|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: 1.06.09 - chcę być piękna w wakacje.. jeszcze nie jest za późno!
Cytat:
Ale energią chętnie podziele się i z Tobą i z innymi Wizażankami A co do stażu to jutro mija 4 tydzień mojego dietowania. Cytat:
![]() Shellma gratuluje ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
*** A ja dziś na śniadanko zjadłam 2 kromki razowca z chudą szynką i zaraz zaczełam przepisywać swoją prace. Skończyłam i ide na zakupy bo pustki w lodówce na mojej zdrowej półce
|
|
|
|
#212 |
|
Nindżopesz
|
Gohs - witam, ale Ci ładnie zleciały centymetry!
A ja po wczorajszej pizzy, winie i coli light mam prawie 1 kg na plusie. Na dziś planuję: - mleko, truskawki, jabłko (kiepskie śniadanie ale nie mam na nic ochoty) - słodkie cappuccino - kurczak w sosie teriyaki, sezamie, kapusta pekińska z chilli - sushi z ogórkiem, paluszkami krabowymi i wędzonym łososiem - obiecałam TŻtowi, że zrobię. No i masaże. |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłam je jeden jedyny raz we Wrocławiu na rynku i było pyyyyszne W domu jeszcze nie próbowałam robić, jak na razie specjalizuję się w kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej ![]() Póki co dzisiaj dwa posiłki za mną, bez wpadek A na wieczór naszykuję sobie jakiś serial/film, żeby się nie nudzić przy stepperowaniu ![]() A w ogóle to pięknie dziękuję za miłe powitanie
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2009-06-07 o 14:12 |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Też mam 165cm i chcę ważyć 50kg . Chociaż aktualnie moja waga waha się między 55-58 . Ale koniec już, od dzisiaj wracam do Was, wracam do dietowania i na wakacje będę piękna i szczupła i wcale nie będę mieć grubych nóg! Ostatnio albo jem odpowiednio i nie ćwiczę, albo dużo ćwiczę i jem co popadnie (duże ilości słodyczy i cola również się do tego zaliczają). Ale od dzisiaj koniec (po raz kolejny! a jak ! :|)! Coprawda czeka mnie trochę stesów przez najbliższe 3 dni, ale mam nadzieję, że obejdzie się bez "śmieci"typu słodycze, czy cola właśnie. Życzę Wam powodzenia .
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
gohs jestem pod wrażeniem twoich ubytków w cm! gratulacje ;*
U mnie dziś wszystko idzie zgodnie z planem, ale zaczynam mieć jakieś głupie zachcianki na węglowodany... ;/ nieee no, ale przecież się nie poddam, jutro ważenie ;p Co do tego ABSu to na nogi rzeczywiście nie jest zbyt imponujący, za to brzuch mi się pdoba i chyba pierwszy raz czuję, że w tej jego dolnej części są jakieś mięśnie
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
tyle wam powiem. |
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
midnight spokojnie, u mnie też ok pierwszego tygodnia pojawia się kryzys, ciągle chodzę głodna...
nie daj się! jesteśmy z Tobą! jeśli już zjadłaś za dużo to teraz poćwicz i koniecznie napisz jak sobie poradziłaś, bo tego że się nie uda w ogóle nie biorę pod uwage! ;*
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Nie poddawaj się! Ja w weekedny też się łatwo załamuje, gdyż za długo siedzę w domu i się nudzę. Nie mogą sobie znaleźć zajęcia i zaczynam mieć zachcianki. Zaparz sobie herbatę, a potem wyjdź na dwór! Koniecznie! Weź psa, koleżankę, chłopaka, kogokolwiek i idź na spacer, a po powrocie wyrzuć lub oddaj komuś wszystkie słodycze!
Trzymam za Ciebie kciuki! Uda Ci się przezwyciężyć kryzys!
|
|
#219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
midnight Ja niestety przez trzy dni sobie pozwolilam na odroczenie diety i tez nie jestem z siebie zadowolona. Ale chyba ten tydzien to taki wstęp do poważnej odchudzania i wiecej juz sobie nie odpuszcze. Ciagle czuje sie zmeczona i nie mam sily na cwiczenia mimo iz w porownaniu z wami jem duzo. :/
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję wam za wsparcie
|
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki powiedzcie mi jak to jest z tą kawą
? Wolno pić przy diecie, czy nie? Można sobie pozwolić na kawkę z odrobiną mleka czy mleko odpada tak samo jak i cukier?
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Queen Doll ja bez kawy ani rusz... i to w dodatku ze śmietanką i płaską łyżeczką cukru, taka mała przyjemność w ciągu dnia. No ale może ktoś napisze jak to jest naprawdę z tą kawą ?
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hamuje cośtam, utrudnia chudnięcie i w ogóle samo zło No a cukier to same wiecie.. Ja kiedyś byłam od kawy uzależniona, minimum jeden kubek z mlekiem rano, potem w ciągu dnia kolejne dwa-trzy. Ale postanowiłam to zmienić. Przerzuciłam się na zbożową (dodatkowy plus dla tych, które muszą pić słodką kawę - Inka bez cukru smakuje jak z cukrem ) a teraz w zasadzie zwykłej kawy nie piję wcale, a Inkę raz na kilka dni tylko.A jeśli brakuje Wam energii bez kawy to polecam przerzucić się na yerba mate
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
kawa z mlekiem to zło ?
![]() no cóż... żegnaj! |
|
|
|
|
#225 |
|
Nindżopesz
|
Tameka, no, 8 min ABS jest fajne, pośladki też dają w kość ale nienawidzę sikających piesków i tego typu rzeczy, wolę robić dj Wallis na pośladki. Najbardziej podoba mi się seria na ramiona ale tylko z obciążeniem, a w końcu i tak przerzuciłam się na inne (choć podobne) ćwiczenia. Na brzuch wolę zwykłe serie brzuszków i podnoszenie nóg wisząc na drążku. Wybrzydzam :P
Midnight, dobrze, że kryzys już minął Nie dawaj się, każdy ma wpadki.Queen Doll, cukier na diecie jak wiadomo nie jest wskazany a np. moja śmietanka w proszku ma aż 500 kcal na 100 g. Powariowali, prawie jak masło. Co do samej kawy to słyszałam, że pita na czczo wspomaga metabolizm ale nie wiem czy nie włożyć tego między bajki. W każdym razie w pracy codziennie pijam jedną kawę bo inaczej bym usnęła, dodaję szczyptę cynamonu i goździków, nie słodzę, nie zabielam. A propos zawaleń diety to dzisiaj już doszłam do 1100 kcal a miałam jeszcze zrobić sushi Chyba przełożę je na jutro... Zgrzeszyłam nadprogramowym plastrem żółtego sera (to był mega plaster 100 g) i kromką ciemnego chleba z ziarnami. No nic, na kolację zjem serek homo albo już nic...
|
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mozna się przyłączyć?
pare razy podchodziłam do zmiany odżywiania, jednak nic z tego nie wyszlo.. oponka sterczy, parę znajomych dogaduje.. ehh czas wsiąść się za siebie.. |
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak gdy wypijemy kawe PO posiłku, napój ten wspomaga nasz organizm, gdyż pobudza krążenie, rozszerza naczynia i przyspiesza pracę serca, pobudza mózg etc.
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się dlaczego przejście i trzymanie diety sprawia tyle kłopotów i trudności pomimo tego że deklarujemy, że chcemy schudnąć. Dziewczyny może niektóre z Was wyznaczają sobie zbyt trudne cele ? Albo zmianiacie styl życia i sposób jedzenia aż tak bardzo ze nie możecie się "przestawić" ?
Ja jem to co zawsze jadłam tzn. nie stosuję diety z Internetu ani jakiejś książki tylko wybrałam to, co lubię najbardziej ale co zarazem jest zdrowe. Spisałam wszystko co lubię jeść ale co ma niski index i mało kcal. Tak się składa ze lubie owocki i warzywa, ryby, mięso drobiowe.. Czy któraś z Was też stosuje taką "własną" diete ?
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od trzech dni biorę Lineę i muszę przyznać, że naprawdę działa! Apetyt BARDZO mi się zmniejszył, nie mam w ogóle ochoty na słodycze, do jedzenia muszę się praktycznie zmuszać, bo mogłabym nic nie jeść
Także, jeśli któraś ma z tym problem, to polecam!Do ćwiczeń nadal trudno mi się zmobilizować, ale tłumaczę to sobie tym, że jest strasznie męcząca pogoda Inna sprawa, że od wczoraj nie mogę oderwać się od trzeciej części Simsów ![]() A jak tam u Was?
|
|
#230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jem CLA i bardzo jestem zadowolona z efektów ![]() I jak wrażenia? Warto się zaopatrzyć w Sims 3?? Bo Simsy to jest chyba jedyna gra, która mi się nie nudzi ![]() No, dziewczyny. Jednak dopisanie się do tego wątku to był bardzo dobry pomysł, bo zmobilizowałam się dzisiaj nawet do ćwiczeń
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
bertha233 ja też mam taką 'własną' diete, na podobnych zasadach co Ty. Dodatkowo wszystko co zjem zapisuję i podliczam kcal (w przeciwieństwie do innych mnie to nie męczy
), kupiłam wagę kuchenną i po tygodniu już większość potrafię odenić na oko. Z tym zapisywaniem jakoś mi chyba lepiej. Co do tej kawy.. moja śmietanka w takich małych pojemniczkach ma 11 kcal, różne źródła podają różne informacje, ale na łyżeczkę cukru liczyłam 20 kcal, co daje ok 30 kcal, wydawało mi się niedużo. Kwestia kawy u mnie pozostaje nierozstrzygnięta, bo jej picie to dla mnie wręcz rytuał ;p midnight bardzo się cieszę, że się nie poddajesz! 3mam kciuki ![]() Już dziś nic nie zjem, objecuję ;p więc dzień mogę zaliczyć do udanych - nie dałam się!
|
|
|
#233 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
To będę dalej piła kawę bo ja bez tego żyć nie mogę... !!
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
A ja chciałam się Wam pożalić, bo nie wiem gdzie powinnam co nacisnąć żeby móc dodać swoją wagę na pierwszą stronę. Proszę o pomoc, bo naprawdę nie wiem jak, a też chcę figurować na tej liście
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama się nie zgadza, żeby takie bydlę stało w kuchni na blacie, więc póki co wydaję majątek na kawki w Coffee Heaven Miętowe Frostito Jeśli chodzi o to dobro i zło kawy to są różne aspekty.. Pozytywnym jest na pewno to, że kawa działa jak termogenik, więc wypita przed treningiem przyspiesza spalanie tłuszczu (no i przez samą obecność kofeiny zwiększa moce przerobowe organizmu ) Aha, nie mam żadnych naukowych źródeł tej teorii (poza Wizażem ) więc jakby coś to proszę mnie poprawić
|
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
To prawda - kawa w Coffe Heaven jest droga ale za to jaka pyszna! Czasami nie mogę przejść obojętnie i wstępuję tam na chwilkę mimo, że mam w domu ekspres. Namawiaj rodziców, zobaczysz że im się spodoba! Moi są teraz od tego bardzo uzależnieni. Raz jak babcia u nas była i spróbowala tej kawy to się zakochała i kupili sobie z dziadkiem do domu taki ekspres. Teraz jak do nich przyjeżdżamy czasami to sie czujemy jak u siebie - bo taka sama kawa
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w Super-Pharm w promocji za około 20 zł, wydaje mi się, że cena regularna wynosi około 30-35 zł.
Cytat:
Co do Simsów 3 to osobiście polecam! Zajrzyj na wątek im poświęcony, tam dużo dziewczyny już pisały o nich. Gra ma oczywiście swoje plusy i minusy, chociaż nie ulega wątpliwości, że daje wiele nowych możliwości. Osobiście mam nadzieję, że niedługo pojawią się do niej jakieś dodatki, akcesoria do domu, ubrania czy zwierzaki, bo były by miłym urozmaiceniem, przyznaję
|
|
|
#238 | |||
|
Nindżopesz
|
Sallie, witam
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o dietę to staram się jeść 2 g białka na 1 kg masy ciała, 1 g tłuszczu i koło 1,5 g węgli, kalorycznie około 1700 i zwracam uwagę na IG. Węgle tylko na śniadanie i okołotreningowo, w każdym posiłku dużo białka. Ale teraz nie ćwiczę, jem nieregularnie i moja dieta to jakaś niskokaloryczna porażka :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kawa z ekspresu jest taka pyszna jak w CH? Taka, hmm, piankowa? Potrzeba do tego śmietanki albo cukru? |
|||
|
|
|
|
#239 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz na pw do mademioselle jeanne to cie doda. A ja dziś zawaliłam Co do kawy to nie pijam, ciesze sie ze nie nauczylam sie jej pic wiec mi tego nie brakuje.
|
|
|
#240 |
|
Przyczajenie
|
xCarmen bardzo dziękuję!
Kochane pamiętacie? JUTRO się ważymy!
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

) i jeszcze teraz na noc jadłam. 
Ale ja mam spaczony światopogląd bo staram się utrzymać 50-51 przy 170 cm więc mnie nie słuchajcie.

Jadłam je jeden jedyny raz we Wrocławiu na rynku i było pyyyyszne
W domu jeszcze nie próbowałam robić, jak na razie specjalizuję się w kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej