2008 CZERWIEC I MAJ - MARUDZĄCE MAMY MAJĄ TU SWÓJ RAJ cz. III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 15:15   #211
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika
Dot.: 2008 CZERWIEC I MAJ - MARUDZĄCE MAMY MAJĄ TU SWÓJ RAJ cz. III

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
No właśnie, ale jak tu kazać niani kłaść dziecko które nie jest śpiące ? U nas by to nie przeszło, no ale każde dziecko jest inne. Michał nie zaśnie jeśli mu się nie chce spać, choćbym na rzęsach stanęła...
Fakt, najważniejsze to wyciszyć dziecko i potem probować do łóżeczka kłaść.

Alusia śliczny pajączek
ale może niania nie zauwaza że jest śpiaca? moja tak ma że ona potrafi sie bawic w najlepsze a wiem że jest śpiąca, bo to jej pora, i jak ją biorę to zasypia. Tu sybilla najlepiej wie o jakiej poprze chodzi spac jej królewna np w weekend

Funieczka moja je w normie, zje wszystko co jej dam, jak nie dam tez dobrze (żart), staram się jej dawac o stałych porach i bez podjadania, czasem po śniadaniu (kaszka na gęsto) potrafi pokazac że chce owoca, ale nie reaguję bo wiem że jakbym dała to raz by ugryzła i by zostawiła, albo najlepiej ona chce się bawic owocami, mysli że to piłeczki

ponawiam o to jak zrobic literkę c z kreseczką
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:20   #212
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
U mnie butelka to słuzy do odmierzania wody potrzebnej do kaszki
hahahaha u mnie też

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:50   #213
83monia
Zakorzenienie

gothika - a samo c dziaal? i czy można robić inne polskie znaki? i gdzie chcesz robic - jak tu na forum to masz prosty pomysł: znajdujesz ć i kopiujesz a w wordzie masz tablice symboli i tam jest. może własnie tam zmieniłaś klawisz skrótu dla litery. wiecej http://office.microsoft.com/pl-pl/wo...331361045.aspx

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 16:05   #214
Martucca
Rozeznanie

O, bloody hell Sniezyce mamy Moj dzielny rower i ja mielismy bardzo ciezka przeprawe przez sniegi Ale dalismy rade.
Jeszcze z godzine popada i wszystko bedzie sparalizowane, utrudnienia na drozkach rowerowych juz spore

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
jestem w szoku więc wasze dzieci nie jedzą butelki do snu??!! u mnie nie wyobrażam sobie inaczej...
U nas butelka zostala calkowicie wyeliminowana 9 miesiecy temu, czyli niedlugo po 1-szych urodzinach

Monia
Artur nic nie je do 11??? Moj o tej porze je juz 3-ci posilek
Nie wspomne o tym, ze do dwoch poprzednich wypija cos ok. 250ml mleka

Alusia super pajaczek A ty taka ladna i zgrabna... Czemu czesciej nie dajesz swoich fotek?

Kjane
wierz mi, nie chcialabys slyszec jak spiewam

belief

- do not underestimate the strength within."

Edytowane przez Martucca
Czas edycji: 2010-02-02 o 16:07
Martucca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 16:31   #215
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Same żarłoki na tym forum
Rano pisałyśmy plan usypiania teraz karmienia dzieci
8-180ml mleka
10-dwie kromki chleba z wędliną i warzywa
12 serek lub jogurt z herbatnikami, owoce
14-15 obiad(duuuży)
17- owoce
18-kaszka albo chlebek z czymś
20-180ml mleka
w międzyczasie je do czego się dorwie(owoce, warzywa, nasz obiad)
Wieczorem proponuję zacząć snuć domysły jak często pieluchy dzieciom zmieniamy
Stary 2010-02-02, 16:56   #216
Kjane
Zadomowienie

Nasz dzienny jadłospis najczęściej wyglada tak:
6.30 - 7.00 - mleko 200 ml (nestle Nan 3)
8.00 - 8.30 - zwykle woła rodzynki, albo szuszone owoce (tak do 10.00 zje trzy garście), albo serek homogenizowany, czasami kromka chleba ale bez masła i wędliny bo nie lubi;
do godz. 10 wypija 250 ml herbaty niesłodzonej lub sok Kubuś (troche wody dolewam);
około 10 - 10.30 drzemka - tak do 12.00 najczesciej;
12 - obiad - najcześciej 3 duze wazówki zupy (zupy lubi wszystkie);
13.30 - kubek kompotu najczesciej albo mięta;
14 - jakieś gotowane warzywa i miąsko (ale nie daje miąska codziennie)
do 16 znów jakieś picie i najcześciej jabłko albo inny owoc;
16.30 - je obiadek z TŻ;
17.30 - znów jakis owoc lub chrupkie pieczywo czasami serek albo kaszka (zalezy czy wcześniej jadł w ciągu dnia)
19 - mleko 240 ml (ale rzadko wypija) i spanie

Sybillla - ja nie chce sie mądrzyć ale gdybyś przyzwyczaiła Mała do wcześniejszej godziny spania to miałbyś tez wieczór dla siebie i chwile na odpoczynek, złapanie oddechu, może niech niania kładzie mała w południe do łózeczka, tak zeby mała wiedziała że to jest pora odpoczynku - najlepiej by było gdyby zasneła a jeśli nie to choć chwile odpocznie.
Na przykładzie mojego Huberta widzę ze stałe godziny spania i drzemki to super sprawa....
Ale decyzja należy do Ciebie....

Gothika - ć (Ctrl+Alt+c)

Alusia - nie lubię cie bo ty taka zgrabna jesteś

U mnie brzuszki odpadają ale prawie codziennie cos tam ćwiczę bo nie mogę przytyć wiecje niż 10 kg w ciaązy i nawet bym nie chciała bo póxniej bede musiała to dzwigać

Martucca - śmiało śpiewaj
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 17:50   #217
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

kurcze ale wasze dzieci jedza, moj Sebastian takie konkretniejsze posilki ma 3, siadanie, lunch i obiadokolacja, ok. 6 a w miedzyczasie cos tak przekasi, owoce, platki cherios czy jakies takie. Jak juz zje obiad tak pozno to nie bardzo zje cos jeszcze...a chodzi spac ok 20, kapiel jest co drugi dzien, ostatnio pracuje nad tym by usypial sam w lozeczku, idzie calkiem dobrze, klade go do lozeczka i wychodze z pokoju, czasem marudzi to musze wejsc i znow wychodze. Zalezy jak mu sie chce usypianie trwa kilka minut a czasem nawet i godzine.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 18:16   #218
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

moja to chyba mało je, tzn mało pośiłków - rano kaszka na gesto, o 11 np jogurt i owoc, o 14,30 obiad, i o 18 kolacja

Martucca - to twój sporo je, napewno w porównaniu do mojej

mam pytanie do ciebie - ile takie dziecko może jeśc twarogu? (a przy okazji spytam się o sery pleśniowe czy mogą małe dzieci jeśc) - bo ja daje często twaróg, teżet mówi że za często, ale on by dawał tylko szynke i parówki, czyli napewno kilka razy w tygodniu (twaróg, serki twarogowe, na różne spodoby), nie doś że białko to i wapń.

monia - c z kreseczką nie działa wogóle, na forum, w wordzie, w notatniku, inne znaki działają, nie wiem czy to ma związek ale czasem coś mi sie dzieje na forum, tak jakby z javą, nie działają mi przyciski (odpowiedz, cytuj)

kjane - twój sposób nie działa, ja zawsze robiła tylko z altem
Stary 2010-02-02, 20:02   #219
Martucca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
monia - c z kreseczką nie działa wogóle, na forum, w wordzie, w notatniku, inne znaki działają
Byc moze oprogramowanie karty graficznej cos miesza. Jesli masz Catalyst, to musisz otworzyc CCC, uaktywnic funkcje "hotkeys", nastepnie zmienic kombinacje ctrl+alt+c na inna litere, np. "K. Zastosuj i sprawdz czy dziala.

belief

- do not underestimate the strength within."

Martucca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:10   #220
Caterin17
Zakorzenienie

Gothika a moj Sebastian wogole nie chce nabialu oprocz mleka i w miare zoltego sera, twarog odpada nawet jogurtu nie zje
Stary 2010-02-02, 22:03   #221
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Martucca - dzieki - to o to chodziło (to pytanie wyżej o twarogi było do ciebie)

Caterin - może Sebastianowi się odmieni, moja lubi nabiał ale np kiedys jadła budynie, a od jakiegos czasu nie chce

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2010-02-02 o 22:04
Stary 2010-02-03, 06:38   #222
sybillla
Zakorzenienie

moje drogie - jak julka jest ze mną w weekend zasypia koło 13-14 i śpi godzinkę czasem dwie - choć rzadko. Potem koło 19 zaczynamy się szykować i najczęściej o 20 już śpi ale nie zawsze...

niani nie bede zmuszać żeby ją kładła bo wiem że mała i tak nie zaśpi a kobita się będzie stresować odpoczywanie też nie wchodzi w gre bo mała z nianią mało się męczy z tego co mi doradziłyście chyba najrozsądnejsze wydaje się po prostu po jakimś czasie ją delikatnie wybudzać z drzemki tak żeby nie spała do oporu... Poza tym myśle sobie że regularne spacery też by pomogły - teraz czasami przedkładam inne obowiązki nad spacery więc musze to zmienić

co do spania w łóżku chyba sama nie jestem na to gotowa no cóż wiem że to egoistyczne ale po prostu uwielbiam z nią zasypiać...

DZIĘKUJE WAM ZA RADY - jesteście kochane
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 07:45   #223
mala_stopka
Zadomowienie

no to i ja się wypowiem jak to wygląda u nas z jedzeniem

7-7:30 kaszka na pólgęsto 180ml
10-10:30 kromka lub dwie z wędlinką lub zółtym serkiem, jak jedna kromka to do tego najczęściej jogurcik
ok 12 najcześciej kawałek owocka ale nie zawsze...
12:30-13:30 drzemka, ale najczęściej śpi tylko pół godziny
14-14:30 obiad, albo treściwa zupka albo drugie danie porządna porcja (a jak jest coś z makaronem to zje więcej ode mnie...)
16-16:30 deser: budyń, banan, jabłko, gruszka, czasem kawałek ciasta, jak mniej zje na obiad to często domaga się jeszcze kanapki, albo podjada mi obiadek
19:30 kolacja 210ml kaszki na gęsto/półgęsto

Alusia jak idzie wykańczanie domku??
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:20   #224
83monia
Zakorzenienie

martucca - pije mleko rano i traktuje to jakośniadanie, wiec coś je

6-7 - 230 ml mleka
10-11 (zalezy czy w domu czy w żłobie) - w domu zwykle kaszka na gęsto z 5-6 łyżek, chlebek z czymś w żłobie
13-15 (zależy jak się budzi) - obiad (zwykle zupka, czasem 2 porcje)
17-18 - podwieczorek, jogurt, kaszka lub płatki owsiane na mleku, budyń, owoc, czasem coś innego np. z obiadu jak zostanie nasza zupa...
19 - mleko z kaszką 230 ml
19:30 - jeszcze coś bo mleko to mało, ale zależy od dnia, 0,5-2 parówki, kabanosik, 1-2 kromki chleba z czymś, kaszka z 6 łyżek (to wczoraj, ale robie rzadko bo i tak kaszki dużo je)

pomiedzy posiłkami zagryzacze i owoce oraz sok lub herbatka w żłobku (bardzo cienka i mało słodka na szczęście)

pochwalę się, moje dziecko od kilku dni samo je zupkę. no czasem kończy się to przebieraniem ale radzi sobie dobrze. w żłobku tez mu pozwalają (wczoraj cały w zupie buraczkowej )

Stary 2010-02-03, 08:24   #225
sybillla
Zakorzenienie

monia kabanosa dajesz ze skórką czy bez??
Stary 2010-02-03, 11:56   #226
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Do tej pory myslalam ,ze moj mały duzo je ale widze ,ze malutko
SYBILLA ja jeszcze słowo co do drzemek Twojej corci.Moze Gothika ma racej z tym ,ze niana nie zauwaza sennosci???U nas to nie jest tak ,ze jest godzina 11(czas drzemki)i mały zamyka oczy ,marudzi.Nie,on sie w najlepsze bawi ale jest czas na spanie i koniec.Zaslaniam zaluzje,rozbieram go i zaczynam usypiac.Moi rodzice czesto mówią jak widzą ,ze idę go usypaic.Przeciez po nim wogóle nie widac ,ze śpiący po co go bedziesz kłaść.Tylko ,ze nie widac a zasypiaDruga rada to może powinna wczesniej wstawac rano???
MARTUCCA dzieki za miłe słowa.Kurcze nawet nie wiecie ile ja mam kompleksów
MAŁA STOPKA kuchnia ,łazienki zrobione.Jestesmy na etapie malowania i zakladania drzwi wew.A jeszcze podłogi...Nie mamy lodowki,pralki a bez tego trudno zamieszkac.O meblach nie wspomne.Jakos idzie ale juz nie nastawiam sie ,ze na wiosne sie wprowadzimy.Teraz to powoli idzie bo mąz sam maluje i zakłada drzwi jest ich troche bo 12.
Dzis mam obiad z głowy bo wczoraj narobiłam wieczorkiem kotlecików.Dzis tylko surowke zrobie i ziemniaki ugotuje.
Mały mówi coraz więcej słów.Tylko często mu się nie chce jak proszę go żeby cos powiedział.Z etapu wszystko na TAK przeszedł na NIE.Kochasz mame -Nie ,chcesz pić?Nie a po sekundzie dorywa sie do szklanki,Trzymam w ręku np.Puchatka mówię to Puchatek-Nie.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:03   #227
83monia
Zakorzenienie

ze skórką. bez z innych twardych kiełbas (krakowska sucha itp.)

Stary 2010-02-03, 12:09   #228
Kjane
Zadomowienie

Hubert wstaje tak około 7 najpóźniej a do 10 widze ze chce mu sie spac - pociera oczka, woła smoczek i kocyk - kładzie sie na kanapie i tuli
Czasami położę go do łóżeczka ale zanim zasnie mija np.30 - 40 minutek - nie wchodzę (chyba że płacze), sam sie bawi i sam zasypia.
Rolety zawsze przysłaniam...

Moje miasto zasypane - w nocy wiatr a od 7 padał śnieg - wiec chyba jeszcze nie koniec zimy....

Sybillla - ja Hubertowi dawałam całe kabanosy - ale pilnowałam go, on zawsze skórkę wypluwa ale wolę dopilnować.... kiełbaskę obieram ze skóry.
A kiszone ogóreczki dajecie obrane? bo ja niezawsze...
Stary 2010-02-03, 12:14   #229
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kjane Pokaż wiadomość
Hubert wstaje tak około 7 najpóźniej a do 10 widze ze chce mu sie spac - pociera oczka, woła smoczek i kocyk - kładzie sie na kanapie i tuli
Czasami położę go do łóżeczka ale zanim zasnie mija np.30 - 40 minutek - nie wchodzę (chyba że płacze), sam sie bawi i sam zasypia.
Rolety zawsze przysłaniam...

Moje miasto zasypane - w nocy wiatr a od 7 padał śnieg - wiec chyba jeszcze nie koniec zimy....

Sybillla - ja Hubertowi dawałam całe kabanosy - ale pilnowałam go, on zawsze skórkę wypluwa ale wolę dopilnować.... kiełbaskę obieram ze skóry.
A kiszone ogóreczki dajecie obrane? bo ja niezawsze...
Moj mały jeszcze nie jadł kiełbasy,kabanosów.Zawsze mi się wydaje ,że taka kiełbasa to cięzko strawna.No nie wiem...Może mu dziś dam troszke.Ogorki daje ze skórką.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 12:21   #230
sybillla
Zakorzenienie

alusia* nie ma szans żeby ona spała o 12 i ani niania ani ja tu nie pomożemy- po prostu jest dzieckie które mało śpi koło 14 wystarczy jej 40 - godziny i dość za to jak przeciągnie np do 16 to potrafi ze 3 godziny spać - błędem z mojej strony było brak wybudzania małej bo odpoczywałam albo robiłam zaległe obowiązki gdy ona spała nawet do 18

no cóż zobaczymy jak to bedzie jak ją będę wybudzać zeby nie spała dłużej niż godzinkę max 1,5
Stary 2010-02-03, 12:42   #231
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
alusia* nie ma szans żeby ona spała o 12 i ani niania ani ja tu nie pomożemy- po prostu jest dzieckie które mało śpi koło 14 wystarczy jej 40 - godziny i dość za to jak przeciągnie np do 16 to potrafi ze 3 godziny spać - błędem z mojej strony było brak wybudzania małej bo odpoczywałam albo robiłam zaległe obowiązki gdy ona spała nawet do 18

no cóż zobaczymy jak to bedzie jak ją będę wybudzać zeby nie spała dłużej niż godzinkę max 1,5
Rozumiem Cię,trzymam kciuki .
Stary 2010-02-03, 13:59   #232
ona1981
Zakorzenienie

Sybilla widzę, że mamy ten sam problem. Mój też jak padnie doło 16 to by ze trzy godziny spał. My jednak wybudzamy go po pół godzinie snu co nie jest za ciekawe bo maly wstaje w złym humorze. No ale sposób pomaga bo chodzi spać o w miarę przyzwoitej porze. Ja planuje w wakacje w ogole z drzemek zrezygnować bo to jest męczarnia troche. Już kilka razy nie spał w dzień, ale troche jeszcze za wcześnie by wprowadzić to na stałe. A o której Julcia rano wstaje?? Michał potrafi do 9 i też pewnie troche przez to jest, no ale ja jestem śpioch i mi ciężko rano się zwlec z łóżka i przy okazji małego wybudzić wcześniej.

Denerwuje mnie ta pogoda, wszędzie zaspy, nie ma szans wózkiem wyjść. Dziś na chwile wyszłam na sanki, ale Michał nie chciał siedzieć, chodzić w sumie też nie bardzo. Nie pasuje mi to, że jestem zmuszona kisić dziecko w domu, ale co tu zrobić. Na ulicach jak nie breja po kostki to wąskie chodniki z półmetrowymi zaspami po bokach, wózek się nie mieści.
Stary 2010-02-03, 15:09   #233
Kjane
Zadomowienie

tyle sie napisałąm a ten mój urwisek wszystko mi skasował

wiec jeszcze raz - pisałąm o tym ze wole jak Hubert wstaje wczesnie i wczesnie chodzi spać, cieszę sie że go przyzwyczailiśmy do jednej godziny - choc wymagało to wroche pracy.
Czasami chciałabym pospać rano dłuzej ale TŻ i tak wstaje o 7 wiec mnie budzi

Byliśmy na spacerze - wszędzie pełno sniegu, a jak wiecie mój Hubert nie bardzo zaspy lubi, mimo wszystko wrzuciłam go w jedną a on zamiast sie wygrzebywać zaczoł odsypywać buty - śmiać mi sie chciało, pedancik rośnie
Wolałabym zeby zima sie już skończyła, chciałbym chodzić na dłuzsze spacery bo mam dosć siedzenia w domu cały dzień prawie.
Z wózkiem nie wychodzę - boję sie dźwigać wózek z Hubertem (4 piętro).

Dzisiaj sie zastanawiałam jak beda wyglądały nasze spacery jak drugi maluszek sie urodzi - i czy nie bede musiała drugiego wózka dla Huberta kupić... Przyznaję ze rozwiązania logistyczne z jednym dzieckiem są prostsze

Na obiadek dzie wymysliłam mielone inaczej - do miesa dodałam podduszoną cebulkę, jajko, troche bułki tartej, przyprawy, ser żółty starty, obsmażyłam lekko a teraz upiekę w piecyku.
Do tego ziemniaczki z maślanką - nie moge sie doczekać.
Zupka u nas dzisiaj - kapuśniaczek
Stary 2010-02-03, 15:45   #234
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Nie wyobrażam sobie zrezygnowac wogóle ze snu w ciągu dnia. Andrzej musi odespać swoje 1,5 - 2 godziny bo potem chce iść spać na noc o 16
Pobudka 7 sam się budzi
Drzemka 12-14 sam się budzi
Sen na noc 20-20,30
I żadnych odchleń od normy ma mi nie uskuteczniac bo do kaloryfera przywiążę
Co do kiełbas, kabanosa nie wcinał, krakowska bez skórki a ogóry wcina prosto ze słoika najchętniej
U nas dzisiaj śnieżyca i wichura na całego. A to dopiero początek. Skrajne warunki meteorologiczne (nie wiem czy dobrze napisałam) dopiero jutro. I jak tu z domu wyjść? A na wózek też szans nie ma. Chodniki szerokości 25 cm. Na dwie stopy.
Stary 2010-02-03, 16:17   #235
malgo421
Rozeznanie

A moja krolewna juz nie spi w dzien.A jak spi to ok 30 minut. Jak ja klade w dzien i spi godzine albo dluzej to jest cyrk wieczorem. A tak ok 19.30 juz spi. Rano wstajemy ok 8.
Kabanosy czasem zajada ale generalnie wedlin nie lubi za miesem tez nie przepada. Ogorasy kiszone uwielbia.
malgo421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 17:39   #236
ona1981
Zakorzenienie

Malgo no właśnie też tak bym chciała nie kłaść go w ogóle, ale ciężko mi Michała przetrzymać do tej 19 bo zazwyczaj o 17 jest już bardzo padnięty. Poczekam do lata, wiecej słońca i spać się mu tak nie będzie chciało.
Pewnie, że bym wolała by moje dziecko spało 2 godziny w dzień a potem o 20 już leżało w łóżeczku, ale u nas to niewykonalne. Długa drzemka w dzień= przesiadywanie z nami do 23

Kjane tymi spacerami z dwójką dzieci to chyba najbardziej się martwię. Ja wprawdzie mam dwa wózki, ale jak tu wyjść z dwoma na raz. Ja liczę na to, że Michał nauczy się chodzić przy mnie a nie swoimi drogami jak do tej pory, albo co gorsze na rączkach A wózeczek to tak zawsze znosicie z 4 piętra? Nie ma u was jakies wózkowni czy coś?
Stary 2010-02-03, 18:08   #237
Kjane
Zadomowienie

Ona - niestety nie ma w naszym bloku wózkowni a klatka schodowa jest wąska, nawet gdybym chciała zostawic wózek na parterze to zastawiał by wejście do piwnicy a na klatce nie ma na to miejsca.
Ale ja nie mam tez zaufania do ludzi i dlatego wole mieć wszystko ze sobą... Cieżko wnosić ale bezpieczniej...
Stary 2010-02-03, 18:48   #238
Caterin17
Zakorzenienie

a moj mlody dal dzis czadu, obudzl sie przed polnoca i do 5 nad ranem nie spal po czym wstal o 9 zupelnie nie wiem co mu sie stalo
Nie spal w ciagu dnia duzo ok 1,5h
Stary 2010-02-03, 19:21   #239
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Witam w kolejnej cześci ,szybko nastapiła

Nie nadarzam za Wami ,był czas że mogłam pare dni nie zaglądać ale widze że juz na to pozwolic sobie nie moge nie nadrobiłam wszystkiego ale witam

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Caterin współczuje nocki
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:25   #240
ona1981
Zakorzenienie

Caterine no to miałaś przeboje, współczuje. Mój też potrafi się w środku nocy obudzić, ale zazwyczaj w miarę szybko zasypia.

Kjane my oba wózki w wózkowni i dodatkowo jeszcze sanki. Sporo rzeczy trzymamy w piwnicy. Jest ryzyko, ale nie mamy miejsca w mieszkaniu
Dziś miałam wizytę u ginekologa. Pytał co robię, że mam taką dobrą krew bedąc w ciąży, że mało kto tak dobrą ma Ciśnienie też dobre, choć z wizyty na wizytę coraz niższe, nie wiem czemu No i pierwszy raz nie dostałam opierdzielu stając na wadze-1,5kg w tym miesiącu przybyło. W poprzednim było 2,5 Ogólnie to już 5 na plusie...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości