miasto marzeń-Barcelona - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 06:33   #211
paulinka1128
Zadomowienie

Dot.: miasto marzeń-Barcelona

Wkoncu to Bacelona...tam nawet zima jest dosyc cieplo. Pamietam, ze jak tam mieszkalam to nawet kurtki nie mialam i jak mowisz nawet jak pada to jest to bardzej w stylu letniego deszczyku.
Stary 2013-09-24, 19:38   #212
Celestia
Zakorzenienie

Świetne zdjęcie Barki z lotu ptaka
http://podroze.onet.pl/ciekawe/the-e...arcelony/t9yd0
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 22:19   #213
narcireczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nowiak Pokaż wiadomość
A nie obiły Wam się o uczy jakieś tanie loty na wiosnę/lato do Barcelony? Najlepiej z Poznania. Byłem tam kiedyś raz i zakochałem się w tym mieście, dlatego szukam intensywnie okazji na powrót do pięknej Katalonii.
hej amatorzy tanich lotów! Do Barcelony można najtaniej polecieć z przesiadkami. Piszą tak na różnych stronach poswieconych tanim lotom -do Barcelony i nie tylko. Sporo linków takich stron udało sie zgromadzić tutaj: <ciach-reklama>, zatem nie zachodzi konieczność ich wyszczególniania. Sądzę też że warto uwzględnić w kalkulacjach cenowych również transport z lotniska na miejsce pobytu... i w ten sposób wychodzi nam całość

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2015-02-15 o 02:20
narcireczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 00:43   #214
Arkona
Raczkowanie

Jestem miłośniczką katedr, widziałam ich naprawdę sporo, jednak mało która zrobiła na mnie takie wrażenie jak Sagriada Familia w Barcelonie. Technicznie rzecz biorąc to bazylika a nie katedra, ale wiadomo o co chodzi. Jest to przepiękny, fascynujący i najdziwniejszy kościół jaki w życiu widziałam. Gorąco polecam zobaczyć nie tylko od zewnątrz ale też od środka, wnętrze kojarzyło mi się z lasem tropikalnym w filmie "Avatar".
Arkona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 14:54   #215
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Mam pytanie czy w Barcelonie są może bezcłowe drogerie czy zostaje mi tylko lotnisko?? Z tego co pamiętam to na Majorce i Gran Canarii były ale to są wyspy, a nie wiem jak jest w Barcelonie?

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 10:47   #216
Beata Fi
Przyczajenie

Miasto zrobiło na mnie cudowne wrażenie i mimo, że kocham odwiedzać nowe miejsca, to do Barcelony z pewnością nie raz wrócę. Cudne dla każdego, dla leniuchów, zakupoholików, kochających zabytki czy po prostu spacery.

Cudowni ludzie, piękna pogoda, bardzo wygodna komunikacja.
Beata Fi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 12:28   #217
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
miasto marzeń-Barcelona

Stalo sie
Po 14 lub 15 latach znow bedzie mi dane odwiedzic moja ukochana Barcelone! Boje sie troche... Ze sie zmienila, ze sie rozczaruje, ze to juz nie to samo, co zostalo w mojej pamieci...

Bede tam tylko 3dni, bo to tylko przystanek w podrozy do Ameryki Pld., w lutym. Zarezerwowalam hotel w samym centrum, co mnie cieszy.. Obawiam sie tylko pogody w tym czasie. Mam nadzieje, ze bedzie taka "Polska wiosna". Bylam na Majorce na orzelomie lutego i marca i bylo fajnie. Ani zimno, ani goraco. Tyle, ze raz, to zupelnie inny klimat,a dwa tu lece 6lutego.

Gdyby ktos szukal taniego noclegu to ja 120€/3d zaplacilam w Hotel Inglés, ale na pewno tu brak sezonu zrobil tak niska cene.

W drodze powrotnej bede tez w Madrycie, niestety tylko jeden dzien..

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2014-08-31 o 12:33
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 09:52   #218
majul
Przyczajenie

Barcelona marzy mi się od lat...
majul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-04, 21:23   #219
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Odświeżam Będę w kwietniu w Katalonii, ale tylko na 3 dni, z czego jeden dzień cały jest poświęcony na mecz Jest to wyjazd zorganizowany i niestety hostel mamy w Badalonie. Na mecz dojedziemy razem autokarem, ale mam do Was pytanie czym najlepiej dojeżdżać do Barcelony w pozostałe dni? Czy metro "obejmuje" także Badalonę? Są jakieś bliety np 24 czy 48h na komunikację miejską?
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 08:39   #220
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez Katalonkaaa Pokaż wiadomość
Odświeżam Będę w kwietniu w Katalonii, ale tylko na 3 dni, z czego jeden dzień cały jest poświęcony na mecz Jest to wyjazd zorganizowany i niestety hostel mamy w Badalonie. Na mecz dojedziemy razem autokarem, ale mam do Was pytanie czym najlepiej dojeżdżać do Barcelony w pozostałe dni? Czy metro "obejmuje" także Badalonę? Są jakieś bliety np 24 czy 48h na komunikację miejską?
Ja również mam zarezerwowany apartament w Badalonie (lipiec) i wiem, że dojeżdża tam metro- purpurowa linia, ostatnia stacja Pep Ventura. Musiałabyś się zorientować, czy daleko od tej stacji masz nocleg.
Ja będę w Barcelonie kupowała bilety T10 na pierwszą strefę (na jednym przejeździe jedziesz 75 minut i możesz zmieniać środki komunikacji).

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 12:32   #221
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Ja również mam zarezerwowany apartament w Badalonie (lipiec) i wiem, że dojeżdża tam metro- purpurowa linia, ostatnia stacja Pep Ventura. Musiałabyś się zorientować, czy daleko od tej stacji masz nocleg.
Ja będę w Barcelonie kupowała bilety T10 na pierwszą strefę (na jednym przejeździe jedziesz 75 minut i możesz zmieniać środki komunikacji).
Do stacji Pep Ventura mam 500m Badalona na szczęście też jest w pierwszej strefie metra, nie mogę się doczekać, jedziemy już w czwartek

Mam następujący plan: w piątek popołudniu zwiedzanie Camp Nou, wieczorem jedziemy na Montjiuc, chcemy zobaczyć fontanny. Sobota rano- przejdziemy się po Barcelonecie, Ciutadella a potem jedziemy na stadion na mecz Po meczu chcemy wrócić na Montjuic jeśli nie zdążymy wszystkiego w piatęk zobaczyć. Niedziela już cała wolna- jedziemy do Parku Guell, potem Sagrada i Casa Mila, następnie spacerkiem na Ramblę i tam jakieś zakupy, kolacja i już relaks bo w poniedziałek rano wyjazd, mam nadzieję że zrealizuję ten plan
Stary 2015-04-13, 12:34   #222
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez Katalonkaaa Pokaż wiadomość
Do stacji Pep Ventura mam 500m Badalona na szczęście też jest w pierwszej strefie metra, nie mogę się doczekać, jedziemy już w czwartek

Mam następujący plan: w piątek popołudniu zwiedzanie Camp Nou, wieczorem jedziemy na Montjiuc, chcemy zobaczyć fontanny. Sobota rano- przejdziemy się po Barcelonecie, Ciutadella a potem jedziemy na stadion na mecz Po meczu chcemy wrócić na Montjuic jeśli nie zdążymy wszystkiego w piatęk zobaczyć. Niedziela już cała wolna- jedziemy do Parku Guell, potem Sagrada i Casa Mila, następnie spacerkiem na Ramblę i tam jakieś zakupy, kolacja i już relaks bo w poniedziałek rano wyjazd, mam nadzieję że zrealizuję ten plan
Ja też mam już plan, trochę więcej rozpisane, bo lecimy na tydzień. Również nie mogę się doczekać Daj znać po powrocie jak wrażenia i jak Badalona, sama jestem ciekawa. Widziałam już aktualne zdjęcia z Barcelony, że ludzie się kąpią w morzu

Insta
Stary 2015-04-13, 14:02   #223
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Nasz wyjazd związany jest głównie z meczem, dlatego tak mało czasu na zwiedzanie Jeśli zobaczę to, co sobie założyłam będę zadowolona, reszta następnym razem Widziałam chyba te same zdjęcia, bajka
Stary 2015-04-16, 09:33   #224
iwona_el
Przyczajenie

barcelona to wspaniałe miejsce <3
iwona_el jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 16:42   #225
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Cześć dziewczyny,
odświeżam wątek, może ktoś mi podpowie jak z pogodą w październiku? Lecimy 10-15.10 Niby w prognozach 21 stopni ale to i tak inne niż nasze Polskie 21 stopni. Może któraś z Was orientuje się czy to jeszcze czas na plażowanie czy już raczej odpada Oczywiście w planie głównie zwiedzanie! Najprawdopodobniej będziemy mieszkać nieopodal Sagrada Famila także prawie w centrum więc pieszo pewnie dotrzemy w większość miejsc!

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 18:52   #226
Mariposa80
Przyczajenie

Październik jest OK. Z reguły lekki sweterek wystarcza... Kąpać się w morzu można, czemu nie, ale do super ciepłych to już i teraz nie należy... aczkolwiek amatorów kąpieli nie brakuje. Miłego wyjazdu !!!
Mariposa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 07:33   #227
mmka789
Raczkowanie

Nocleg w Barcelonie

Hej, nagle zmieniły się moje plany wyjazdowe i potrzebuję nocleg w Barcelonie od 20.10 do 24.10, jednak na portalach wszystko jest już bardzo przebrane... Mały wybór i drogo...i opinie różne... Czy któraś z Was ma coś do polecenia? Chodzi o pokój dla pary. Będę wdzięczna.
mmka789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 20:51   #228
letitiah
art at its finest.

Barcelona to zdecydowanie jedno z moich ulubionych miast. Jest piękne, architektura zapiera dech w piersiach, wyjątkowe i ma taką artystyczną duszę. Jak w nim jestem, to od razu czuję, że mogę wszystko i dostaję zastrzyku kreatywności... Jedyna rzecz, która mnie odrzuca w całej Katalonii, to język. Znając hiszpański, rozumiem mniej więcej to, co mówią do mnie Katalończycy, ale jednak nie przemawia do mnie wcale ta wymowa, akcent, w ogóle ten język :/
Stary 2016-01-16, 15:28   #229
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

I ja lecę do Barcelony
Mam już plan co zwiedzić w samej Barcelonie, chcę też wybrać się na wycieczkę do Montserrat.
Zastanawiam się również nad wypadem do Andorry. Może ktoś był i ma jakieś opinie, rady?

I jeszcze chciałam zapytać jak z pogodą końcem lutego?

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-16, 21:02   #230
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
I ja lecę do Barcelony
Mam już plan co zwiedzić w samej Barcelonie, chcę też wybrać się na wycieczkę do Montserrat.
Zastanawiam się również nad wypadem do Andorry. Może ktoś był i ma jakieś opinie, rady?

I jeszcze chciałam zapytać jak z pogodą końcem lutego?
Montserrat- obowiązkowo Niesamowite przeżycia, szczególnie wjazd kolejką linową no i widoki.

Insta
Stary 2016-01-17, 09:29   #231
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Montserrat- obowiązkowo Niesamowite przeżycia, szczególnie wjazd kolejką linową no i widoki.
Dzięki Do tej wycieczki już się przekonałam, bo rzeczywiście, patrząc na zdjęcia, godzinę od Barcelony, a klimat i widoki zupełnie inne

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-21, 08:56   #232
kornetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez charming21 Pokaż wiadomość
AgaLk mogę prosić o jakiś namiar?
I ja! I ja poproszę I czy możesz napisać w jakiej dzielnicy jest ten nocleg, może nazwę ulicy?
kornetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 19:12   #233
AgaLk
Raczkowanie

ten nocleg jest na stacji metra: Llucmajor. Puszczam Wam namiar na priv
AgaLk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-25, 22:47   #234
gasolina84
Zakorzenienie

Ja też poproszę na pw

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 10:50   #235
kentas
BAN stały

2 razy już tam byliśmy. Kluczowa wycieczka podczas wizyty na Costa Brava. Barcelona jest przepiękna, jeszcze na pewno tam wrócimy, tylko wtedy sami sobie taką wycieczkę zaplanujemy - pomysł już jest, kwestia czasu. Ale przy okazji na Costa Brava na bank będziemy jeszcze nie raz wypoczywać. Bardzo blisko, piękne miejsce, znakomite otoczenie - czego na dobrą sprawę chcieć więcej?
kentas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 12:18   #236
kornetka
Raczkowanie

W październiku lecę znowu <3 Już nie mogę się doczekać! Ale mam do was pytanie, ponieważ ostatnio nie trafialiśmy na dobre knajpy, czy któraś z Was ma może coś do polecenia? Chodzi o lokalne jedzenie, ale niedrogie.
kornetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-27, 23:00   #237
candy111
Zakorzenienie

Witam, czy ktoś może powiedzieć ile orientacyjnie może wynieść lot+noclegi+komunikacja w Barcelonie+wejściówki i wyżywienie dla 2 osób na jakieś 3-4 dni. Nie musi być hotel 5* wystarczy skromny pokój. Nie mamy pojęcia jaka kwota potrzebna.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-26, 17:26   #238
linaya
astro-loszka

W maju jadę służbowo do Hiszpanii i najprawdopodobniej będę parę dni w Barcelonie. Nigdy nie byłam, więc jestem jej bardzo ciekawa. Mam nadzieję, że pogoda będzie ładna. Nie mogę się doczekać
Stary 2017-05-17, 12:03   #239
niebieskie_migdaly
BAN stały

Myślę, że wyjazd do Barcelony w maju czy październiku to dobry pomysł, nawet jeśli nie będzie idealnej pogody. W lipcu i sierpniu są tam tłumy turystów i długie kolejki do wszystkiego.
niebieskie_migdaly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 14:43   #240
Rickyy34
Raczkowanie

Ja byłam na jesieni, właśnie na przełomie września i października i pogoda była bardzo dobra na zwiedzanie. Jak są upały, to jest czas na plażę, a jeśli chcecie sobie pooglądać miasto, to jednak jest bardzo męczące. Ja bym chciała kiedyś jechać jeszcze do Sevilli
Rickyy34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości