|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
BAN stały
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Ayu;19813137]Czy taka długa uderzeniówka wyszła Ci z testu, czy sama taką ustaliłaś? Bo być może przesadziłaś i teraz masz spowolniony metabolizm. Stąd dziwne zachowania wagi, musisz przeczekać po prostu.
@ też może mieć wpływ. Fakt, że z uderzeniówką przesadziłam, wg testu 3 dni, ale chciałam organizm jakoś przyzwyczaić... Metabolizm u mnie jak najbardziej działa, w zeszłym tygodniu musiałam się nawet wspomagać stoperanem w pracy.. Przeczekam, cierpliwa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Ale dlaczemu moja siłownia miałaby być winna?
![]()
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w jednej z gazet napisali w jaki sposób wspomóc odchudzanie: Produkty białkowe połączone z witaminą C. Zjadaj codziennie na kolację porcję ryby lub chudego mięsa skropione obficie sokiem z cytryny. To ważne żeby zjeść takie danie przed snem, bo zawarte w nim białko i witamina C pobudzą somatotropinę - hormon który powstaje tylko nocą, a odpowiedzialny jest w organiźmie za spalanie tłuszczu. Teraz wiadomo chyba o co chodziło Doktorkowi - sama cytryna jest owocem, natomiast jej sok na białku wspomagaczem odchudzania.
![]() |
#215 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Adobe Reader, jeśli nie masz, ściągnij i zainstaluj, to darmowy program. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Rozpasałam się Zrzucam zbędne kilogramy z Mel B. Mam nadzieję, że uda się przeżyć ![]() ![]() Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-06-06 o 09:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Witam chudzinki!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#218 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na dukanie @ dostalam 10 dni wczesniej, z tym ze ja mam cykl 35-45 dniowy.... wiec i tak to wyszlo tak, ze dostalam jak normalny czlowiek w koncu ![]()
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Dukanki, jak mielicie otręby?
A może gdzieś sprzedają mielone?
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() twarog - quark z meadow churn serek homog. naturalny - light choices natural normandy fromage frais jogurt naturalny - fat free greek style yogurt (tego uzywam bardzo rzadko) mieso mielone - british turkey mince no i filety z kuraka, ale to oczywiste slodzik do pieczenia - silver spoon sweetness and light granulated sweetener otreby owsiane - tesco whole foods oatbran otreby pszenne - jordan's natural wheat bran dr oetker - gelatine hartley's sugar free jelly mleko w proszku - tesco light choices instant dried skimmed milk( to mi podsunela ostatnio joanasz ![]() herbatki: z pokrzywy - nettle tea z miety tez oczywiscie, czasem mozesz znalesc z pokrzywa i mieta producent to Clipper, ale w tesco tej kombinacji pokrzywa plus mieta nie maja ![]() jeszcze jest z twinings blackberry i nettle oraz nettle i sweet fennel - tez polecam ![]() bulionowki kupuje z KALLO organic stock cube free range chicken i vegetable wedzona makrela - tesco smoked mackerel bone less strips (bez osci praktycznie ![]() jak bys miala jeszcze jakies pytania to pisz smialo ![]() ja sie tez witam ze wszystkimi starymi i nowymi dukankami ![]() ja zanotowalam dzis spadeczek coprawda niewielki, ale lepszy niz zaden, czyli -0,100kg pogoda troche sie psuje, ale jeszcze nie pada ja juz po sniadanku, czyli 2 jajka i wedzona makrela (od 3 dni to samo sniadanko ![]()
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Ja mielę w młynku do kawy albo w t.hermomixie. Mielonych nigdzie nie spotkałam
![]() Mnie zaczynają wkurzać te dni PW, dziś wzrost o 200 gram ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
czuję się gorzej niż gorzej mimo tak cudnej pogody za oknem. Ahh dziewczyny, należy mi się publiczny lincz za to co wczoraj zrobiłam- kwalifikuję się do jakiegoś więzienia dukanowego. Przestępstwo wyglądalo tak: lody, paczka draż śmietankowych i... 1,5 paki czipsów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście natychmiastowy wzrost o 0,400!!! Edytowane przez aggie30 Czas edycji: 2010-06-06 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Hej laski...
Po wczorajszym złym samopoczuciu dzis lepiej... i niewiem czy zaczac juz PW czy co....? No ale chyba zaczne tylko teraz jak to robic 3/3 moze byc....??? ![]() Chcialam robic 5/5 ale boje sie ze znowu na samych bialkach tak długo zle sie bede czula... aha...... pytanie z serii głupich ![]() Jaka jest róznica miedzy skrobia kukurydziana a maka kukurydziana...??:confuse d: i czy mozna uzywac maki kukurydzianej na P i jak tak to ile ??? z gory dziekuje ![]() ayu..... Ty niedługo bedziesz przezroczysta ![]() Ja tez mysle ze czas na 3 faze jak spodnie prawdy dobre ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-06-06 o 09:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Witajcie w ten pochmurny poranek
![]() Po wczorajszym obzeraniu sie myslalam ze bedzie wzrost a jest chyba spadek. Chyba, bo moja waga oszalala z braku energii. Wyczerpala jej sie bateria i jakies te cyferki rozmazane. Ayu- ja tez mam takie jazdy ze raz mi sie wydaje ze zeszczuplalam a raz ze nadal jestem boja. Ostatnio wkurza mnie ilosc tluszczu na moim ciele bo wyglada w moich oczach jakby go wogole nie ubylo. Na szczescie racjonalna strona mojego umyslu mowi ze bylo go 3 razy wiecej!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=kellysss;19814096]Hej laski...
Po wczorajszym złym samopoczuciu dzis lepiej... i niewiem czy zaczac juz PW czy co....? No ale chyba zaczne tylko teraz jak to robic 3/3 moze byc....??? ![]() Chcialam robic 5/5 ale boje sie ze znowu na samych bialkach tak długo zle sie bede czula... aha...... pytanie z serii głupich ![]() Jaka jest róznica miedzy skrobia kukurydziana a maka kukurydziana...??:confuse d: i czy mozna uzywac maki kukurydzianej na P i jak tak to ile ??? z gory dziekuje ![]() skrobia jest biala i "trzeszczy" ![]() ![]() mozemy uzywac tylko skrobii (przynajmniej ja tak mysle, jesli sie myle to mnie poprawcie) w 1 ksiazce jest blada w tlumaczeniu zamiast maka kuk, powinno byc skrobia kuk 2. pytanie - tak mozna uzywac, ale bardzo rozsadnie ![]()
#228 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętamy. Nie za ciekawie z twoimi nerkami i pewnie dieta też ci nie pomaga. trzymam kciuki, zeby było wszysko w porzadku. Cytat:
W Polsce żadne - wszystkie mają cukier w skladzie ![]()
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj na śniadanie sporządziłam pierwszy raz muffinki z przepisowni, to mój debiut w tej kwestii, zawsze w kuchni rządzi moja siostra i wypieka konwencjonalne obłędne ciastka
![]() ![]() ![]() ![]() przy okazji umiliłam sobie dzisiejszą nauke do jednego z najpaskudniejszych egzaminów w sesji ; )
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
mnie sie nalezy tez lincz.....wczoraj wyp-ilam z 4 drinki-- wodka plus cola zero.... do tego zjadlam 3 polowki jajek faszerowanych.....ale nie mam pojecia cyz byly z dodaktiem majonezu czy nie
za to na wdze mega spadek-- to chyba norma po alkoholu nie? 0,5 kilo mam za to kare..dukaNn mnie ukaral mega wielkim kacem.... jak wstalam to normalnie az sie trzeslam cala....nie wiedzialam co robic, bylo mi niedobrze bleeeeeeee pomogla nutelka...ale ta dukanowa oczywiscie, wypilam pare lykow jogurtu truskawkowego tego jovi 0% i taka ulge poczulam...super zimniutki pyszny jogurt mniam , pozniej zjadlam placki otrebowe i jest juz mi lepiej.
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
w sumie to dziwne, bo w wielu innych dietach woda z sokiem cytryny także dziala wspomagająco na trawienie i jest wskazana naczczo ; ) przynajmniej ja dlugi czas tak robiłam.
zawsze można bardzo cienko ukroić plaster cytryny, umyć wcześniej skórkę i wrzucić do wody, o ile się jej nie wyciśnie mechanicznie, nie puści przecież dużo soku.
#233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nazwe mleka juz znalazlam wczoraj i jak wyglada ale teraz pytanie gdzie to lezy ![]() Twarog ten sam kupuje ![]() Wiesniak z Tesco -Natural Cottage Cheese Light Serak homo- Natural Normandy Fromage Frais Light Tesco Jak nie potrafie czegos znalezc to kupuje polskie produkty. Makrele zreszta tez bo wydaje mi sie smaczniejsza i troche tansza jest. Jak cos fajnego znajdziesz to pisz. Przyda sie na przyszlosc. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#235 | |
Rozeznanie
|
Ja miele mlynkiem, ale otręby swoje wlaściwosci porcelanowe mają cale a nie zmielone. Zresztą jak kupisz zmielone to skąd będziesz wiedziała czy nie przekroczylas dziennej dawki ???
Cytat:
![]()
"Maybe I'm happy and I just don't know it. I like being a mess. It's who I am." ![]() Edytowane przez grupies Czas edycji: 2010-06-06 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aggie30 ![]() ![]() A nie martwicie się właśnie o swoją sylwetkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Tak się wczoraj naczytałam o tych naleśnikach, że zrobiłam je na śniadanie i... są boskie. Chyba wsiąknę i będę je jadała częściej :P Ale, do składu dodałam mielone otręby i rzeczywiście było strasznie rzadkie, więc dodała jeszcze łyżkę skrobi. I to i to dozwolone, więc chyba nie przegięłam, a przynajmniej ciut gęstsze było. A po mojej ostatniej wpadce w czwartek lub piątek (nie pamiętam) już chyba wróciłam do rytmu, bo na wadze kolejne spadki. Pozdrawiam Edytowane przez Lajo Czas edycji: 2010-06-06 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Dobra, dziewczyny, oto zyciowa decyzja:
Przechodzę na 3 fazę od jutra ![]() ![]() A szerokie biodra załatwię dodatkowymi ćwiczeniami, o. ![]() Idę zrobić 3 fazowe zakupy ![]()
#239 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też ostatnio myślałam o kaloriach-wychodzi mi że strasznie mało ich spożywam (obawiam się że nie przekraczam 1000) i nie za bardzo wiem jak to rozwiązać? czymś się*trzeba zacząć "tuczyć"-w pozytywym słowa znaczeniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A poproszę podsumowanie dwóch pierwszych ![]() Edytowane przez Lajo Czas edycji: 2010-06-06 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.