|
|
#211 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Cytat:
Ja mam dwie ksiazki: W oczekiwaniu na dziecko - uważam, ze jest to bardzo fachowa książka. Twoja ciąża tydzień po tygodniu - ładne obrazki i nic poza tym. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że oboje będziecie się cieszyć z macierzyństwa. Pozdrawiam |
||
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to niesamowite uczucie
![]() Nastawiłam się, że coś tam zobaczę. Bardziej liczyłam na plamę, w której niekoniecznie będzie coś widać. A tu takie zaskoczenie. Jak usłyszałam serduszko, to dostałam gęsiej skórki z wrażenia. To jest coś niesamowitego!
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Weronisiu! Ale dalas mi nadzieje! Ja jutro bede miala rowno 7 tc wiec tez pewnie moja dzidzia jest juz taka duza a moze nawet wieksza (po rodzicach
) zamówiłam sobie właśnie książkę "Gdy Stajesz Się Mamą. Twoja Ciąża Tydzień Po Tygodniu" (28 zl) ma sporo stron i tez opisane tydz po tyg, zobaczymy. Moj mąż niestety jest staroświecki i nie boi sie chyba dziecka tylko jest głupi! najlepsza jego wymówka- czy twój tata to robi (gdy proszę żeby mi pomógł), czy twój tata był przy porodzie? Tylko ze tak było 25 czy 30 lat temu... Zazdroszczę wam teraz mężów... |
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Który tydzień lekarz bierze pod uwagę licząc termin porodu?
Ten liczony od ostatniej miesiączki, czy ten od daty poczęcia? |
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Chyba od daty ostatniej miesiaczki
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Czyli wychodzi na to, że moja ciąża ma 5 tygodni i 3 dni!
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Juszencja- zrób sobie suwaczek tak jak np ja i wtedy na pewno nie zapomnisz który to dzień!
Dziewczynki spicie na brzuchu? Bo ja tak ale trochę sie boje tak gnieść dziecko... |
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- http://www.suwaczki.com/tickers/relgflw1uncepvd6.png Już mam
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia trzymam kciuki bardzo bardzo mocno, na pewno maz sie ucieszy. I dobrze to wymyslilas, ze zostawiasz go z ta wiadomoscia - bedzie mial chwile,zeby pomyslec.
![]() A ja mam wzdęty brzuch jak nie wiem chociaz to dopiero wg moich prawdziwych obliczen dopiero 3-4 tydziedn, a nie 6 jak wg suwaczka. Wy tez macie wzdete brzuszki? |
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez miewam wzdęcia, mdłości i zgagę na szczęście nie na raz i da sie przeżyć ale wzdęcia najgorsze!
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
to idziemy równiutko.
ja tez bardzo przezywam,aż za bardzo to wszystko. wczorajszy dzień był okropny prawie cały ze łzami,dzis jest lepiej.ale szczerze mówie po tych moich przeżyciach boję się niesamowicie i jeszcze sama w domu prawie całe dnie. |
|
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałyście o gimnastyce dla mam. Do tej pory chodziłam na fitness a teraz znowu tylko gimnastyka ciążowa zostaje. Z Wiktorkiem w ciąży chodziłam na specjalną gimnastykę ale teraz nie mam tak czasu
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Weronisia gratulacje za piękną fasolkę i bijące serduszko ![]() A mi sie cos pokoćkało heh caly tydzien poprzedni myslalam ze 11.03 to napewno wtorek...heh i mówiłam Wam ze wizyte mam jutro ale niestety dopiero w czwartek bo 11.03 to wlasnie czwartek heh ale zakręcona jestem jak nigdy ![]() A tak pozatym dzisiaj rano obudzily mnie takie mdłosci ze szok musialam wstac z lozka bo myslalam ze... i caly dzien dzisiaj mnie mdli bardzo nawet gotowac obiad dzis mialam ciezko....ehh Pozdrawiam Was
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczęta dzis odebrałam wynik z bety i wyszło 2280,89
tylko wg mnie to dużo jak na 3 tygodnie zwłaszcza że do wyniku była dodana tabela z minimalnymi i maksymalnymi dla każdego tygodnia ciąży wartościami i z niej wychodzi że to 5 tydzień lub prawie 6 co jest niemożliwe bo wiem kiedy miałam owulacje i dostosowywałam do niej współżycie (ale to brzmi hehe ) ale w sumie lepiej więcej jak mniej no nie? brzuch mnie pobolewa troszkę ale już nie tak jak kiedyś i w ogóle jak tylko zobaczyłam wynik zaczęłam myslec bardziej pozytywnie
|
|
|
|
#225 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Ja do tego mam jeszcze wielką ochotę na wszystkie przetwory mleczne, które do tej pory ledwo tolerowałam. Ogarnizm chyba upomina się o swoje
|
||
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do poludnia nie mam ochoty na nic ![]() dopiero pozniej cos tam jem, ale najgorsze,ze odeszla mi ochota na rzeczy, ktore do tej pory uwielbialam jak salata grecka, pesto - nawet jak to pisze to mi sie zbiera na wymioty
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłaś mi smaka na to pesto. Idę poszukać w lodówce. |
|
|
|
|
#228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się pochwalę, że wczoraj nie miałam takich okropnych mdłości Bo co 2 godziny już tak mnie ssało, że wytrzymać nie mogłam. Mam nadzieję, że dziś też będę miała spokój Na wszelki wypadek poznosiłam do pracy różne jedzonko, tak żebym mogła powybrzydzać |
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, jajakoś dziwnie reaguje bo zmiast typowo sennością to od kilku dni o 7 jestem wyspana i siedze tu z Wami puki oje chłopaki nie wstaną
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
natka ja też budzę się wcześnie. Właściwie już po 6 rano.
Ale w południe jestem już senna, a wieczorem, to potrafię o 20.00 już chrapać, bo nie daję rady. A luteinę chyba nie powinnaś przerywać. Luteinę powinno się brać aż minie zagrożenie, czyli do 16 tc. |
|
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I do popołudnia jest ok. Dopiero po obiedzie (ok. 17-18) robię się tak senna, że nie mam siły na nic.Ja też biorę luteinę. Ja bym nie przerywała bez konsultacji z lekarzem. Bo taki spadek nagły może być niedobry dla dzidzi
|
|
|
|
|
#232 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() Moge dolaczyc sie...?? zrobilam tescik w Poniedzialek... i sa 2 krechy ![]() Upragnione wyczekiwane |
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście
Witamy, witamy i na wstępie gratuluję Przepraszam, że Cię poszpiegowałam, ale miałam wrażenie, że udzielałaś sie w wątku "Próbować do skutku". Ja Was podczytywałam Ale tym bardziej gratuluję upragnionej Fasolki
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-03-10 o 10:43 |
|
|
|
#234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
AA dziekuje Tak udzialam sie....ale przestalam na czas jakis |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od kiedy bedziecie uzywac jakis kremow na rozstepy itp?
Macie juz swoje typy? |
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bolą was brzuchy bo mnie pobolewa tak
ok.dwie godziny dziennie. to tak ma byc ,boje się? |
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bela, nie zamartwiaj sie bo bedzie jeszcze gorzej
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry,
jestem po nie przespanej nocy Bolał mnie brzuch, gonitwa myśli. Irsin, co do kremów na rozstepy, nie mam pojęcia. Na razie używam zwykłej oliwki po kąpieli. Podobno się sprawdza. Liczę, że to Wy mi coś podpowiecie ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Mam właśnie jakieś różowe plamienie. Na 16 mam wizytę u lekarza. Trzymajcie kciuki, bo ja już jestem przerażona! |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba bardziej niepokojaca bylaby krew, prawda? NIe martw sie , za chwile bedziesz u lekarza
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie krem formy AVENT. Stosowałam w pierwszej ciąży od ok 3 mies. i pieknie sie sprawdził-zero rozstępów. Jednak nie miałam dużego brzuszka tylko taki średni.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Wiem jakie to stresujące.

i caly dzien dzisiaj mnie mdli bardzo nawet gotowac obiad dzis mialam ciezko....ehh
Tomuś