![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: miasto marzeń-Barcelona
Wkoncu to Bacelona...tam nawet zima jest dosyc cieplo. Pamietam, ze jak tam mieszkalam to nawet kurtki nie mialam i jak mowisz nawet jak pada to jest to bardzej w stylu letniego deszczyku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Świetne zdjęcie Barki z lotu ptaka
![]() http://podroze.onet.pl/ciekawe/the-e...arcelony/t9yd0
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
hej amatorzy tanich lotów! Do Barcelony można najtaniej polecieć z przesiadkami. Piszą tak na różnych stronach poswieconych tanim lotom -do Barcelony i nie tylko. Sporo linków takich stron udało sie zgromadzić tutaj: <ciach-reklama>, zatem nie zachodzi konieczność ich wyszczególniania. Sądzę też że warto uwzględnić w kalkulacjach cenowych również transport z lotniska na miejsce pobytu... i w ten sposób wychodzi nam całość
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2015-02-15 o 02:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Jestem miłośniczką katedr, widziałam ich naprawdę sporo, jednak mało która zrobiła na mnie takie wrażenie jak Sagriada Familia w Barcelonie. Technicznie rzecz biorąc to bazylika a nie katedra, ale wiadomo o co chodzi. Jest to przepiękny, fascynujący i najdziwniejszy kościół jaki w życiu widziałam. Gorąco polecam zobaczyć nie tylko od zewnątrz ale też od środka, wnętrze kojarzyło mi się z lasem tropikalnym w filmie "Avatar".
![]() |
#215 |
Szanelowa Madżesti
|
Mam pytanie czy w Barcelonie są może bezcłowe drogerie czy zostaje mi tylko lotnisko?? Z tego co pamiętam to na Majorce i Gran Canarii były ale to są wyspy, a nie wiem jak jest w Barcelonie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Miasto zrobiło na mnie cudowne wrażenie i mimo, że kocham odwiedzać nowe miejsca, to do Barcelony z pewnością nie raz wrócę. Cudne dla każdego, dla leniuchów, zakupoholików, kochających zabytki czy po prostu spacery.
Cudowni ludzie, piękna pogoda, bardzo wygodna komunikacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
miasto marzeń-Barcelona
Stalo sie
![]() Po 14 lub 15 latach znow bedzie mi dane odwiedzic moja ukochana Barcelone! Boje sie troche... Ze sie zmienila, ze sie rozczaruje, ze to juz nie to samo, co zostalo w mojej pamieci... Bede tam tylko 3dni, bo to tylko przystanek w podrozy do Ameryki Pld., w lutym. Zarezerwowalam hotel w samym centrum, co mnie cieszy.. Obawiam sie tylko pogody w tym czasie. Mam nadzieje, ze bedzie taka "Polska wiosna". Bylam na Majorce na orzelomie lutego i marca i bylo fajnie. Ani zimno, ani goraco. Tyle, ze raz, to zupelnie inny klimat,a dwa tu lece 6lutego. Gdyby ktos szukal taniego noclegu to ja 120€/3d zaplacilam w Hotel Inglés, ale na pewno tu brak sezonu zrobil tak niska cene. W drodze powrotnej bede tez w Madrycie, niestety tylko jeden dzien.. ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2014-08-31 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Barcelona marzy mi się od lat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Odświeżam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
mOLDerator
|
Cytat:
Ja będę w Barcelonie kupowała bilety T10 na pierwszą strefę (na jednym przejeździe jedziesz 75 minut i możesz zmieniać środki komunikacji). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam następujący plan: w piątek popołudniu zwiedzanie Camp Nou, wieczorem jedziemy na Montjiuc, chcemy zobaczyć fontanny. Sobota rano- przejdziemy się po Barcelonecie, Ciutadella a potem jedziemy na stadion na mecz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Nasz wyjazd związany jest głównie z meczem, dlatego tak mało czasu na zwiedzanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
barcelona to wspaniałe miejsce <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
odświeżam wątek, może ktoś mi podpowie jak z pogodą w październiku? Lecimy 10-15.10 Niby w prognozach 21 stopni ale to i tak inne niż nasze Polskie 21 stopni. Może któraś z Was orientuje się czy to jeszcze czas na plażowanie czy już raczej odpada ![]()
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Październik jest OK. Z reguły lekki sweterek wystarcza... Kąpać się w morzu można, czemu nie, ale do super ciepłych to już i teraz nie należy... aczkolwiek amatorów kąpieli nie brakuje. Miłego wyjazdu !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Nocleg w Barcelonie
Hej, nagle zmieniły się moje plany wyjazdowe i potrzebuję nocleg w Barcelonie od 20.10 do 24.10, jednak na portalach wszystko jest już bardzo przebrane... Mały wybór i drogo...i opinie różne... Czy któraś z Was ma coś do polecenia? Chodzi o pokój dla pary. Będę wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
art at its finest.
|
Barcelona to zdecydowanie jedno z moich ulubionych miast. Jest piękne, architektura zapiera dech w piersiach, wyjątkowe i ma taką artystyczną duszę. Jak w nim jestem, to od razu czuję, że mogę wszystko i dostaję zastrzyku kreatywności... Jedyna rzecz, która mnie odrzuca w całej Katalonii, to język. Znając hiszpański, rozumiem mniej więcej to, co mówią do mnie Katalończycy, ale jednak nie przemawia do mnie wcale ta wymowa, akcent, w ogóle ten język :/
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
I ja lecę do Barcelony
![]() ![]() Mam już plan co zwiedzić w samej Barcelonie, chcę też wybrać się na wycieczkę do Montserrat. Zastanawiam się również nad wypadem do Andorry. Może ktoś był i ma jakieś opinie, rady? I jeszcze chciałam zapytać jak z pogodą końcem lutego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
ten nocleg jest na stacji metra: Llucmajor. Puszczam Wam namiar na priv
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Ja też poproszę na pw
![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
BAN stały
|
2 razy już tam byliśmy. Kluczowa wycieczka podczas wizyty na Costa Brava. Barcelona jest przepiękna, jeszcze na pewno tam wrócimy, tylko wtedy sami sobie taką wycieczkę zaplanujemy - pomysł już jest, kwestia czasu. Ale przy okazji na Costa Brava na bank będziemy jeszcze nie raz wypoczywać. Bardzo blisko, piękne miejsce, znakomite otoczenie - czego na dobrą sprawę chcieć więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
W październiku lecę znowu <3 Już nie mogę się doczekać! Ale mam do was pytanie, ponieważ ostatnio nie trafialiśmy na dobre knajpy, czy któraś z Was ma może coś do polecenia? Chodzi o lokalne jedzenie, ale niedrogie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Witam, czy ktoś może powiedzieć ile orientacyjnie może wynieść lot+noclegi+komunikacja w Barcelonie+wejściówki i wyżywienie dla 2 osób na jakieś 3-4 dni. Nie musi być hotel 5* wystarczy skromny pokój. Nie mamy pojęcia jaka kwota potrzebna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
astro-loszka
|
W maju jadę służbowo do Hiszpanii i najprawdopodobniej będę parę dni w Barcelonie. Nigdy nie byłam, więc jestem jej bardzo ciekawa. Mam nadzieję, że pogoda będzie ładna. Nie mogę się doczekać
![]()
![]() |
#239 |
BAN stały
|
Myślę, że wyjazd do Barcelony w maju czy październiku to dobry pomysł, nawet jeśli nie będzie idealnej pogody. W lipcu i sierpniu są tam tłumy turystów i długie kolejki do wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Ja byłam na jesieni, właśnie na przełomie września i października i pogoda była bardzo dobra na zwiedzanie. Jak są upały, to jest czas na plażę, a jeśli chcecie sobie pooglądać miasto, to jednak jest bardzo męczące. Ja bym chciała kiedyś jechać jeszcze do Sevilli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.