Michaelowa Nibylandia - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-26, 17:18   #211
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Dot.: Michael Jackson nie zyje!!

Istniał człowiek - umarł człowiek...
Publiczna rozpacz i ogromny żal po kimś, na kim wcześniej wieszało się psy.
Ot i człowieczeństwo...

Czasem milczenie jest przysłowiowym złotem...
[*]

Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Czas edycji: 2009-06-26 o 17:20
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:24   #212
istari
Paul's girl

odszedł Wielki Człowiek
http://www.youtube.com/watch?v=bb2bI...eature=related
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:24   #213
SiSleyS
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg znicz1.jpg (12,4 KB, 2 załadowań)
Stary 2009-06-26, 17:26   #214
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Shemreolin nic dodać, nic ując. Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś. Nie trzeba być psychologiem, żeby widzieć, że MJ nie był w swoim życiu szczęśliwy, a jego dzieciństwo-a właściwie jego brak miało wpływ na całą resztę. I taka wersja wydaje mi sie najbardziej prawdopodbna, na pewno bardziej od tej, którą znamy z mediów, tabloidów etc. A jak było naprawdę wie tylko Michael. Mnie dzis mocno jeszcze poruszyła kwestia jego dzieci, które podobno moga trafic do ojca
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:30   #215
madie
Zakorzenienie

Ja byłam fanką Jacksona od najmłodszych lat do czasów mniej więcej płyty History. potem okres dojrzewania i zmiana gustów muzycznych... ale słuchałam wielu utworów i się na nich wychowałam. Brat miał pokaźną kolekcję kaset nagrywanych z kasety na kasetę (ach ta technologia kiedyś )...
Potem nie śledziłam już plotek o jego życiu, opinii o nim i spraw z molestowaniem. Dla mnie on był symbolem czegoś wielkiego i liczyła się muzyka.
Kiedy zmarł Fredie Mercury byłam miałam chyb 10 lat.Nie wiedziałam jakie to uczucie. Kiedy na MTV oglądałam tłumy fanów płaczących po Kurcie Cobainie mogłam już sobie zdawać sprawę z tego co to strata idola. Było smutno. Jednak nie mogę opisać co teraz czuję. To tak jakby ktoś zabrał kawałek mojej historii, dziwna pustka. Kurcze, strasznie mi smutno. Stara dupa jestem a takie teksty piszę o idolu sprzed lat ...ale to na prawdę dziwne uczucie....

Czy był skrzywdzony, szczęśliwy czy nie...nie chcę tego roztrząsać. Mam nadzieję, że był szczęśliwy. Na pewno był WIELKI

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2009-06-26 o 17:36
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:33   #216
otako
Zakorzenienie

Zgadzam się z Shemreolin w całej rozciągłości. To był po prostu nieszczęśliwy człowiek. W dzieciństwie musiał stać się dorosły, a jak już dorósł, to chciał w końcu czuć się jak dziecko.
Przyznam, że nie zawsze byłam fanką Jacksona. W podstawówce mój kolega z klasy był jego wielkim fanem, wtedy prawie wszyscy się z niego śmiali. Jednak gdy trochę podrosłam (czytaj: wyrosłam ze Spice Girls ) zaczęłam doceniać jego twórczość i wkład w światową muzykę popularną.
Reasumując, jakim by nie był człowiekiem, to jednak Królem muzyki Pop jest niezaprzeczalnie. I tego tytułu chyba już nikt mu nie odbierze.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2009-06-26 o 17:35
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:59   #217
speedstar
Raczkowanie

Gdyby miał normalne dzieciństwo, i nie miał ojca despoty pewnie nie byłby taki zagubiony. Świat go nie rozumiał, On był zagubionym dzieckiem w świecie dorosłych, którzy nie mogli pojąć jego sposobu bycia. Szukał więc zrozumienia właśnie u dzieci . Moim zdaniem brak dzieciństwa spowodował, że Michael był tak psychicznie wykończony ... do tego olbrzymi nacisk mediów. Szkoda, że jego historia nie zakończyła się szczęśliwie... wspaniałe koncerty, które nie długo miały się rozpocząć, tak pieczołowicie się do nich przygotowywał. Niestety nie zdążył. Mam nadzieję, że moje pokolenie nie zapamięta Jacksona jako... dziwaka, potwora (?) zmieniającego swój wygląd, ale zapamięta Go właśnie za muzykę i twórczość jaką wniósł do świata pop kultury...

R.I.P. [*]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 18:02   #218
agniesikk
Zakorzenienie

Hm no cóż, spotkało go to, co nieuniknione.

Bez odbioru.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:15   #219
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko dopisze. We wspomnianym przeze mnie programie dosc ostro skrytykowano lekarzy, ktorzy wiedzac o tym, jakie moga byc konsekwencje takiej ilosci zabiegow, nie starali sie odwiesc MJ od kolejnych ``poprawek`` . Wiadomo, chodzilo o pieniadze.
Skrytykowal ich kolega z branzy, rowniez chirurg plastyczny.
Chirugdzy plastyczni zajmujacy sie zabiegami kosmetycznymi, w wiekszosci jawia mi sie jako hieny nie zaslugujace na miano lekarzy.

Co nie zmienia faktu, ze to nie zwalnia Jacksona z odpowiedzialnosci za samego siebie. Rozumiem ze mial fatalne dziecinstwo, ale do jasnej anielki, dlaczego z idoli zdejmuje sie wszelka odpowiedzialnosc? Kazdy w okolo jest winny, tylko nie ta osoba. Tak samo jest z Cobainem - cpal przez otoczenie itd. To, ze to okropne do czego Jacksona doprowadzily te operacje sie oczywiscie zgadza.

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość
Acha, dla tych jeszcze, którzy piszą, że MJ skończył sie dawno temu... to nie jest prawda. MJ nie występował co prawda, ale był współproducentem wielu teraźniejszych hitów m.in. pracował z Justinem Timberlakiem, Timbalanden, Wycleaff Jean'em. Wydali też limitowaną serie utworów, w których MJ śpiewa razem z nimi. Takze to nie było tak, że on kompletnie nic nie robił tylko dbał żeby mu nos nie odpadł...
Nie slyszalem nigdy o tym tak szczerze. Czy uwazasz, ze to bylo choc w minimalnym stopniu porywnwalne z jego wczesniejszymi osiagnieciami?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:18   #220
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Chirugdzy plastyczni zajmujacy sie zabiegami kosmetycznymi, w wiekszosci jawia mi sie jako hieny nie zaslugujace na miano lekarzy.
To źle Ci się jawią.

Nie uogólniaj... znasz jakiegokolwiek?
Stary 2009-06-26, 18:23   #221
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
może miał dosyć nagonki na swoja osobę i niekończących się procesów, nie przyszło ci to do głowy?
To był jego PIERWSZY proces o pedofilię. W kolejnym był uniewinniony.
Każdy niewinny człowiek, którego stać na prawników, wynajmuje ich i broni swego dobrego imienia do końca. On tego nie zrobił.

EDIT: W ogóle ciekawa jestem, czy gdybyśmy rozmawiali o szaraczku z ulicy, oskarżonym o pedofilię, to też by go wszyscy tłumaczyli surowym tatą i brakiem dzieciństwa... Wątpię. Ot, taka, dla mnie śmieszno - żałosna ciekawostka...

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!

Edytowane przez Cathas
Czas edycji: 2009-06-26 o 18:27
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 18:32   #222
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

I to właśnie odróżnia gwiazdy od szaraczków, za samo bycie gwiazdą są rozgrzeszani i nie wiem co w tym nowego.
jeśli chodzi o pociągi Majkela do dzieciaków to z mojej strony eot.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:32   #223
agniesikk
Zakorzenienie

Ja w ogóle nie wiem, co tu roztrząsać. Naprawdę tego nie rozumiem, zawsze takie zamieszanie, jakby wojna miała wybuchnąć. Chyba za bardzo cenię sobie spokój.

Jeszcze niedługo będą zmarłych ludzie rozliczać, czy słusznie dożyli swoich lat, itp. A dajcie spokój...
Stary 2009-06-26, 18:32   #224
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan

Dowiedziałam sie o śmierci Jacksona rano jak wstałam z radia. Zszokowało mnie to mimo, że teoretycznie gorszy stan jego zdrowia w jakiś sposób mógła na to przygotowywać. Cóż, wielka fanką nigdy nie byłam,ot po prostu lubiłam jego piosenki. Nie da się zaprzeczyc, że Michael Jackson był ikoną popkultury, tak jak wcześniej byli nimi Elvis, John Lennon czy Freddie Mercury czy Kurt Cobain. I robił genialną muzykę, wyprzedził również w pewien sposób epokę.
Mimo, że nie byłam jego wielka fanka jego śmierć mnie poruszyła. I zastanawiałam sie dość długo i stwierdziłam, że faktycznie dzieciństwo (a raczej jego brak) mogło zaważyc w dużym stopniu na tym jakim był człowiekime. W tej chwili nie chce go jednak oceniac pod tym kątem, tylko pod katem jego muzyki. A ta była genialna.

P.S. Widze sporo komentarzy w necie, że robią z tego tragedię, że w Czechach powódź, że gina ludzie, że to jest tragedia itd. Zgadzam sie, ale uważam również, że każdy ma prawo opłakiwać swojego idola (Sama wiem, że gdyby mój idol zmarł również ciężko bym to przeżyła) i szanuję ich smutek
Magadan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:32   #225
GottiS
Raczkowanie

Wyrak, czytam te twoje posty i w każdym chcesz wszystkim udowodnić ,żę to ty masz rację. Dlatego było moje pytanie.

Jacko miał dać 50 koncertów w Londynie, tyle ludzi chciało go jeszcze zobaczyc...

Co do dzieci, sam bardzo mówił ,że je bardzo kocha, że są szczere i potrafią swoim uśmiechem dużo zdziałac. Starał się im pomagać i nie widzę w tym nic złego.
GottiS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 18:35   #226
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
To źle Ci się jawią.

Nie uogólniaj... znasz jakiegokolwiek?
Dlaczego zle mi sie jawia? Bo powinienem przyklaskiwac radosnie sztucznym piersiom, ustom i tylkom? Bo zamiast pracowac nad sylwetka, lepiej zeby cos bylo wszprycowane?

Nie znam i nie mam zamiaru poznac. Poza tym napisalem ze wiekszosc, a nie wszyscy

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-06-26, 18:37   #227
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magadan Pokaż wiadomość
Dowiedziałam sie o śmierci Jacksona rano jak wstałam z radia. Zszokowało mnie to mimo, że teoretycznie gorszy stan jego zdrowia w jakiś sposób mógła na to przygotowywać. Cóż, wielka fanką nigdy nie byłam,ot po prostu lubiłam jego piosenki. Nie da się zaprzeczyc, że Michael Jackson był ikoną popkultury, tak jak wcześniej byli nimi Elvis, John Lennon czy Freddie Mercury czy Kurt Cobain. I robił genialną muzykę, wyprzedził również w pewien sposób epokę.
Mimo, że nie byłam jego wielka fanka jego śmierć mnie poruszyła. I zastanawiałam sie dość długo i stwierdziłam, że faktycznie dzieciństwo (a raczej jego brak) mogło zaważyc w dużym stopniu na tym jakim był człowiekime. W tej chwili nie chce go jednak oceniac pod tym kątem, tylko pod katem jego muzyki. A ta była genialna.

P.S. Widze sporo komentarzy w necie, że robią z tego tragedię, że w Czechach powódź, że gina ludzie, że to jest tragedia itd. Zgadzam sie, ale uważam również, że każdy ma prawo opłakiwać swojego idola (Sama wiem, że gdyby mój idol zmarł również ciężko bym to przeżyła) i szanuję ich smutek
No tak, tylko że teraz na tym debilowatym onecie powstał artykuł, że śmierć Jacksona to gorsze niż śmierć papieża. Żenada. Będą się teraz licytować czyja śmierć ważniejsza?

Jedno i drugie tragedia. Teraz jak umarł Jackson to nikt się nie przejmuje powodziami w Czechach, wypadkami na drodze. Bo gwiazda umarła, to szaraki się nie liczą.
Stary 2009-06-26, 18:42   #228
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GottiS Pokaż wiadomość
Wyrak, czytam te twoje posty i w każdym chcesz wszystkim udowodnić ,żę to ty masz rację. Dlatego było moje pytanie.
A gdzie jak komus probuje cokolwiek udowadniac? Raczej przedstawiam swoje odczucia.

Cytat:
Jacko miał dać 50 koncertów w Londynie, tyle ludzi chciało go jeszcze zobaczyc...
Kojarzylo mi sie, ze pomysl sie zaczal od 10, rozwoju sprawy, przyznam - nie sledzilem. Nie dziwie sie, gdyby bylo takie zaintersowanie.

Cytat:
Co do dzieci, sam bardzo mówił ,że je bardzo kocha, że są szczere i potrafią swoim uśmiechem dużo zdziałac. Starał się im pomagać i nie widzę w tym nic złego.
W pomocy dzieciom chyba nikt nie widzi nic zlego, w zapraszaniu ich przez faceta po 40stce na zabawy do jego domu juz chyba tak?

Stary 2009-06-26, 18:44   #229
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie wiem, co tu roztrząsać. Naprawdę tego nie rozumiem, zawsze takie zamieszanie, jakby wojna miała wybuchnąć. Chyba za bardzo cenię sobie spokój.

Jeszcze niedługo będą zmarłych ludzie rozliczać, czy słusznie dożyli swoich lat, itp. A dajcie spokój...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 18:47   #230
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan

[QUOTE=agniesikk;12965171]No tak, tylko że teraz na tym debilowatym onecie powstał artykuł, że śmierć Jacksona to gorsze niż śmierć papieża. Żenada. Będą się teraz licytować czyja śmierć ważniejsza?

Tego nie widzialam., ale chyba jasnym jest, że papież i Jackson to 2 jakby różne swiaty i taka licytacja jest nie na miejscu.
Magadan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:48   #231
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego zle mi sie jawia? Bo powinienem przyklaskiwac radosnie sztucznym piersiom, ustom i tylkom? Bo zamiast pracowac nad sylwetka, lepiej zeby cos bylo wszprycowane?

Nie znam i nie mam zamiaru poznac. Poza tym napisalem ze wiekszosc, a nie wszyscy
Ale nie tylko takie zabiegi oferuje chirurgia plastyczna ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:49   #232
Sweet_21
Zakorzenienie

Szkoda Michaela.Niech spoczywa w pokoju.

Cytat:
Chirurg plastyczny oprócz powiększania piersi zajmuje się także:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chirurgia_plastyczna

Więc dla niektórych może być też 'światełkiem w tunelu".

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:50   #233
Ata77
Zakorzenienie

smutno

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 18:51   #234
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:

A tobie sie wydaje ze oni tylko tym sie zajmuja? I ze wszystko da sie wypracowac? I ze chirurg ktory zyje np. z powiekszania piersi nie robi nieraz operacji typu poprawiania skutkow wypadku? Strasznie jednowymiarowo rozumujesz. Poza tym sorry ale nie wmowisz mi ze jak kobieta ma ZERO biustu to sobie go wycwiczy (dalej nawet nie chce mi sie duskutowac). Albo ze operacje typu podniesienie opadajacej calkowicie powieki, usuwanie blizn z twarzy czy plastyka urwanego penisa to nie sa potrzebne operacje;] (przesada zamierzona)

Edytowane przez sabbatha
Czas edycji: 2009-06-26 o 18:54
sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:55   #235
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ale nie tylko takie zabiegi oferuje chirurgia plastyczna ...
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Szkoda Michaela.Niech spoczywa w pokoju.

Chirurg plastyczny oprócz powiększania piersi zajmuje się także:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chirurgia_plastyczna

Więc dla niektórych może być też 'światełkiem w tunelu".
Mile panie, ale ja wyraznie pisalem o kosmetycznych zabiegach chirurgii plastycznej, a nie o chirurgii plastycznej w ogole, tj. wszelkiego rodzaju zabiegow rekonstrukcyjnych w swojej opinii nie uwzglednilem.

Sabbatha - post numer #219. Daruj sobie wymienianie, bo takie zabiegi, to nie zabiegi kosmetyczne, do ktorych sie odnosilem.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2009-06-26 o 18:58
Stary 2009-06-26, 18:56   #236
Muesli
Raczkowanie

GG do Muesli

daruj sobie wizażanko Wyrak...
coś mi się wydaje, że w wiadomym kontekście było pisane o tych zapraszanych dzieciach
Muesli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:57   #237
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muesli Pokaż wiadomość
daruj sobie wizażanko Wyrak...
coś mi się wydaje, że w wiadomym kontekście było pisane o tych zapraszanych dzieciach
Wizazanku. W jakim kontekscie? Uwazasz, ze zapraszanie przez doroslego, 40kilkuletniego faceta dzieci do domu jest w porzadku i na miejscu, stosowne? Pozwolilabys na to swoim dzieciom ?

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 19:01   #238
Muesli
Raczkowanie

GG do Muesli

Cytat:
Wizazanku. W jakim kontekscie? Uwazasz, ze zapraszanie przez doroslego, 40kilkuletniego faceta dzieci do domu jest w porzadku i na miejscu, stosowne? Pozwolilabys na to swoim dzieciom ?
pfff to w tej chwili nie jest istotne, chodziło o to, że mimo, iż nie padło słowo 'pedofilia' nie trudno się domyśleć, że właśnie o to chodziło osobom, które pisały o zapraszaniu dzieci, czyż nie?

Cytat:
A domena jakich ludzi jest dopatrywanie sie takich rzeczy, gdy nie ma ich napisanych?

Edytowane przez Muesli
Czas edycji: 2009-06-26 o 19:03
Muesli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 19:01   #239
madie
Zakorzenienie

Wiecie czego bym chciała??? Żeby media dały spokój Michaelowi , ale to jest nierealne. Porównywanie śmierci tego ze śmiercią tamtego to tylko podjudzanie do sporów, kłótni, szumu i to jest dla mnie koszmarne, karygodne, żałosne....
Potem się zacznie- kim był, czy był dobry czy zły, czy molestował czy nie...

W mediach nie szanuje się ludzi, nawet zmarłych. ...
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 19:02   #240
aanitkaa
Zadomowienie

Czy zawsze jak ktoś umiera to ludzie muszą przytaczać ich (zmarłych) błedy, czy nie mozna tak poprostu pozwolić odejsć ich duszy w pokoju??

Nie nam jest osądzać [*]

Łatwo jest sądzić innych
Tak łatwo jest sądzić innych,
Tak łatwo jest dawać rady,
Dostrzegać w oku kruszyny,
Najmniejsze nawet wady.

U innych drobina brudu
W olbrzymia górę wyrasta,
Która się widzi bez trudu
Z drugiego końca miasta.

Lecz belki we własnym oku
Nikt jakoś dojrzeć nie może,
Bo lepiej się widzi z boku,
Tam, gdzie sąsiada zboże...

I tak chodzimy z belkami,
Na własne kalectwa ślepi,
Nic też dziwnego, że z nami
Nasz dom i rodzina cierpi.

I chyba już czas najwyższy,
By w Biblię spojrzeć, jak w lustro,
Wyciągnąć belki, łzy otrzeć
Miłości Bożej chustą.

http://openthedoor.bloog.pl/id,866503,title,Nie-nam-jest-osadzac,index.html

Edytowane przez aanitkaa
Czas edycji: 2009-06-26 o 19:21
aanitkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości