|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
dzięki
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
no i tak zrobiłam, poszłam, wsadziłam i zaczęłam chodzić i mnie przypiliło. Ale kurde wydaliłam czopka z małym bobkiem
i tyle...chyba trzeba było się powstrzymać
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale u mnie działają bez problemu
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Już po ważeniu-cały kg do dźwigania
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
no jakąś godzinę temu zapodałam sobie jednego czopka, ruszyło mnie po kilku minutach, ale szczerze mówiąc myślałam że mnie po nich porządnie przeczyści, ale delikatnie tylko było
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- wieczorem znów spróbuję, może lepiej mi pójdzie
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Jak coś chce to lepsze oczy niż kot ze Shreka robi
Nawet owłosienie wtedy nie jest problemem
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
troszeczkę lepiej ale nadal jak kot napłakał, nie mogłam dłużej wytrzymać
![]() najwyraźniej moja
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Ja widzę, że mamy do czynienia z akcją masowego czopkowania, a co tam, jutro lecę po czopencje, tez mi się przydadzą
|
#221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-05-04 o 17:39 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na imieniny op bratowej dostałam książkę "Wielka księga dziecka" - to będę miała teraz zajęcie ![]() A ja padam po pracy - chyba się zdrzemnę trochę
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie dziewczyny!
Mam pytanko jak tam u was z tyciem? ja jestem w 20 tc i przytyłam dopiero 2,5 kg wogóle jestem teraz szczuplejsza na twarzy w rękach i nogach, tylko brzyszek wystaje znacznie... Jak to jest u was? Bo ja zaczynam się martwić że za mało utyłam.
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, uśmiałam się z Waszych czopkowych przygód
sweet biedaczek nie zdążył się rozpuścić daj mu szanse wieczorem, najwyżej pogna Cię w nocy ![]() martusia gratuluję powiększenia rodzinki, słodki ten Wasz nowy domownik. Tylko niech z Wami nie śpi, bo go jeszcze zgnieciecie ![]() śmigam pobuszować w lodówce, bo mój wewnętrzny potwór znów daje o sobie znać
|
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki,
Jestesmy juz w domku po usg... Ehh....wiem, ze kazde usg jest wyjatkowe, ale jakos to wyjatkowo mnie wzruszylo...No wiec moje male szczescie ma juz prawie 7 cm, co dokladnie odpowiada wiekowi ciazy I tym razem bylo bardzo ruchliwe... Ale najlepiej na samym poczatku usg - bylo bardzo spokojne, lekarz powiedzial, zebym zaczela cos mowic do brzucha no i zaczelam mowic i od tego momentu maluszek zaczal sie tak ruszac!! Najpierw jedna lapke podniosl kolo glowki tak, ze mam zdjecie, na ktorym wyglada to jakby mowil "Hej, tu jestem!" No wiec jestem mega szczesliwa...Moj tz niestety nie zdazyl na usg, wpadl do gabinetu tuz po...troche mi go zal bylo, ale wszystko mu opisalam z 10 razy juz wiec jest tez szczesliwy... ![]()
|
#228 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja wieczorem też ponownie przystąpię do czopkowania
teraz zjadłam twarożek, choć miałam już dziś nic nie jest, bo od kilku dni, mam wrażenie że coś siedzi mi na żołądku jak zjem coś "poważniejszego" to tak cholernie ciężkie i niemiłe uczucie już wolę mdłości od tego ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W kalkulatorach wagi ciąży wychodzi, że najlepiej będzie jeśli przytyję od 13 do 18 kg. Ale czy uda mi się tyle przybrać na wadze? Wiem jedno, na pewno nie ma się czym przejmować
|
|
|
|
|
#230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Margorcia no mialam nie maly a teraz rosnie i rosnie , Tz wniebowziety
![]() ![]() Malin30 hmm kolo przejscia, czy ja wiem.... Tzn jezeli chodzi o mnie to ja bym stanela z 200m przed granica, Tam jest ul. Michejdy i tam jest parking ogrodzony, wiec jezeli chcecie na dluzej to lepiej tam, do rynku wtedy macie 500m, do Czech 200 m itp... no a jak na godzine czy dwie to gdziekolwiek kolo rynku, tam wszedzie kasuja ale auta sa bezpieczne.. KOlo granicy zawsze jest tloczno, bo targ tam jest codziennie otwarty.. Jezeli chcecie parking ale nie strzezony to mozna kolo granicy przy Pizzeri Wenecja,zaraz nad woda... Cieszyn to taka dziura ze tu nawet aut nie kradna ![]() a ja wybralam sie z mama na miasto i weszlysmy do SECOND HAND i tam zakupilam to :to bardziej dla chlopca no ale co zrobic,plci nie znam alejakos tak bym chciala booyaaa
|
|
#232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
problem zrzucania zbędnych kg. z głowy oto nasza psinka Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-04 o 20:03 |
||
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro wizytę to zobaczymy ile dokładnie przytyłam, bo moja domowa waga jakaś dziwna
Ale ogólnie to może ze 2-2,5 kg - a kończymy 16 tc A to mój piesek - zmęczony po wczorajszym nadmiarze wrażeń
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-05-04 o 20:06 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie
Już od dłuższego czasu śledzę wasz wątek i w końcu zdecydowłam się napisać bo mam problem Jestem w 14 tyg. mojej pierwszej ciąży i brzuszek mam już troszkę odstający. W zeszłym tygodniu miałam badanie usg i wszystko było ok, ale wczoraj po dłuższym spacerze najpierw bolał mnie brzuch z prawej strony a potem strasznie bolał mnie pępek normalnie delikatne dotknięcie opuszkiem palca wywoływało ból, po 2 godz. snu mi przeszło i dziś też jest ok. Ale czy takie bóle są normalne w 14 tyg Miałyście coś takiego?
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
No bo jak pierwszy raz napisałaś o Ustce, to napisałaś, że w listopadzie. Ale skoro w sierpniu, to wtedy będę jeszcze nie "rozpakowana"
![]() Cytat:
![]() A ja przysnęłam po obiedzie. Jak się obudziłam, to po jakimś czasie pogoniło mnie to łazienki. Ale nie w takim celu, o jakim się tu rozpisywałyście. Mnie wzięło "od przodu", czyli żyganie. Czuję, że zaraz znowu polecę nad wannę. W dodatku głowa zaczęła boleć. Znikam więc stąd. Do jutra!
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszelkie bóle w dole brzucha są normalne (byleby nie towarzyszyło im krwawienie czy plamienie) Przyczyną bólu jest przede wszystkim powiększająca się macica. W II trymestrze występują tzw. bóle więzadła obłego macicy. Ból występuję, gdyż wraz ze wzrostem macicy napinają się więzadła. W połowie II trymestru mogą pojawić się łagodne, krótkotrwałe skurcze, zwane skurczami Braztona-Hicksa. Nie trzeba się tym martwić. Jeśli jednak powoduje to u Ciebie niepokój oraz dyskomfort najlepiej będzie jak skontaktujesz się z lekarzem
|
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie Wy macie cudowne pieseczki... kocham tak piesiątka ...
![]() a ja zaraz oszaleję co nie zjem to mi siedzi na żołądku, zwariuje zaraz chyba
|
|
|
#238 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Już nie mogę się doczekać usg połówkowego. A to już za tydzieńCytat:
|
|||
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
Owszem czuję skutki rozciągania się macicy ale myślałam, że taki ból pępka pojawi się później jak będzie on wypychany na zewnątrz Muszę jeszcze poczytać ale troszkę już uspokoiłam
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
wpadam na szybko,okazuje się, ze jutro znów jakieś święto tutaj i mam męża dla siebie , także odezwę się w środę
bo jutro jest dla nas! hurra!Cytat:
koniecznie pokaż nam fotki! nie mogę się doczekać! buźka! Cytat:
kurcze, u nas nie ma dużo właśnie takich sklepów z używaną odzieżą niestety, ale za to czasem jest specjalny ryneczek i tam sprzedają takie rzeczy, też na pewno się wybiorę! ja wogóle popieram ideę "second hand " przynajmniej nie zagracamy świata hihi, a takie małe dzieciaczki to noszą wszystko chwilkę i już wyrastają, więc ciuszki niezniszczone, to samo z mebelkami czy wózkami. nas czeka zakup mebelków...też kupimy używane pewnie, bo wtedy można kupić dobrej marki rzeczy nie płacąc 1000 eu ![]() do środy dziewuszki!!!!!!!!!!!!!:c mok:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.

przepraszam, że zadaje takie pytania ale nie ma ulotki co i jak 
i tyle...

normalnie delikatne dotknięcie opuszkiem palca wywoływało ból, po 2 godz. snu mi przeszło i dziś też jest ok.