![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
No to może moje P (pt. Pękam w szwach
![]() śniadanie: owsianka pełna micha ![]() IIśniadanie: dwie kromy ciężkiego domowego chleba na zakwasie z pestkami dyni i słonecznika: - masło, makrela w sosie pomidorowym, troche cebulki - masło, szynka drobiowa, maźnięte twarożkiem domowym z piątnicy, żodkiewka i kiełki obiad: pół woreczka ryżu wymieszanego z łyżeczką koncentratu pomidorowego i bazylią, "zraz" z zawijanego drobiowego mięsa w środku z pieczarkami i marchewką pieczony w piekarniku, surówka z pekińskiej, jabłka, marchewki, ogórka, poru i octu jabłkowego podwieczorek: budyń waniliowy, na nim był rozciapany banan (połówka ze śniadania) posypane cynamonem, jabłko, activia wiśniowa kolacja: bułka musli (ok 60-70g) połowa z makrelą w sosie pomidorowym ![]() twarożek domowy z piątnicy Wzięłam się za siebie. Będę stopniowo dodawać, ale mam nadzieje, że jest choć trochę lepiej?
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
Edytowane przez Irish lady 28 Czas edycji: 2010-03-14 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() Ś; serek wiejski 200g z pomidorkiem (na szybko, przed wyjściem) IIŚ: (po powrocie do domu) owsianka- 3 łyżki owsianych, wkrojone jabłko, pomarańcza, kiwi Przekąska: garść orzechów O: góra warzyw na patelnię, duszona pierś z indyka 20 minut skakanki, 6weidera P: kromka razowca z miodem (jako potreningowy) K: serek homo ze szczyptą kakao. i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
![]() Śn. I - owsianka ( 100ml mleka, 200 ml wody, 4łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrąb, morele 11g, rodzynki 8g), kiwi 135g Śn. II - kromka chleba żytnio-psz. 21g, papryka czerwsona 70g, wędlina 35g. serek homo nat. 90g O - rosół, schab, buraki 120g, 4 kluski ( miał być ryż brązowy, ale ktoś z domownikó mi go wyrzucił ![]() P - serek homo nat. 90g, orzechy 18g. K - serek wiejski 75g, ogórek zielony 90g K II - wiejski 75g. + skakanka aerobowo 20 minut wyszło mi ok 1408 kcl. proszę o ocenę ![]()
Edytowane przez Vegetka Czas edycji: 2010-03-14 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Mialo byc R wyszlo grube P.
I - 5 wafelków kakaowych, kromka chleba razowego z ziarnami, jajecznica z dwóch jajek smażona na oliwie z oliwek, kubek mleka 0,6% z kawą Inką II - cztery ciastka z kremem, jabłko, pomarańcza, 5 paluszków słonych, dwie kostki czekolady z orzechami III - 50g kaszy gryczanej, marchewka z groszkiem, ryba panga smażona na oliwie z oliwek, cztery ciastka z kremem - poszłam spać IV - 150g serka wiejskiego lekkiego |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i co zamierzasz tak życ w dalszym ciągu? Nie zamierzasz nic z tym robic ![]() skoro leczenie nic nie daje,to moze zmien lekarza. Skoro masz dwadziescia kilka lat powinnas tym bardziej wiedziec ,zeby cos tym robić. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- takie teksty to mozesz sobie darowac, wiesz? ![]() Dziewczyna ma problemy z jedzeniem,z kompulsami,wiec absolutnie sie jej nie dziwie ze jest załamana swoim jadłospisem. ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() Ale Ty jestes dokładna z ważeniem wszystkiego ![]() Po skakance aerobowej mam nadzieje był posiłek? czy to po kolacji było?
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
witam
![]() podczytuje watek i prosze o ocene mojego jadłospisu typu U; 7. sniadanie ; kasza manna z sokiem malinowym , kawa z mlekiem 10.30 2 sniadanie; kanapka(podwojna) z chelba razowego z masłem,jakaś szynka pastella lyb twarozkiem , do tego warzywa i rżezucha;DD 12.00 przekaska ; jabłko 14.30 obiad ; pierś kurczaka z warzywami 16.30;podwieczorek jakis jogurcik i do tego np orzechy 19.30 kolacja; kanapki i do tego jajko albo jakas rybka + zielona herbatka w ciagu dnia woda i mam zamiar zaczac cwiczyc zeby ujernic ciałko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wiem z tymi kluskami niestety ![]() Skakanka była po I kolacji ![]() a co do ważenia, to postanowiłam, że będę pilnować tych kalorii przynajmniej na początku, bo przez ostatni miesiąc, nie liczyłam i mimo, że zdrowo, jadłam za dużo ![]()
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym po treningu potrzeba białka szybko wchłaniającego sie a serek wiejski jest wolno wchłaniającym sie białkiem. ![]() przed treningiem wiejski tez odpada.
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
moje
PPP: I ; [6;00] ; owsianka ( 4łyżki owsianych,3 otrąb pszennych, szklanka mleka 2%, kiwi, mega garsc orzechów i tam była żurawina suszona, cynamon,4 łychy bran flakes) jabłko, kawa z mlekiem wyjscie na uczelnie kawa ala latte II ; [ 10:00] bułka razowa z ziarnami taki rożek z tartare,ogórkiem,pomidork iem, plastrem polędwicy drobiowej, jabłucho, paczka paluszków otrębowych powrót do domku stepper 30 min III ; [ 13:00] zupa z makaronem orkiszowym pieczarkowa, udko gotowane z kurczaka, sałatka domowa ze słoika, duuuzo brokuła i troche kalafiorka znowu na uczelnie....grrr....nie nawidze poniedziałków IV ; [ 17:00] activia z płatkami, może banan, kawa ala latte/i chyba wrzuce granoli owocowej dodatkowo do activi... czy taka granola to zdrowa jest ![]() V:[ 19:30] serek wiejski 150g,2kromki razowego z benecolem, pomidorkiem,rzodkiewką, herbata z cytryną ok2 lwody prosim pięknie o ocenke... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Mam kilk pytan, myśle ze na wszystkie odpiszecie;
1)Ile kcal powinna jeść nastolatka w wieku 16 lat aby stracić kilka cm w brzuchu? (1800 wystarczy?) 2) Czy można stracić cm w okolicy brzucha robiac codziennie 50 brzuszkow i skipping? 3)Czy można pozwolić sobie raz w tygodniu przez 1 dzień na przyjemności typu słodycze, pizza itp? 4) Ile kcal powinna zawierać kolacja i co jeść na nią aby sobie pojeśc? 5) Jak powstrzymywać się od słodyczy? Czym je zastępować? 6) Czy śniadanie może zawierać 450 kcal? Odp. Plisss |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiste jest, że im zjadasz więcej rzeczy energetycznych tym mocy i werwy przybywa. Organizm musi z czegoś brać siłę...fotosyntezy nie przeprowadzi więc bierz się za siebie i niech wstawiane tu przez Ciebie kolejne jadłospisu będą coraz piękniejsze ![]()
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
R w kierunku U:
ś: dwie grube kromy domowego chleba ![]() przekaska:duuze jablko IIś: ok 100g chudego twarogu z 3 pomidorkami koktajlowymi, natka pietruszki, przyprawami o: gotowana piers+duuzo warzyw podwieczorek: omlet z 2 jajek z pieczarkami i papryka k: serek wiejski z pestkami dyni
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2010-03-15 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Rrr.
śniadanie: 2 kawałki chleba, masło, szynka, ogórek, rzodkiewka. II śniadanie: jabłko, banan. obiad: pół woreczka kaszy gryszanej, karkówka w sosie. podwieczorek: jogurt naturalny, orzechy, 2-3 morele suszone. kolacja: omlet na słodko. i jak dzisiaj ? ![]()
#230 |
Raczkowanie
|
REDUKCJA:
Śn.: otreby owsiane, płatki owsiane, siemię lniane, garsc corn flakes, łyzka fitelli cynamonowej, zalane w połowie wrzatkiem w połowie mlekiem, kawa zbożowa z odrobiną mleka, zielona herbata. II Śn.: dwie małe kromki pełnoziarnistego chleba Schustadt z sałata i rzodkiewkami, jabłko. O: Łazanki, jabłko, 4 migdały PodW: 4 plasterki szynki, liscie sałaty, rzodkiewki, migdały Kolacja: Tuńczyk wsw (połpuszki) papryka, szczypiorek. Edytowane przez Fuksjaaa Czas edycji: 2010-03-15 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
U z wczoraj.
wklejam, żeby nie było, że nie jem słodyczy ![]() Śn. jajecznica z cebulką, szczypiorkiem i wędliną (z 5 jajek, ale na 2 osoby) na maśle, 2 kromki razowca z masłem, jedna z żółtym serem i ketchupem, druga z plastrem wędliny, pomidorem i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną II Śn. duża kawa z mlekiem, paczka familijnych śmietankowych na pół z koleżanką, serek wiejski duży z miodem, orzechami włoskimi i wkruszonymi biszkoptami; pomarańcz Ob: duża porcja ryby po grecku z olbrzymią ilością duszonej na maśle włoszczyzny i ryżem curry kompot wiśniowy z owocami + 2 ostatnie familijne Pod: duuży! kawałek jabłecznika z polewą z białej czekolady ![]() Kol: 2 kromki razowca z masłem, jedna z białym serem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i solą, druga z białym serem, płatkami migdałowymi i miodem po: sporawa ilość małych, czekoladowych ciasteczek, 2 marchewy pewnie niektórzy zaraz napiszą, ze dużo jak na U, wiec od razu mówię - nie tyję na tym ! poza tym słodycze jem od święta, jak mam do nich dzień ![]()
#232 |
Raczkowanie
|
odp
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki chleb? II Sniadanie za mało, bym czyste białko dorzuciła (chyab ze nie łączysz węgli z bialkami, banan niewskazany, może grejfrut?) Obiad: SOS? Podwieczorek ŁADNIE, choc lepszy byłby serek homo. na kolacje polecamy białka nie węgle. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
może dzisiaj ocenicie?please.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Matko swieta! Pyskata. Jablecznik w polewie z bialej czekolady?
![]() ![]() ![]() Nasze U/P ![]() ![]() ![]() przed sniadaniem (standard); jablko z gruchą podprażone na patelnii z cynamonem, szklanka soku marchewkowego jendodniowego. pasek gorzkiej czeko z pomarańczą ![]() śniadanie; owsianka- standard[ owsiane,z wykle w duuuuuuuuuzej ilosci, banan, homo waniliowy z jogurtem naturalnym, manna, syrop zurawinowy, mnostwo rodzynek, daktyli, orzechow, migdałow, itp ![]() - bułka; 1/2 z maslem i plastrem zoltego bezpodp. sera, z salata i oliwkami 1/2 z kremem czekoladowym. po; garść daktylii + 2 ryżowe z masłem orzechowym i miodem. II śniadanie; wielgachny paluch z camembertem, maselkiem, salata, pomidorem. wiejski z 2 garściami orzechów włoskich, daktylami, rodzynkami i startym podprażonym na patelnii jablkiem ![]() obiad; worek kaszy gryczanej + miseczka gulaszu warzywno sojowego [ fasola, groch, marchewka, papryka, pomidory z puchy, 1/2 kostki wędzonego tofu, pietrucha i inne przyprawy] + kotlet sojowy ala mielony + 2 kotlety z kaszy mannej i platkow owsianych + surówka z czerwonej kapusty ![]() deser; kawa 3 in 1 [wiemy, świństwo, ale mialysmy totalnie na nią ochotę;D] + 2 ciasteczka; chocolate i toffe mousse z Milki , te cos ala delicja tylko ze z musem ![]() podwieczorek; 2 kawałki drożdżowca - 1 z maslem i miodem, 2 z dżemem truskawkowym + koktajl; banan zmiksowany z gruchą i jablkiem, posypany wiórkami kokosowymi i startą kostką gorzkiej czeko ![]() kolacja; wiejski z probiotykiem + gulasz warzywny ten co na obiad- 1.5 miseczki + 2 kromki chleba razowego-1 z maselkiem i miodem, 2 z homo naturalnym, salata, pomidorem, ogorkiem ![]() po; sok jednodniowy jabłkowy + garść daktylii [ taaa, okropna ochota na slodkie;D)
#236 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ćwiczysz cos? ![]() wstawię moje U. ( 45,5-47kg ![]() 6.30 Śniadanie: miseczka branfleksów+ garść laskowych, rodzynek, łyżka otrąb żurawinowych, pół banana, łyżeczka cukru- zalane 2 szklankami gorrrącego mleka 2% ; espresso spacer 30 min 11.00 II Śniadanie: ciabatta zapieczona z: pesto, mozzarellą, pomidorem, pomidorami suszonymi, bazylią herbata z cytryną, mandarynka, czekoladka z advocatem ![]() spacer 1,5h 14.45 Obiad: porcja wątróbki drobiowej (*duszonej z jabłkiem, papryką czerwoną, majerankiem, szczypiorkiem ![]() 4 ziemniaczki z pietruszką (+ polane jogo naturalnym), dużo buraczków tartych. 17.30 Podwieczorek: mini tarta z wiśniami (*na kruchym cieście, budyń waniliowy, wiśnie, galaretka); Twix, kawa z mlekiem 2% 20.00 Kolacja: kromka razowca z: bieluchem, łososiem wędzonym, ogórkiem, koprem ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-15 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Black Cat...może Ty się zlitujesz i ocenisz????
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze U
I śniadanie owsianka (standard:7łyżek górskich, łyżka otrębów, rodzynki, pestki dynii) wymieszane z homo nat. i posypane cynamonem II śniadanie Grahamka(100g.) z masłem, pekinką, wędliną i papryką; jabłko chwilę po tym: szklanka kefiru III śniadanie Homo nat. z wkrojoną świeżą bardzo słodką pomarańczą i posypane kawą ![]() Obiad 1) Zupa pieczarkowa 2) Spaghetii z makaronem razowym d; inka z mlekiem ![]() Kolacja 2 kromki chleba sojowego, posmarowane masłem i: 1) sałatą, łososiem i rzodkiewką 2) sałatą, wędliną pomidorem wszystko posypane fuuurą koperku oczywiście z prośbą o ocenę ![]()
#240 |
Rozeznanie
|
RRR
śniadanie : serek homo, na prawdę ogromny pomidor i owsianka z 3 łyżek 2 śniadanie : kanapka (z dwóch kromek chleba orkiszowego) z chudym twarogiem, pomidorem, jabłuszko, pomarańczka obiad: ryż naturalny z mieszanką warzyw chińskich i kawałkami piersi z indyka + trochę makreli wędzonej podwieczorek: serek wiejski 200g i 2 garści orzechów kolacja: (będzie) jajka w koszulkach i sałatka z pomidorkiem i ogórkiem kiszonym Zauważyłam większą motywacje do ograniczania grzeszków jeśli codziennie tu zaglądam więc wracam do wstawiania jadła ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.