![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Michael Jackson nie zyje!!
Istniał człowiek - umarł człowiek...
Publiczna rozpacz i ogromny żal po kimś, na kim wcześniej wieszało się psy. Ot i człowieczeństwo... Czasem milczenie jest przysłowiowym złotem... [*] Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-06-26 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Paul's girl
|
odszedł Wielki Człowiek
http://www.youtube.com/watch?v=bb2bI...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
![]()
#214 |
Zakorzenienie
|
Shemreolin nic dodać, nic ując. Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś. Nie trzeba być psychologiem, żeby widzieć, że MJ nie był w swoim życiu szczęśliwy, a jego dzieciństwo-a właściwie jego brak miało wpływ na całą resztę. I taka wersja wydaje mi sie najbardziej prawdopodbna, na pewno bardziej od tej, którą znamy z mediów, tabloidów etc. A jak było naprawdę wie tylko Michael. Mnie dzis mocno jeszcze poruszyła kwestia jego dzieci, które podobno moga trafic do ojca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam fanką Jacksona od najmłodszych lat do czasów mniej więcej płyty History. potem okres dojrzewania i zmiana gustów muzycznych... ale słuchałam wielu utworów i się na nich wychowałam. Brat miał pokaźną kolekcję kaset nagrywanych z kasety na kasetę (ach ta technologia kiedyś
![]() Potem nie śledziłam już plotek o jego życiu, opinii o nim i spraw z molestowaniem. Dla mnie on był symbolem czegoś wielkiego i liczyła się muzyka. Kiedy zmarł Fredie Mercury byłam miałam chyb 10 lat.Nie wiedziałam jakie to uczucie. Kiedy na MTV oglądałam tłumy fanów płaczących po Kurcie Cobainie mogłam już sobie zdawać sprawę z tego co to strata idola. Było smutno. Jednak nie mogę opisać co teraz czuję. To tak jakby ktoś zabrał kawałek mojej historii, dziwna pustka. Kurcze, strasznie mi smutno. Stara dupa jestem a takie teksty piszę o idolu sprzed lat ![]() Czy był skrzywdzony, szczęśliwy czy nie...nie chcę tego roztrząsać. Mam nadzieję, że był szczęśliwy. Na pewno był WIELKI Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-06-26 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Shemreolin w całej rozciągłości. To był po prostu nieszczęśliwy człowiek. W dzieciństwie musiał stać się dorosły, a jak już dorósł, to chciał w końcu czuć się jak dziecko.
Przyznam, że nie zawsze byłam fanką Jacksona. W podstawówce mój kolega z klasy był jego wielkim fanem, wtedy prawie wszyscy się z niego śmiali. Jednak gdy trochę podrosłam (czytaj: wyrosłam ze Spice Girls ![]() Reasumując, jakim by nie był człowiekiem, to jednak Królem muzyki Pop jest niezaprzeczalnie. I tego tytułu chyba już nikt mu nie odbierze.
Edytowane przez otako Czas edycji: 2009-06-26 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Gdyby miał normalne dzieciństwo, i nie miał ojca despoty pewnie nie byłby taki zagubiony. Świat go nie rozumiał, On był zagubionym dzieckiem w świecie dorosłych, którzy nie mogli pojąć jego sposobu bycia. Szukał więc zrozumienia właśnie u dzieci
![]() ![]() R.I.P. [*]
#218 |
Zakorzenienie
|
Hm no cóż, spotkało go to, co nieuniknione.
Bez odbioru. |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, ze to nie zwalnia Jacksona z odpowiedzialnosci za samego siebie. Rozumiem ze mial fatalne dziecinstwo, ale do jasnej anielki, dlaczego z idoli zdejmuje sie wszelka odpowiedzialnosc? Kazdy w okolo jest winny, tylko nie ta osoba. Tak samo jest z Cobainem - cpal przez otoczenie itd. To, ze to okropne do czego Jacksona doprowadzily te operacje sie oczywiscie zgadza. Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uogólniaj... znasz jakiegokolwiek?
![]() |
#221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy niewinny człowiek, którego stać na prawników, wynajmuje ich i broni swego dobrego imienia do końca. On tego nie zrobił. EDIT: W ogóle ciekawa jestem, czy gdybyśmy rozmawiali o szaraczku z ulicy, oskarżonym o pedofilię, to też by go wszyscy tłumaczyli surowym tatą i brakiem dzieciństwa... Wątpię. Ot, taka, dla mnie śmieszno - żałosna ciekawostka...
gdybyś była trochę większa upiekłbym Cię w słodkim cieście Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne! ![]() Edytowane przez Cathas Czas edycji: 2009-06-26 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
I to właśnie odróżnia gwiazdy od szaraczków, za samo bycie gwiazdą są rozgrzeszani
![]() jeśli chodzi o pociągi Majkela do dzieciaków to z mojej strony eot. |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie wiem, co tu roztrząsać. Naprawdę tego nie rozumiem, zawsze takie zamieszanie, jakby wojna miała wybuchnąć. Chyba za bardzo cenię sobie spokój.
Jeszcze niedługo będą zmarłych ludzie rozliczać, czy słusznie dożyli swoich lat, itp. A dajcie spokój... |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Dowiedziałam sie o śmierci Jacksona rano jak wstałam z radia. Zszokowało mnie to mimo, że teoretycznie gorszy stan jego zdrowia w jakiś sposób mógła na to przygotowywać. Cóż, wielka fanką nigdy nie byłam,ot po prostu lubiłam jego piosenki. Nie da się zaprzeczyc, że Michael Jackson był ikoną popkultury, tak jak wcześniej byli nimi Elvis, John Lennon czy Freddie Mercury czy Kurt Cobain. I robił genialną muzykę, wyprzedził również w pewien sposób epokę.
Mimo, że nie byłam jego wielka fanka jego śmierć mnie poruszyła. I zastanawiałam sie dość długo i stwierdziłam, że faktycznie dzieciństwo (a raczej jego brak) mogło zaważyc w dużym stopniu na tym jakim był człowiekime. W tej chwili nie chce go jednak oceniac pod tym kątem, tylko pod katem jego muzyki. A ta była genialna. P.S. Widze sporo komentarzy w necie, że robią z tego tragedię, że w Czechach powódź, że gina ludzie, że to jest tragedia itd. Zgadzam sie, ale uważam również, że każdy ma prawo opłakiwać swojego idola (Sama wiem, że gdyby mój idol zmarł również ciężko bym to przeżyła) i szanuję ich smutek |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Wyrak, czytam te twoje posty i w każdym chcesz wszystkim udowodnić ,żę to ty masz rację. Dlatego było moje pytanie.
Jacko miał dać 50 koncertów w Londynie, tyle ludzi chciało go jeszcze zobaczyc... Co do dzieci, sam bardzo mówił ,że je bardzo kocha, że są szczere i potrafią swoim uśmiechem dużo zdziałac. Starał się im pomagać i nie widzę w tym nic złego. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego zle mi sie jawia? Bo powinienem przyklaskiwac radosnie sztucznym piersiom, ustom i tylkom? Bo zamiast pracowac nad sylwetka, lepiej zeby cos bylo wszprycowane?
Nie znam i nie mam zamiaru poznac. Poza tym napisalem ze wiekszosc, a nie wszyscy ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno i drugie tragedia. Teraz jak umarł Jackson to nikt się nie przejmuje powodziami w Czechach, wypadkami na drodze. Bo gwiazda umarła, to szaraki się nie liczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W pomocy dzieciom chyba nikt nie widzi nic zlego, w zapraszaniu ich przez faceta po 40stce na zabawy do jego domu juz chyba tak?
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=agniesikk;12965171]No tak, tylko że teraz na tym debilowatym onecie powstał artykuł, że śmierć Jacksona to gorsze niż śmierć papieża. Żenada. Będą się teraz licytować czyja śmierć ważniejsza?
Tego nie widzialam., ale chyba jasnym jest, że papież i Jackson to 2 jakby różne swiaty i taka licytacja jest nie na miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Ale nie tylko takie zabiegi oferuje chirurgia plastyczna ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Szkoda Michaela.Niech spoczywa w pokoju.
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chirurgia_plastyczna Więc dla niektórych może być też 'światełkiem w tunelu".
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
smutno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
A tobie sie wydaje ze oni tylko tym sie zajmuja? I ze wszystko da sie wypracowac? I ze chirurg ktory zyje np. z powiekszania piersi nie robi nieraz operacji typu poprawiania skutkow wypadku? Strasznie jednowymiarowo rozumujesz. Poza tym sorry ale nie wmowisz mi ze jak kobieta ma ZERO biustu to sobie go wycwiczy (dalej nawet nie chce mi sie duskutowac). Albo ze operacje typu podniesienie opadajacej calkowicie powieki, usuwanie blizn z twarzy czy plastyka urwanego penisa to nie sa potrzebne operacje;] (przesada zamierzona)
Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2009-06-26 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabbatha - post numer #219. Daruj sobie wymienianie, bo takie zabiegi, to nie zabiegi kosmetyczne, do ktorych sie odnosilem.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-06-26 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
daruj sobie wizażanko Wyrak...
coś mi się wydaje, że w wiadomym kontekście było pisane o tych zapraszanych dzieciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Muesli Czas edycji: 2009-06-26 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Wiecie czego bym chciała??? Żeby media dały spokój Michaelowi , ale to jest nierealne. Porównywanie śmierci tego ze śmiercią tamtego to tylko podjudzanie do sporów, kłótni, szumu i to jest dla mnie koszmarne, karygodne, żałosne....
Potem się zacznie- kim był, czy był dobry czy zły, czy molestował czy nie... W mediach nie szanuje się ludzi, nawet zmarłych. ... |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Czy zawsze jak ktoś umiera to ludzie muszą przytaczać ich (zmarłych) błedy, czy nie mozna tak poprostu pozwolić odejsć ich duszy w pokoju??
Nie nam jest osądzać [*] Łatwo jest sądzić innych Tak łatwo jest sądzić innych, Tak łatwo jest dawać rady, Dostrzegać w oku kruszyny, Najmniejsze nawet wady. U innych drobina brudu W olbrzymia górę wyrasta, Która się widzi bez trudu Z drugiego końca miasta. Lecz belki we własnym oku Nikt jakoś dojrzeć nie może, Bo lepiej się widzi z boku, Tam, gdzie sąsiada zboże... I tak chodzimy z belkami, Na własne kalectwa ślepi, Nic też dziwnego, że z nami Nasz dom i rodzina cierpi. I chyba już czas najwyższy, By w Biblię spojrzeć, jak w lustro, Wyciągnąć belki, łzy otrzeć Miłości Bożej chustą. http://openthedoor.bloog.pl/id,866503,title,Nie-nam-jest-osadzac,index.html
Z czasem słowa stygną, więc odświeżaj je.... Edytowane przez aanitkaa Czas edycji: 2009-06-26 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.