The Sims 3 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety > Gry komputerowe

Notka

Gry komputerowe Forum dla graczy komputerowych. Nie wiesz w co grać? Co kupić? Która gra jest fajna? Dołącz i podziel się wiedzą i pomysłami.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 18:34   #211
Zija
Przyczajenie

Dot.: The Sims 3

Cytat:
Napisane przez Flossy15 Pokaż wiadomość
Hej mam prośbę (nie znam się na tym) czy TS3 "pójdą" na moim komputerze? Oto jego parametry:
procesor Sempron 3400+box
pamięc ram 512 mb ram (wiem, że muszę dokupić)
karta graficzna Radeon 9550 256mb, obsługuje Pixel Shader 2
wolne miejsce na dysku D- 16.7 gb
wolne miejsce na dysku C- 12gb
windows - xp windows professional
i mam pytanie co to jest service pack 2 bo koleżanka mi mówiła, że trzeba mieć windows xp service pack 2. Gdzie mogę sprawdzić czy cos takiego mam? Proszę o pomoc i z góry dziękuję!

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

hej to znowu ja chciałam cofnąć to pytanie o service pack 2 bo już znam na nie odpowiedż , jednak ponawiam wcześniejsze pytanie czy na moim komputerze można zainstalowć TS3?

Na tej stronie: http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest można sprawdzić, czy dana gra będzie działała na naszym komputerze. Wystarczy wybrać z listy The Sims 3 i kliknąć przycisk niżej, a strona sama sprawdzi, czy komp spełnia wymagania.
Zija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 19:04   #212
hryzotemis
Zadomowienie

Matko ciężka ta gra
Jest tyle opcji - jakaś masakra
Na razie nie łapię... ale proszę się ze mnie nie śmiać
hryzotemis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 19:35   #213
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Fajne te nowe Simsy
Początkowo mnie przeraziły, ale z czasem się do nich przyzwyczaiłam i teraz nie mogę się oderwać Oczywiście, brakuje mi pór roku, zwierząt, bloków itd., ale pewnie niedługo coś EA wymyśli i zajrzy nam do kieszeni
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 19:36   #214
spineeeczka
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: The Sims 3

Mam takiego laptopa:
Samsung r510 Windows Vista
procesor-Core 2 Duo T5750 2 GHz
katra graficzna- NVIDIA GeForce 9200
320GB na dysku

Wiem ,że nie jest to najgorzej (sama siebie pocieszam )
i niby wszystko jest ok... oprócz tej nędznej kart graficznej...
Podobno jest za kiepska ...
Jest chociaż szansa ,że pójdzie?
Bo mi tam nie chodzi o grafike- byle by poszło
spineeeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 22:18   #215
majkka
Raczkowanie

spineeeczka ja mam NVIDIA GeForce 9300 GS i śmiga superowo nie znam się zbytnio na komputerach, ale chyba nie ma niewiadomo jak dużej, znaczącej różnicy między Twoją, a moją kartą?
majkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 07:02   #216
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Mam od wczoraj.Na HP Pavilion dv6000 (Geforce Go 7400) śmiga płynnie i bez problemu na najwyższych ustawieniach grafiki
Stary 2009-06-09, 07:43   #217
viorica23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zija Pokaż wiadomość
Na tej stronie: http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest można sprawdzić, czy dana gra będzie działała na naszym komputerze. Wystarczy wybrać z listy The Sims 3 i kliknąć przycisk niżej, a strona sama sprawdzi, czy komp spełnia wymagania.

ALE FAJNA STRONKA! Moj komp sie lapie

No i rzeczywiscie chodzi - a wylaczal sie z powodu przegrzewania w srodku co przypuszczam jest spowodowane slabym zasilaczem.dalam wentylator dodatkowy i jak chlodzi to gra pięknie chodzi
viorica23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 08:33   #218
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

a jak gracie w gre to chodzi wam głośno komputer? bo u mnie strasznie chocaz nie mam minimalnych parametrów
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 10:44   #219
Apiska
Zakorzenienie

Długo coś sprawdza czy mój komputer się nadaje. Wam tez tak długo ta stronka sprawdzała? ?

