi nawet odrobinę smutno, więc nie wiem co do tematu mają herbatki, witaminki i solarium

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 17:40   #223
irmandara
Zadomowienie

ee..
Stary 2008-12-11, 17:53   #224
joanna1978
Raczkowanie

leniwe na maksa.ktos tam napisał ze 3 godziny zbierał sie do wyjscia z domu.sorki .
a ściagi musiałam miec poprostu czułam sie pewniej. a lenia sie zwalcza przez motywacje bywanie pomiedzy ludzmy zabawe-jeżeli jestes leniwa bo nic ci sie niechce może to sie przerodzic w jakies deprechy (tak to nazwe). ja rozumiem miec lenia dzien bo sie jest zmeczonym ale nie to żeby to była jakis poważny codzienny problem. a moze właśnie wspomóc organizm jakimis rzeczami to może najdzie ochota na robienie czego kolwiek. wiem każdemu sie zdarza miec lenia ale sa obowiazki -szkoła praca rodzina .niewiem- u mojej kolezanki leń zakonczył sie deprecha,dlatego ze nic jej sie chiciało nigdzie niewychodziła i wogóle była sama ze soba. szkoda że niemogłam jej pomóc bo sie wyprowadziłam,
dziewczyny wiecej działania
Stary 2008-12-11, 18:03   #225
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
leniwe na maksa.ktos tam napisał ze 3 godziny zbierał sie do wyjscia z domu.sorki .
a ściagi musiałam miec poprostu czułam sie pewniej. a lenia sie zwalcza przez motywacje bywanie pomiedzy ludzmy zabawe-jeżeli jestes leniwa bo nic ci sie niechce może to sie przerodzic w jakies deprechy (tak to nazwe). ja rozumiem miec lenia dzien bo sie jest zmeczonym ale nie to żeby to była jakis poważny codzienny problem. a moze właśnie wspomóc organizm jakimis rzeczami to może najdzie ochota na robienie czego kolwiek. wiem każdemu sie zdarza miec lenia ale sa obowiazki -szkoła praca rodzina .niewiem- u mojej kolezanki leń zakonczył sie deprecha,dlatego ze nic jej sie chiciało nigdzie niewychodziła i wogóle była sama ze soba. szkoda że niemogłam jej pomóc bo sie wyprowadziłam,
dziewczyny wiecej działania
To nie leń się skończył depresją tylko takie ta depresja miała u niej objawy - nic jej się nie chciało i rzeczywiście nic nie robiła. Myślę, że trochę demonizujesz - przecież dziewczyny nie siedzą zamknięte w domu i odizolowane od znajomych, tylko że nie mają aż takiej motywacji i super zaparcia do działania. Wybacz, ale przecież każda z nas ma szkołę, pracę i raczej do niej chodzi. A jak trzeba to się nauczy - ja tam nigdy nie mam ściąg - umiem, ale mogłabym umieć zdecydowanie lepiej gdybym się za to wcześniej zabierała. I nawet powiem więcej, nie mam samych trójek - pomimo mojej domniemanej "deprechy" i nawet się ze znajomymi spotykam.
No więc tak czy siak twierdzę, że Twój post jest nie na temat

Stary 2008-12-11, 18:30   #226
scatty princess
Zadomowienie

i jak tam moje Leniuszki??

ja wczoraj nie napisalam tych 2 prac :/ i wiem to juz teraz,ze dzis ich tez nie napisze...
ech :/ len wrocil:/
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 18:31   #227
joanna1978
Raczkowanie

dlaczego nie na temat.pisze to jak was odbieram i tyle . a mam prawo do tego by napisac co mi sie podoba i czuje.ciesze sie ze masz lepsze oceny niz ja.niestety ja z roznych wzgledow lepszych niemogłam miec. pozdrawiam
Stary 2008-12-11, 18:36   #228
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego nie na temat.pisze to jak was odbieram i tyle . a mam prawo do tego by napisac co mi sie podoba i czuje.ciesze sie ze masz lepsze oceny niz ja.niestety ja z roznych wzgledow lepszych niemogłam miec. pozdrawiam
Ehh...nieważne

Cytat:

ja wczoraj nie napisalam tych 2 prac :/ i wiem to juz teraz,ze dzis ich tez nie napisze...
ech :/ len wrocil:/
A może chociaż jedną...? Albo kawałek? Ja się próbuję genetyki uczyć właśnie, ale niestety potrzebuję do tego komputera, co oznacza, że mnie on rozprasza

Stary 2008-12-11, 18:38   #229
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Ehh...nieważne

A może chociaż jedną...? Albo kawałek? Ja się próbuję genetyki uczyć właśnie, ale niestety potrzebuję do tego komputera, co oznacza, że mnie on rozprasza
oj znam to Kochana
mnie tez rozprasza na maxa ;] Juz nawet internet probowalam sobie wylaczac, ale co tam ? przeciez zawsze mozna sobie jakies fotki poogladac

3mam za Ciebie kciuki i umowmy sie tak ja napisze chcociaz kawalek swojej 1 pracy, a Ty nauczysz sie chociaz z 2 tematy, hm??
i wieczorem ok. 21 zdamy relaacje
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 18:42   #230
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
oj znam to Kochana
mnie tez rozprasza na maxa ;] Juz nawet internet probowalam sobie wylaczac, ale co tam ? przeciez zawsze mozna sobie jakies fotki poogladac

3mam za Ciebie kciuki i umowmy sie tak ja napisze chcociaz kawalek swojej 1 pracy, a Ty nauczysz sie chociaz z 2 tematy, hm??
i wieczorem ok. 21 zdamy relaacje
Wiesz co, ja to ma teraz taki feler z komputerem, że mój niestety padł, a ja korzystam z laptopa taty, więc niby zniknął chwilowo mój rozpraszacz lecz znalazłam inny A że niektóre informacje muszę sobie poszukać w necie, to i tak wiszę na kompie, ehh

Ja się dzisiaj muszę raczej całości nauczyć albo większości, bo jutro kolokwium, ale za Ciebie trzymam kciuki

Stary 2008-12-11, 18:53   #231
mollyy
Rozeznanie

A ja dzisiaj kolejne punkty z mojej listy wypełniałam. Naprawde ta moja lista to święta rzecz. Powoli ale konsekwentnie wykreślam z niej każdy punkt. Dzisiaj wreszcie zebrałam się do banku zamknąć jedno z kont, z którego już dawno nie korzystam a za prowadzenie płacić musiałam. Odebrałam w końcu telefon z serwisu, bo już ponad tydzień tam lezał naprawiony. Popłaciłam rachunki a teraz zabieram sie za robienie notatek, za tydzień egzamin a jeszcze nic nie ruszyłam.

Tak na marginesie, też sie nie czuję, jakbym depresję łapała. Wręcz przeciwnie, słucham dzisiaj kolęd i świątecznych piosenek i humor mam świetny.

Pozdrawiam leniwie.
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
mollyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 18:53   #232
Vivre
Rozeznanie

a ja wzięłam sie za czytanie książki - muszę do jutra skończyć ale nie jest źle bo nie jest nudna
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 19:47   #233
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Biorąc pod uwagę, ze co weekend gdzieś ze znajomymi wychodze, chodzę do szkoły i staram się uczyć( chociaz tu len mi przeszkadza, w tym semestrze się trzech 2 dorobiłam, ale reszta to czwórki i piątki) codziennie wychodze na spacery z piesem, coś tam posprzątam w domu i przede wszystkim mam świetny humor i nie czuje, zeby mnie miała deprecha złapać. Leniwa jestem odkąd pamiętam, więc chyba urodziłam się z deprechą.
A to, ze sie komus nie chce lozka poscielic, czy pojsc do banku to odrazu nie znaczy niewiadomo czego.

Ale jak leje całyyyy dzien i jest strasznie zimno, to faktycznie w ogole z domu nie wychodze, bo po co?

Gratuluje przegonienia lenia.
Mój nie ucieka, od 3 dni nie zajrzałam do ksiażki i w sumie nic nie zrobiłam. Pogoda mnie dobija. ;p
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 20:29   #234
Vivre
Rozeznanie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;10048614]
Mój nie ucieka, od 3 dni nie zajrzałam do ksiażki i w sumie nic nie zrobiłam. Pogoda mnie dobija. ;p[/quote]
Tak, tak na lenia najlepsze usprawiedliwienie to pogoda ale coś w tym jest, jakoś tak przyjemniej kiedy słońce świeci a nie od 16 już ciemno .
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 00:57   #235
AnnGabi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paniKA88 Pokaż wiadomość
to ja za Ciebie trzymam kciuki, bo 3 wykłady wytrzymać to jest coś ja mam poniedziałki takie, ze mam 3 ćwiczenia po 1,5h pod rząd a później jeszcze lektorat z rosyjskiego
łóżeczko posprzątane, czas iść spać
1.5h to mi trwaja lekcje kazda z osobna
mam nadzieje ze nie bylo nudno

wiecie co? mimo mojego lenia lubie czytac ksiazki wole to niz zagladanie do zeszytow, co byloby pozyteczniejsze...
AnnGabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 10:29   #236
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Zdałam egzamin teoretyczny, zero błędów
Ja to mam naprawdę więcej szczęścia niż rozumu. Komputer wylosował mi same banalne pytania. Nawet nie musiałam się nad żadnym zastanawiać, żadnych skomplikowanych skrzyżowań, rond, świateł
Stary 2008-12-12, 12:45   #237
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Zdałam egzamin teoretyczny, zero błędów
Ja to mam naprawdę więcej szczęścia niż rozumu. Komputer wylosował mi same banalne pytania. Nawet nie musiałam się nad żadnym zastanawiać, żadnych skomplikowanych skrzyżowań, rond, świateł
gratulacje!!

Ja już zdążyłam wyjść na godzinę z psem, pozałatwiałam parę spraw związanych z moim kontem bankowym, a zaraz śmigam do notatek Normalnie siebie nie poznaję
Stary 2008-12-12, 13:25   #238
madzia_g
Zakorzenienie

moge sie potpiac do watku?
napisalam tu wczesniej o sobie ale tak bardziej podgladalam watek
dzis nie poszlam na cwiczenia- byly o 8 i normalnie nie moglam wstac to jest nieludzkie zeby kazac biednej leniwej studentce wstawac na zajecia na 8 rano to jest dla mnie cierpienie jak tak wstaje dzis wstalam o 9 bo musialam ale najchetniej to bym do 12 pospala KOCHAM SPAC!! Jedna Was pisala ze idzie siusiu robic dopiero jak ja pecherz rozboli- ja tez tak mam
Generalnie chodze na zajecia w kratke- przez to wstawanie i prawie rzadnych prac nie mam oddanych musze sie w weekend do tego zmusic o!
dzis na plus w walce z lenistwem jest to ze pozmywalam, pocielilam lozka, odkurzylam cale mieszkanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 13:37   #239
electric blue
Zadomowienie

witaj madziu Ja też kocham spać i nawet wstanie o 9.00 jest dla mnnie problemem
Stary 2008-12-12, 13:45   #240
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
witaj madziu Ja też kocham spać i nawet wstanie o 9.00 jest dla mnnie problemem
no bez kitu dla mnie to jest bardzo trudne i co tu zrobić

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości