![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pogaduszki o ...wszystkim
Cytat:
![]() Ale co się potencjalnie może stać jeśli nic nie zrobisz?
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Ja też przed chwilą do domu wróciłam. Od południa u Tż'a siedziałam.
Zjadłabym coś, ale lodówka pusta ![]() Idę sobie "czaju naparzyć" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Jestem wściekła, musiałam zażyć dwie tabletki anty dziś nie mam żadnej na jutro, chyba że z następnego opakowania ale wtedy i tak jednej mi będzie brakować. No i nie wiem co zrobić, co będzie najbezpieczniejsze... Poza tym lekarz mnie straszy że pierwsze opakowanie nie do końca działa antykoncepcyjnie i muszę się zabezpieczać. I z 24 tabletek przeszłam do 21 o tym samym składzie, boje się że to będzie traktowane jak pominięcie.
Matko ja i te moje problemy..
![]() |
#214 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Zmiana z innego złożonego hormonalnego środka antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra. Można rozpocząć przyjmowanie Yasminelle w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych)." Wkleiłam informacje z ulotki Yasminelle i tu nic nie pisze, żeby np. się dodatkowo zabezpieczać. Uważam, że Twój lekarz nie ma racji. Edytowane przez 201701251209 Czas edycji: 2009-10-18 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję bo teraz przez niego się denerwuje. Tak czy siak na forum mnie dziewczyna przekonała że 21 tabletek wystarczy żeby zachować antykoncepcję a te dodatkowe 3 to były po to żeby nie robić skoków hormonalnych - rzekomo im krótsza przerwa tym kobieta lepiej się czuję. W opakowaniu też pisze że od 1 jestem zabezpieczona... Jutro pominę celowo tabletkę bo jej nie mam a z drugiego opakowania podkradać nie będę. Pisze "przerwać przyjmowanie tabletek z blistra, zacząć tydzień przerwy nie dłuższy niż 7 dni wliczając pominięta tabletkę i rozpocząć nowy blister"
To znaczy jutro jest poniedziałek pominę tabletkę i przerwa trwa aż do następnego poniedziałku i nowe opakowanie zacznę w następny poniedziałek czyli 26 października i ochrona zostanie zachowana tak?
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
Tak 26 października, poniedziałek, zaczynasz nowe opakowanie i ochrona nie spadnie.
Ja też biorę Yasminelle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
A mnie znowu podczas mycia głowy zrobiło się słabo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Jeśli tak się robirzadko to ok, bo to normalne, ale jeśli często to może być cos nie tak. Zawsze lepiej się przejść do lekarza...
Ja dziewczyny zmykam spać, bo jutro rano wstaję. Dobranoc ![]()
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak? skąd wiesz? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Konto usunięte
|
Wiem to z wątku zbiorczego o Yasminelle
![]() Ja już uciekam spać. Do jutra. Dzień dobry. Straszna tutaj cisza. Nie śpimy ![]() Edytowane przez 201701251209 Czas edycji: 2009-10-19 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Konto usunięte
|
Nareszcie się ktoś pojawił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Komplikatorka
|
Robiłam w sobotę muffiny ze snickersem i mi nie wyszły
![]() ![]() ![]()
#225 |
Konto usunięte
|
Może za duże kawałki tego snickersa były? Za ciężkie i opadły.
Innego wytłumaczenia nie umiem znaleźć. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
agunineczka SZybko jestes w domku
![]() Dagunia muffinki napewno byly pyszne ![]() ![]()
#227 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurczę... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
bo mam nieźle zniszczone końcówki ![]() mi się często robi słabo jak wstanę gwaltownie z łóżka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- a tak w ogóle to nie wytrzymam no.... no i musze się pochwalić ![]() duma mnie rozpiera ![]() ![]() ![]() pewnie sobie pomyślicie:"ale się chwali ![]() ale przepraszam ![]() ![]() ![]() ta...........gorzej z matą..... ![]()
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bywa jednak, że ząb zatrzymany tak jakby wchłania korzenie zębów sąsiednich, przez co mogą nawet wypadać. W końcu korzenie to podstawa i dosłownie i w przenośni. Poza tym zajmuje on miejsce w szczęce, przez co jest mniejsza powierzchnia kości i sąsiednie zęby mogą nie być tak stabilne jak powinny... U mnie na zdjęciu wyszło, ze póki co jest w porządku, ale nic nigdy nie wiadomo. W sumie wolałabym już stracić tego jednego (np. po nieudanym leczeniu aparatem) niż stracić kilka tych, które są w jego pobliżu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
angela0033 ja mam 55kg
![]() ![]() a jak mowicie o szkole to ten tydzien to jedna wielka masakra ![]() ![]() ![]() ![]()
#231 |
Zakorzenienie
|
Matko, wszystko pięknie fajnie ale źle mi się piszę - zalałam wczoraj klawiaturę i spacje się tragicznie naciska
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() A ja wróciłam ze szkoły ok 17:00 , nie lubię poniedziałków bo tak późno w domu jestem ![]() ![]() A zaraz "brzydula" i na spacer z kumpelą ![]()
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
ja też niedawno wróciłam :P matko jak zimno
![]() |
#235 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza, że to niemiecki. Boziu, jak ja nie znoszę tego języka! 5 lat nauki niemca, a ja nic z niego nie kapuję ![]() Cytat:
![]() Powiedz mi, bardzo skomplikowany jest francuski? Np. pod względem ortografii i gramatyki? A ja przed chwilą wróciłam z ploteczek. Czuję się odstresowana ![]() Jak wracałam do domu rowerem to myślałam, że mi uszy odmarzną. Jest przeraźliwie zimno. Ha na szczeście z każdym dniem ma być co raz cieplej. A teraz siedzę z farbą na włosach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Ja też uczę się francuskiego, więc mogę Ci odpowiedzieć ,że j . francuski jest dość skomplikowany , ale jak dla mnie bardzo ładny i szybko się go zapamiętuje .
![]() Jaki kolor sobie nakładasz? Bo ja ostatnio robiłam sobie jasny brąz a wyszedł prawie czarny , więc byłam w szoku ale w sumie teraz już się przyzwyczaiłam . ![]() ![]()
#237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio bardzo często. Miałam jakąś półroczną przerwę, ale teraz na nowo... Mam wrażenie, że przyczynia się do tego trochę szampon, który ma według mnie mdły zapach oraz to, że w łazience jest duszno... Sama nie wiem. Stosunkowo niedawno straciłam przytomność. Rodzice zadzwonili po karetkę, Ci po mnie przyjechali, potrzymali mnie jeden dzień w szpitalu a i tak okazało się, że nic mi nie jest. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jutro siedzę na uczelni od 9 do 18 i to samo w środę, masakra... Ale pt wolny ![]() Wcale nie chciałybyście mieć takich chudych nóg! Ja i moja mama mamy tak chude, że wszystkie kozaki są dla nas za luźne w łydce...
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kiedyś, kiedyś (czasy liceum) farbowałam się na bordo, burgund, ciemna wiśnia. Na studiach ufarbowałam się na czarno i tak robię do teraz. Z chęcią wróciłabym do tamtych kolorów, ale niestety bez dekoloryzacji mogę jedynie pomarzyć o ładnym efekcie ![]() ![]() Jeśli chodzi o farby, ewentualnie szampony koloryz. to używałam Palette, Joannę, Londę, L'Oreal, Garnier. Po każdej z tych firm włosy mi ciut więcej wypadały, a przy farbowaniu skóra głowy mnie lekko swędziała. I tak najlepiej wspominam szampon koloryz. z Palette. Kolor nawet długo się trzymał, włosy za bardzo nie wypadały, a że często je ścinam to nie były poniszczone. Farba z Palette to najgorsze co sobie zafundowałam. Włosy leciały garściami ![]() Po Londzie i L'Orealu było oki, ale kolor szybko mi płowiał. L'Oreal drogi, więc dziś na włosach miałam Londe ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.