EDIT wszystko gra, mój komp się nadaje, kilka kresek jest po za granicą minimum także ok

Ślub
: 28.09.2013r

41/40

Edytowane przez Apiska
Czas edycji: 2009-06-09 o 10:49
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 10:48   #220
Kmee
Zakorzenienie

Podobają mi się, nie sądziłam że jaszcze jakaś gra mnie wciągnie a tu proszę
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 15:32   #221
Dorotka...
Rozeznanie

heja dziewczynki, czy u Was rowniez nie ma za duzej roznicy pomiedzy tempem 1 a 3?? ( bo u mnie generalnie kicha, gre mam sciagnieta z neta ;/ z gory dziekuje za odpowiedz

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-09, 16:38   #222
xaska007x
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorotka... Pokaż wiadomość
heja dziewczynki, czy u Was rowniez nie ma za duzej roznicy pomiedzy tempem 1 a 3?? ( bo u mnie generalnie kicha, gre mam sciagnieta z neta ;/ z gory dziekuje za odpowiedz
niestety tak ;/ mam oryginała, więc pewnie u każdego tak jest. To właśnie najbardziej mnie denerwuje w TS3. Poza tym - baardzo mi się podoba :P Jest tyle opcji, możliwości...
Stary 2009-06-09, 17:11   #223
Kmee
Zakorzenienie

Też tak mam.. ponoć ma na to wyjść jakaś łatka.
Stary 2009-06-09, 23:18   #224
Dorotka...
Rozeznanie

Zanim sim sie nauczy czegokolwiek, albo porządnie wyspi mozna posprzatac swoj dom razem z trzepaniem dywanow i praniem firanek ;P Mam nadzieje ze wkrotce wyjdzie ta latka. Ktos gdzies napisal ze tempo zalezy od komputera (wolny komp = wolne tempo) to chyba raczej bzdura. A tak poza to gierka w sumie, fajna, niestety to wsiadanie i wysiadanie z samochodu niedopracowane w ogole. Pewnie bedzie tak jak z pozostalymi czesciami, pogram tydzien i mi sie znudzi

Edytowane przez Dorotka...
Czas edycji: 2009-06-09 o 23:20
Stary 2009-06-10, 00:00   #225
201804100943
Konto usunięte

ja zakupiłam w końcu nowy napęd i po problemie
teraz mam problem z przywyczajeniem się jest tyle funkcji, tego wszystkiego że aż roztroić się można
chciałam zrobić taki zabieg na bogatą rodzinę, czyli wprowadzić simów, wpisać kod na kasę, zapisać i exmitować. A w tych simach wszystki zapisuje mi się do jakiejs innej gry i rodzinkę którą utworzyłam nie widzę w miasteczku potem :O
może opanuje sztukę zapisywania wszystkiego w jedym miasteczku, ale narazie muszę się oswoić z mnogoscią funkcji

edit: pranie firanek ?? woow jeszcze do tego nie doszłam
co do tempa to u mnie też wolno czas płynie

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2009-06-10 o 00:04
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 01:45   #226
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Dziewczyny ma któras tak ze macie do D... grafike? dostałam od kogos gre z neta,u wszystkich grafika jak z reklamy tv a u mnie nie dosc ze meega wolno chodzi to na dodatek grafika gorsza,jakby uszkodzona i wszystko sie wiesza.. a gra ponoc na bank sciagnieta poprawnie.. czy to moze byc od tego ze moj komputer ma juz delikatnie mowiac swoje lata i nie mam odpowiednich wymagan sprzetowych:P?

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ----------

A i mam takie pytanko do Was,z ciekawosci Dziewczyny ile macie lat;p? ja mam 20 lat i uwielbiam simsy,chociaz kolezanka dziwnie na to patrzy ale co tam a wy;P?
KittenFromHeaven1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 01:54   #227
Jeanne90
Zakorzenienie

Zija, dzięki za tą stronkę U mnie ma podobno pójść

Kitten - a próbowałaś zmienić ustawienia grafiki? Wybrać wyższy poziom grafiki, detali itd. w ustawieniach?

Ja mam 19 lat i Simsy uwielbiam
Stary 2009-06-10, 06:27   #228
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KittenFromHeaven1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma któras tak ze macie do D... grafike? dostałam od kogos gre z neta,u wszystkich grafika jak z reklamy tv a u mnie nie dosc ze meega wolno chodzi to na dodatek grafika gorsza,jakby uszkodzona i wszystko sie wiesza.. a gra ponoc na bank sciagnieta poprawnie.. czy to moze byc od tego ze moj komputer ma juz delikatnie mowiac swoje lata i nie mam odpowiednich wymagan sprzetowych:P?

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ----------

A i mam takie pytanko do Was,z ciekawosci Dziewczyny ile macie lat;p? ja mam 20 lat i uwielbiam simsy,chociaz kolezanka dziwnie na to patrzy ale co tam a wy;P?
Tylko i wyłącznie. RAMu też pewnie nie masz za wiele Ciesz się, że w ogóle ruszyły
Ja mam 23 lata i bardzo lubię Simsy Mnie mają za maniaka komputerowego i zapalonego gracza (chociaż gram już sporadycznie). Ale co mi tam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 08:52   #229
Kmee
Zakorzenienie

U mnie grafika w sumie ok, ale na full się nieco wiesza przy 7 osobowej rodzinie
Ja + mój bogaty mąż (nie dość, że był przystojny to okazał się bogaty hyhy)
3 synków z mężem
2 córeczki bliźniaczki (najmłodsze), po 3 synach chciałam dziewczynkę i tu pomógł inny bogaty sim
była żona męża (siedzi w domu, robi za opiekunkę i sprzątaczkę )

Nasza posiadłość warta jest ok 300tyś simoleonów + akty własności na pół miasta
Gram bez kodów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 10:16   #230
xaska007x
Raczkowanie

Cytat:

Jakość grafiki w duzej mierze zależy od ustawień, na wysokich ustawieniach można naprawdę dużo zyskać. Ale jeśli Tobie i tak wolno chodzi, to pewnie zależy właśnie od parametrów kompa. Żeby się upewnić, możesz sobie sprawdzić wymagania gry i porównać ze swoim sprzętem.

To ja chyba jestem najmłodsza Bo mam 14 lat...i Simsy też uwielbiam
Stary 2009-06-10, 10:37   #231
Dorotka...
Rozeznanie

ile masz ramu?? bo na pewno 3/4 zalezy od tego

Stary 2009-06-10, 12:42   #232
buziaczka3
Raczkowanie

Ja mam 30 lat a moja córcia 5 i gramy razem.
Stary 2009-06-10, 12:53   #233
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczka3 Pokaż wiadomość
Ja mam 30 lat a moja córcia 5 i gramy razem.
Słodko
Stary 2009-06-10, 13:16   #234
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
U mnie grafika w sumie ok, ale na full się nieco wiesza przy 7 osobowej rodzinie
Ja + mój bogaty mąż (nie dość, że był przystojny to okazał się bogaty hyhy)
3 synków z mężem
2 córeczki bliźniaczki (najmłodsze), po 3 synach chciałam dziewczynkę i tu pomógł inny bogaty sim
była żona męża (siedzi w domu, robi za opiekunkę i sprzątaczkę )

Nasza posiadłość warta jest ok 300tyś simoleonów + akty własności na pół miasta
Gram bez kodów
Wow, a zdradzisz nam z którym to Simem weszłaś w ten jakże owocny związek małżeński?

Ja gram od dwóch dni dwójką simów z małym dzieckiem. Wszytskiego dorabiają się sami, i muszę przyznać, że jest to dość męczące. W The Sims 2 łatwiej było się dorobić kasy, awansu i dużo łatwiej było nabywać nowe umiejętności.

Na domiar złego, chciałabym być takim super pro informatykiem, zmodyfikowałam swoje miasteczko, dałam zapisz, i całe się jakby zrestartowało i moja rodzinka zniknęła i muszę grać od początku. Zeźliłam się i wyłączyłam to.

Czy mi się te Simsy podobają? Trudno stwierdzić. Wyczuwam tutaj mały podstęp EA: fryzur w grze jest niewiele, natomiast w internetowym sklepie EA można zakupić dodatkowe fryzury, to samo z meblami, ubraniami, etc... Jak narazie nic nie ściagałam, zostawiłam sobie swoje 1000simpunktów na inne przyjemności
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 13:50   #235
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:

Jeśli wolno chodzi, to wina zbyt małej ilości pamięci RAM. A dodając do tego kiepską grafikę, to masz prawdopodobnie za starą kartę. Choć tak jak napisała xaska007x, możesz zmienić ustawienia grafiki na większe, ale zważywszy na to, że już przy niskiej Ci się tnie, to nie polecam.

Ja też mam tę grę i na tym kompie niestety nie poszła(za stara karta graficzna). Ale gram sobie na laptopie i bardzo mnie wciągnęła kolejna część tej wspaniałej gry Gram bez kodów, na początek zrobiłam jedną simkę, a wczoraj zaproponowała wprowadzenie się swojej miłości Chcę by wzięli ślub, a później będą dzieci

Mnie też strasznie denerwuje to tempo gry, moja simka tak dłuuugo śpi i pracuje, że nieraz to jedzenie zdążę sobie zrobić. Mam nadzieję, że szybko wydadzą łatkę.

Ja mam 17 lat i ani trochę nie czuję się za stara. Dawniej siedziałam na jednym forum, gdzie normalnie grały osoby po 30 i nie uważam tego za dziwne Każdy ma prawo do relaksu takiego, jaki mu odpowiada
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 14:01   #236
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Wow, a zdradzisz nam z którym to Simem weszłaś w ten jakże owocny związek małżeński?
Ok napisze jak będę w domu (a nie w pracy)

Cytat:
Ja gram od dwóch dni dwójką simów z małym dzieckiem. Wszytskiego dorabiają się sami, i muszę przyznać, że jest to dość męczące. W The Sims 2 łatwiej było się dorobić kasy, awansu i dużo łatwiej było nabywać nowe umiejętności.
Ja stworzyłam sobie singielke i jakoś się trafiło, że napatoczył się żonaty książę z bajki, no to go poderwałam
Potem sprzedaliśmy posiadłość i wybudowaliśmy dom wg własnego projektu.. zostało trochę kasiory, więc zainwestowałam hehe
Oboje robimy karierę biznesową a mężuś pracuje teraz również na emeryturze, przecież nie dam mu zrezygnować z takiej kariery, szczególnie że pracuje 3dni w tygodniu między 9-11

Cytat:
Na domiar złego, chciałabym być takim super pro informatykiem, zmodyfikowałam swoje miasteczko, dałam zapisz, i całe się jakby zrestartowało i moja rodzinka zniknęła i muszę grać od początku. Zeźliłam się i wyłączyłam to.
Ups :/ no to niefajnie, ja jeszcze nie modyfikowałam miasteczka..

Cytat:
Czy mi się te Simsy podobają? Trudno stwierdzić. Wyczuwam tutaj mały podstęp EA: fryzur w grze jest niewiele, natomiast w internetowym sklepie EA można zakupić dodatkowe fryzury, to samo z meblami, ubraniami, etc... Jak narazie nic nie ściagałam, zostawiłam sobie swoje 1000simpunktów na inne przyjemności
Mi się podobają, ale i tak jest za mało możliwości, mi się marzy coś jeszcze dużo bardziej rozbudowanego, niczym w cRPG np. Oblivion
Co do dodatków to też kręcę nosem, na pewno nie wydam ani grosza na ściągnięcie czegokolwiek. Jeśli będą darmowe tak jak w 2, to ok.
Jednak póki co nic nie widziałam...
Stary 2009-06-10, 14:06   #237
lukrecja222
Zakorzenienie

jak zrobić, żeby grając nową rodzinką, stara też była w grze jako sąsiad? Jak wybieram nową, to tamtych nie ma wogole... :/
A chciałam sobie wprowadzić jakiś przystojniaków
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 14:33   #238
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zija Pokaż wiadomość
Bez problemu mi by chodziły ale nie bede grała.
Kiedys to sie noce zarywało żeby "pożyć" Simem te pare godzin.
I te pare godzin było godzinami zmarnowanymi na jego nieistniejące życie zamiast na moje własne.

Współczuje wszystkim którzy "wpadli" ; ))

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 14:40   #239
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

A ja mam takie pytanie. Chcialabym sobie zrobic nowa rodzinke ale w tym samym miescie co mam inna. No i pytannie: Jak to zrobic

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 14:50   #240
mykmyk
Raczkowanie

Czesc, dziewczyny powiedzcie mi, czy i jak dziala kod na wpisywanie pieniedzy w oryginalnej grze? Nie dziala u mnie cltr+alt+b (czy tam c, nie pamietam teraz), nie otwiera sie zadne okno do wpisania cheatu. Da sie czy sie nie da?
mykmyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Gry komputerowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości