pogaduszki o ...wszystkim - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 19:49   #211
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: pogaduszki o ...wszystkim

Cytat:
Chciałabym żeby to było takie proste, ale z tymi zatrzymanymi, to szanse są pół na pół. A czasem wyciąganie trwa kilka lat (takie przypadki miał ortodonta, u którego byłam). Więc to mnie zniechęciło.
No i nie wiem czy powikłania związane z takim zębem od razu można odczuć np. w postaci bólu czy to jest tak, że boli, gdy już inne zęby są w rozsypce...
Z moją wadą leczenie mogło trwać 2 lata a mogło trwać 4 to nie ma gwarancji czy to będzie 10 lat czy to będzie pół roku, serio.
Ale co się potencjalnie może stać jeśli nic nie zrobisz?

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:15   #212
201701251209
Konto usunięte

Ja też przed chwilą do domu wróciłam. Od południa u Tż'a siedziałam.
Zjadłabym coś, ale lodówka pusta
Idę sobie "czaju naparzyć"
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:37   #213
rapifen
Zakorzenienie

Jestem wściekła, musiałam zażyć dwie tabletki anty dziś nie mam żadnej na jutro, chyba że z następnego opakowania ale wtedy i tak jednej mi będzie brakować. No i nie wiem co zrobić, co będzie najbezpieczniejsze... Poza tym lekarz mnie straszy że pierwsze opakowanie nie do końca działa antykoncepcyjnie i muszę się zabezpieczać. I z 24 tabletek przeszłam do 21 o tym samym składzie, boje się że to będzie traktowane jak pominięcie.
Matko ja i te moje problemy..

Stary 2009-10-18, 21:51   #214
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Jestem wściekła, musiałam zażyć dwie tabletki anty dziś nie mam żadnej na jutro, chyba że z następnego opakowania ale wtedy i tak jednej mi będzie brakować. No i nie wiem co zrobić, co będzie najbezpieczniejsze... Poza tym lekarz mnie straszy że pierwsze opakowanie nie do końca działa antykoncepcyjnie i muszę się zabezpieczać. I z 24 tabletek przeszłam do 21 o tym samym składzie, boje się że to będzie traktowane jak pominięcie.
Matko ja i te moje problemy..
Nie wiem co tam w ulotce Yazu pisze o ostatnim tygodniu, ale myślę, że organizm to potraktuje jako rozpoczęcie przerwy.

"Zmiana z innego złożonego hormonalnego środka antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra.
Można rozpocząć przyjmowanie Yasminelle w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych)."
Wkleiłam informacje z ulotki Yasminelle i tu nic nie pisze, żeby np. się dodatkowo zabezpieczać. Uważam, że Twój lekarz nie ma racji.

Edytowane przez 201701251209
Czas edycji: 2009-10-18 o 21:58
Stary 2009-10-18, 22:05   #215
rapifen
Zakorzenienie

Mam nadzieję bo teraz przez niego się denerwuje. Tak czy siak na forum mnie dziewczyna przekonała że 21 tabletek wystarczy żeby zachować antykoncepcję a te dodatkowe 3 to były po to żeby nie robić skoków hormonalnych - rzekomo im krótsza przerwa tym kobieta lepiej się czuję. W opakowaniu też pisze że od 1 jestem zabezpieczona... Jutro pominę celowo tabletkę bo jej nie mam a z drugiego opakowania podkradać nie będę. Pisze "przerwać przyjmowanie tabletek z blistra, zacząć tydzień przerwy nie dłuższy niż 7 dni wliczając pominięta tabletkę i rozpocząć nowy blister"
To znaczy jutro jest poniedziałek pominę tabletkę i przerwa trwa aż do następnego poniedziałku i nowe opakowanie zacznę w następny poniedziałek czyli 26 października i ochrona zostanie zachowana tak?

Stary 2009-10-18, 22:11   #216
201701251209
Konto usunięte

Tak 26 października, poniedziałek, zaczynasz nowe opakowanie i ochrona nie spadnie.
Ja też biorę Yasminelle Przy Yasminelle nawet 17 tabsów wystarcza, żeby nie zrobić dzidziusia
Stary 2009-10-18, 22:11   #217
wanitatywna
Wtajemniczenie

A mnie znowu podczas mycia głowy zrobiło się słabo.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-18, 22:14   #218
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość
Oj to niedobrze. Często tak Ci się robi?
Mi też czasami zakręci się w głowie, zwłaszcza jak kucam i szybko wstanę. Czarno przed oczami mi się robi i to dziwne uczucie.... nie lubię tego.
Stary 2009-10-18, 22:30   #219
agunineczka
Zakorzenienie

Jeśli tak się robirzadko to ok, bo to normalne, ale jeśli często to może być cos nie tak. Zawsze lepiej się przejść do lekarza...
Ja dziewczyny zmykam spać, bo jutro rano wstaję. Dobranoc
Stary 2009-10-18, 22:40   #220
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
Tak 26 października, poniedziałek, zaczynasz nowe opakowanie i ochrona nie spadnie.
Ja też biorę Yasminelle Przy Yasminelle nawet 17 tabsów wystarcza, żeby nie zrobić dzidziusia

Tak? skąd wiesz? Jeśli mam być szczera uspokoiłaś mnie :P dziękuję

Stary 2009-10-18, 22:43   #221
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Tak? skąd wiesz? Jeśli mam być szczera uspokoiłaś mnie :P dziękuję
Wiem to z wątku zbiorczego o Yasminelle
Ja już uciekam spać. Do jutra.

Dzień dobry.
Straszna tutaj cisza. Nie śpimy

Edytowane przez 201701251209
Czas edycji: 2009-10-19 o 11:41
Stary 2009-10-19, 12:55   #222
agunineczka
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z uczelni
Łudziłam się, że tu będzie mnóstwo stron zapisane, a tu nic, cicho....
Stary 2009-10-19, 13:02   #223
201701251209
Konto usunięte

Nareszcie się ktoś pojawił
Stary 2009-10-19, 14:00   #224
Dagunia
Komplikatorka

Robiłam w sobotę muffiny ze snickersem i mi nie wyszły tzn. wyrosły itp ale snickers i krówka na dno opadły co źle zrobiłam? Pierwszy raz mi nie wyszły....
Stary 2009-10-19, 14:02   #225
201701251209
Konto usunięte

Może za duże kawałki tego snickersa były? Za ciężkie i opadły.
Innego wytłumaczenia nie umiem znaleźć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 15:08   #226
memorize
Zadomowienie

agunineczka SZybko jestes w domku
Dagunia muffinki napewno byly pyszne szkoda ze nie mozesz postawic i poczestowac
Stary 2009-10-19, 15:48   #227
angela0033
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez memorize Pokaż wiadomość
patka016 ja mam jutro prace klasowa z geografii od poczatku roku a ze mam geo rozszerzona to mozesz domyslic sie ile tego jest:P straaaszne
angela0033 Widze ze jestesmy ''podobne'' a ile wazysz? na nogi jest pelno cwiczen ale ciezko jest je wyszczuplic wiele razy probowalam ale szybko tracilam nadzieje zreszta wszyscy mowia ze mam taka budowe i nic nie da sie z tym zrobic
ważę 51 kg a ty?
kurczę... chcialabym mieć chudsze nogi... ale już mam takie po mamie i po babci genetycznie one też mają grubsze

Cytat:
Tak, dlatego leczenie trwa tak długo jak widać zęby są już w prawidłowej linii ale nadal trzeba korygować zgryz, służą do tego różnego rodzaju wyciągi

Może być tak że nie masz zawiązków na dwójki w ogóle. Ja bym nie ryzykowała, bo aparat to raz że dużo kosztuje dwa, że czasem bardzo boli. Poczekałabym i wstawiła sztuczny ząb jeśli będziesz pewna że dwójki nie będzie. Wyszłoby taniej, szybciej i mniej ingerencji chyba...

kiedyś moim życiowym celem () było wstawienie sobie implantów zamiast aparatu bo bałam się,że wszyscy się będą ze mnie śmiać ale zauważylam,że w szkole dużo osób nosi aparat i potem tak sama się nastawilam pozytywnie i już się nie mogę doczekać

Dasz radę, warto ja nawet nie wiedziałam jak krzywe zęby wpływają na moje życie teraz wiem :P
A separacja to nic innego jak włożenie gumek między zęby które są z tyłu żeby zrobić między nimi miejsce na pierścień. Może chodziło o ekspander? To jest właśnie ten "pajączek" na podniebienie.

A ja problemów z kompleksami ciała nie mam tylko czekam aż mi włosy odrosną bo w krótkich czuje się okropnie. Już nie chodzi o to jak wyglądam bo pewnie różnicy nie ma, ale uwielbiam długie włosy czuje się bezpiecznie
ja mam włosy do stanika,ale ścinam<---(tak to się pisze?)
bo mam nieźle zniszczone końcówki

Cytat:
mi się często robi słabo jak wstanę gwaltownie z łóżka

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

a tak w ogóle to nie wytrzymam no.... no i musze się pochwalić
duma mnie rozpiera dostałam piąteczkę z niemieckiego a nic się nie uczyłam

pewnie sobie pomyślicie:"ale się chwali"

ale przepraszam musialam to komuś ogłosić

ta...........gorzej z matą.....
Stary 2009-10-19, 15:59   #228
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Z moją wadą leczenie mogło trwać 2 lata a mogło trwać 4 to nie ma gwarancji czy to będzie 10 lat czy to będzie pół roku, serio.
Ale co się potencjalnie może stać jeśli nic nie zrobisz?
Może się nic nie stać... Przy odrobinie szczęścia...
Bywa jednak, że ząb zatrzymany tak jakby wchłania korzenie zębów sąsiednich, przez co mogą nawet wypadać. W końcu korzenie to podstawa i dosłownie i w przenośni.
Poza tym zajmuje on miejsce w szczęce, przez co jest mniejsza powierzchnia kości i sąsiednie zęby mogą nie być tak stabilne jak powinny...
U mnie na zdjęciu wyszło, ze póki co jest w porządku, ale nic nigdy nie wiadomo. W sumie wolałabym już stracić tego jednego (np. po nieudanym leczeniu aparatem) niż stracić kilka tych, które są w jego pobliżu...
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 16:06   #229
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość
pewnie sobie pomyślicie:"ale się chwali" ale przepraszam musiałam to komuś ogłosić
To i ja się pochwalę. Otóż, wczoraj dostałam 4+ z francuskiego (kartkówka) także bez nauki. A myślałam, że usłyszę 10-minutowy wykład na temat mojego braku zainteresowania tymże przedmiotem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 16:13   #230
memorize
Zadomowienie

angela0033 ja mam 55kg i nogi tez mam genetycznie po babci
a jak mowicie o szkole to ten tydzien to jedna wielka masakra dzisiaj spr z polskiego,Pk z informatyki i z geografii, jutro mam PK z PO i niemieckiego do tego dodatkowy angielski na srode czwartek i pt tez mam pelno ale nie bd wam zanudzac ale jednym slowe ten tydzien to porazka
Stary 2009-10-19, 16:21   #231
rapifen
Zakorzenienie

Matko, wszystko pięknie fajnie ale źle mi się piszę - zalałam wczoraj klawiaturę i spacje się tragicznie naciska

Stary 2009-10-19, 16:25   #232
memorize
Zadomowienie

Cytat:
Matko, wszystko pięknie fajnie ale źle mi się piszę - zalałam wczoraj klawiaturę i spacje się tragicznie naciska
Tez tak ost mialamale juz jest dobrze
Stary 2009-10-19, 16:55   #233
patka016
Rozeznanie

Hej dziewczyny
A ja wróciłam ze szkoły ok 17:00 , nie lubię poniedziałków bo tak późno w domu jestem ...
A zaraz "brzydula" i na spacer z kumpelą

patka016 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 16:58   #234
rapifen
Zakorzenienie

ja też niedawno wróciłam :P matko jak zimno

Stary 2009-10-19, 18:16   #235
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to nie wytrzymam no.... no i musze się pochwalić
duma mnie rozpiera dostałam piąteczkę z niemieckiego a nic się nie uczyłam

pewnie sobie pomyślicie:"ale się chwali"

ale przepraszam musialam to komuś ogłosić

ta...........gorzej z matą.....
Gratulacje
Zwłaszcza, że to niemiecki. Boziu, jak ja nie znoszę tego języka!
5 lat nauki niemca, a ja nic z niego nie kapuję
Cytat:
To i ja się pochwalę. Otóż, wczoraj dostałam 4+ z francuskiego (kartkówka) także bez nauki. A myślałam, że usłyszę 10-minutowy wykład na temat mojego braku zainteresowania tymże przedmiotem.
Tobie też gratuluję
Powiedz mi, bardzo skomplikowany jest francuski? Np. pod względem ortografii i gramatyki?

A ja przed chwilą wróciłam z ploteczek. Czuję się odstresowana
Jak wracałam do domu rowerem to myślałam, że mi uszy odmarzną. Jest przeraźliwie zimno. Ha na szczeście z każdym dniem ma być co raz cieplej.

A teraz siedzę z farbą na włosach
Stary 2009-10-19, 18:56   #236
patka016
Rozeznanie

Ja też uczę się francuskiego, więc mogę Ci odpowiedzieć ,że j . francuski jest dość skomplikowany , ale jak dla mnie bardzo ładny i szybko się go zapamiętuje .

Jaki kolor sobie nakładasz? Bo ja ostatnio robiłam sobie jasny brąz a wyszedł prawie czarny , więc byłam w szoku ale w sumie teraz już się przyzwyczaiłam . Jak się spłucze to mam zamiar nałożyć sobie hennę z takim wiśniowym połyskiem , a w ogóle to odradzam farby "palette" , bo bardzo niszczą włosy , sama tego doświadczyłam ...

patka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 18:56   #237
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
Oj to niedobrze. Często tak Ci się robi?
Mi też czasami zakręci się w głowie, zwłaszcza jak kucam i szybko wstanę. Czarno przed oczami mi się robi i to dziwne uczucie.... nie lubię tego.

Ostatnio bardzo często. Miałam jakąś półroczną przerwę, ale teraz na nowo... Mam wrażenie, że przyczynia się do tego trochę szampon, który ma według mnie mdły zapach oraz to, że w łazience jest duszno... Sama nie wiem.
Stosunkowo niedawno straciłam przytomność. Rodzice zadzwonili po karetkę, Ci po mnie przyjechali, potrzymali mnie jeden dzień w szpitalu a i tak okazało się, że nic mi nie jest.

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 19:37   #238
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez memorize Pokaż wiadomość
agunineczka SZybko jestes w domku
Dagunia muffinki napewno byly pyszne szkoda ze nie mozesz postawic i poczestowac
Bo w poniedziałki i czwartki mam tylko angola na 10 do 11:30
Ale jutro siedzę na uczelni od 9 do 18 i to samo w środę, masakra...
Ale pt wolny

Wcale nie chciałybyście mieć takich chudych nóg! Ja i moja mama mamy tak chude, że wszystkie kozaki są dla nas za luźne w łydce...
Stary 2009-10-19, 19:40   #239
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patka016 Pokaż wiadomość
Ja też uczę się francuskiego, więc mogę Ci odpowiedzieć ,że j . francuski jest dość skomplikowany , ale jak dla mnie bardzo ładny i szybko się go zapamiętuje .

Jaki kolor sobie nakładasz? Bo ja ostatnio robiłam sobie jasny brąz a wyszedł prawie czarny , więc byłam w szoku ale w sumie teraz już się przyzwyczaiłam . Jak się spłucze to mam zamiar nałożyć sobie hennę z takim wiśniowym połyskiem , a w ogóle to odradzam farby "palette" , bo bardzo niszczą włosy , sama tego doświadczyłam ...
Ciekawe czy ja też bym tak szybko zapamiętywała słówka i reguły gramatyczne Ciężko stwierdzić, bo np. do niemca nie mam głowy, natomiast z angielskiego szybko się zawsze uczyłam. Ach marzy mi się hiszpański.

Kiedyś, kiedyś (czasy liceum) farbowałam się na bordo, burgund, ciemna wiśnia.
Na studiach ufarbowałam się na czarno i tak robię do teraz. Z chęcią wróciłabym do tamtych kolorów, ale niestety bez dekoloryzacji mogę jedynie pomarzyć o ładnym efekcie Czarnego pigmentu nic nie zakryje

Jeśli chodzi o farby, ewentualnie szampony koloryz. to używałam Palette, Joannę, Londę, L'Oreal, Garnier.
Po każdej z tych firm włosy mi ciut więcej wypadały, a przy farbowaniu skóra głowy mnie lekko swędziała.
I tak najlepiej wspominam szampon koloryz. z Palette. Kolor nawet długo się trzymał, włosy za bardzo nie wypadały, a że często je ścinam to nie były poniszczone.
Farba z Palette to najgorsze co sobie zafundowałam. Włosy leciały garściami Podobnie po Garnier.
Po Londzie i L'Orealu było oki, ale kolor szybko mi płowiał. L'Oreal drogi, więc dziś na włosach miałam Londe
Cytat:
Ostatnio bardzo często. Miałam jakąś półroczną przerwę, ale teraz na nowo... Mam wrażenie, że przyczynia się do tego trochę szampon, który ma według mnie mdły zapach oraz to, że w łazience jest duszno... Sama nie wiem.
Stosunkowo niedawno straciłam przytomność. Rodzice zadzwonili po karetkę, Ci po mnie przyjechali, potrzymali mnie jeden dzień w szpitalu a i tak okazało się, że nic mi nie jest.
Może warto wybrać się do jakiegoś specjalisty? Te zawroty głowy i omdlenie trochę są niepokojące.
Stary 2009-10-19, 19:44   #240
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy ja też bym tak szybko zapamiętywała słówka i reguły gramatyczne Ciężko stwierdzić, bo np. do niemca nie mam głowy, natomiast z angielskiego szybko się zawsze uczyłam. Ach marzy mi się hiszpański.
Ja... angielski mi idzie dobrze, niemieckiego nienawidzę nigdy się nie nauczę, nie szło mi to wcale. Hiszpański - chciałam, problemu nie mam, sam wlewa mi się do głowy :d

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości