![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć, Marzec.
Nie było w mojej wypowiedzi nic nie miłego
![]() Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17604298]Sprawdzałam na jadłospisach i dziewczyny właśnie popierały serek z chlebem na kolacje, a one znają się lepiej ode mnie w tych klockach więc skoro tak mówią to widać można ![]()
Edytowane przez niczka87 Czas edycji: 2010-03-03 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tutaj dietetyczne FAQ, kilka ciekawych informacji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
A, ja chcę już osiągnąć wymarzoną wagę. Mam już dość odchudzania. Po tylu latach sama sobie się dziwię, że jeszcze w to się bawię. Jedno co jest 'smutne' w tym wszystkim to, to, że nie umiem się odchudzać mądrze i zdrowo, a może nie chcę...
![]() No, dzisiaj wszystko ok. Drugi dzień bez złamania diety prawie za mną. ![]() Dziewczyny dlaczego Wy się odchudzacie? Co Was tak naprawdę motywuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Witajcie dzieczyny.Juz spiesze cos napisac, bo sie dzisiaj zaniedbalam i to na lini jedzenia tez. Chyba manto mi sie nalezy
![]() ![]() ![]() Ktoras z Was pytala co robic, gdy partner zajada sie smakolykami namawia do zla? Mam to samo w domu! Mozna wyjsc z pokoju ale to teoretycznie rzutuje na relacje i komfort wlasny. Ja bym sobei przygotowala miseczke z czyms zdrowym do chrupania: pare orzechow niesolonych, troche ziaren slonecznika, moze selerek naciowu (ladnie sie chrupie, mozna do niego zrobic taki dip czosnkowy z jogurtem light naturalnym).Zajadanie sie przekaskami, to glownie nawyk rak i braku koncentracji-jemy i gapimy sie na film , nawet nie wiedzac, ile zjadamy. Co do fastfoodow to od wielkiego dzwonu mozesz sobie zrobic frytki w piekarniku (i to nieduzo)najlepiej wlasnej roboty.Ziemniaczka podgotuj, ostudz, pokroj i spryskaj oliwa i mozna piec w piekarniku 2/3 kalorii mniej niz frytasy z glebokiego tluszczu. Co do kawy i SB to 1 mozna chlapnac z odltuszczonym mlekiem. Wiecej lepiej nie, bo kawa wyplukuje magnez Edit: ja sie odchudzam, bo chce sie czuc dobrze z sama soba. Zawsze mialam problem z waga (od okresu dojrzewania), moze nie ogromny ale jednak. Chce choc raz w doroslym zyciu byc w szczupla i zobaczyc jak to jest i nie lapac juz dola przez laldki tluszczu ![]() Edytowane przez lukkija Czas edycji: 2010-03-03 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
mi na szczęście te kilogramy schodzą i to powoduje ze sie nie poddaje szybko, bo wiem ze kwestia 3 miesiacy i jest te 12 mniej
![]() ![]() ![]()
#216 |
Zakorzenienie
|
dirtyy No jak widać mi też schodzą te kg.
![]() lukkija Jestem pewna, że będziesz szczupła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jak najbardziej widzę, że schodzą i gratuluję, wiesz ze można i to pcha do przodu ![]()
![]() |
#218 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Ale szalejecie z tym pisaniem. Ja dzisiaj:
śniadanie-mleko o.o5% z otrębami owsianymi 2 śniadanie- 300ml maślanki obiad-400g warzyw z patelni+trochę kurczaka gotowanego podwieczorek-mały jogurt kolacja (planuję)-sałatkę z pomidora i cebulki do tego było 1,5 litra wody i jedna kawka z łyżeczką cukru. Jak myślicie czy to nie za dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17605900]To tak jak ja, nigdy chyba jeszcze z figury nie bylam zadowolona, zawsze coś i zawsze sobie obiecywałam, że a to do lata schudne potem było do sylwestra i tak w koło macieju
![]() Temu komuś to na pewno cały czas się podobasz, bez względu na kilogramy ![]() i mnie pierwsze 10kg zeszlo gladko, nawet 12. gdy wazylam 80+, marzylam o 70.Osiagnelam 70 i coz....marze o 60.Czasem sie zastanawiam,czy to sie kiedys skonczy?Moze to kwesta samoalceptacji raczej. ..Pochwal pod tytulem:ale jestes zgrabna, szczupla etc, lakne jednak coraz wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
dirtyy Masz rację, zrzucone kg to dobra motywacja do dalszej walki.
![]() nikus6 Ja myślę, że jest ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
doloz jakies bialko na kolacje,niech sie noca twoje miesnie nie trawia.Dorzuc wedlinke jakas do tej salatki bo za maluchno zjadlas, spowolni sie metabolizm!
Oswiadczam, ze zmienilam plan oboadowo-kolacyjny i bedzie brokul zapiekany z odrobina sera zoltego light.Nic innego nie pogryze... Edytowane przez lukkija Czas edycji: 2010-03-03 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
A czemu się odchudzam - kiedyś przed pierwszą ciążą byłam szczupła nie miałam problemów z kupieniem sobie czegoś ładnego z ciuchów, w łóżku czułam się też lepiej wiecie co mam na myśli..i tak ogólnie czułam się lepiej.
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Dzięki za ocenę mojego dzisiejszego menu. Faktycznie chyba coś dożucę do tej sałatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy diecie cukier powinnaś odstawić od wszytskiego, od kawy, herbaty itp itd. ja pije kawe z samym mlekiem i jest pyszniutka ![]() a cala reszta jak najbardziej ok, smacznego przy kolacji ; )
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, przyłączam się do was
![]() Moim celem jest zmiana nawyków żywieniowych i wprowadzenie aktywności fizycznej do codziennego życia, mam nadzieje że tym razem mi się uda. Trzymam za Was wszystkie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
ladykochanowska Witaj.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, że można
![]() Uważam, że miałaś świetny [pomysł zakładając ten wątek. Wiosna to taki piękny czas na zmiany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
ja prowadzę dietę MŻ [mniej żreeć] już 2 tydzien idzie okej od tego tygodnia wprowadziłam ćwiczenia ale nawet nie wiem czy cokolwiek schudłam , a raczej nie..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
z Twoim organizmem wszystko jest w jak najlepszym porządku. Po prostu brakuje Ci cierpliwości. Znam ten ból :P
musisz spokojnie poczekać. Czytałam kiedyś o dziewczynie, którą schudła 20 kg przez dietę MŻ. Naprawdę jej się to udało [widziałam zdjęcia!]. Tylko na pierwsze efekty musisz jeszcze troszeczkę poczekać. Wprowadziłaś ćwiczenia, wiec pamiętaj, że na razie raczej nie schudniesz 'z wagi' tylko 'z ciałka'. ![]() ![]() pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
ladykochanowska Wiem, że miałam super pomysł z tym wątkiem.
![]() ![]() DearWhoever Daj sobie czas. Odchudzanie to długi proces. Może jakieś zmiany w diecie musisz wprowadzić. Trudno powiedzieć. 8 kg od piwa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Jesteś wspaniała
![]() ![]() Troche już w tych dietach siedzę, także jeżeli któraś z Was będzie potrzebowała jakiejś rady to służę pomocą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Mother of Cat
|
Cytat:
![]() zarówno krówki jak i drożdżówki są bardzo rzadko w domu ![]() ![]() Moje schudnięcie tak naprawdę nie wiąże się z utratą kilogramów, bo na tym mi nie zależy. Chciałabym się pozbyć trochę tłuszczyku, żeby wyglądać szczuplej - wiem, że mogę! Plusem byłoby też w jakiś cudowny sposób pozbycie się mięśni - tylko i wyłącznie z nóg, bo tam mam ich za dużo. ![]() I powiem Wam już, że ćwiczenia na nogi zaczęłam 1,5 tyg. temu. Efekt? -1,5 cm w objętości ud ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w półtora tygodnia 1,5 cm z obwodu ud? to ja nie wiem co Ty robisz ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
ladykochanowska Trzeba się wspierać.
![]() dirtyy Też mnie to właśnie zastanowiło. Można tyle stracić w 1.5 tygodnia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Mother of Cat
|
Cytat:
![]() Wystarczy bardzo chcieć. Dużo intensywnej pracy i bólu = efekt gwarantowany ![]() Jest jedno takie ćwiczenie... Leżąc na boku podnosisz tę nogę od sufitu do kąta prostego i opuszczasz ![]() I ja tak doszłam teraz do 200 powtórzeń dziennie ![]() Boczki przy okazji też troszkę zmalały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
lukkija Widać to indywidualne. Albo rzeczywiście trzeba centymetr mocniej zacisnąć i będzie mniej nawet na drugi dzień.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Mother of Cat
|
Ej, to nie fair
![]() Ja nie oszukuję ![]() Nie zaciskam, bo to nie miałoby sensu ![]()
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Anemone Domyślam się, że nie oszukujesz bo i po co.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.